Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

ТОП-10 найкращих прямих перфораторів – рейтинг перфораторів пістолетного типу

Дата публікації: 22.10.2018 15:00
Дата оновлення: 20.02.2023 16:09

Коли питання стосується електроінструментівІ перед користувачем постає завдання вибору найбільш відповідного – БАГАТО хто просто губиться у величезній кількості пропозицій продавців. Це стосується і ПЕРФОРАТОРІВ. Прямі, бочкового типу з різними наборами функцій — як зрозуміти, який з них краще впорається з комплексом ремонтних завдань?

Не варто панікувати, треба просто прочитати огляд про топові моделі цих інструментів, спеціально розроблених для напівпрофесійного використання. Щоб ними користуватися, не потрібно особливих знань, а навички швидко напрацьовуються — прямі перфоратори створені для побутового застосування і розраховані на нефахівців.

Bosch GBH 2-26 DRE

Цей інструмент виробництва потрапив у ТОП заслужено: він допоможе пробурити поверхні із щільного бетону, зколоти старий кахель, просвердлити дірку у стіні. Ним користуються установники вікон, майстри-оздоблювальники, електрики. Можливості перфоратора широкі – йому піддаються цегляні кам'яні конструкції, він справляється з металом і щільним деревом. Для кожного матеріалу можна підібрати прийнятну швидкість, задіявши електронний регулятор.

Виробник заклав у прилад 3-режимний різновид використання:

  • Свердління;
  • Довбання;
  • Ударне свердління.

Важить пристрій всього 2,7 кг, можна досить довго їм працювати без втоми для рук. І це завдяки ергономічним ковзанням з м'якими вставками. Зміна насадок практично не знижує темп роботи за рахунок присутності у пристрої спеціального патрона, а змінити напрямок обертання без втрати продуктивності можна щітковим перемикачем реверсу.

Вага, кг
2,7
Сила ударного зусилля, Дж 2,7
Діаметр свердління, мм 26 – бур, 68 – коронка (матеріал – бетон)
Потужність, Вт 800
Довжина кабелю, м 3
Реверс є
Режими 3
Додаткова комплектація Додаткова рукоятка, кейс, обмежувач глибини


Може стати нагоді:ТОП-10 бюджетних перфораторів – рейтинг недорогих перфораторів

 Модель Bosch GBH 2-26 DRE

Makita HR2470

Японський прилад користувачам, які вирішили заощадити на покупці відбійного молотка і дрилі, отримавши трирежимний пристрій з функціями довбання, свердління та свердління з ударом. З його допомогою можна штробити канали для електрики, ламати стіни, прикріплювати плінтус та ставити вікна.

Як і інші електроприлади Makita, інструмент відрізняється надійністю та безпекою – за рахунок подвійної захисної ізоляції. Нагрівання зовнішнього кожуха під час свердління помірне, перфоратор у руці лежить компактно, рукоятка нековзна і ергономічна. Додаткова рукоятка легко знімається, виготовлена з щільного пластику з перфорацією. Користувачі зазначають, що при свердлінні майже відсутні вібрації, прилад у руках не Стрибає.

Бури замінюються швидко і без зусиль, конструкція патрона це дозволяє. Багатьом подобається довгий шнур устрою — 4 м, достатній для роботи, але не плутається під ногами. У спеціальній валізці додатково додано обмежувач глибини свердління.

Цьому приладу" по плечу" будь-які тверді поверхні – метал, бетон, цегляна стіна, дерево. При цьому рухомі частини всередині корпусу ретельно захищаються від пилу спеціальними шторками.

Ключові дані перфоратора:

Вага, кг
2,6
Сила ударного зусилля, Дж 2,7
Діаметр свердління , мм 24 – бур, 54 – коронка (матеріал – бетон)
Потужність, Вт 780
Довжина кабелю, м 4
Реверс є
Режими 3
Додаткова комплектація Додаткова рукоятка, кейс, обмежувач глибини

Makita HR2470

Bosch GBH 4- 32 DFR SET

Модель відносять до професійного інструментарію, але і рядові користувачі цілком впораються з таким апаратом. Однак його параметри досить серйозні:

  1. Маса інструменту. Прилад набагато важчий за більшість його аналогів — 4,7 кг. Здавалося б, що з таким потужним перфоратором дуже важко працювати. Але німецькі виробники оснастили його системою Vibration Control, яка гасить вібрацію та знижує стомлюваність.
  2. Швидкість свердління. Цей показник на третину вищий, ніж у аналогічних моделей цього класу. Робота проводиться посиленою порожнистою свердлильною коронкою і легко робить отвори в самих твердих і міцних конструкціях – важкому бетоні, металевих сплавах, цегли.
  3. Корпус. Виконаний з алюмінієвого сплаву підвищеної міцності корпус моделі витримує тривалу роботу без помітних деформацій, надійно захищає внутрішню електроніку і крихкі деталі і не боїться механічного впливу.
  4. Допоміжні пристрої. Крім бічної ручки та пристрою, що обмежує глибину проникнення бура, прилад доповнений свердлильним патроном, який може бути використаний навіть для замісу цементної суміші.

