Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

0x0000011b — 4 способи перемогти помилку 0x0000011b

Дата публікації: 05.04.2024 11:57
Дата оновлення: 05.04.2024 12:11

Між Windows 7 і «десяткою» досить багато спільного. Обидві стали значними віхами у розвитку мегапопулярної операційної системи. Коли з'явилася десятка, залишилися незмінними багато кодів помилок. Розберемося, що робити, якщо вискакує 0x0000011b у Windows 10 або «сімці».

помилка 0x0000011b при підключенні принтера

Звідки береться помилка підключення принтера 0x0000011b

Значна частина оновлень Windows 10 присвячена усуненню вразливостей. Іноді майкрософтівці випускають невдалі патчі. Після їх автоматичної інсталяції настає неприємний побічний ефект, який полягає у появі помилки за певного сценарію дій користувача. У разі коду 0x0000011b не вдається скористатися мережевим принтером або встановити його на клієнтському комп'ютері.

Альтернативні причини помилки: проблема з драйверами або настройками мережі. При усуненні збою не варто відразу заглиблюватися у нюанси взаємодії ПК та друкувального пристрою. Краще виконати низку простих дій, які розв'язують проблему з невдалим патчем.

Інші проблеми: Чому принтер не друкує: 12 причин

Виправляємо помилку 0x0000011b

Перемогти збій можна такими способами:

Спосіб
Переваги Недоліки
Видалення оновлень Windows Найчастіше ліквідується джерело збою У нових версіях операційної системи не вдасться видалити оновлення, що стали причиною збою
Виправлення реєстру Простий та зрозумілий метод Потребує мінімальних навичок роботи з реєстром
Перевстановлення принтера Напевно, спрацює, якщо помилка 0x0000011b не пов'язана з наслідками невдалого оновлення Windows Досить тривала процедура
Виправлення засобами Windows Мінімум зусиль Відсутність гарантій позитивного результату

Цікава стаття: Як скасувати друк на принтері: 3 перевірені алгоритми

Видалення оновлень Windows

Перше, що спадає на думку — ліквідувати джерело проблеми, тобто видалити оновлення. Потенційні винуватці збою — патчі: KB5005565, KB5005652, KB5006670. Прибити їх можна двома способами:

  1. Через віконний інтерфейс Windows. Відкриваємо на «Панелі керування» теку, в якій відібрані операційною системою «Програми та компоненти». Переходимо на Перегляд оновлень. Вибираємо невдалі патчі правою кнопкою миші та позбавляємося їх.
  2. Через командний рядок, набираючи wusa /uninstall /kb:500XXXX. Замість іксів поставте останні чотири цифри номерів підозрілих оновлень. Тобто, потрібно дати 3 команди, кожна з яких відповідає одному з вищезгаданих патчів.

Не факт, що зможете видалити ці оновлення, оскільки вони інтегровані в нові версії Windows. У разі невдачі спробуйте виправлення реєстру. Але спочатку почитайте пару абзаців про маніпуляції з принтером або БФП.

0x0000011b windows 10

Перевстановлення друкувального пристрою

Користувач, який не знає, звідки береться помилка 0x0000011b, пов'язана з підключенням до принтера, насамперед спробує попрацювати з принтером. Вимкне кнопкою, а потім увімкне принтер, перевірить його готовність до роботи, наявність паперу тощо.

Наступний крок — видалення принтера на комп'ютері, до якого він підключений Usb-кабелем, і наступна установка з нуля. Варто зазначити, що у випадку помилки 11b все це може не допомогти. Те саме можна сказати й про перевстановлення або оновлення драйверів. Особливо якщо перед збоєм нічого не встановлювали та не оновлювали.

Подібна проблема: Помилка 0x00004005 підключення до принтера: 7 способів виправлення

Правка редактора реєстру

Цей спосіб дозволяє позбутися від помилки 0x0000011b, не відкочуючи оновлення Windows. Проблема вирішиться без шкоди для захисту ПК від шкідливого софта. І вразливість залишиться усуненою, і мережевий принтер запрацює. 

Алгоритм наступний:

  • Пишемо у «Пуску» команду regedit, відкриваємо редактор реєстру системи.
  • Відкриваємо розділ HKEY_LOCAL_MACHINE, далі — SYSTEM, потім — CurrentControlSet, потім — Control і, нарешті, Print.

windows не вдається увімкнутися до принтера 0x0000011b

  • Створюємо 32-бітовий параметр RpcAuthnLevelPrivacyEnabled. Вписуємо до нього 0.

не вдається під'єднатися до принтера 0x0000011b

  • Закріплюємо результат перезавантаженням.

Коригувати реєстр треба на комп'ютері, до якого принтер підключений по Usb.

Забезпечуємо взаємодію пристроїв: Чому комп'ютер не бачить принтер — 6 кроків до безпроблемного друку документів

Перевірка налаштувань мережі

Для друку через локальну мережу необхідне дотримання двох основних умов: нормально йде обмін даних між комп'ютерами, принтер розшарений — у налаштуваннях надано доступ до друку з інших ПК. Якщо будь-яка з цих умов не виконується, мережний видрук не працюватиме.

Іноді при проблемах з друком рятує вбудований функціонал Windows:

  • Зайдіть в «Параметри» через «Пуск».
  • Натисніть на «Оновлення та безпека».
  • Натисніть кнопку «Усунення неполадок».
  • Перейдіть на Додаткові засоби для усунення несправностей.
  • Натисніть «Принтер».

Не факт, що Windows сама все виправить, але гірше не стане та не доведеться правити реєстр.

 помилка підключення принтера 0x0000011b

Що робити з помилкою 0x0000011b, якщо не вдалося приєднатися до принтера в Windows 7? У випадку із «сімкою» код 11b вискакує рідко. Для розв'язання проблеми зазвичай достатньо видалити мережевий принтер на клієнтському ПК або ноутбуці, а потім інсталювати його знову. На ПК-хості нічого робити не треба. При інсталяції мережевого друкарського девайса драйвера, зазвичай, копіюються на своє місце автоматично.

Розбираємось з пам'яттю: Помилка MEMORY MANAGEMENT: 8 способів лікування

Коментарі
Залиште коментар
Категорії