Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

На якій висоті встановлювати витяжку – 2 варіанти

Дата публікації: 09.10.2017 16:40
Дата оновлення: 09.10.2017 16:40

Коли вибір витяжки зроблений, і коробка з покупкою затишно розташувалася у вас на кухні, виникає не менш відповідальне завдання. Монтувати агрегат, вгадавши з висотою. Інакше можна отримати плачевні наслідки. 

  • Повісите низько – пристрій буде нагріватися, а ви – битися об нього головою і нервувати при знятті і чищенні фільтрів. Низька висота витяжки чревата і займанням кіптяви, частинок пилу, які осідають на її фільтрах.
  • Повісите високо – вона не впорається з неприємним запахом і дрібними крапельками жиру. Ви знову ж будете нервувати, вмикати пристрій на повну потужність, скаржитися від великого шуму і величезних витрат електрики. 

На якій висоті встановлювати витяжку

Читайте також: Як правильно вибрати витяжку на кухню?

При розрахунку відстані витяжки над плитою треба врахувати зростання господині (господаря, а також старшого сина, який одного разу захоче приготувати вечерю), площа і планування простору, дизайн кухні, потужність витяжки. Але найголовніші чинники розрахунку – конструктивні особливості пристроїв і конструкція плити – це і є 2 головний варіанти, за якими розраховується висота установки. Про них ми і поговоримо. 

Конструктивні особливості пристроїв




Від типу залежить багато чого: різні витяжки вимагають свого підходу, який починається з монтажу. Згадаймо відмінності витяжок. Виберіть свій варіант і продовжуйте читати. 

1. Купольні витяжки (вони ж настінні). Головна відмінність типу, за яким його дізнаєшся серед інших – виступають з рельєфу стіни парасольку і труба (вони схожі з димоходом каміна). Нерідко такі витяжки вибирають для доповнення затишного інтер'єру.

купольні витяжки над плитою

Більшість моделей елементарні в установці – тому їх часто зустрічаєш на сучасних кухнях. Популярності настінним ватажком надає їх багаторежимна: в витяжному режимі пристрою проганяють повітря через фільтр, який ловитиме жир, і виводять його за межі приміщення, а при рециркуляції очищають повітряний простір, повертаючи його в приміщення. Така особливість у бюджетній моделі PYRAMIDA CASA 50K .

Читайте також: Як чистити витяжку? Як чистити фільтр від витяжки – 5 важливих аспектів

2. Вбудовувані витяжки – зовсім інший випадок. З огляду на непримітний зовнішній вигляд, пристрій не доповнює інтер'єр, не впадає в очі і не займає простору: кожен господар бачить в цих особливостях гідність і недоліки. Але в числі незаперечних переваг агрегатів знаходиться практичність – все до одного комплектуючі закріплені в єдину конструкцію меблів. 

вбудовані витяжки для розрахунку висоти

Читайте також: Установка витяжки на кухні: 4 основні етапи

З естетизмом від невидимих оку шнурів і звисаючих проводів теж не посперечаєшся – вони заховані всередину. Відома вбудована витяжка і оптимальної роботою: вона оперативно і ефективно видаляє забруднення. Хороший варіант – Eleyus BONA ІI LED з економними лампами, роботи яких вистачить на 25 тис. Годин. 

3. Острівні витяжки . Якщо в двох словах сказати про особливості пристрою – згадаємо про кріплення до стелі. У цьому вони відрізняються від вищевказаної техніки, яка має стінових кріплень. Острівну витяжку легко впізнати за зовнішнім виглядом: горизонтальна конструкція без вигинів і доповнень буває стаціонарної, динамічною. Останній варіант особливо практичний: його повертають в початкове положення після очищення повітря в кухні, звільняючи тим самим простір. 

Острівні витяжки розрахунок відстані від плити

Крім вільного простору на кухні цей тип побутового приладу має високу продуктивність, миттєво і з мінімальними енерговитратами видаляючи запахи страв, що випікаються. Елегантна зовнішність кидається в очі, а продумана експлуатація з дистанційним керуванням дозволяє відчути себе на кухні, як на відпочинку. Хороший представник техніки – Siemens LF 457CA60 з електронним керуванням. 