Параметри перфоратора тут:

Вага, кг
4,7
Сила ударного зусилля, Дж 4,2
Діаметр свердління , мм 32 – бур, 90 – коронка (матеріал – бетон)
Потужність, Вт 900
Довжина кабелю, м 3
Реверс є
Режими 2
Додаткова комплектація Додаткова рукоятка, кейс, обмежувач глибини, свердлильний патрон

Альт: Bosch GBH 4-32 DFR SET

Цікаво прочитати: Як вибрати перфоратор: 5 порад для правильного вибору

Sparky BPR 240E HD

Вдалий екземпляр перфоратора поліамідним корпусом і в трирежимному виконанні: здатний виконувати операції зі свердління/ударного свердління і довбання. Незважаючи на малу масу (2,8 кг) та відповідну силу удару, прилад цілком справляється з пробивкою дірок у твердих та масивних конструкціях. Власникам подобається цей пристрій за бездоганну експлуатацію, хороші ударні показники та професійне складання.

Інструмент оснащений захисною муфтою, яка не дозволяє бурам заклинитися, реверс, самовідключаються струмопровідники, патрон для зміни бурів. Увімкнувши та зафіксувавши кнопку пуску, можна виконувати свердління з постійною швидкістю, а встановлюється швидкість електронного регулювання. Ручка приладу виготовлена з еластану, добре тримається в руці, не ковзає. Додаткова ручка допомагає гасити вібрацію.

Запустивши реверс, працівник легко змінює напрямок обертання. За допомогою цієї функції можна навіть вкручувати і викручувати шурупи. Довжини шнура з подвійною ізоляцією достатньо для робіт на висоті та на відстані від розетки. Комплектується пристрій додатковим патроном, боковою рукояткою, стопором глибини свердління. Всі допоміжні частини разом із приладом поміщені у міцну валізу із пластику.

Вага, кг
2,8
Сила ударного зусилля, Дж 2,8
Діаметр свердління, мм 24 – бетон, 13 – сталь
Потужність, Вт 720
Довжина кабелю, м 3
Реверс є
Режими 3
Додаткова комплектація Додаткова рукоятка, кейс, обмежувач глибини, патрон

Sparky BPR 240E HD

Makita M8701

Цей прилад- ПОРТАТИВНИЙ і легкий, оснащений стандартними трьома режимами роботи, хорошим показником удару і непоганою продуктивністю. З ТАКИМИ параметрами його можна застосовувати під час демонтажу плитки, перегородок, штроблення стін під електрику. Пристрій добре показав себе в свердлінні по металу та дереву, може впоратися з бетонними підлогами та цегляними стінами.

Бури змінюються без труднощів завдяки спецпатрону. Щоб запобігти заклиненню, в апарат вбудований розчіпний механізм, що забезпечує зворотне вислизання елементів, що обертаються.

Відрегулювати обороти і, відповідно, швидкість обертання можна за допомогою електроніки. Кнопка зміни режимів знаходиться внизу корпусу, що знижує ризик виходу з ладу самого перемикача. Тримати прилад на вазі зручно, рукоятка ергономічна, ребриста, добре лягає в руку. Додаткова Ручка також виконана з протиковзкою поверхнею, діаметр її оптимальний для довгої роботи. Обмежувач Глибини під час роботи не заважає і закриває область буріння. Щоб Міняти напрямок обертання робочих насадок, є плавний реверс. Інструмент І додаткове обладнання розміщуються в валізці, виконаній з міцної пластмаси.

Ключові показники приладу:

Вага, кг
2,7
Сила ударного зусилля, Дж 2,3
Діаметр свердління , мм 26 – бетон, 13 – сталь
Потужність, Вт 800
Реверс є
Режими 3
Додаткова комплектація Додаткова рукоятка, кейс, обмежувач глибини

Makita M8701

Цікаво: Як працювати перфоратором: 7 нюансів, які важливо знати

Bosch PBH 2100 RE

Один з найлегших апаратів побутового застосування. Він важить всього 2,2 кг, але зі своїми обов'язками управляється відмінно. Навіть у таких твердих матеріалах, як бетонні та цегляні конструкції, інструмент робить двадцятиміліметрові дірки. Працювати з ним легко, кисть не втомлюється, спина не напружується. До того ж, для полегшення свердлувальних та довбалих операцій прилад оснащений двома (основна+допоміжна) ергономічними ручками з прогумованою поверхнею та м'якими вставками.

