Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Помилка 0xc0000142: 7 способів виправлення

Дата публікації: 08.07.2022 12:31
Дата оновлення: 24.01.2024 14:20

Одна з основних проблем геймерів у тому, що не вдається вчасно оновлювати складники ПК. Люди не встигають за апетитами комп'ютерних ігор. Однак іноді виникає проблема і під час запуску старої іграшки.

Помилка 0xc0000142 під час запуску програми на ПК

Що робити в такій ситуації як виправити раптову помилку 0xc0000142? Читайте далі, і все дізнаєтесь.

Коли виникає помилка 0xc0000142

Цей глюк може бути наслідком проблем із доступом або відсутності бібліотеки, без якої не запускається програма. Якщо копнути глибше, можна знайти такі проблеми:

  • Стався збій під час встановлення програми.
  • Системні бібліотеки постраждали від вірусу чи невдалого оновлення ОС.
  • Застаріли драйвери відеокарти.
  • Програма не сподобалася антивірусу.
  • Нестача прав для запуску додатка.
  • Прога давно застаріла.

Далі розглянемо найбільш типові варіанти.

Виходимо в інтернет: Помилка 720 Windows 10: 5 варіантів для ремонту підключення до інтернету

Як виправити помилку 0xc0000142: універсальні способи

У разі помилки 0xc0000142 до універсальних способів усунення несправності належать:

Причина
Рішення
Проблеми сумісності виявляються, коли користувач намагається запустити, наприклад, гру, розроблену років 20 тому Поекспериментувати з режимом сумісності у властивостях ярлика
Додатку не вистачає якоїсь бібліотеки Встановити/перевстановити недостатній системний софт
Блокування системного софту. Прога, особливо її неліцензійна версія, може не сподобатися антивірусу чи брандмауеру Створити виняток для програми, що не запускається
На комп'ютері погосподарював вірус Повна перевірка ПК, відновлення пошкоджених файлів

Добірка цікавих іграшок: ТОП 10 «Лего» ігор на ПК

Перевірка сумісності з операційною системою

Щоб із запуском додатка все пройшло гладко, варто враховувати системні вимоги розробника, у тому числі — розрядність ОС. Використання ліцензійних програм — ще один фактор, що знижує ризик появи раптової помилки 0xc0000142 під час спроби запуску програми. Якщо потрібно поюзати софт, написаний задовго до появи Windows 10, можна спробувати скористатися режимом сумісності. Для цього клацаємо правою по ярлику, переходимо на вкладку «Сумісність». Далі Windows пропонує 2 варіанти:

  1. Автоматичне усунення проблеми шляхом запуску засобу Windows. Клацаємо на пункт у рамці. Вибираємо режим діагностики. Можна повністю покластися на функціонал системи або попередньо відповісти на кілька питань про проблеми із сумісністю.
  2. Ручний вибір параметрів. Зупиняємось на режимі сумісності з однією з попередніх Windows.

як перевірити сумісність з операційною системою

У властивостях ярлика є ще кілька параметрів, які можуть стати в пригоді. Найкориснішим у нашому випадку є запуск від імені адміну. Помилки під час запуску проги можуть вискакувати через проблеми з доступом, тому є сенс активувати цей чек бокс. Якщо програма почала запускатися і на вашому ПК є й інші користувачі — виберіть нижній параметр, щоб налаштування набули чинності й для них.

Цікава стаття: Найкращі ігри на ПК + ексклюзивний Топ-10 очікуваних ігор 2022 року

Відсутність компонентів

До софту, без якого вискакує помилка 142, відносяться Visual C++ та майкрософтовські фреймворки. Розбираємо, що робити з ними.

Visual C++

На комп'ютері мають бути бібліотеки Visual C++, починаючи з 2005 року. Подивитися їх перелік можна у «Програмах та компонентах». Якщо відсутні бібліотеки за 2008, 2010, 2012, 2013 або за останні роки, потрібно їх завантажити та встановити. Для завантаження пишемо в пошуковій системі «завантажити Visual C++» і переходимо на сайт Microsoft у розділ документації та програм. Завантажуємо необхідний компонент та встановлюємо. Для 64-бітної системи потрібні бібліотеки з архітектурою х64 та х86, для 32-бітної — лише х86.

завантаження бібліотеки з архітектурою х64 та х86

Іноді внаслідок активності вірусу або іншої проги пошкоджується або видаляється одна з бібліотек, що входять до Visual C++, а сам компонент залишається і перешкоджає перевстановленню. У такому разі його потрібно попередньо видалити через «Програми та компоненти», а потім встановити за новою.