4. Похилі витяжки – чи не найпопулярніша позиція товарів. Якщо ознайомитися з характеристиками техніки, розуміємо, чому. На кухні з таким пристроєм ви побачите не громіздку витяжку, а стильне пристосування, виконане по мало не дизайнерському зразком. Плоска техніка з робочою похилою площиною доповнює дизайн краще багатьох декорів! Привабливість поєднується з якісною роботою: через те, що всмоктування відходів, газу, кіптяви і диму відбувається без посиленої роботи двигуна, техніка не шумить і скорочує енерговитрати.

Похилі витяжки розрахунок відстані від плити

Господині вважають саме таку варіацію техніки своєї персональної"паличкою-виручалочкою". Конструкція похилій витяжки ніби створена для дівчат, які звикли робити одночасно кілька справ: перемикати режими дистанційно,"гратися" з режимами роботи, включаючи і вимикаючи витяжку та її висвітлення на солідному відстані. Багато з них визнали PYRAMIDA KZ 60 зі стильним дизайном і низькою витратою енергії гідним доповнення свого простору. 

Особливості вручений поверхні



Чи не уточнивши типу кухонної плити, ви не дізнаєтеся, на якій висоті від неї встановлювати витяжку, адже саме їх горючі відходи задають темп і швидкість роботи витяжної шафи. Знову ж, згадуємо різновиди плит з особливостями і набором функцій. 

1.  Індукційна поверхня – поєднання переваг для роботи на кухні. Сучасні версії техніки оснащені електронним таймером, датчиками і різноманітними налаштуваннями, контролюючими приготування харчів. Вона сама підбирає температуру для кращої смаження, самого корисного гасіння і варіння. Заощаджує корисні речовини в продуктах, тим самим не завдаючи шкоди здоров'ю людини. 

як встановити витяжку над індукційної плитою

Читайте докладніше: Індукційна плита – як працює, як вибрати, як користуватися. 4 причини купити

Естетика індукційних плит (наприклад, ROTEX RIO220-G ) полягає в тому, що вони завжди чисті: втекти молоко не пригорить, а суп не залишить розлучень. Такі плити безпечні – нагрівається тільки місце приготування, решта площі залишається кімнатної температури. Пара і спека від роботи такої плити куди менше, ніж від звичайної – а значить, вона може стояти майже впритул, не перевантажуючи витяжку роботою, навіть якщо повісите на мінімальній висоті від електроплити.

2. Газова плита . Переваги цього класичного варіанту кухонної техніки не з чуток знайомі багатьом. Тут і відносна доступність електрики (з цим твердженням можна посперечатися останнім часом, але все ж воно не настільки невірно), точне регулювання вогню і простота обслуговування.

як встановити витяжку над газовою плитою 

У деяких моделях, як у GRETA 1470-00, деталі виготовлені з жароміцних і ударопрочних матеріалів. Їжа в них готується швидко і рівномірно завдяки духовому шафі з конструкцією з волокна теплоізоляції. Однак, як хороші б не були газові плити, для витяжок у них є додаткове завдання: очищення не тільки від запаху їжі, але і від продуктів горіння газу. Встановлювати пристрій над нею потрібно ще ретельніше, ніж зазвичай. 

Читайте також: ТОП-11 газових кухонних плит з газовою духовкою

3. Галогенна плита – скорочена назва  поверхні з Hi-Light конфорками. Серед її достоїнств – зовсім не примітний дизайн і економія простору: такими перевагами більше не здивуєш. А ось те, що конфорки нагріваються за 1 секунду, володіючи при цьому високою потужністю і супутніми"бонусами", варто захоплення. Такий пристрій має ультра швидкістю приготування, зберігаючи мікроелементи, які не встигають руйнуватися від довгого томління, варіння, тушкування.

як встановити витяжку над галогенною плитою 

Конфорки остигають за секунду, з того моменту, як ви прибрали посуд. Це означає економію електрики і мінімум роботи для витяжки – доцільно встановлювати її на мінімально допустимій висоті від плити. 