Як і інші моделі цього виробника, PBH 2100 RE оснащений спецпатроном для моментальної зміни бурів. А механізм Vario-Lock регулює позицію коронки при довбаннях процедурах (близько 40 настановних точок). Крутна швидкість робочої насадки координується електронним регулюванням, запуск з нуля до максимуму – за допомогою кнопки. Якщо потрібна суто свердлильна операція, ударна функція блокується.

Багато користувачів відзначають, що, незважаючи на середні показники ударної характеристики, цим апаратом можна без труднощів знімати стару штукатурку, відбивати кахельну плитку і довбати цегляну стіну.

Загалом, для домашнього застосування прилад підходить ідеально. А ось і його параметри:

Вага, кг
2,2
Сила ударного зусилля, Дж 1,7
Діаметр свердління, мм 20 – бетон, 13 – сталь
Потужність, Вт 550
Реверс є
Довжина кабелю, м 2
Режими 3
Додаткова комплектація Додаткова рукоятка, кейс, обмежувач глибини

Bosch PBH 2100 RE

Makita HR2810

Виконує дії, пов'язані зі свердлінням, довбанням і ударним свердлінням. Завдяки конструкційним особливостям цей скромний за розмірами інструмент пробиває дірки на стелі – мотор приладу виконаний з вертикальною орієнтацією.

Кваліфіковані майстри воліють HR2810 через його здатність перфорувати особливо тверді матеріали – він справляється з щільними бетонними конструкціями, цегляними стінами та металевими сплавами. Вони виділяють такі особливості моделі:

  • Швидка і не скрутна зміна насадок завдяки оснащенню приладу патроном SDS-PLUS;
  • Можливість змінювати напрямок обертання, вкручувати і витягувати глибоко заховані шурупи (наявність реверсу);
  • Швидкість регулюється електронним пристроєм, можна виконувати особливо точне свердління;
  • Зубило виставляється в сорока положеннях, що дає можливість проводити роботу практично під будь-яким кутом;
  • Для запобігання заклинювання в твердому матеріалі в перфораторі встановлена муфта зчеплення;
  • Під час експлуатації практично не відчувається вібрація – для цього на головну рукоятку надіті пом'якшувальні гофровані вставки, а бічна рукоятка виконана противібраційною;
  • При запуску холостого ходу блокується ударна функція.

Параметри:

Вага, кг
3,4
Сила ударного зусилля, Дж 2,9
Діаметр свердління, мм 28 – бетон, 13 – сталь
Потужність, Вт 800
Реверс є
Довжина кабелю, м 4
Режими 3
Додаткова комплектація Додаткова рукоятка, кейс, обмежувач глибини

Makita HR2810

Варто прочитати: ТОП-10 кращих бочкових перфораторів – рейтинг перфораторів бочкового типу

Makita HR4002

Потужний апарат частіше використовується професійними будівельниками та ремонтниками. Вага пристрою пристойна – 6,6 кг, тому найчастіше він застосовується для зняття зовнішньої штукатурки, розбивки важких бетонних підлог і руйнування міцних стін.

Тисячаваттний мотор і ударний показник 6,1 Дж дозволяє робити великі отвори в щільних поверхнях – застосовуючи бур, можна отримати 40-міліметрові дірки в залізобетоні, а якщо використовувати коронку, то отвір можна збільшити до 105 мм. Прилад дворежимний, виконує довбані операції та свердлильні з ударом.

Постійна частота обертання підтримується електронним контролером, можна задати потрібні обороти обертання та зберігати їх протягом усієї робочої операції. Пробити дірку в бетоні можна за кілька секунд. Зубило можна зафіксувати в одній з 12 позицій, тому завжди можна підібрати потрібний кут нахилу довбання поверхні.

Користувачі відзначають, що, незважаючи на важкість інструменту, руки не втомлюються. Цьому сприяє висока швидкість – будь-яка операція займає мало часу, зручні ручки (основна та допоміжні), відсутність вібрації. При роботі не доводиться надто налягати на перфоратор — чимала вага є помічником у довбанні твердих матеріалів.

Для зручності виробник оснастив пристрій запобіжними індикаторами. Один спалахує при пошкодженні кабелю, другий сигналізує про вихід з ладу вугільних щіток.

