Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як підібрати міський велосипед: 7 факторів, на які варто звернути увагу

Дата публікації: 23.10.2018 12:27
Дата оновлення: 23.10.2018 12:27

Велосипед – це не тільки приємне проведення часу, відпочинок і хобі, а й повноцінне засіб для комфортного пересування по місту, яке, враховуючи пробки, стало просто незамінне. Але як правильно підібрати міської велосипед, щоб поїздки приносили тільки радість і задоволення? Як вибрати велосипед, найбільш зручний для міста? Про це і про сім принципово важливих для вибору Сітібайки факторах – в статті нижче!

Городские велосипеды

Що таке міський велосипед?

Citybike, він же – міський велосипед ідеальний для пересування по рівній місцевості і спеціально сконструйований для комфортних поїздок по асфальту, і до решти ландшафту, який зустрічається в місті.

У всіх підвидів Сітібайки є свої особливості, але вони об'єднані декількома важливими чинниками: комфорт, практичність, стильний дизайн. Ідеальним варіантом для міської їзди вважається круизер. Це один з видів міських велосипедів, що відрізняється деякими особливостями конструкції. Особливо виділяється геометрія рами, яка забезпечує зручність поїздки. З ними не рекомендовано відправлятися в горбисту, гірську місцевість (якщо, звичайно, мова не йдепро електротранспорті) – в таких умовах Сітібайки найлегше зламати. Це одне з найголовніших відмінностей міського велосипеда від гірського. Другий, навпаки, розрахований виключно на нерівності, схили і ями.

 Городской велосипед (схема)

Читайте також:Як вибрати моноколесо: 10 ключових параметрів

Зате міські велосипеди дійсно гарні для поїздок по рівній місцевості: через свою конструкції вони майже не дають втомлюватися ніг, навіть у довготривалих заїздах (а електровелосипеди – і поготів). Ідеальною «золотою серединою» тут виступають гібриди, які відрізняються своєю універсальністю і підійдуть як для міста, так і для гір.

Шосейний велосипед, теж орієнтований виключно на рівний ландшафт, відрізняється від міського чіткою спрямованістю: він сконструйований для швидкісної їзди і зазвичай використовується для гонок і тренувань.

Міські велосипеди розраховані на «довге життя» і зазвичай здатні крім пасажира перевозити невеликі вантажі.

На що звертати увагу при виборі велосипедів?

1. Рама

Перший і один з найголовніших чинників – рама. Саме від неї, в більшій мірі, залежить комфортність і м'якість поїздки. З відповідною рамою втома відчувається менше, навіть під час довгих поїздок.

Цікаво:ТОП-10 кращих виробників велосипедів

  • Головний критерій при виборі рами – матеріал, з якого вона зроблена:

  • Сталеві рами є самим бюджетним варіантом, при цьому якість залишається відмінним: вони добре справляються з маневреними поворотами і відчутно пом'якшують тяжкість ударів. Недолік цього матеріалу – велику вагу, який не йде на користь спочатку мобільному транспортному засобу.

  • Алюмінієві рами значно легше і жорсткіше, тому з ними менше відчувається втома навіть при підйомі вгору. Мінус таких рам в тому, що вони недовговічні і не особливо підлягають ремонту, – їх легше повністю замінити, ніж намагатися виправити ситуацію.

  • Карбоновая рама майже в половину легше сталевий, і на чверть – алюмінієвої. Вона довговічна, матеріал стійкий до подряпин. В мінусах виступає велика ціна в порівнянні з іншими варіантами.

Разные виды городских велосипедов

Примітка:якщо хочеться обійтися зовсім без рами,моноколесоАбогіроскутерСтане відмінним супутником в місті.

Корисно:5 кращих гіроскутеров – який краще вибрати?

2. Амортизація

Для Сітібайки вибір найчастіше складається з двох варіантів: ригиден і хардтейл. Перший відмінно підійде людині, який планує долати відстані виключно по хороших дорогах і трасах, не особливо заїжджаючи на пересічену місцевість. Якщо ж власник велика планує час від часу виїжджає за межі міста, варто подумати про другий варіант.

3. Сідло

Вибираючи сідло для city bike, варто орієнтуватися на широкі і м'які варіанти. Часто такі сидіння наповнені гелем, силіконом або іншими пом'якшуючими матеріалами. Іноді зустрічаються сидушки з пружинами – такий варіант оптимальний для їзди по нерівному асфальту і навіть перелік місцевості.

4. Кермо

кермо варто вибирати відповідний ширині плечей велосипедиста. Люди, найчастіше пересуваються на Сітібайки в міському середовищі, як правило, закріплюють кермо високо.

Городской велосипед Bergamont 14' 28

5. Колеса

Класичний розмір коліс для Сітібайки – 26 дюймів. Але зараз все частіше використовуються колеса з іншими параметрами. Наприклад, 28 дюймів, – з такими зазвичай набагато легше їхати, особливо долаючи підйоми. Покришки варто вибирати силіконові або полусіліконовие.

6. Гальма

Звичайно, не можна виключати важливість гальм у всій цій конструкції. Втім, для їзди по місту нічого особливого шукати не потрібно, – для таких моделей відмінно підходять звичайні обідні гальма.

Дивіться також:Інструкція по управлінню гіроскутером і гіробордом: 7 важливих правил

6. Перемикання швидкостей

Для міських моделей однієї швидкості зазвичай буває достатньо. ДО того ж, таке рішення зробить велосипед більш легким і доступним за ціною. Однак, якщо власник велосипеда проживає в місті, обладнаному нема на рівнині, а з перепадами висоти, пагорбами і западинами, то варто задуматися про покупку моделі з декількома режимами швидкості або ж проелектросамокаті.

Вартість

Ціна хоч і є важливим критерієм при покупці Сітібайки, все ж безпосередньо залежить від інших його особливостей.

Вартість

Особливості

100 – 250 $

Найчастіше китайські моделі. Підійдуть для підлітків. Для дорослих це не найвдаліший вибір: такі велосипеди не витримують навантаження і швидко ламаються, а полагодити їх досить складно (частіше простіше і дешевше придбати новий).

250 – 450 $

Якісні бюджетні велосипеди. З уважним підходом до вибору моделі і при не особливо частому експлуатуванні може прослужити довго.

450 – 1 000 $

Надійні велосипеди з уже більш дорогого сегмента. Вони спокійно витримують тривалі щоденні прогулянки, з ними можна не боятися несподіваних сюрпризів у вигляді швидких поломок і спокійно себе почувати на дорозі.

1 000 – 2 000 $

Кращі Сітібайки на ринку. Вони розраховані довге життя при будь-яких навантаженнях і майже не потребують додаткового обслуговування.

Цікаво:Гіроборд або моноколесо: 6 відмінностей, які впливають на вибір

Велосипед COMANCHE RIO GRANDE L 26" рама 18", городской велосипед Optima Vision Al (2014) 26"

Міський велосипед може стати відмінним засобом пересування, надійним «другом», який допоможе долати будь-які відстані з задоволенням. Досить уважно поставитися до покупці велика, вивчити особливості і підібрати байк під себе. Тоді вже точно будь-яка поїздка буде зручною і приємною, а Сітібайки прослужить довго без всяких поломок.

Коментарі
Залиште коментар