Одеса
Не знищити наших усмішок!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Samsung Galaxy s24 Ultra: огляд 14 критеріїв

Дата публікації: 09.05.2024 11:32
Дата оновлення: 09.05.2024 13:06

Samsung Galaxy S24 Ultra відчиняє двері в нову еру мобільних технологій. Флагманський смартфон забезпечений передовими функціями штучного інтелекту, інноваційними можливостями камер та продуктивним процесором.

огляд Samsung Galaxy S24 Ultra

Samsung не тільки слідує за трендами, а й встановлює їх, обіцяючи перевести досвід використання смартфонів на новий рівень. Поринемо у світ технологій та дізнаємося, що нового пропонує нам компанія у своєму флагманському пристрої Galaxy S24 Ultra.

Дізнайтесь: Що таке ChatGPT у 3 словах: принципи, реєстрація, функціональність

Позиціювання та місце в лінійці

Це гарне рішення для тих, хто шукає найвищий рівень продуктивності, потужний дизайн та передові можливості. Пристрій орієнтований на аудиторію, яка цінує можливості штучного інтелекту, високу якість знімання та зручність використання.

Новинка позиціюється як блискавично швидкий смартфон з дисплеєм у титановому корпусі. Повернулась S-Pen з можливістю писати нотатки без необхідності розблокувати пристрій.

Комплектація

Пакувальна коробка S24 Ultra темно-чорного кольору з анімованим зображенням пристрою та S-Pen. Виготовлена ​​з щільного картону, що захищає телефон під час транспортування.

комплектація смартфона

Усередині, крім смартфона, кабель USB Type C для передачі даних та зарядки, скріпка для вилучення лотка для 2SIM-карти, короткий посібник двома мовами, гарантійний талон. Зарядний блок не постачається в комплекті.

Особливості конструкції та дизайну

Корпус з титанового сплаву з високою корозійною стійкістю та сталістю до впливів зовнішніх факторів. Титан легкий, не впливає на вагу. Бічні рамки мають матову поверхню різних кольорів: чорний, сірий, фіолетовий, жовтий.

Вигнуті краї вилилися в плоский дисплей для гарного захоплення та симетричності. Також спрощує використання S-Pen, він виключає випадкове торкання екрана при триманні пристрою. Зберігає природне сприйняття контенту та зображень без ефекту вигину. Знижує ймовірність пошкоджень під час ударів або падіння.

Щільні та рівні люзи між екраном, задньою панеллю та окантовкою створюють враження цілісного пристрою. Надійна конструкція дозволяє впевнено використовувати девайс у повсякденному житті, не турбуючись про можливі пошкодження та деформації при використанні.

дизайн Galaxy S24 Ultra

Задня панель Samsung Galaxy S24 Ultra з міцного скла Gorilla Glass Victus 2. Розроблено компанією Corning, стійка до подряпин при щоденному використанні без чохла. Запобігає ударам та виникненню тріщин.

Регулятор гучності та кнопка блокування розташовані на правому боці пристрою. Дозволяє швидко та легко регулювати гучність дзвінка, а також вмикати та вимикати пристрій. Звук при натисканні допомагає користувачам отримувати тактильний зворотний зв'язок.

У нижній частині функціонує порт USB-C (3.2 Gen 1), що забезпечує передачу даних та зарядний пристрій. Два динаміки оптимізовані AKG, що підтримують Dolby Atmos грають досить чітко. Також є слот S-Pen і лоток для встановлення SIM-картки. Місце для картки пам'яті microSD та гнізда для навушників немає.

Сканер відбитка пальців вбудований в екран пристрою, що робить його прихованим та зручним у використанні. Можна розблокувати Samsung, торкнувшись області екрана, де знаходиться палець відбитка сканера. Інтеграція сканера підвищує безпеку та утруднює підробити вхід або обійти захист.

Поради: Apple CarPlay як встановити в машину — 4 підказки

Характеристики екрана Galaxy S24 Ultra

6,8-дюймовий дисплей Dynamic AMOLED x2 забезпечує яскраві та насичені кольори, високий контраст та глибокий чорний. Матриця створює кінематографічний досвід перегляду, який наголошує на якості контенту. Роздільна здатність на 1440 x 3200 пікселів транслює чітке і деталізоване зображення для перегляду контенту.

дисплей Galaxy S24 Ultra

Частота оновлення до 120 Гц. Завдяки функції LTPO, система оновлює екран 120 разів на секунду, забезпечує плавне та реалістичне відображення анімації, швидких рухів та прокручування.

