Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Стилус для графічного планшета: 6 порад щодо вибору, налаштування, використання

Дата публікації: 28.01.2019 18:50
Дата оновлення: 28.01.2019 18:50

Стилус виглядає, як тонка паличка з загостреним кінцем, і нагадує звичайну ручку. З його допомогою можна малювати на сенсорної поверхні, робити начерки, управляти всіма опціями девайса, до якого стилус підключений. Для коректної і зручної роботи з пером необхідно дізнатися, як правильно вибрати і налаштувати стилус на графічному планшеті. Стане в нагоді він для роботи? Як його заряджати? Вся інформація про це є в статті.

Корисна інформація: Що таке графічний планшет: 3 види пристрою + поради щодо вибору.

Стилус для графического планшета

Стилус для графічного планшета: наскільки необхідний аксесуар?

Цифрове перо – не просто імітація олівця або пензля. Найчастіше воно вже входить в комплект при покупці дігітайзера, але можна і окремо придбати цей аксесуар. А от чи потрібен він під час роботи? Може, простіше зовсім обійтися без нього?

 Графический планшет и перо Wacom Cintiq Pro touch

Між тим, перо для малювання на цифрі – вельми корисна річ:

  • Допомагає художнику, аніматору, дизайнеру легко перемикатися між режимами роботи.
  • Дозволяє створювати точні лінії, фігури, варіювати товщину штриха, створювати плавні переходи. Домогтися цього за допомогою жестів або тачпада практично неможливо.
  • Дозволяє на 100% використовувати всі можливості графічного планшета (малювати на «полотні», робити схеми, графіки, проекти, рукописні позначки, обробляти картинки та ін.).

Різноманітні можливості пера перетворюють дігітайзер (наприклад, I405X) в унікальний інструмент точного перетворення творчого задуму художника в цифровий малюнок.

З чого зроблений девайс?

Стелсі сконструйовані з струмопровідних матеріалів (наприклад, алюмінію); також є моделі з пластику. Аксесуари обладнані наконечниками, якими вони стикаються з поверхнею дигитайзеров (наприклад, M), дозволяючи малювати або писати на них.

 Устройство стилуса для графического планшета

Пристрій пера залежить від різновиду екрану девайса:

  • Резисторного дисплей реагує на саме натискання. Наконечник цифрового пера тут повинен мати звужений кінчик і складатися з силікону або тефлону. Це допомагає touch pen не дряпається дисплей.
  • Ємнісний дисплей вже не буде реагувати на паличку з металу. Аксесуари до такого типу поверхонь мають наконечник, який має електричну ємністю. Стилус обладнаний гумовим або силіконовим наконечником, всередині нього є котушка, тирса з металу і магнітопроводящее кільце.

Більшість стилусів зараз підтримує роботу з дигитайзером на КШТАЛТPTH-660P-R зайвих проводів.

Цікаво дізнатися: моделей Apple Ipad – історія розвитку самого популярного планшета

Як вибрати стилус: огляд найкращих

Перо має бути зручним у використанні, добре лежати в руці , підходити користувачеві за розміром і вагою. Кілька прикладів:

Модель Вага (г Кнопки Наконечник Джерело живлення Матеріал корпусу
Bamboo Fineline 3 від бренду Wacom 19 1 бічний перемикач, програмується в додатку тонкий і твердий вбудований акумулятор, зарядка через кабель USB пластик
Wacom Bamboo Solo Green 3rd Generation 10 немає змінний, з вуглецевого волокна вбудований акумулятор, зарядка через кабель USB пластик

Стилусы для графического планшета Wacom

Особливості та поради щодо вибору

Основні моменти, на які варто звертати увагу при покупці аксесуара:

  1. Досить комфортний у використанні стилус у вигляді ручки. Додаткова зручність – наявність кріплення до чохла дігітайзера.
  2. Наконечник пера повинен бути виготовлений з м'яких матеріалів, щоб не залишати подряпин на екрані під час малювання.
  3. Деякі екземпляри оснащені програмованими кнопками, на інших можна регулювати ступінь натискання – все це збільшує вартість пристосування, а й впливає на зручність і швидкість роботи.
  4. Чутливість пера – чим сильніше натиск, тим товщі лінія. Професійні пристосування розпізнають 2048 і більше рівнів натискання (наприклад, в PTH-860-R перо має 8192 рівнів чутливості). Це допомагає наслідувати природному малювання.
  5. Наявність покриття софт тач – сприяє тому, що стилус НЕ вислизне з руки під час роботи.
  6. Робоча висота пера – вказує дистанцію, на якій стилус сприймається дигитайзером, не торкаючись його.

