Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

3 способи як видрукувати книгу на принтері

Дата публікації: 22.05.2023 13:36
Дата оновлення: 22.05.2023 14:07

Видрук книжкою може знадобитися, якщо потрібно перенести в компактний формат довгий документ, керівництво, інструкцію тощо. Справа ця не складна, але є свої нюанси.

як видрукувати брошуру на принтері

Як надрукувати книгу на принтері: 3 способи

Вибір софту для друку брошури залежить від формату вихідного документа. Якщо потрібно відправити на принтер книгу, набрану в якомусь примітивному редакторі, — не факт, що вдасться отримати екземпляр у вигляді брошури. Більш грамотно взаємодіють з пристроями, що друкують, програми типу Ворда. У них можна зробити низку попередніх маніпуляцій з документом, щоб на папері все виглядало красиво.

Для успішного видрукування принтер потрібно правильно встановити: не просто увімкнути до ПК через Usb-порт, а спочатку почитати інструкцію з інсталяції. Можливо, для початку потрібно поставити драйвера на комп'ютері, і тільки потім включати принтер. Правильно встановлені дрова дадуть можливість використовувати функціонал лазерного або струменевого принтера в повному обсязі, у тому числі — виконувати видрук брошур. Розглянемо, як видрукувати книгу на принтері 3 способами:

  • з примітивного редактора,
  • з Ворда,
  • з програми Acrobat.

Розбираємось із застряганням: Що робити, якщо принтер зажував папір: інструкція з вилучення з 8 пунктів

За допомогою друкувального пристрою

Для друку вордівської брошури або документа у форматі PDF має сенс скористатися функціоналом відповідної програми. Однак просунута техніка часом друкує книжкою без відкриття будь-якого складного додатка. Послідовність дій залежить від виробника принтера та моделі. Варіант для одного з БФП Canon:

  • друк;
  • основні налаштування;
  • друк 1-сторонній/2-сторонній/буклет;
  • буклет.

У меню «Буклет» потрібно вибрати пункт з усіма сторінками або з розділенням на набори. Другий варіант актуальний під час друку кількох десятків-сотень сторінок. У цьому випадку спочатку скріплюють по кілька аркушів у зошиті. Потім зошити зшивають між собою або з'єднують іншим способом. Тут є вибір ширини поля для палітурки.

Щоб видрукувати довгий документ у вигляді книги, можна скористатися однією з програм для оптимізації друку, наприклад, FinePrint. Після звантаження та встановлення додатка можна видруковувати буклетом документи формату txt та інші.

друкувати книгу на принтері

Для видрукування потрібно:

  • Клацнути «Файл» — «Печать». У списку принтерів вибрати FinePrint.
  • Далі: «Настройка» — «Перегляд».
  • Вибрати принтер, буклет і натиснути OK.
  • Надіслати брошуру на друк.

видрукувати документ у вигляді книги

Для роботи та не тільки: Гаджети для офісу: ТОП-7

За допомогою Word

Тепер розберемося, як видрукувати текст книгою у Ворді. Алгоритм наступний:

1. Щоб простіше орієнтуватися в тексті брошури, проставте номери сторінок у меню «Вставка». Можна розташувати їх унизу сторінки та посередині.

надрукувати книгу на принтері

2. Змініть поля. Для цього зайдіть в меню «Макет», розкрийте відповідну вкладку і в самому низу клацніть «Настроювані поля…». У розділі «Сторінки» виберіть «Брошура». З'явиться меню для введення кількості сторінок. Для скріплення всього тексту в 1 блок виберіть «Все», у разі великої книги зупиніться на варіанті з 4 сторінками або іншим обмеженням.
3. Замість лівого та правого поля з'явилося внутрішнє та зовнішнє. На зразку тепер 2 аркуші замість одного. Для зручності зшивання можна збільшити внутрішні поля до 3 см, а для економії паперу зменшити зовнішні до 1 см. Встановіть палітурку в 1 см.