Підтримка HDR10+ дозволяє оцінити контент з розширеним динамічним діапазоном, а також технологію адаптивної яскравості, яка автоматично регулює яскравість екрана залежно від умов освітлення навколишнього середовища.

Яскравість збільшилася до 2500 нит, що робить дисплей видимим навіть у найсуворіших умовах освітлення. На чисто білому дисплеї з активованим датчиком зовнішнього освітлення яскравість близько 1500 нит. Якщо світлі та темні області рівномірно розподілені, яскравість дисплея залишається постійною. Під час відтворення контенту HDR яскравість може досягати до 2700 нит, що забезпечує більш яскраві білі та глибокі чорні кольори, створюючи реалістичне та динамічне зображення.

За допомогою функції EyeComfort яскравість екрана автоматично регулюється. У темряві дисплей механічно зменшує яскравість до мінімуму і відтінки стають теплішими. Зменшує випромінювання синього світла. Опція запобігає надмірній напрузі очей і забезпечує більш комфортне сприйняття зображення.

S24 Ultra підтримує колірний простір sRGB, тому генерується точне та надійне відображення відтінків на екрані. Воно ідеальне для редагування фото, відео та перегляду контенту з високими вимогами.

Місткість пам'яті смартфона

Смартфон використовує швидку та надійну флешпам'ять типу UFS 4.0, яка забезпечує високу швидкість читання та запису даних. Базова місткість від 12 ГБ оперативної пам'яті LPDDR5x з високою швидкістю передачі даних.

пам'ять смартфона

Вбудована пам'ять для зберігання даних випущена у трьох варіантах — 256 ГБ, 512 ГБ та 1 ТБ. Оскільки розширити сховище неможливо, важливо заздалегідь оцінити особисті потреби.

Ось кілька рекомендацій, які допоможуть визначитися з вибором:

  • Для регулярного знімання контенту у високій роздільній здатності, завантаження музики, переглядів фільмів та геймінгу буде потрібно більше сховища.
  • Для використання пристрою протягом багатьох років потрібно більше місця для зберігання нових даних.
  • Порівняти моделі за ціною та вибрати ту, яка відповідає бюджету.

Процесор та продуктивність

Компанія впровадила версію одного з найкращих процесорів Qualcomm — Snapdragon 8 Gen 3, що забезпечує найвищу продуктивність та ефективність для пристрою. Ядро використовується Cortex-X4 з роботою до 3,39 ГГц. Чіп побудований на передовій архітектурі з використанням технології 4-нм виробництва. Включає потужні ядра процесора Kryo 7xx, які забезпечують високою продуктивністю при виконанні найвибагливіших завдань.

продуктивність S24 Ultra

Snapdragon 8 Gen 3 підтримує передові технології зв'язку, включаючи 5G, що забезпечує швидкий та стабільний доступ до Інтернету. Пропонує штучний інтелект для оптимізації продуктивності та енергоспоживання, покращену безпеку та інші функції.

Графічний процесор Adreno 750 забезпечує потужну продуктивність зображення, плавну роботу інтерфейсу, швидкий відгук при запуску програм та високу якість відтворення графіки та відео. Добре справляється з іграми на максимальних налаштуваннях. Надає високу частоту кадрів та гарну візуальну якість без перепусток кадрів або підгальмовувань.

У пригоді: Пошук по фотографії з телефону: 5 способів знайти картинку з галереї в Google

Камери та об'єктиви Galaxy S24 Ultra

На задній панелі розташовані чотири камери: ширококутна 200 МП, надширококутна 12 МП, телеоб'єктив 50 МП з 5-кратним оптичним зумом та телеоб'єктив 10 МП з 3-кратним оптичним зумом.

камери Galaxy S24 Ultra

Об'єктив на 200 мегапікселів з діафрагмою f/1.7 та оптичною стабілізацією зображення (OIS) фіксує велику кількість деталей. У нього різноспрямований PDAF, а також роздільна здатність 8K при 30 кадрах на секунду та 4K при 120 кадрах на секунду. Широка діафрагма дозволяє отримувати більше світла за умов слабкого освітлення. OIS компенсує вібрації та тремтіння пристрою під час фільмування.

Камера включає різні функції та алгоритми обробки зображень, такі як покращення динамічного діапазону, покращення кольору та зменшення шумів.

Друга камера є надширококутним об'єктивом з роздільною здатністю 12 мегапікселів, забезпечуючи дуже широкий кут огляду для знімання пейзажів, групових знімків та архітектурних об'єктивів з максимальною перспективою. 

