Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

ТОП онлайн ігор на телефон: добірка 20 вартих уваги продуктів з 8 жанрів

Дата публікації: 01.04.2024 11:03
Дата оновлення: 01.04.2024 12:18

Сучасні пристрої Android створені не лише для перегляду відео або Social Media. Ігри стали повсякденною розвагою, розробники пропонують 100 500+ версій для різного віку. Рівень задоволення під час використання подібних продуктів залежить не тільки від того, в якому році відбувся реліз. Розберемо, як визначити справжній шедевр, та не згаяти час.

Популярні онлайн ігри на телефон

Кращі онлайн ігри на телефон відбираються з урахуванням кількості завантажень та позитивних відгуків від підкованих геймерів. Розберемо грядку вартих уваги варіантів, які можна завантажити з Плей маркет та залити на кишеньковий пристрій.

Гра
Жанр Рік випуску Творець
Call of Duty: Mobile Шутери та Екшн-Ігри 2019  TiMi Studios
PUBG Mobile 2018  LightSpeed ​​& Quantum Studio
Shadow Fight 3 2017  Nekki
Stardew Valley Рольові ігри (RPG) та пригоди 2016  Chucklefish Games
The Elder Scrolls: Blades 2019  Bethesda Game Studios
Genshin Impact 2020  miHoYo Limited
Війна кланів Стратегії та будівництво 2012  Supercell 
SimCity BuildIt 2014  Maxis
Mobile Legends: Bang Bang 2016  Moonton
Серед нас Головоломки та логічні ігри 2018  PlayEveryWare, InnerSloth
Candy Crush Saga 2012  King
Долина монументів 2014  Ustwo Games
Plague Inc 2012  Miniclip, Ndemic Creations 
Hearthstone Карткові та настільні ігри 2014  Blizzard Entertainment
Brawl Stars Аркади та раннери 2018  Supercell
Crossy Road 2014  Hipster Whale 
Пригоди Альто 2015  Snowman 
Minecraft: Pocket Edition Пісочниці та ігри на виживання 2011  Mojang Studios
Террарія 2011  Re-Logic
Asphalt 9: Legends Перегони 2018  Gameloft

Шутери та Екшн-Ігри

Назва походить від «action», у перекладі з англійської означає дію. Термін «бойовик» максимально точно відображає суть ігрового процесу для цієї категорії: герої бігають, б'ються, лізуть через перешкоди, стріляють. У перелік потрапляють сотні версій: від першої чи третьої особи.

Call of Duty: Mobile

Версія, яка базується на Black Ops або Modern Warfare, переносить на платформу класичний досвід COD із бігом, стріляниною та системою автоматичного ведення вогню. Адаптивність до кишенькових пристроїв зробила управління плавним та на 100% зрозумілим. Розробка отримала нагороду як найкращий продукт на Game Awards.

Call of Duty: Mobile

Творці досягли величезного успіху з моменту релізу у 2019 році. Команда стала фаворитом у своєму сегменті, покупки протягом року перевищили $1 мільярд. Продукт безплатний, хоча в сюжеті є мікротранзакції.

PUBG Mobile

Головна місія — дослідити острів, переміщаючись дорогами на машині. Альтернативою буде ідея стрибнути з літака разом із 99 іншими гравцями. У будь-якому випадку доведеться боротися за зброю та амуніцію. Інакше — під час зустрічі із суперниками не буде сенсу вступати у бій.

сезон PUBG Mobile

З +1 раундом ігрове поле зменшується, додаючи напруженості геймплею. Ключ до успіху — ідеальне освоєння механіки. Зброя в PUBG Mobile розділена на 4+ класи. В арсеналі користувача: снайперки, пістолети-кулемети, штурмові гвинтівки та інше. Гравець, що обирає спорядження, повинен врахувати:

  • SMG у ближньому бою ефективніше AR;
  • точна стрілянина неможлива без контролю віддачі;
  • регулювання рівнів чутливості допоможе досягти ідеального балансу між точністю та швидкістю;
  • з функцією гіроскопа динамічність та чуйність прицілювання підвищується.

