Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

USB OTG в смартфоні: 6 способів спростити собі життя

Дата публікації: 26.08.2020 11:01
Дата оновлення: 26.08.2020 11:01

Технологія OTG перекладається як «на ходу». Що це, і чому заслуговує на увагу – детально в статті.

Що таке USB OTG

Технологія On-The-Go (у вільному перекладі «в дорозі») дозволяє «пов'язувати» 2 девайса без USB-хоста. При коннекте один гаджет виступає хостом, другий – периферією. Пристрої можуть мінятися ролями – в цьому фішка OTG.

подключение usb otg

Той же фотоапарат можна використовувати як веб-камеру для компа. Підключивши до неї клавіатуру, мильниця стає медіаплеєром.

Більшість смартфонів останнього покоління оснащені такою функцією. Тому вони запросто можуть виступати в невластивих ролях. Наприклад:

  • стати додатковою камерою або мікрофоном для комп'ютера;
  • перетворитися в контент-станцію завдяки Коннект USB-флешок;
  • перевтілитися в ігрову консоль через підключення геймпадов;
  • бути повноцінним міні-офісом через підключення клавіатури, мишки і принтера;
  • дистанційно керувати професійною камерою.

На замітку: Samsung Galaxy S20 vs iPhone 11 Pro: що краще – 7 відмінних «ОК»

Навіщо це потрібно?

Так зручніше користуватися гаджетами. Любителям селфі- «себяшек» простіше перегортати 10 тисяч фото на клавіатурі і милуватися собою на екрані ТБ, ніж свайпа на мобілці. На флешку можна скидати матеріали безпосередньо, минаючи ПК, – це і швидше, і надійніше, і зручніше.

Корисна стаття: Чим протирати екран гаджета: 3 робочих способу боротьби з мікробами і брудом

Які девайси можна підключити через USB OTG: 6 прикладів

Теоретично – будь-який гаджет. На практиці – ні. У деяких девайсів бувають конфлікти ОС або файлових систем: одні не читають інфу, іншим не вистачає потужності. У кожному разі індивідуальна проблема.

подключение жесткого диска и флешки через usb otg

Тому розглянемо найпоширеніші приклади використання технології. У цих випадках коннект відбувається без сучка і задирки. А якщо і трапляються оказії, їх можна вирішити за кілька хвилин.

Флешка або жорсткий диск

Зазвичай різні флешки підключаються без проблем. А ось із зовнішніми жорсткими дисками іноді доводиться мучитися. Якщо накопичувача потрібен зовнішнє джерело живлення, доведеться шукати потужний повербанк або пробувати обхідні шляхи конекту. А там, де передбачений власний внутрішній джерело живлення, в більшості випадків все ОК.

У файлової системи свої бзики:

  • FAT32 коннектітся до мобілці без проблем;
  • а читання NTFS-диска – справжня лотерея: телефон легко прочитає його. Хіба ви не прочитає.

Читайте: Huawei P40, Pro, Lite, Lite E: 7 акцентів на огляд і порівняння

Геймпад

Тепер можна перемагати суперників в «королівської битві» або бігати за рівнем аркади ще швидше!

подключение геймпада через usb otg

Особливості конекту геймерской «руки» – в таблиці:

Тип джойстика
Наскільки легко підключається
Xbox Підключається в 99% випадків
PlayStationІ ПК-геймпади Раз на раз не доводиться, іноді потрібен рут (злом ПО для можливості установки будь-яких додатків і налаштувань) телефону
РульІ педалі Коннект досить рідко, тільки після отримання рут-прав на телефон, але ризикнути варто. Нові відчуття в іграх – гарантовані

Клавіатура і миша

Якщо набридло носити ноутбук і хочеться зробити з планшета переносний офіс, слід підключити до нього клавіатуру і мишку. Головне, дивитися в специфікації підключаються девайсів: чи дозволяють вони підключитися до пристроїв на Android.

 подключение клавиатуры и мышки через usb otg

Якщо так – чудово. Якщо немає – ймовірність вдалого підключення 50/50, але спробувати варто. Потрібно лише поставити смартфон або планшет на зручну підставку, підключити до нього клаву + миша – готово. Правда, щоб все добре працювало, доведеться шукати USB-хаб для 2 кабелів або ж брати другий бездротовий пристрій.

Чесний батл: Що з 2 брендів краще – смартфони Xiaomi або iPhone: порівняння телефонів по 5 параметрам

Принтер

Флагманські телефони легко підключаються до принтерів. Технологія OTG дозволяє коннектіться навіть до старих моделей без Wi-Fi роутера.

MIDI-контролер

Ця функція безкомпромісно підкорює музикантів. ДО сучасних мобільних телефонів можна підключити практично будь-яку міді-клавіатуру і складати свою музику.
Міді-клавіатура – зменшена версія синтезатора, яка працює тільки при підключенні до інших девайсів. Так що, якщо душа просить творчості, а комп'ютер далеко – підключаємо компактні клавіші до мобільника і складаємо нову П'яту симфонію!

DSLR-камера

Підключившись до DSLR-фотик (до зеркалке) через OTG, можна використовувати телефон як зовнішній монітор або видошукач, поперемінно керуючи камерою.

Для власників Canon завдання спрощується. Більшість цих камер підтримують OTG-коннект. А тим, у кого Nikon і Sony, може не пощастити.

 подключение фотоаппарата к телефону и планшету через usb otg

Щоб знати, чи можна з'єднати конкретну модель фотика з мобілкою, потрібно ознайомитися з інструкцією або загугли працює OTG з такою-то моделлю фотоапарата.

беззеркалка сполучаються практично з будь-яким пристроєм. Але перевірити ще раз інструкцію не завадить.

Які смартфони підтримують OTG

Теоретично OTG підтримують всі мобілки на Android 2.3 і вище. В реальності ж справи йдуть інакше. Деякі виробники блокують цю можливість або не встановлюють необхідне ПЗ. Трапляються моделі, де підключити флешку можна, а вчиняти дії девайсом керування – немає.

Такі трабли трапляються у бюджетників. У більшості середнячків ОТГ працює справно.

Ясна річ, що через USB OTG можна підключати практично все до всього, що під'єднується через USB. Завдяки такому переходнику можна отримати переносний офіс навіть без ноутбука – досить тільки телефону і периферії.

Буде коннект: Як підключити телефон до проектора через WiFi – інструкція на 3 пункти і список 7 кращих додатків

Коментарі
Залиште коментар
Категорії