Основні показники моделі тут:

Вага, кг
6,6
Сила ударного зусилля, Дж 6,1
Діаметр свердління, мм 40 – бетон
Потужність, Вт 1050
Реверс відсутня
Режими 2
Додаткова комплектація Додаткова рукоятка, кейс, обмежувач глибини

Makita HR4002

Sparky BPR 280СE

Болгарський виробник представив модель для домашнього застосування. Маючи в господарстві такий інструмент, цілком можна обійтися без дриля та відбійного молотка — триваріантна програма дозволяє виконувати свердлильні, довбалі та ударно-свердлильні операції. Апарат справляється з усіма текстурами металевими, дерев'яними, кам'яними конструкціями, цегляними перегородками.

Щоб зменшити нагрівальність, виробник оснастив прилад редуктором з магнієвого композиту. Зберігати постійну швидкість обертальних рухів покликаний електронний контролер. Для вкручування болтів можна використовувати реверсивний механізм, а уникати застрягання бурів допомагає захисна муфта.

Працювати з пристроєм легко – невелика вага та зручні рукоятки (допоміжна – з антивібраційним ефектом) зручно утримують інструмент у руці, він не вислизає і не приносить сильної стомлюваності при тривалій роботі. Користувачі відгукуються про Sparky – вони справляються і зі штробленням стін, і з установкою вікон, і зі збиранням меблів.

Характеристики:

Вага, кг
2,9
Сила ударного зусилля, Дж 3,4
Діаметр свердління, мм 28 – бетон, 13 – сталь
Потужність, Вт 1010
Реверс є
Режими 3
Додаткова комплектація Додаткова рукоятка, кейс, обмежувач глибини, патрон+адаптер

Sparky BPR 280СE

Важливо знати: основних складових перфоратора: як усе влаштовано?

Varo PowerPlus POWX1172

Тяжка і потужна бельгійська модель з важкими, щільними кам'яними конструкціями, виконуючи свердлильні, ударно-свердлильні та довбані операції. Використовується при ремонтних та демонтажних роботах, добре показала себе як дриль при розсвердленні металевих листів, дерев'яних поверхонь, твердого пластику. Має професійне призначення, але часто використовується домашніми фахівцями при ремонті квартир та будинків.

Утримати такий інструмент непросто, адже його вага становить цілих 8 кг. Для полегшення експлуатації він оснащений антивібраційним механізмом (AVS), зручна ручка з протиковзкими вставками та ергономічна додаткова рукоятка. З конструктивних особливостей привертають увагу такі:

  • Наявність ковпачка, що оберігає внутрішні частини від пилу;
  • Противібраційна AVS;
  • Вертикальне розташування двигуна, що дозволяє збалансувати перфоратор у руках;
  • Швидка заміна робочого свердлильного елемента;
  • Наявність додаткових насадок у заводській комплектації.

Корпус перфоратора виконаний з міцного пластику, мережевий кабель – з подвійною ізоляцією. Користувачі зазначають, що модель працює тихіше за аналоги, не перегрівається, відчувається відсутність вібрації і тихе перемикання швидкостей обертання.

Ключові параметри:

Вага, кг
4,9
Сила ударного зусилля, Дж 4
Діаметр свердління, мм 40 – бетон, 13 – сталь
Потужність, Вт 1250
Режими 3
Додаткова комплектація Додаткова рукоятка, кейс, обмежувач глибини, біти, бури

Varo Kreator POWX1172

Так що ж вибрати?

Перш ніж зупинитися на будь-якій версії інструменту, слід зрозуміти, які ремонтні операції потрібно виконати. Кожен з них має дво- або трирежимну програму – це свердління, ударне свердління, довбання. Для яких будівельних процесів ці функції?

  1. Свердління. Прилад виконує функцію дриля. Отвори різних діаметрів можуть знадобитися при закріпленні карнизів, при необхідності повісити на стіну важку картину або навісні меблі, прибити плінтус до підлоги та багато іншого.
  2. Свердління з ударом. Тут виконуються самі операції, але з більш міцними матеріалами. Проштробити цегляну стіну, зробити обережний отвір у кам'яній конструкції або щільному бетоні при режимі «Свердління» не вийде, потрібно використовувати більш потужний режим.
  3. Довбання. ЗА допомогою такого режиму можна розбити цементну стяжку, демонтувати внутрішні перегородки, відбити стару плитку чи штукатурку – саме для таких завдань застосовують режим довбання. Якщо об'єми демонтажних заходів плануються чималі, то правильним придбанням стане потужний перфоратор із підвищеним ударним показником.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії