Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

10 найкращих ігор у жанрі Кіберпанк — від них буквально захоплює дух

Дата публікації: 13.07.2023 12:03
Дата оновлення: 13.07.2023 13:32

Епоха тоталітаризму, антиутопії та переважання штучного інтелекту над людством ще не настала, але на неї вже можна у всій красі поглянути у відеоіграх. Мова про жанр кіберпанк, який уже не перше десятиліття привертає увагу геймерів. До вашої уваги — ТОП 10 ігор кіберпанк: від легенд, які вже стали класикою жанру, до нових розробок із неповторною графікою та інтерактивним сюжетом.

Читайте також: ТОП 10 ігор для дівчат з амбіціями

Deus Ex: легендарний шутер, до якого хочеться повернутися знову і знову

Перша серія легендарного шутера від розробника Ion Storm з'явилася у 2000 році. Аугментові особи, ілюмінати, катастрофа світового масштабу — жанр кібербанку показаний у всій красі. Нехай графіка і здається смішною, ніщо не заважає згадати студентські чи шкільні роки, сісти за ПК та пройти шутер заново, поринувши в ностальгію.

У Deus Ex не буде нудно, адже перед гравцем завжди стоїть вибір: куди піти, як виконати завдання і які хитрощі застосувати цього разу. Якщо постаратися, весь геймплей можна пройти без усунення живої сили.

Огляд кіберпанк гри Deus Ex

За 23 роки вийшло ще 5 частин, і всі вони розповідають про настання кінця часу. Найбільше на слуху серія Mankind Divided. Сюжет тут трохи відійшов у бік від світових змов, але з погляду вражень та ігрового процесу — це найкраща гра серії за всю її історію.

Цікавий рейтинг: Найкращі стратегії на ПК — розберемо 10 найактуальніших продуктів 2023 року

Hard Reset: динамічний шутер у стилі кібербанк, який недооцінили свого часу

Це польський шутер від першої особи та одночасно гра в стилі кіберпанк, де головний герой нескінченно бореться з ворогами. Події розгортаються у 25 столітті, у місті Бельфегор, де, начебто, крім постійного дощу та туману немає іншої погоди. Така атмосфера чудово підіймає бойовий дух.

Сюжет гри Хард Ресет

Ключова фігура гри — Майор Джеймс Флетчер. До його обов'язків входить зачистка територій від бурхливих роботів та інших створінь штучного інтелекту. На вибір — широка різноманітність зброї, а чого тільки варті анімації руйнувань та вибухів.

Сюжет цікаво відображений у вигляді коміксів, а не кат-сцен, як ми звикли бачити в сучасних розробках. Тут мінімум метушні, максимум драйву та екшену — ідеально для тих, хто завжди пропускає діалоги та хоче швидше повернутися до проходження. Пройти гру на максимальній складності можна трохи менше ніж за 4 години, а емоції точно не покинуть ще довгий час.

Observer: психологічний хорор, де доведеться подумати

Якщо знайомий хорор Layers of Fear, в який зовсім недавно всі грали на консолях і ПК, тоді не менш креативна розробка Observer у сеттингу кіберпанк теж сподобається.

Bloober Team все також радує гнітючою атмосферою. У далекому світі, де всі користуються біонічними імплантами, а підключення до чужої свідомості — звичайна річ, герою доведеться розслідувати вбивство свого сина.

Про що гра Observer

Ще пара цікавих речей, через які хочеться зіграти в Observer:

  1. Геймплей зроблений у вигляді детективного квесту, де гравцеві потрібно уважно вивчати довкілля та придивлятися до деталей.
  2. Ефекти, а особливо сцени занурення в чужу свідомість, зображені чарівно, ніби їх справді створив штучний інтелект.

Жахливі образи, стрімкі сцени, голоси, галюцинації — все це додає атмосфери й притягує увагу гравця до останньої секунди.

Рекомендуємо до прочитання: 30 найкращих ігор на Sony Playstation 4 — рейтинг популярних ігор на PS4 і не тільки (2023)

Remember Me: полювання за спогадами в атмосфері, що хвилює

Нео Париж 2084 року — саме тут відбуваються події популярного екшену від третьої особи. Розробники створили історію за всіма канонами жанру: людьми править величезна компанія і руйнує їхнє життя. На цей раз компанія маніпулює спогадами людства. Вони для неї не менш доступні, ніж бюджетна консоль XBOX Series S у наш час, яка має більшість геймерів.

Про що кіберпанк гра Remember Me

Де є влада, там є й опозиція — дівчина Нілін, яка чинить опір неадекватним бажанням владущих. Ця мисливиця за спогадами вміло справляється з ворогами, хоч і потрапляє у пастки. Паркур і рукопашні сутички в геймплеї зображені гідно, тому від битв отримаєте лише задоволення.

Актуально для консольників: Xbox Series S: огляд 10 особливостей приставки

Ruiner: хардкорна гра з цікавим сюжетом

Одні лише візуальні ефекти змусять полюбити цю одну із найкращих ігор у жанрі кіберпанк. Похмура атмосфера, поєднання червоної та чорної ядерної гами, ефекти глітчу в несподіваний момент — все це чудово пропрацювали творці, чим і заслужили на визнання вимогливих геймерів. Структура рівнів лінійна, все за класикою: звичайні завдання і на завершення — бій з босом. Просто, але від цього не менш круто.

Гра з хардкорними битвами Ruiner

Що ж до сюжету, свідомість головного героя зламує хакер, який називає себе господарем. Гравець залишається безсилим в опорі та вирушає вбивати якогось боса, а як гарантії невідомий зламувач забирає в нього брата. Добре, що на шляху героя зустрічається дівчина, яка швидко повертає його до свідомості. Спільними зусиллями вирішують визволити брата. Що було далі — спойлерувати не будемо, а рекомендуємо сісти та зіграти.