Розробники пропонують 3 режими стрільби: поодинчий, чергою та повністю автоматичний.

Shadow Fight 3

Частина популярної франшизи рольових ігор, що пройшла шлях від Facebook розваг до безплатної програми в Google Play Store.

Барвиста графіка Shadow Fight 3

Завдання сюжету — створити команду із 3+ бійців, підсилюючись з кожною винагородою та перемогою. У різних скраперів свої стилі: одні повільно обертаються навколо величезних гелікоптерів, описуючи руйнівні дуги, інші — групуються та стрибають, щоб знести «смужки здоров'я» супротивника.

Інтеграція 3D-технологій дозволила реалізувати змагання з бойових мистецтв, які не поступаються за якістю фільмам-блокбастерам. Останній реліз компанії пов'язаний із впровадженням графіки, що базується на ексклюзивній технології Cascadeur. Розробник зберігає характерну для серії функцію смарт затримки.

Читайте: Універсальний пульт зі смартфона — як зробити за допомогою 9 додатків

Рольові ігри (RPG) та пригоди

Жанр, створений у 70-х роках. В останніх продуктах реалізовано специфічні правила та механіки, інтегровано мобільні платформи, включаючи Android. Найкращі версії доповнені масштабними відкритими світами, що дуже вплинуло на сприйняття та популярність категорії.

Stardew Valley

Рольову гру розробила компанія ConcernedApe в особі Еріка Барона. Геймплей нагадує Harvest Moon. На старті — розпушування ділянки ґрунту та посадка насіння. Через 1-2 дні рослини будуть готові до збирання врожаю та продажу.

Stardew Valley 

Сюжет із піксельною графікою унікальний, нагадує версії 80-х та 90-х років. Отримавши в спадок ферму дідуся, новачки зрозуміють, що будівля та прилегла територія перебувають у серйозному аварійному стані. Доведеться засукати рукави та працювати над відновленням.

Крім ведення сільського господарства та утримання худоби, дозволено співпрацювати з найближчими поселеннями. Можна добувати глинисті рослини, ловити рибу та навіть розводити курей для збирання яєць.

The Elder Scrolls: Blades

Сюжет передбачає відновлення зруйнованого міста, розвивається у міру того, як геймери знаходять сировину та робочу силу. Є примітивні квести. Прогрес вдасться прискорити з допомогою кристалів та мікротранзакцій.

Головні герої The Elder Scrolls: Blades у всій красі

З 2019 року шанувальникам всесвітньо відомої серії розблокували мобільний доступ у цьому фентезійному Всесвіті. В адаптивній версії 2 режими:

  1. Горизонтальний. Керувати можна, поклавши великі пальці на віртуальні ручки.
  2. Вертикальний. Вказувати пальцем, куди потрібно рухатися та скролити однією рукою.

Геймерам дозволено купувати унікальні лайтбокси (преміальні скрині) та набори з будівельними матеріалами.

Genshin Impact

Продукт 2021 року, розроблений у партнерстві з Мегого. Безплатна рольова гра розрахована на 4 учасників. Базова місія — дослідити підземелля та проходити сезонні події.

Яскрава графіка Genshin Impact

Розробники додають персонажів, локації та події з кожним релізом. Реалізація функціонала «Втрачені багатства» дозволила геймерам розблокувати нагороди. Досвідченим користувачам корисно завести вихованця Mini Seelie. Серед тих, хто обрав вдалий для себе персонаж, популярні 2 варіанти:

Бабель
Матріарх, лідер племені Таніт. Належить до групи пустельників, що оселилися на південному кордоні Хадрамавет у Сумері. Дбає про цілісність свого племені, не лояльна до зрадників
Лейла Студентка академії, яка страждає на безсоння. Має змішаний стиль бою, що поєднує оригінальні навички та атаки мечем

Останній реліз доступний на ПК, PlayStation 4, PS 5, Android та IOS.

Цікавий огляд: ТБ Xiaomi або Samsung: 10 порівнянь

Стратегії та будівництво

Мільйони ентузіастів закохані у стратегії, воліють будувати міста та виробничі ланцюжки. Це одне задоволення спостерігати, як маленькі люди займаються рутинними справами, розвивають бізнес та навіть керують колоніями прибульців. Категорія ТОП онлайн ігор на телефон включає цей жанр не без причини, розберемо користувальницький досвід та специфіку.

