Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Огляд Apple iPhone 8 і Айфон 10 – порівняння 2 флагманів

Дата публікації: 07.12.2018 13:00
Дата оновлення: 08.12.2023 13:05

У Apple завжди круті смартфони, а тому вони завжди нарозхват, попри їхню ціну. 2017 року фірма випустила кілька чергових флагманів — 8, 8+ та Х (10). Вони досі не здають позицій, залишаючись одними із найкращих телефонів. Але який же iPhone все-таки вибрати, 8 чи Х? Чи є різниця, окрім візуальної? Огляд основних особливостей та опис відмінностей обох пристроїв допоможе ухвалити рішення.

Apple iPhone 8 vs Apple iPhone X

Зовнішній вигляд флагманів

Зовнішність гаджетів дуже відрізняється. Так, якщо дизайн Айфонов практично не змінювався, починаючи з шостого і восьмого, то з iPhone X все по-іншому: Apple нарешті вирішила порадувати користувачів оновленою зовні моделлю.

внешность Apple iPhone 8 и Apple iPhone 10

Головна відмінність – безрамковість «десятки». Флагман одержав 5,8-дюймовий дисплей, який майже повністю закриває передню частину смартфона. Заокруглені краї дозволяють гаджету виглядати акуратно. iPhone 8 і навіть версія Plus мають менші діагоналі: 4,7 і 5,5 дюймів. При цьому Х не виглядає на їхньому тлі громіздко.

Крім «моноброви», про яку вже не раз встигли посудачить, з першого погляду на десятий айфон стає ясно, що зникла кнопка Home, про зручність якої так приємно відгукувалися користувачі.

Дивіться також: Найкращі смартфони для селфі: рейтинг 10 першокласних моделей

Камери смартфонів

Обидва пристрої отримали семимегапіксельні селфі-камери з діафрагмою ƒ/2.2, спалахом Retina Flash та можливістю автоматичного увімкнення HDR-режиму під час Зйомки. Обидва аксесуари можуть знімати як 1080p.
Але якщо iPhone 8 оснащений FaceTime камерою, то Х встановлено TrueDepth. Завдяки цій технології у 10-му айфоні краще реалізується функція Face ID. Але про це можна дізнатися докладніше у розділі про функціональні відмінності. Також у фронталки Apple iPhone 10 з`явилися режими портретного освітлення (5 варіантів), яке дозволяє налаштувати ефект боке.

одинарная камера Айфон 8 и двойная — у 10

Тепер про головні модулі камер. У обох пристроїв вони мають 12-мегапіксельну роздільну здатність і діафрагму ƒ/1.8, але у Х ширококутний модуль доповнили телеоб`єктивом (ƒ/2.4). Десятка також отримала подвійну оптичну стабілізацію.

Виграє 10 айфон і в плані збільшення: вісімка підтримує лише цифрове збільшення (5 кратне), Apple iPhone X — воно десятикратне, плюс є оптичний двократний зум. До того ж, підтримуються ті ж портретні режими, що у передній камері. Є різниця і у відеозйомці, точніше у збільшенні: у iPhone 8 цифровий зум, 3-кратний, а у Х — 6-разовий цифровий та дворазовий оптичний.

Примітка: всі відмінності не стосуються Apple iPhone X та iPhone 8 Plus. Якщо порівнювати камери цих пристроїв, вони виявляться ідентичними.

Лікнеп: NFC у смартфоні: що це і як працює – 3 головні секрети технології

Апаратне забезпечення

Обидва смартфони отримали однаково потужні фірмові процесори A11, які мають 64-бітну архітектуру. Apple оснастив моделі різним об`ємом оперативної пам`яті – 3 гігабайти у айфон 10 і 2 гб у вісімки. Обидва гаджети досить непогано показали себе в тестах. Однак цікаво, що замість очікуваної через рівні характеристіки заліза нічиєї в битві iPhone 8 vs iPhone Х переміг восьмий. Переконатися в цьому можна, порівнявши показники одно- та багатопотокового тестування в GeekBench.

тесты айфонов в GeekBench

Примітка: телефони випускаються у 2 варіаціях, що відрізняються лише різним об`ємом СХОВИЩА. У Києві можна купити IPHONE 8 ТАApple iPhone 10 з 64 256 Гб сховища. Ціна, зрозуміло, відрізнятиметься.

Корисно: Як перенести контакти з Android на iPhone: 3 перевірених способи

Екрани iPhone 8 та iPhone X

Судячи з параметрів, та й за відгуками, флагмани мають просто чудові дисплеї. Айфон 8 — 4,7-дюймовий Retina (IPS). Десята модель має більшу діагональ — 5,8”. Втім, як уже було сказано вище, це анітрохи не шкодить компактності та зручності керування девайсом однією рукою: вся річ у безрамковості.

Огляд особливостей екранів пристроїв:

  • У Епл Айфон 10 – матриця Super Retina (OLED), більш високий показник роздільної здатності (2436×1125) та щільність пікселів (458). Проте, якістю зображення «вісімка» не програє, оскільки його параметрів (1334×750 пікселів, 326 пікселів на кожен дюйм) достатньо для такої діагоналі.