Фанатам GTA: ТОП 10 ігор, схожих на GTA: найкраща заміна екшн-пісочниці у 2022 році

Фреймворки

Подивитися встановлені фреймворки можна в «Програмах й компонентах», тільки потрібно шукати їх не серед встановлених програм, а в розділі вимкнення та увімкнення компонентів Windows. Для отримання пакетів із перших рук вбийте в Гуглі «завантажити .NET Framework» і перейдіть до розділу завантажень майкрософтівського сайту.

встановлені фреймворки в Гуглові

Блокування з боку стороннього софту та елементів Windows

До програм сторонніх розробників, через які у Windows 10 повідомлення з 0xc0000142, насамперед відносяться антивіруси. Вони можуть запобігати запуску сумнівного софту. Відключіть антивірус на час і спробуйте запустити додаток. Якщо запрацювало — додайте у винятки, щоб антивірусне програмне забезпечення не блокувало програму.

Буває, антивірус відправляє на карантин якісь файли підозрілої програми під час завантаження чи встановлення. У таких випадках потрібно заздалегідь відключити ловця вірусів та повторити операції з файлами. При цьому бажано бути впевненим, що завантажений софт не завдасть шкоди Windows.

Іноді закрити питання допомагає вимкнення Windows Update або вбудованого брандмауера:

  1. Щоб на якийсь час відключити захисника системи клацаємо: «Пуск», пишемо «Безпека Windows». Далі: Захист від вірусів — Параметри Microsoft Defender — Вимкнути.
  2. Для відключення брандмауера тиснемо: «Панель управління» — Брандмауер Windows. Переходимо до пункту з його включенням та вимкненням. Активуємо два чек бокси, що відповідають відключенню захисту.

помилка 142 під час запуску програми

Можлива і зворотна ситуація, коли помилка 142 при запуску програми — наслідок активності вірусу.

Часткові випадки усунення помилки 0xc0000142

Варіанти, які допомагають позбутися помилки 142, не обмежуються перерахованими вище методами. Якщо вони не допомогли, можна спробувати щастя іншими способами.

Виправлення реєстру

У «Пуску» бадьоро пишемо regedit для запуску редактора реєстру. Далі для пошуку параметра клікаємо: «Правка» — «Найти» — LoadAppInit_DLLs. Присвоюємо параметру значення «0», якщо у вас там інше число.

виправлення реєстру

Звільнення від кирилиці

Ще одна проблема — кириличні символи на шляху до файлу. Для перевірки клацаємо правою по ярлику і дивимося, що у нас у полі «Об'єкт». Якщо там не лише латиниця — виправляємо ситуацію шляхом перевстановлення проги у «правильну» папку.

Ще помилка може вискакувати при вході в систему під користувачем, в імені якого є кирилиця. У цьому випадку варто створити іншого користувача з латиницею або просто зайти під ним, якщо такий вже є.

Для створення користувача можна вбити в «Пуску» cmd та набрати команди:

  • net user player /add — створили користувача з ім'ям player;
  • net localgroup Адміністратори player /add — надали йому права адміна.

Граємо у двох: Рейтинг 10 найкращих ігор на двох на Sony Playstation 4,5 та інших платформах у 2022 році

Чисте завантаження

У «Пуску» пишемо msconfig. У вкладці «Загальні» активуємо чек бокс «Вибірковий запуск» і відключаємо в цьому розділі автозавантаження.

Переходимо на вкладку «Служби». Внизу ставимо галочку, щоб прибрати зі списку майкрософтівські служби. Знімаємо позначки навпроти кожного рядка списку, що залишився. Перезавантажуємось.

активація чек боксу «Вибірковий запуск»

Іноді простіше усунути причину, ніж знайти, звідки взялася помилка 0xc0000142 під час спроби запуску гри, ворда чи іншого додатку. Якщо раніше програма працювала, а потім перестала запускатись — спробуйте відкотити Windows. У «Панелі керування» для цього є папка «Відновлення». У ній потрібно вибрати скасування останніх змін.

Підбірка іграшок для PS4: 30 найкращих ігор на Sony Playstation 4 — рейтинг популярних ігор на PS4 і не тільки (2022)

Коментарі
Залиште коментар
j
25.10.2022 13:16

Спасибо помог способ с кириллицей

Категорії