Війна кланів

Продукт, створений у стилі Tower Defense, виходить з 2013 року. Завдання новачка — побудувати поселення, використовуючи золото та еліксир. В арсеналі 2 види інструментів: копальні та помпи. Розширення міста, створення альянсів з іншими гравцями, та виживання на полі битви потребує терпіння.

Clash of Clans

Чим вищий рівень гри, тим більше доступних матеріалів для збору. Є можливість атакувати сусідні села військом. Геймерам доведеться зіткнутися з жорстокими конфліктами у всьому світі. Перемогти суперника вдасться, створюючи чарівників, вершників на свинях, а також знаменитих варварів.

SimCity BuildIt

Розроблено командою Maxis, є портативною версією класичної SimCity. На шляху до перемоги доведеться зводити своє місто. В арсеналі користувача різні рішення — від високих хмарочосів до складної системи підземного водопостачання.

SimCity BuildIt

Крім будівництва будинків дозволено покращувати парки, відкривати торгові точки. Бачачи на вулицях поліцію та ефективну пожежну команду, задоволене населення сплачує більше податків. Прибуток можна інвестувати у фабрики та магазини пончиків. Для максимального зростання краще продавати будівельні матеріали, телевізори, текстиль та меблі.

Геймеру вигідніше максимально покращити будівлю, аніж будувати кілька базових рівнів. Планування міста, що уникає розміщення заводів поряд із житловими районами, у пріоритеті. У міру просування сюжетом вдасться розблокувати вантажні перевезення.

Mobile Legends: Bang Bang

Розрахована на багато користувачів онлайн-бойова арена (MOBA) створена китайською командою розробників. Вперше про продукт Moontoon стало відомо у листопаді 2016 року. Згідно з сюжетом, геймер управляє одним персонажем на свій вибір в одній з двох команд.

інтерфейс Mobile Legends: Bang Bang

Мета гри — руйнувати споруди суперників, вбивати ворожих істот та захистити базу за допомогою юнітів, що постійно генеруються, та розподіляються комп'ютером. Геймплей складається з 5 режимів: матч, бій, рейтингова битва та «користувач проти II». Усі 30 доступних героїв розділені на 6 ролей: боєць, вбивця, маг, танк, стрілець, підтримка.

Купівля скінів за алмази розблокує додаткові посилення та характеристики. У такий же спосіб можна отримати матеріали, необхідні для переходу на новий рівень. Розробники приділили увагу моніторингу прогресу. Статистика від Moontoon включає деталі профілю, результати попередніх матчів, звіт про популярних героїв. Можна розшарити досягнення через Google та Facebook.

Корисна порада: Як зробити клон програми на Android: особливості для 3 моделей та 3 утиліт

Головоломки та логічні ігри

Сенсорне управління — додаткові можливості для геймерів, які віддають перевагу даній грядці. У любителів головоломок та логічних ігор з'явився спосіб на 100% реалізувати навички без прив'язки до настільного пристрою. З кишеньковим девайсом полегшується управління, що додає комфорту сеансам. Для категорії не важлива вікова група.

Серед Нас

Продукт від Innersloth, розрахований на 4-15 учасників. Проєкт запущено у 2018 році, але лише в середині 2020 року гра підкорила серця мільйонів користувачів.

Оригінальність Among Us вражає

Завдання гравців — керувати космічним кораблем та виконувати завдання. Диверсанти, включені в команду, підкидають хибні ідеї та завдають шкоди членам екіпажу. Щоб виявити самозванців, доведеться діяти спільно. Чат та голосові функції спрощують комунікацію. Працює на Android, iOS, Windows або на Switch, Xbox або PlayStation.

Candy Crush Saga

Мега головоломка, що базується на ланцюговій реакції між цукерками. Додаток, випущений компанією King, подолав поріг в 1 мільярд завантажень. Цікаві факти про продукт:

  • Має 9440 рівнів,
  • працює на Фейсбук,
  • входить в ТОП 10 мобільних ігор за всю історію.

