Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

2 способи, як друкувати наклейки на звичайному принтері

Дата публікації: 06.06.2023 14:19
Дата оновлення: 06.06.2023 14:49

Прикрашати поліграфічну продукцію, побутову техніку та меблі люблять дорослі та діти. Один зі способів додати трохи свіжих яскравих фарб у сіру повсякденність — виготовити наклейки.

друк наклейок на принтері

Чи можна друкувати наклейки на звичайному принтері?

Відповідь це питання багато в чому залежить від вимог до домашньої поліграфії. Якщо вони мінімальні — із завданням впорається будь-який струменевий або кольоровий лазерний принтер. Монохромний лазерник не підійде лише тому, що чорно-білі наклейки — це нудно. На будь-якій іншій техніці можна друкувати за допомогою звичайного офісного паперу, а потім отримувати наклейки шляхом ручної інтеграції підкладки.

Є шикарний спосіб обійтися без додаткових клопотів, але для цього потрібно знати, як зробити наклейки з самоклейки за допомогою принтера. Перевага технології — не треба створювати підкладку вручну, недолік — вище вимоги до принтера. Основні різновиди самоклейки:

  • Матова — варіант для лазерників та струменевих принтерів.
  • Офсетна — різновид матової. Добре вбирає водочорнила.
  • Глянцева самоклейка найбільше підходить для лазерників. Аналогічна ситуація із напівглянцевим папером. При спробі друку на струменевих принтерах можливе розмазування фарби по листу.

Глянцевий папір, призначений для лазерників, має термостійку клейову основу, що не розпливається. Вона без проблем приваблює тонер, підходить навіть для бюджетних лазерних агрегатів.

Матовий папір — універсальний варіант для будь-яких друкуючих пристроїв, лаконічні кольорові зображення на ньому виходять не гірше, ніж на глянці.

Друкуємо брошури: 3 способи як роздрукувати книгу на принтері

Як зробити наклейки за допомогою принтера: 2 способи

Головне мати БФП чи монофункціональний пристрій для друку. За його наявності не важко вибрати відповідну технологію виготовлення наклейок.

Техніка для офісу: Гаджети для офісу: ТОП-7

Спосіб 1. На самоклеючому папері

Плюси технології: простота та надійність, не потрібно нічого винаходити. Недоліки: самоклейка дорога, підходить не для всіх пристроїв друку, треба уважно поставитися до вибору паперу. Отже, перейдемо до покрокового алгоритму, який допоможе зрозуміти, як робити наклейки на принтері.

Цікава стаття: БФП — що це таке: 3 ключові переваги та можливості багатофункціональних пристроїв

Що знадобиться

Крім принтера достатньо мати мінімальний набір з паперу, що клеїться, і ножиць.

Покрокова інструкція

В якості софту використовуємо всім відомий Ворд. За його допомогою на аркуші А4 створимо шаблон із 20 круглих осередків та заповнимо їх картинками з інтернету. Технологія наступна:

  1. Виставляємо поля. Для наклейок гарним варіантом буде: зверху та знизу — по 1,5 см, з боків — по 0,5 см. Для цього клацаємо: «Макет» — «Поля» — Налаштовані.
  2. Створюємо на аркуші перше коло: «Вставка» — «Фигуры» — коло. Клацаємо по ньому правою, переходимо у форматування фігури та вибираємо відсутність заливання. Коло стало прозорим. На вкладці «Формат фигуры» виставляємо розмір 45х45 мм. Перетягуємо кружок у верхній лівий кут.
  3. Створюємо інші кола. Формуємо перший ряд з 4 фігур копіюванням. Копіюємо кола рядами, вирівнюючи та заповнюючи всю сторінку.
  4. Вибираємо першу картинку. У пошуковику пишемо запит виду «з новим роком кліпарт». Вибираємо де менше тексту, оскільки працюємо з дрібним форматом. Копіюємо, вставляємо на лист. Щоб можна було рухати картинку, вибираємо «Обтекание текста» — «За текстом». Підганяємо розміри під коло та заповнюємо його зображенням. Зображення можна попередньо підрізати по колу в «Формате фигуры». Тут треба дивитися якнайкраще.
  5. Заповнюємо решту кружків.
  6. Роздруковуємо сторінку.
  7. Вирізаємо кола ножицями або спочатку знімаємо підкладку, а потім обрізаємо.

зробити наклейки за допомогою принтера

З прямокутними наклейками простіше. Якщо не потрібний малюнок, то ще простіше. Розберемося, як надрукувати наклейки зі своєю адресою на принтері для надсилання листів.У цьому випадку на етапі підготовки створіть таблицю і копіюйте текст у кожну комірку, або скористайтеся функцією «Рассылки» — «Наклейки». Також таблицю використовують для розміщення на аркуші прямокутних картинок.

робити наклейки на принтері

Для загального розуміння: Помилка 0x80300024 при інсталяції Windows: 5 способів лікування

Спосіб 2. На звичайному папері з подальшим формуванням підкладки

Такий варіант не вимагає покупки дорогого паперу, що клеїться, підходить для будь-яких друкуючих пристроїв. Мінус методу — найбільш повільна технологія. Мало знати, як друкувати наклейки принтером на звичайному папері: доведеться потім повозитися з підкладкою.

Що знадобиться

Крім принтера, ножиць та офісного паперу знадобиться звичайна прозора клейка стрічка, а також двосторонній скотч або клей ПВА.

Покрокова інструкція

Підготовка шаблону така сама, як і у випадку з самоклейкою. Потрібно почаклувати, наприклад, над вордівським файлом і відправити його на друк.

друкувати наклейки на звичайному принтері

Далі можливі варіанти:

  • Двосторонній скотч. З тильного боку до картинки ліпимо будь-який двосторонній, а з лицьової — прозорий односторонній скотч. Підрізаємо краї — і готове.
  • З використанням клею. На лицьову сторону ліпимо прозорий скотч, підрізаємо краї. На звороті рясно змащуємо клеєм ПВА, даємо просохнути. Перед приліплюванням на поверхню основи злегка змочуємо висохлий клей водою.

надрукувати наклейки на принтері

Обидві технології дають можливість отримати наклейки високої якості. На завершення таблиця з приблизною вартістю паперу формату А4:

 
Щільність, г/м2 Самоклеюча Без шару, що клеїться Кількість аркушів у пачці Ціна, грн
Для струменевого принтера, матова 100 + - 20 200
Для струменевого принтера, глянцева 130 + - 20 250
Офісна 80 - + 500 250

Папір чисто для лазерника знайти проблематично, але у продажу є багато продукції для всіх типів друкувальних пристроїв. Вона значно дешевша, ніж самоклейка для струменевих принтерів. Перед тим, як друкувати наклейки на лазерному принтері, переконайтеся, що папір для нього підходить. Використання сумнівних розхідників скорочує термін служби техніки.

Облаштовуємо робочий куточок: Як організувати робоче місце вдома: 5 критеріїв для зручності

Коментарі
Залиште коментар
Категорії