дисплеи Apple iPhone 8 и Айфон 10

  • True Tone — технологія, яка автоматично підлаштовує баланс білого під поточні умови освітлення, має обидва гаджети. Смартфони також мають однакові показники яскравості та функцію 3D тач.
  • Характеристіки дисплея айфона 10 показують значно більшу контрастність порівняно з вісімкою. Порівняти можна самому: мільйон один проти 1400:1.
  • Також у десятки з`явилася нова фішка – HDR.

Цікаво: видалити всі контакти з iPhone: 4 простих способу

Функціональні відмінності флагманів

Опис відмінностей Айфонів 8 і 10 переважно пов`язані з технологією True Depth. Так, Десятка оснащена спеціальним датчиком глибини сенсорного типу, який у поєднанні з інформацією, що надається передньою камерою, створює повноцінне 3D зображення. Що в ній такого:

1. Покращує функцію розпізнавання обличчя та дозволяє не блокувати телефон, коли користувач просто розглядає активний екран.

2. Виробник стверджує, що «crunched» – користувальницька нейронна мережа – в одну мить здатна виконувати до 600 млрд операцій. Завдяки цьому камера вміє помічати форми обличчя та унікальні контури навіть згодом, а тому якщо користувач змінить стрижку, колір волосся, зробить пірсинг чи відростить бороду – смартфон розпізнає у ньому господаря.

Face ID

Примітка: У Apple підтверджують, що ця технологія забезпечує більшу безпеку, ніж Touch ID. Так, шанси сторонньому розблокувати айфон за допомогою відбитка пальця – 1:50 000, а за допомогою Face ID – один мільйон.

3. Допомагає створювати Animoji. Це ВЕСЕЛА функція, за допомогою якої можна створювати індивідуальні анімовані повідомлення за допомогою селфі-камери, які використовують голос та емоції користувача.

Інші відмінності Х від 8-го айфону:

  • немає сканера відбитка пальця;
  • є Dolby Vision та HDR10 у власних колірних просторах для відео. Це дає більш яскраве та природне зображення.

Animoji

Читайте також: років з iPhone – як розвивався найпопулярніший у світі смартфон?

Технічні характеристики

Щоб легко було порівнювати параметри апаратів, варто звернути увагу на таблицю характеристик.

Характеристіки
iPhone 8 iPhone X
Розмір 5,45 х 2,65 х 0,29 дюйми 5,65 х 2,79 х 0,30 дюйми
Вага 148 г 174 г
Дисплей 4.7” Retina HD 5.8” Retina HD
1,334 × 750 пікселів (326 ppi) 2,436 × 1,125 пікселів (458 ppi)
Об`єм сховища 64, 256 ГБ 64, 256 ГБ
NFC Так, тільки Apple Pay Так, тільки Apple Pay
Процесор A11 Bionic з 64-бітною архітектурою, співпроцесор M10 A11 Bionic з 64-бітною архітектурою, співпроцесор M10
Операційна система iOS 11 iOS 11
ОЗП 2 Гб 3 Гб
Зв`язок 4G LTE, GSM, CDMA, HSPA+, 802.11a/b/g/n/aз Wi-Fi 4G LTE, GSM, CDMA, HSPA+, 802.11a/b/g/n/aз Wi-Fi
Камери 12 мегапікселів основна, 7 МП фронтальна Подвійна 12+12 мегапікселів основна, 7 МП фронтальна
Запис відео До 4K при 60 кадрів у секунду, 1080p зі швидкістю 240 кадрів за секунду До 4K при 60 кадрів за секунду, 1080p зі швидкістю 240 кадрів за секунду
Bluetooth Так, версія 5 Так, версія 5
Датчик відбитків пальців Є Ні, сканер обличчя
Інші датчики Барометр, 3-осьовий гіроскоп, акселерометр, датчик наближення, датчик зовнішнього освітлення Датчики глибини, барометр, 3-осьовий гіроскоп, акселерометр, датчик наближення, датчик зовнішнього освітлення
Клас захисту IP67 IP67
Акумулятор 14 годин у режимі розмови; 21 годину у режимі розмови;
12 годин в Інтернеті; 12 годин в Інтернеті;
13 годин відтворення відео та до 40 годин відтворення звуку. Швидка зарядка дозволяє заряджати до 50% за 30 хвилин. 13 годин відтворення відео та до 60 годин відтворення звуку.
Бездротова зарядка (стандарт Qi) Швидка зарядка дозволяє заряджати до 50% за 30 хвилин.
Бездротова зарядка (стандарт Qi)
Кольори корпусу Золотий, срібний та сірий Срібний та сірий

Будь-який смартфон від Епл 2017 хороший. Що iPhone 8, що 10 мають потужний залізо, хороший запас вбудованої пам`яті, а також чудові камери, які і фото допоможуть класні зняти, і відеоролик гідний записати. Шанувальникам компактних телефонів і тим, хто нудьгує за «домашньою» кнопкою, можна порадити купити Айфон 8. Поціновувачам безрамкових екранів і просунутих технологій камер можна сміливо рекомендувати десятку.


Коментарі
Залиште коментар
Категорії