фруктовий світ із Candy Crush Saga

Механіка Candy Crush Saga створена за простим принципом: переміщуйте цукерки, щоб відсортувати їх. Зіграні осередки зникають, вільні місця заповнюються новими солодощами. Якщо збирати комбінації швидко та створювати довгі ланцюжки, розблокуються бонуси.

Долина Монументів

Чудові візуальні ефекти, розширені з вихідного портретного режиму до надширокого зображення формату 21:9, вражають. Учасникам доведеться вирішити ланцюжок головоломок та допомогти головним героям Іде та Ро у їхній подорожі самопізнанням. Керуючи архітектурою та знаходячи приховані стежки, геймери отримають багато задоволення.

Архітектура Monument Valley game

З випуском портативної версії команді розробників вдалося згладити суперечності між сенсорним керуванням та точнішою взаємодією з мишею. Загалом з 2 випусками досягнуто виняткового результату: 100 мільйонів завантажень та 29 нагород, у тому числі BAFTA British Game Award, отримана у 2015 році. Компанія пишається значком Game Awards, виданим за найкращу мобільну гру у 2017 році.

Plague Inc

Версія, що входить до топстратегій для Android, увійшла в пік популярності у 2021 році. Сюжет змушує задуматися про способи зараження, летальність хвороб та захист від глобальних катаклізмів.

Plague Inc

Поширюючи епідемію, геймери мають викорінити все живе на заселеній планеті. Кожен етап — з різним ступенем складності та можливістю гнучкого налаштування. Для перемоги доведеться змагатися з часом, сіяти хаос, не допускати розробки та застосування ліків. Грати можна у мережному та автономному режимі.

Карткові та настільні ігри

Розкласти карти онлайн — найкращий спосіб повеселитися на відстані. Розраховані на багато користувачів, версії з даного набору стануть реальною альтернативою морському бою, хрестикам-нуликам та шахам. У подібних додатках часто є безплатний та просунутий режими.

Hearthstone

Барвиста битва адаптована під кишенькові пристрої. Мета місії — зібрати колоду з персонажів, створених у стилі всесвіту Warcraft. Кожна карта має бали життя та атаки.

Hearthstone з дизайном у стилі Warcraft

Продукт створений командою Blizzard, авторами World of Warcraft та Діабло. Граючи за Мага, Мисливця, Воїна чи персонажа іншого типу, потрібно довести очки супротивника до 0. Це вдасться зробити лише зібравши найсильнішу та найкращу можливу колоду. Є режим під назвою «Поля битви», в якому бореться 8 суперників.

Ставки приймаються юнітами. Розміщуючи та розігруючи карти у потрібний час, можна перехитрити супротивника та примножити багатства. Початківцям доведеться слідувати сюжетним лініям, проходити спеціальні події або приєднуватися до рейтингових матчів. Hearthstone подарує годинник веселощів, ніякої реклами, сюжет захоплює навіть без вкладень грошей.

Аркади та раннери

Жанр, що характеризується насиченим ігровим процесом та простою загальною концепцією. У класичному викладі в подібних версіях відсутній сюжет. Коли екранів більше одного, вони припадають один за одним та є рівнями.

Brawl Stars

Фінський продукт потрапив у ТОП 20 завдяки різноманітності бійців із різними манерами атаки. Базова мета — брати участь у битвах, відкриваючи та покращуючи персонажів з унікальними здібностями. Сюжет постійно оновлюється розробниками Supercell, підживлюючи інтерес до локацій.

Brawl Stars

Після інсталяції програми геймерам відкриваються 4 типи матчів на різних картах. Перемагає команда, яка набрала найбільшу кількість зірок через 3 хвилини. Після активації Smash and Grab слід збирати дорогоцінне каміння, що з'являється в центрі шахти. Альтернативні режими — «‎Пограбування» та Showdown. Випущено у 2018 році.

Перехресна Дорога

Австралійські розробники вигадали оригінальну місію — переміщати тварину, персонажа або фігурку. Для досягнення пункту призначення та перемоги важливо уникати машин, поїздів, річок та інших перешкод. Завдання від Hipster Whale з'являються нескінченно.

