Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Вибираємо плеєр для спорту - 4 головні критерії

Дата публікації: 15.05.2018 12:11
Дата оновлення: 15.05.2018 12:11

Відповідна музика для тренування – то, що зробить заняття ефективніше і легше. Але бігати, підтягуватися на перекладині або качати прес зі смартфоном в кишені – це не завжди зручно. Особливо якщо це фаблет. Краще взяти собою мп3 плеєр. Але не всякий хороший програвач хороший для фітнесу. То який же вибрати?

лучшие mp3 плееры для спорта

Від mp3 плеєра для спорту потрібно не тільки гідна автономність і велика кількість підтримуваних форматів. У цій статті зібрані поради про те, як вибрати спортивний мп3 програвач і не помилитися. Тут розглянуті такі критерії, як:

  1. габарити і вага;
  2. особливості фіксації;
  3. типи керування.

У статті також розповідається про інші критерії, які допоможуть підібрати гідний варіант для занять бігом, фітнесом і плаванням.

Розміри і вага

При виборі плеєра для занять спортом вага девайса – важливий критерій. Адже потрібно, щоб mp3 програвач не створював дискомфорту, тому краще зупинитися на легких моделях. Як правило, портативні пристрої, розроблені спеціально для спортсменів, рідко перевищують показник ваги в 100 грамів. Наприклад, Walkman-B183F всього 30 г.

 легкий и компактный мп3 плеер Walkman-B183F

Конструкція гаджета, а саме його розміри теж мають значення. Габаритні 4-дюймові пристрої, які нагадують смартфон, розглядати можна, мабуть, лише для занять на деяких тренажерах, наприклад, вони підійдуть для тренувань з гантелями і штангою.

Рада: добре, якщоплеєр буде захищений від води. Тоді краплі поту або дощова погода не зіпсують пристрій.

Але ось для бігу, фітнесу та аеробних вправ мультимедійний плеєр з великим екраном і розмірами навряд чи згодиться: він може заважати рухатися. Для цих цілей краще підбирати компактні моделі без дисплеїв або з екраном, чия діагональ не перевищує двох дюймів.

Стаття в тему: Як вибрати хороший MP3-плеєр – 7 критеріїв

Форм-фактор

При покупці mp3 плеєра важливо приділити увагу фіксації: вона повинна бути гарною. Буде прикро, якщо гаджет впаде і розіб'ється, поки його господар біжить, займається вуличним воркаутом або паркуром.

Найпоширеніші види кріплень спортивних музичних пристроїв:

  1. Жабка (кліпса) – призначена для фіксації плеєра на одязі.
  2. Наручні кріплення – плеєр кріпиться на зап'ясті як годинник.
  3. На шнурку – девайс поставляється разом зі спеціальним чохлом на шнурочку, який можна повісити на шию.
  4. На голові – так кріпляться плеєри, які поєднують в собі ще й навушники (карта пам'яті вбудована в наголов'я).

Цікаво почитати: Огляд SONY Walkman NW-A35 – 4 сторони топового mp3-плеєра

Рада: для бігу та фітнесу краще віддати перевагу бездротової варіант, який з'єднується з навушниками по bluetooth – зайві шнурки НЕ будуть сковувати рухи.

легкий беспроводной плеер-наушники NW-WS413L

Один з найкращих варіантів для якого б то не було виду спорту – пристрій 2 в 1. Це навушники і плеєр в одному флаконі. Один з яскравих представників гаджетів такого формату – NW-WS413L. Тут mp3 програвач інтегрований в навушники. ДО того ж підключається він без проводів. З таким «монстром» і в басейні нічого не трапиться, так як для подібних випадків передбачений спеціальний набір водонепроникних амбушур.

Це цікаво: Еволюція аудіоплеєрів: з 1979 року і до сьогодні

Управління

Хороший спортивний плеєр – це ще і той, яким зручно керувати. На гібридних девайсах, які поєднують в собі навушники і програвач, контрольні кнопки розташовані:

  • на одному з навушників;
  • є окремий контролер у вигляді кільця, яке вдягається на палець, як у випадку з деякими моделями лінійки Walkman від тих же Sony.

 ASTRO M2 легко управлять вслепую

Моделі з сенсорним керуванням – більш популярний і звичний варіант, однак, він не завжди зручний. Якщо мова йде про тренування в залі, то сенсорні плеєри ще можна розглядати, а ось для любителів бігу або їзди на велосипеді, скейті, роликах куди краще підійдуть варіанти з кнопковим керуванням. Класичний тип контролерів дозволяє вже після недовгого використання гаджета орієнтуватися в управлінні на дотик, що дуже зручно.

Може знадобитися: кращих внутріканальних навушників

 iPod NANO — компактный, легкий с удобным управлением и функциями фитнес-трекера

Шанувальників універсальності порадує mp3 плеєр, який не тільки музику відтворювати вміє, а й виконує завдання фітнес-трекера. Такі програвачі здатні рахувати кроки, калорії і пульс. Все це вміє iPod NANO. ДО того ж ця модель дозволяє стежити за власними успіхами і змагатися з друзями.

Читайте також: ТОП-10 кращих MP3-плеєрів

Отже, найкращий mp3 плеєр для занять спортом – це компактний і легкий девайс з хорошою фіксацією і зручним керуванням.

Ще нюанси, на які треба звернути увагу
автономність T.Sonic 710 програвати музику протягом 42 годин
кількість підтримуваних форматів аудіофілів важливо, щоб MP3 плеєр відтворював не тільки цей формат, а й аудіо високої якості у FLAC.
об'єм сховища наприклад, 8 Гб вистачає, щоб завантажити близько 2 тисяч пісень в mp3 форматі
функції фітнес-трекера: пульсометр, лічильник кроків і калорій iPod nano здатний замінити смарт-годинник фітнес-браслет
можливість бездротового підключення – дроти не будуть заважати SONY NWZ-WS615 по Bluetooth

Окремо варто згадати захист від вологи. Ці моменти мають особливу значимість при виборі mp3 плеєра для занять бігом, велоспорту, плавання. Краплі дощу, поту і води (при відвідуванні басейну) можуть вивести незахищену техніку з ладу. Хороший плеєр для бігу і велоспорту також повинен бути стійкий до ударів і тряски. Відмінний універсальний варіант -. Він не боїться води, добре тримається, тому навряд чи злетить з голови. Ці якості роблять блютуз-модель підходить як для плавання, так і для бігу. Якщо потрібен дешевший варіант, краще вибрати ASTRO M2. Він маленький, легенький і легко управляється на дотик. ДО того ж цей плеєр міцно фіксується кліпсою, тому не впаде під час тренування.

Коментарі
Залиште коментар