Висока деталізація та якість зображення. Підходить для фільмування у тісних приміщеннях, для створення ефектних панорамних знімків та унікальних ракурсів. Може використовуватись для знімання макрозображень.

Телеоб'єктив з роздільною здатністю 50 мегапікселів та 5-кратним оптичним зумом досягає високої деталізації та чіткості зображень. Збільшує зображення у п'ять разів без втрати якості. Використовується для портретних знімків з розмитим фоном або для фільмування далеких об'єктів зі збереженням якості.

Телеоб'єктив з роздільною здатністю 10 мегапікселів та 3-кратним оптичним зумом збільшує об'єкти в кадрі втричі без втрати якості зображення. У портретному зніманні створюється кадрами з ефектним розмиттям заднього плану.

S24 Ultra оснащений новим процесором ProVisual Engin, який працює на базі штучного інтелекту. Покращує оптимізацію колірного балансу, контрасту та насиченості кольорів на екрані. Надає розширену підтримку високої динамічної діапазонності (HDR). Шляхом оптимізації зображення аналізує сцени та умови фільмування, щоб автоматично коригувати параметри. Підтримує розпізнавання сцен, розпізнавання облич та автоматичну ретуш.

функції камер Galaxy S24 Ultra

Функція AI Zoom покращує деталізацію, визначає тип сцени та умови знімання, розпізнає об'єкти на зображенні, налаштовує рівень деталізації та різкості. Поєднує оптичний та цифровий зум. Покращує якість зображення за слабкого освітлення за допомогою II.

Гаджет записує відео з максимальною роздільною здатністю до 8K при частоті 30 кадрів за секунду, включаючи підтримку HDR10+. Ролики виглядають чіткими та демонструють відмінну деталізацію, реалістичні кольори та плавну стабілізацію.

Передня камера для селфі та відеодзвінків має 12 МП та оснащена датчиком зображення Samsung ISOCELL S5K3LU. Розмір датчика 1/3,2 дюйми, а пікселі — 1,12 мкм допомагають покращити якість зображення в умовах слабкого освітлення. Діафрагма f/2,2 та фокусна відстань 26 мм визначають кількість світла, що потрапляє на датчик зображення, що впливає на яскравість та різкість знімків.

Двопіксельний автофокус (PDAF) забезпечує швидке та точне фокусування на об'єкті фільмування. Знімання відео з роздільною здатністю 4K при 60 кадрах в секунду додає плавності та деталізації. Шум при фільмуванні селфі та відеодзвінків відсутній. Знімок виходить привабливим з реалістичними відтінками шкіри, приємною деталізацією та широким динамічним діапазоном.

На вибір: ТОП онлайн ігри на телефон — добірка 20 продуктів, що стоять, з 8 жанрів

ОС та інтерфейс користувача Samsung

Samsung забезпечує довгострокову підтримку своїх пристроїв та пропонує сім років оновлень ОС та One UI. Нові функції, покращення, гарантована безпека, усунення помилок, довгострокова життєздатність протягом тривалого часу після покупки.

операційна система S24 Ultra

Працює на операційній системі Android 14 з інтерфейсом One UI 6.1 від Samsung. 14 версія покращила управління дозволами, контроль доступу до мікрофона та камери. Пропонує нову систему повідомлень та інтеграцію смартдомашніх пристроїв. Більше можливостей для налаштування меню швидкого налаштування.

Завдяки функціям штучного інтелекту переклад повідомлення здійснюється у чатах. При наборі тексту на клавіатурі можна перевіряти на орфографію та граматику, а також вносити пропозиції щодо стилістичних покращень.

Функція «Коло для пошуку» дозволяє швидко знаходити інформацію в інтернеті про конкретний об'єкт на екрані смартфона. Як це працює:

  1. Необхідно виділити об'єкт на екрані, який цікавий, провівши круговий рух навколо нього пальцем чи стилусом.
  2. Ваш пристрій ініціює пошук інформації про об'єкт в Інтернеті за допомогою пошукової системи Google.
  3. Після чого надається перелік результатів.

Функція Material You може автоматично вибирати кольори для елементів інтерфейсу користувача, таких як панель сповіщень, екран блокування та значків. Адаптує колірну схему інтерфейсу на основі обраних користувачем шпалер та теми. Змінює кольори, залежно від часу доби.

ОС підтримує дев'ять варіантів дизайну годинника з класичними, мінімалістичними й мультяшними циферблатами. Деякі дизайни анімовані та обертають або розширюють анімацію під час активації телефону.