Shadowrun: злиття кіберпанку та високого фентезі

Спочатку ідеєю створення всесвіту Shadowrun була рольова система, яка б повністю відобразила невгамівні розмови про майбутнє штучного інтелекту. Планувалося втілити ідею у вигляді настільної гри у рольовому стилі, але пізніше творець пішов далі та додав у світ кіберпанку трохи магії у буквальному значенні слова. Ельфи, кентаври, гобліни, шамани — все це виявилося у грі та ще й комп'ютерній.

Головний герой — шедоуранер, той, хто не боїться брудної роботи. Згідно з сюжетом, гравцеві знадобиться проникати в лабораторії, красти чужі технології, шантажувати супротивників і займатися всім тим, що світові корпорації ніколи не виконуватимуть відкрито.

Корисно: Як під'єднати PS 4 до комп'ютера або ноутбука у 2 кроки

Ghostrunner: гра, де доведеться напружуватися

Ghostrunner — ніби Katana ZERO, але від першої особи. Сюжет куди більш класичний: розшарування суспільства, тирани біля керма корпорацій та незгодні бідні. Головний герой уже бився з місцевими лиходіями, через що втратив руку та пам'ять. Після відновлення він продовжив боротьбу, і саме в цей час нам пропонують розпочати гру.

Особливості кіберпанк гри Ghostrunner

Арени битв пов'язані коридорами, якими головний герой блукає і виконує завдання. Померти з якоїсь дурниці тут легко, а ось вижити — завдання із зірочкою. Щоб перемогти всіх противників, доведеться думати наперед, обчислювати їхню локацію і виявляти креативність у бою.

Watch Dogs: з відкритим світом та інтерактивним сюжетом

Неймовірно амбітний екшен із відкритим світом та героєм-хакером, який кидає виклик усім обмеженням. Розробники в першій частині відтворили сучасний Чикаго на такому рівні деталізації, якого не могли досягти попередні ігри.

Сюжет може бути затягнутим, але додаткові завдання освіжають геймплей і не дають втомитися. Від шахів до перегонів з контрольними точками, вбивств супротивників та запобігання злочинам — немає такого заняття, якого не зустріти у Watch Dogs. Сумніваєтесь? Тоді візьміть геймпад і переконайтесь у цьому самі.

Особливості гри Watch Dogs

Ейден Пірс — головний герой і за сумісництвом кваліфікований хакер, намагається з'ясувати, хто винен у його сімейній трагедії. Різноманітність інструментів під рукою у героя та його вміння у різних сферах лише додають перчинки у процес.

Єдине, що підводить — це анімація Ейдена та інших учасників гри. Одяг, тіла та обличчя неймовірно деталізовані, але анімація здається натягнутою, а вирази облич непереконливими.

Питання вирішене: Що краще Xbox або PlayStation: 12 паралелей між цими приставками

Cloudpunk: для тих, хто любить розкривати таємниці

Гра зустрічає душевною атмосферою: на тлі грає музика до ладу кіберпанк, місто рясніє неоновими вогнями, а автомобілі ширяють у повітрі й розтинають високі хмари.

Чому Cloudpunk вважається головним конкурентом Кіберпанк 2077

Головні причини, через які варто дати шанс цій грі в стилі кіберпанк:

Сюжет

Історія набирає обертів поступово, а потім мчить із космічною швидкістю.

Спочатку головній героїні Ранії доведеться розвозити посилки, а потім вона стане свідком таємничої секти, виводитиме ворогів на чисту воду і розкриватиме секрети міста Клаудпанк

Реалістичність довкілля Так, графіка тут злегка примітивна і нагадує майнкрафт, але навіть тихий звук двигуна машини, що пролітає, додає фарб і створює цілісну атмосферу міста майбутнього

Гра супроводжується великою кількістю мініісторій, які встигають захопити геймера та надовго залишаються в пам'яті. Що головне — розвиток основного сюжету залежить виключно від вибору головного героя. Таке рішення рідко зустрінеш навіть у найдорожчих РПГ.

Cyberpunk 2077: найкраща кіберпанк гра, яка визначила майбутнє індустрії

Ще за кілька років до виходу гра наробила багато галасу, градус очікування зашкалював. Попри деякі провали, Cyberpunk 2077 є знаковим проєктом для всієї ігрової індустрії. На це є низка причин:

  • Студія CD Projekt Red точно передали настрій того втраченого майбутнього, чого не могли зробити інші розробники у своїх перевиданнях.
  • Це роль у відкритому світі, і вибір персонажа багато в чому впливає на результат. У грі кілька кінцівок, кожна з яких проходить з особливим інтересом.

Як би не лаяли гру щодо механіки, за сюжетом геймери залишилися задоволені та висловили лише позитивну думку. Кожна маленька історія окремого персонажа поринає з головою, а це навіть не основний сюжет.

Розробники до найдрібніших елементів опрацювали характер персонажів. Про бачення світу цікаво слухати, пропустити діалог рука не підіймається навіть за повторного проходження.

У вересні 2023 року для гри виходить перше повноцінне доповнення Phantom Liberty, яке вже можна замовити на консолі та ПК. Події розгорнуться ще до фіналу основної частини. Ві та Джоні Сільверхенд знову будуть тут, так що доповнення обіцяє бути воістину забирущим.

Рейтинг найкращих кіберпанк ігор залишає лише одне питання: в яку з них зіграти насамперед? Що ж, тут ви головний гравець, так що вибирайте за своїми перевагами. Часу вистачить на все, потрібно тільки почати.

Для любителів новинок: Найкращі ігри на ПК + ексклюзивний Топ 10 очікуваних ігор 2023 року

Коментарі
Залиште коментар
Категорії