видрукувати книгою

4. Вставте титульну сторінку за допомогою меню «Вставка». Після видалення непотрібних об'єктів вийде порожній аркуш, який заповніть на свій розсуд, наприклад, надрукуйте назву інструкції.

видрукувати книгу на принтері

5. Надішліть завдання на принтер через «Файл» — «Печать». Виберіть двосторонній друк з переворотом сторінок щодо короткого краю, якщо принтер не вміє перевертати папір. Якщо вміє — ще простіше: просто запустіть двосторонній друк.
6. Підтвердьте надсилання на принтер.

Цікава стаття: Чому принтер не друкує: 12 причин

Видрукування PDF-документа книгою

Для друку файлів у форматі PDF на комп'ютері має бути програма Acrobat. Алгоритм дій приблизно такий самий, як під час друку з Ворда:

  • Натисніть піктограму принтера.
  • Натисніть кнопку «Брошура».
  • У меню Діапазон виберіть дуплексний друк, якщо принтер його підтримує. Якщо ні — лицьову. Під час друку у два заходи переверніть папір і видрукуйте тильні сторони.

Додаткові параметри мають чек бокс «У зворотному напрямку». Після його активації не потрібно перекладати аркуші під час друку на без дуплексному принтері. Просто вставте папір з текстом на одній стороні знову в лоток.

Як бачите, друкувати книгу в PDF на принтері просто. Складнощі можуть бути лише з полями. Іноді при попередньому перегляді вони виглядають нормально, а на папері занадто широкі. Також можуть виникнути проблеми з колонтитулами та іншими елементами, пов'язаними з редагуванням. Наприклад, винести заголовок на перший лист не так просто, як у Ворді. Все ж таки формат PDF більше підходить для надання готової документації, а не для її створення та редагування.

покроковий посібник з видрукування книгою

Пристрої 3 в 1: БФП — що це таке: 3 ключові переваги та можливості багатофункціональних пристроїв

Типові помилки та лайфхаки, як їх уникнути

Невелика табличка з типовими проблемами та способами їх усунення: 

Що трапилося?
Що робити?
Не вдається запустити на друк книжкою файл txt Використовувати програму сторонніх розробників, наприклад, FinePrint. Альтернативний варіант — скопіювати вміст документа в Ворд і зробити форматування
Не вдається зробити брошуру з файлу у Word з альбомною орієнтацією Змінити початковий формат з альбомного на книжковий. Якщо виникла проблема з зображеннями — конвертувати DOCX у PDF: Acrobat вміє автоматично перевертати зображення. Зробити конвертацію можна за допомогою якогось онлайн-сервісу. В інтернеті багато таких сайтів
Потрібно видрукувати об'ємну брошуру на не дуплексному принтері. Немає впевненості, що результат порадує з першої спроби Зробити пробний видрук з 8 сторінок. Це всього 2 аркуші паперу. Масштабувати алгоритм вдалих дій на всю книгу

Як друкувати буклет чи книгу на принтері, розібралися. На закінчення кілька слів про скріплення аркушів на єдине ціле. Зібрати зошит можна за допомогою степлера-брошувальника — довгого аналога звичайного пристрою з дужками. Другий варіант — використовувати звичайний степлер. В цьому випадку:

  • Складаємо листи навпіл і формуємо загин, притискаючи їх до столу лінійкою.
  • Розгинаємо листи та кладемо їх внутрішньою стороною донизу на шматок пінопласту розміром А4-А5.
  • Розкриваємо степлер навпіл і вганяємо пару скоб у лінію згину. Вони не загнуться з іншого боку, просто пророблять отвори й увійдуть у пінопласт.
  • Розгортаємо папір, загинаємо скоби ножицями.

Брошура готова.

Економимо папір: Як скасувати друк на принтері: 3 перевірених алгоритмів

Коментарі
Залиште коментар
Категорії