Акумулятор та зарядка

Galaxy S24 Ultra оснащений літій-іонним акумулятором місткістю 5000 мАч з високою енергетичною щільністю та низьким рівнем саморозряду, який запобігає перегріву.

Зарядний пристрій Samsung EP-T4510 поставляється з міцним кабелем довжиною 1,8 метра. Підтримує високий струм зарядки до 5 ампер та забезпечує швидке живлення пристрою.

батарея телефону

Заряджається до 45 Вт через провідну зарядку і до 15 Вт бездротового з'єднання. Смартфон також може заряджати інші продукти бездротової мережі через Wireless PowerShare. Для проводу використовується протокол PPS стандарту USB Power Delivery, який створює оптимальні умови для акумулятора. Смартфон досягає 100% приблизно за годину, після чого перестає отримувати живлення від адаптера.

Корисно знати: Як змінити мову в Tik-Tok — 2 способи: зі смартфона і на комп'ютері

Телефонний зв'язок Samsung Galaxy S24 Ultra

Смартфон підтримує використання двох нано-SIM-карт з модемом 5G або підключення двох eSIM за допомогою програмного забезпечення. Увімкнено функції дводіапазонного Wi-Fi 7, Bluetooth версії 5.3 з підтримкою LE, NFC та VoLTE з необхідними діапазонами. Навігація працює з основними системами: GPS (у тому числі A-GPS), ГЛОНАСС, Beidou, Galileo, QZSS.

зв'язок Samsung Galaxy S24 Ultra

Якість передачі голосу під час телефонних розмов чітка та природна. Співрозмовника легко зрозуміти, оскільки система заглушує шуми фону. При використанні гучного зв'язку до півтора метра забезпечує хороший радіус дії мікрофона.

Функція перекладу телефонних дзвінків на Samsung Galaxy S24 Ultra дозволяє користувачам спілкуватися з людьми різними мовами (англійська, корейська, китайська, німецька, іспанська, польська та інші). Попередньо опцію необхідно активувати в налаштуваннях, після чого з'явиться відповідне поле, де відображатиметься переклад. Під час запуску перекладу співрозмовника буде про це повідомлено.

Ціновий сегмент

Вартість флагманського пристрою преміумкласу значно вища за середню ціну на ринку смартфонів. За модель з 12 ГБ ОЗУ та 256 ГБ вбудованої пам'яті ціни починаються від $1300. Варіант на 512 ГБ — від $1400. Висококласний смартфон на 1 ТБ — $1650.

Також компанія Samsung пообіцяла залишити Galaxy AI безплатний лише до кінця 2025 року. Після цього, швидше за все, функція стане платною.

Функції та можливості штучного інтелекту

Samsung розробила потужну систему штучного інтелекту — Galaxy AI. Розробка здатна адаптуватися до переваг користувача та пропонувати персоналізовані рекомендації на основі поведінки та попередніх дій. Автоматично допомагає з перекладом тексту, розпізнаванням голосу, оптимізації камери для знімання кращих фотографій та навіть пропозицією рекомендацій на основі контенту, що переглядається.

функції Galaxy AI

Galaxy AI може автоматично розпізнавати різні елементи у нотатках: списки справ, завдання, важливі дати та події, контакти. Після цього система організує ці елементи в акуратні пункти чи категорії. Штучний інтелект аналізує текст статті у веббраузері та виділяє ключові моменти, надаючи стислу версію змісту.

Під час запису аудіо у програмі «Диктофон» Galaxy AI може автоматично розпізнавати різні голоси та розділяти аудіозапис на сегменти відповідно до тих, хто розмовляє. Дозволяє робити навігацію з аудіозапису, швидко знаходити потрібну інформацію та ділитися змістом з іншими. Підтримує переклад текстів та аудіозаписів різними мовами. Допомагає долати мовні бар'єри та отримувати доступ до контенту різними мовами.

Можна видаляти або переставляти об'єкти на фотографіях за допомогою інструментів Generative Edit від Samsung та Magic Edit від Google. Обидві функції дозволяють вибирати об'єкти на фотографіях й вносити зміни.

Функція «Instant Slow-mo» перемикає між звичайною швидкістю відтворення відео та уповільненою прямо у галереї смартфона. При увімкненні опції камера автоматично зберігає відео з високою частотою кадрів.

Програма Google Magic Compose пропонує автоматичні рекомендації при написанні повідомлень. Здатна адаптуватися до стилю спілкування користувача та давати накази на основі переваг й звичок.