Цікаво почитати: ТОП-10 варильні поверхні в 2017 році: огляд

Розраховуємо висоту витяжки



Отже, коли ми згадали, з якою технікою маємо справу, переходимо до головного. Пора дізнатися, на якій висоті вона буде стояти від нашої плити. Але і тут виникає резонне питання: яку відстань вимерівать? Запам'ятайте, що ми міряємо:

  • з похилою витяжкою, як ELEYUS Titan A, чинимо так: відміряє відстань від нижньої точки частині до конфорок;
  • з купольними і вбудованими – відстань між фільтром і конфорками. 

Не обмежуйтеся відстанню між витяжкою і плиткою, поки не упевнитися, що вам буде зручно працювати. Щоб точно було комфортно господарювати на кухні, візуалізують, де краще повісити витяжку і встаньте у стільниці, прикинувши її висоту і то, наскільки корпус виступить від стіни (глибину). Це і буде правильне відстань.

Загальна рекомендація: допустимо ухилитися в обидві сторони на 5-10 сантиметрів

Відстань від газових поверхонь куди більше, ніж від електроплит. Як ми вже з'ясували, через відкритого вогню і продуктів переробки газу. Тепер підберемо оптимальний показник, враховуючи різний тип витяжок. 

похилі витяжки

Найбезпечніше і зручну відстань – вішати такі прилади:

  • на висоті до 65 сантиметрів від плити, що працює на газу;
  • і трохи нижче від електроповерхності – відстані в 45 сантиметрів буде в самий раз! 

Перейдемо до інших моделей витяжок, описаних вище. До їх установці над плитою всі побажання однакові – другий варіант.

Тут показники будуть такими:

  • тримайте їх від газової плити на відстані не менше 75 сантиметрів;
  • від електроплити досить відступити на 65 сантиметрів.

висота похилій витяжки над електроплитою і газової поверхнею

Резюмуючи сказане, зазначимо, що питання розташування витяжки над плитою виявився простіше, ніж здавалося спочатку. Електроплити більш"лояльні" до техніки – вони не обтяжують витяжки зайвим жаром і ризиком займання, відстань до електро поверхонь може бути зовсім невеликим. З газовими аналогами справи йдуть трохи по-іншому: але, добре запам'ятавши параметри, де повинна висіти техніка, і в цій ситуації у вас не виникне питань. Просто встановлюйте витяжку вище, і спокійно користуйтеся радощів цивілізації!

Дивіться відео на тему: Як встановити витяжку на кухні

Коментарі
Залиште коментар
Е
14.09.2022 17:14

Какое расстояние требуется от интерактивной плиты до вытяжки? или можно пренебречь и вешать вровень со шкафчиками? В статье имеются разночтения: в одном месте сказано, что от газовой плиты 65 см, в другом - 75 см. По опыту замечено, что декоративные купольные вытяжки нагревается даже при 75 см достаточно сильно. Ну а расстояние в 45 см вообще непонятно для какой вытяжки написано, - наклонной?

О
21.09.2022 12:34

Все зависит от вида вытяжки, наклонные действительно можно вешать с меньшим расстоянием. Также, ориентируйтесь на высоту верхних шкафчиков, это все индивидуально.

И
31.10.2017 10:05

Однозначно высота установки вытяжки - самый важный фактор при эксплуатации. В квартире, которую я сейчас снимаю, она явна рассчитана была на гномов - мы с женой постоянно бьёмся о неё лбами. Поэтому обязательно обращайте внимание на этот момент!

Е
31.10.2017 10:05

Из-за наличия газовой колонки мне запретили устанавливать вытяжку. Только я так и не поняла, неужели вообще никакая по нормам не подходит?! Может кто разбирается в вопросе, помогите?! Без вытяжки на кухне невозможно!!!

Р
31.10.2017 10:04

Все равно, я бы к электроплите слишком близко не ставил. Оптимальное расстояние 50 см, это золотая средина, как мне кажется. Я предпочитаю классические конусообразные, у них захват воздуха лучше идет.

А
31.10.2017 10:04

Устанавливаю вытяжку на высоту, при которой члены семьи не будут биться об нее головой. Все остальное вторично. Горячий пар и дым, вырабатываемый при готовке пищи все равно пойдет вверх, где и будет поглощен вытяжкой.

А
31.10.2017 10:04

Как по мне, то лучше всего смотрятся на кухне встраиваемые вытяжки. Кроме этого, они совершенно не мешают и не вмешиваются в дизайн. У меня лично, весит встраиваемая. Я довольна.

Категорії