Команда творців взяла класичну гру 80-х років та прикрасила сюжет химерними ретро-пікселями, запровадила оригінальну систему балів. Підрахунок залежить від того, наскільки далеко вдасться просунутися геймеру. Запорука успіху — планувати та думати, як мінімум, на 3 ходи вперед.

Пригоди Альто

Потішить дизайн та специфіка реалізації, запропонована студією Snowman. Механіка сюжету оптимізована та продумана до дрібниць. Доведеться керувати Альтою, гірським пастухом, який любить кататися на сноуборді. Головне завдання — ловити лам, що втекли по пологих схилах села.

Пригоди Альто

Ігрові сесії випадкові, але слідують циклу день/ніч. Барвиста палітра поєднує грозові хмари з теплими сутінками, яскравий ранок з дощовими ночами. Можна побачити зграю птахів, що летять на задньому плані, коли Альто пробиває скелю. Продукт встановлюється на мобільний апарат та десктопну платформу.

Корисна стаття: Як вимкнути push-сповіщення на телефоні — 3 інформативні пункти підказок

Пісочниці та ігри на виживання

Термін Sandbox асоціюється із сюжетами без чітко визначеної мети, місію не обов'язково завершувати. Пісочниці вирізняються нелінійною структурою. Основні завдання: взаємодіяти з навколишніми об'єктами, збирати ресурси, виконувати місії, освоювати трюки.

Minecraft: Pocket Edition

Креативники студії Mojang пропонують дати волю творчості та будувати найскладніші конструкції у режимі виживання. Неймовірно інноваційний продукт по праву вважають найкращою пісочницею. Перший реліз відбувся у 2011 році.

Minecraft: Pocket Edition

Завоювавши лояльність геймерів за допомогою Minecraft для ПК, шведський інді-розробник взявся втілювати забирущий ігровий процес у Pocket Edition. Мегавсесвіт портативної версії — ландшафт, що складається з кубиків різних типів. Можна літати та вибудовувати базу, використовуючи нескінченні запаси матеріалів у стилі Лего.

Террарія

Для любителів пірнати глибоко в печеристі простори, шукати та вбивати ворогів. Американська команда Re-Logic пропонує перевірити сили у бою та будувати міста. Повністю настроювані елементи управління та приємний інтерфейс подарують неймовірний рівень функціональності. Сюжет розвивається навколо пошуку різних компонентів та перегляду того, що можна з них побудувати.

Будівництво будинку в Terraria

Викидаючи гравців на барвисту поверхню випадково згенерованого піксельного світу, творці потрапили точно в ціль. Геймери можуть отримати знання, навчитися не розмовляти зі старцем ночами або натрапити на схованку із золотом, з якої можна викувати потужний меч. Подібна різноманітність затягує в перші хвилини.

Перегони

Версії, які допомагають геймерам кинути виклик перегонникам з усього світу. У ТОП онлайн ігор на телефон більшість продуктів потрапили через рекордну кількість завантажень. Хоча геймплей не такий цікавий як у стратегіях, ціна перемоги може бути високою.

Asphalt 9: Legends

Любителі гонитви напевно чули про цей фантастичний продукт від Gameloft. Швидкість, вибір правильних автомобілів та застосування покращень — ключові моменти на шляху до перемоги.

Асфальт 9: Легенди

Виділяється унікальним набором управління. Рух здійснюється своєрідними рейками. Ніякого хаотичного переміщення, можна змінювати тільки смугу. 

Телефони з яскравими екранами та місткими акумуляторами поступово витісняють з ринку десктопне обладнання. Не дивно, що все більше людей починає регулярно грати на портативному девайсі.

Маючи доступ до мережі, користувачі не лише змагаються із суперниками з різних куточків планети, але й публікують свої результати. Яку саме версію обрати — особиста справа кожного. Але перед початком місії краще ознайомитись із коротким оглядом конкретного продукту.

Варто знати: Як вимкнути безпечний режим на телефоні: 5 робочих фішок та інструкція для 7 смартфонів

Коментарі
Залиште коментар
Категорії