Пір'я оснащують кількома типами наконечників. У таблиці – основні з них:

Звичайні Жорсткі Підпружинені З пружним стрижнем
Виготовлені з м'якого пластику, оптимально підходять для художників. З ефектом малювання дерев'яною паличкою З маленької пружинкою посередині наконечника. Стрижень утапливается всередину при кожному натисканні. В роботі схожі зі звичайними стрижнями, але трохи більш гнучкі і пружні.

Читайте також: Як вибрати чохол для планшета: відповіді на 3 популярних питання.

Як налаштувати перо на графічному планшеті

Опції стилуса можна налаштовувати, змінювати під різні завдання, регулювати чутливість пера і тиск наконечника.

Що для цього потрібно зробити:

  1. Відкрити вкладку «Властивості» на дигитайзере;
  2. Перейти в розділ «Перо»;
  3. Для кожної з клавіш пера вибрати потрібний параметр у спадному меню.

 Как настроить перо на графическом планшете

У цій вкладці можна змінити чутливість пера від м'якого до жорсткого, пересуваючи повзунок в потрібну сторону. Також змінюється нахил пера (від нормального до високого), сила натиску при використанні стилуса. Кількість функцій в налаштуванні залежить від моделі і компанії-виробника пристосування. Перевіряються налаштування дуже просто – на практиці, підлаштовуючи параметри під себе.

Нюанс: в аксесуарах від Wacom, наприклад, Art Black PT S, завжди можна повернутися до заводських налаштувань, вибравши у вкладці «Перо» – «За замовчуванням».

Як налаштувати перо графічного планшета в Фотошопі? Тут необхідно звернутися до панелі кисті в проге Adobe Photoshop. Є ряд налаштувань, в яких можна знайти необхідний розмір кисті, її жорсткість, діаметр, натиск.

Читайте також: Що робити, якщо не включається планшет – 2 можливі проблеми і 3 способи їх вирішення.

Як правильно підключити стилус

Дія не займає багато часу і полягає в наступному:

  1. Зарядити стилус;
  2. Включити його (просто повернути ручку навколо осі або натиснувши на кнопочку на корпусі стилуса);
  3. Відкрити параметри на дигитайзере і включити Bluetooth;
  4. Перейти в загальні налаштування і відключити параметр «Жести»;
  5. Завантажити додаток для малювання;
  6. Відкрити меню налаштувань в додатку;
  7. Синхронізувати стилус і додаток (вибрати в програмі потрібний пристрій).

 Подключение стилуса к графическому планшету

Нюанс: порядок дій може змінюватися в залежності від фірми-виробника (Наприклад, GENIUS), подробиці підключення можна подивитися в інструкції до пристосування або по відео в мережі.

Як використовувати стилус?

Аксесуар можна використовувати в якості ручки, роблячи на планшеті рукописні замітки, а використовуючи програми для малювання – як кисті для картин.

На деяких моделях аксесуара є програмовані кнопки. Фізичні клавіші можна використовувати, наприклад, для скасування дії по час створення малюнка або для перемикання кисті на ластик.

Також можна змінювати наконечники на аксесуарі. Наприклад, використовувати м'який і твердий для імітування процесу роботи з паперовим листом.

Як заряджати перо (ручку) графічного планшета?

Щоб поповнити енергозапас пристосування, потрібно підключити його до ПК, ноуту або зарядного пристрою. Для цього використовується стандартний шнур USB, один кінець якого вставляється в роз'єм пера, інший – в девайс, від якого буде відбуватися зарядка.

Как заряжать перо графического планшета

В стилус USB роз'єм зазвичай розташовується на верхньому кінці ручки, під кришечкою. Визначити, що пристосування заряджена, можна за допомогою відтінку індикатора: червоний – йде зарядка, блакитний/зелений – процес завершено.

Нюанс: в деяких планшетах Wacom, наприклад, з серії Intuos (CTL-4100WLE-N), немає ні батарейок, ні акумуляторів – перо живиться від дігітайзера за допомогою технології електромагнітного резонансу. У стилусе знаходиться приймач і перетворювач, який використовує енергію електромагнітних хвиль і живить чіп в пере.

Може зацікавити: Планшет або електронна книга – що вибрати? Огляд 2 пристроїв для читання.

Цифрове перо для дігітайзера – корисний і зручний аксесуар, який спрощує і прискорює роботу з гаджетом. Завдяки цьому пристосуванню малювання на цифрі трохи нагадує стандартне – на папері. Налаштувати перо можна на власний розсуд, підлаштовуючи параметри під певні завдання. З підключенням і зарядкою аксесуара також проблем не виникне. Варто один раз спробувати стилус, щоб зрозуміти: це – стоїть аксесуар, а не просто новомодна штучка.

Коментарі
Залиште коментар
Н
21.06.2021 23:17

Скажите, пожалуйста, стилус от Wagon pro подойдет для графического планшета АApple?

Категорії