S-Pen має технологію розпізнавання нахилу та рівня тиску, що створює ефекти при малюванні, листі, включаючи товщину лінії, інтенсивність кольору та тембр пера. На стилусі є кнопка, яка може використовуватися для дій включення та запуску програм, створення скриншотів, активації камери. У програмі Samsung Notes можна створювати нотатки, малюнки та діаграми. Розпізнає рукописне введення та перетворює на текст. Використовується як пульт дистанційного керування для презентацій. За допомогою жестів Air Actions увімкнено керування пристроєм без торкання екрана, виконуючи перегортання сторінок або зміну режимів камери.

Читайте також: ТОП 10 додатків для вивчення англійської

Порівняння з іншими моделями лінійки Samsung

Вибір між моделями залежить від індивідуальних потреб користувача та доступного бюджету. S24 Ultra є вершиною лінійки Samsung, пропонуючи найпередовіші технології та можливості.

порівняння інших моделей

Samsung Galaxy S24 Ultra vs.

S24 Ultra
S24+
6,8-дюймовий Dynamic AMOLED дисплей з підтримкою S Pen та роздільною здатністю WQHD+ 6,7-дюймовий Dynamic AMOLED екран з роздільною здатністю FHD+
Версія для глобального ринку оснащена процесором Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 Процесор використовується Snapdragon 8 Gen 3
Основна камера 200 Мп, телеоб'єктив 10 Мп із 3-кратним оптичним зумом, надширококутна камера 12 Мп, глибинний датчик Основна камера 108 Мп, телеоб'єктив 10 Мп з 3-кратним оптичним зумом, надширококутна камера 12 Мп, макрокамера
Варіанти з 12 ГБ або 16 ГБ оперативної пам'яті та вбудованим сховищем на 256 ГБ, 512 ГБ або 1 ТБ Оперативна пам'ять від 8 ГБ та вбудоване сховище на 128 ГБ або 256 ГБ
Більш містка батарея, що забезпечує тривалий час автономної роботи Невелика різниця в місткості батареї, але обидві моделі підтримують швидку зарядку

S24 Ultra дорожче, ніж S24+ завдяки камерам високої роздільної здатності, підтримки S Pen та великому обсягу пам'яті. Galaxy S24+ є доступнішою альтернативою, зберігаючи при цьому безліч ключових функцій флагманського рівня.

Z Fold 5 може стати серйозним конкурентом Samsung Galaxy S24 Ultra за продуктивністю. Оскільки оснащений передовим процесором Snapdragon 8 Gen 2 з високою чуйністю. Однак система камер значно гірша, ніж у S24 Ultra. Платити за Fold доведеться більше.

Плюси та мінуси Samsung Galaxy S24 Ultra

Розглянемо переваги Samsung Galaxy S24 Ultra:

  1. Покращена якість зображення та висока чіткість перегляду завдяки AMOLED дисплею з роздільною здатністю WQHD+.
  2. Досить міцна скляна та титанова конструкція Gorilla Glass Victus 2 забезпечує високу міцність та стійкість до ударів.
  3. Потужна продуктивність та чуйність для запуску додатків, ігор та виконання багатозадачності коштом процесора Snapdragon 8 Gen 3.
  4. Якісні фотографії та відео в різних умовах освітлення виробляє основна камера на 200 Мп та телеоб'єктивом з оптичним зумом.
  5. 7 років оновлень програмного забезпечення та безпеки.
  6. Багато корисних функцій штучного інтелекту.
  7. Великий обсяг пам'яті на 256 ГБ, 512 ГБ та 1 ТБ.
  8. Підтримка стилуса S Pen дозволяє писати, малювати, робити нотатки й зручно працювати з додатками.
  9. Ігри підтримуються з високим рівнем деталізації.
  10. Гарна якість звуку динаміків.
  11. Зручний інтерфейс користувача з безліччю можливостей.

плюси та мінуси флагмана

Недоліки смартфона:

  • У коробці відсутній зарядний блок.
  • Немає слота для картки пам'яті.
  • Може бути дорогим для багатьох споживачів.
  • Великий дисплей й рама роблять пристрій великим та важким.

Samsung Galaxy S24 Ultra — це поєднання найвищої якості матеріалів, інноваційних функцій та потужних характеристик. Пропонує набагато більше, ніж будь-який інший смартфон. Здатний захоплювати чудові фотографії та відображати на дисплеї Dynamic AMOLED, який пожвавлює кожен піксель. Досить практичний та приємний у використанні.

Є з чим порівняти: Samsung Galaxy S23: огляд смартфона у 9 моментах

Коментарі
Залиште коментар
Категорії