Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Чому витяжка сильно шумить? 3 найпоширеніші ситуації

Дата публікації: 11.10.2017 15:07
Дата оновлення: 11.10.2017 15:07

Багато користувачів, які не так давно купили витяжку, замість радості від покупки відчувають співчуття. Виявляється, нова блискуча техніка замість того, щоб прикрасити інтер'єр і зробити повітря на кухні кристально чистим, розчаровує посиленим шумом. 

 що робити, щоб зменшити шум витяжки

Адже було чутно, що в магазині техніка шуміла не так сильно! Поки господиня малює собі сумні картини головного болю від постійного шуму, господар налаштований радикально: вирішує, як домогтися максимально безшумною роботи витяжки. У статті для нього знайдеться пара рад, як радіти купівлі і чистому повітрю на кухні. 

Ситуація перша - витяжка шумить з моменту покупки

Найсумніший варіант сценарію, коли обновка не полегшує життя, як передбачалося, а спантеличує новими клопотами, це коли після установки витяжки над плитою раптом чути страхітливий гул. Як вчинити - постаратися знизити шум, або оформити повернення товару в магазині?

Читайте також: Як правильно вибрати витяжку на кухню?

Для початку слід визначитися, що для конкретної людини означає галаслива витяжка - претензія до якості виробництва або просто занадто чутливий слух. Перед тим як критикувати пристрій, потрібно згадати, що продуктивність апарату і рівень шуму прямо пропорційні. 

 рівень шуму витяжки 

Показник потужності придбаної витяжки можна знайти в інструкції (це бажано робити до покупки, щоб потім не турбуватися, що пристрій початок шуміти).

Причина «різного» рівня шуму в магазині і вдома - кухонна витяжка не так гула в демонстраційному залі магазину на тлі інших звуків. Однак, пояснення мало - від цього не стає більш комфортно в тихій кухні, де знаком кожен шерех.

Конструкція витяжки. Тут треба згадати, звідки виникає шум: його провокує опір повітря в повітроводі. Чим менше діаметр труби - тим більше додаткового опору і, відповідно шуму. Наприклад, у ELEYUS Viola 750 60 BG показник дорівнює 150 мм - її господар навряд чи поставить питання зайвого шуму.

 гофра може збільшити шум витяжки

Неправильна установка апарату - сама тривіальна і часто зустрічається причина некомфортною експлуатації приладу. Гофровані трубопроводи, які найзручніше використовувати при монтажі, при зіткненні з виходять повітрям видають дуже вже гучні звуки. Неправильність монтажу полягає ще і в довжині труби, що виводить повітря: чим більше у неї вигинів і поворотів воздуховода, тим витяжка голосніше, відповідно, чим їх менше - тим тихіше.

Читайте також: Як чистити витяжку? Як чистити фільтр від витяжки - 5 важливих аспектів

 як зменшити шум витяжки в шафі

Читайте також: Установка витяжки на кухні: 4 основні етапи

Ситуація друга - витяжка почала шуміти з часом експлуатації 

Якщо пристрій вийшов з ладу навіть після тривалої експлуатації, нікого не заспокоїть виправдання, ніби воно вже встигло відпрацювати свою ціну. Тим більше, з огляду на вартість техніки (навіть бюджетна Ventolux ADRIA 50 вдарить по кишені), краще починають стару. 

Врахуйте: якщо чути гул - справа в кріпленнях. Швидше за все, вони розбовталися і їх потрібно підкрутити. Для цього і будь-яких інших дій варто викликати фахівців, щоб зберегти гарантію на товар.

 витяжка почала шуміти в експлуатації

Що можна зробити самостійно? Бажано перевірити повітропровід. Чи немає там сміття, який видає звуки? Що опинилися не в тому місці камінчики, частинки штукатурки іноді вібрують в потоці повітря, галасуючи і постукуючи. 

Порада: Щоб не замислюватися питанням шуму витяжки, регулярно обслуговуйте систему. Час від часу треба міняти фільтри, очищати їх від сміття, жиру.

Ситуація третя - витяжка почала шуміти після чистки/регулювання/переустановлення 

Що ж, якщо ситуація протилежна, і раніше тиха витяжка почала шуміти після чистки? Після демонтажу і догляду за витяжкою могло порушитися з'єднання воздуховода.

 витяжка шумить після чистки

Також варто перевірити шафка, в який встановлена вбудована витяжка (наприклад, Candy CBT 6130 ). Слід відкрити дверцята і оцінити, наскільки змінився шум. Навіть невеликий зазор може порушити спокій домочадців.

 як зменшити шум витяжки

Може бути, порушилася прокладка між місцями з'єднання частин пристрою. А можливо, вона прийшла в непридатність протягом експлуатації. Усунути шум можна, помінявши прокладки. 

Як видно зі статті, усунення проблеми займе зовсім небагато часу при своєчасному виявленні і виклик фахівців. А деякі моменти, такі як чистка або заміна прокладок, можна вирішити і самостійно.

Дивіться відео.

Коментарі
Залиште коментар
А
31.10.2017 10:03

Как по мне, то все стандартные вытяжки звучат одинаково приемлемо, может у кого, действительно, гиперчувствительность к шуму. Да, есть небольшой неприятный гул, но он во время готовки идет, а там и дверь можно закрыть, главное, чтоб запахов не было.

М
31.10.2017 10:03

Первую неделю после ее установки, думала действительно от шума сойду с ума. Но нет, через неделю привыкла. Главное включать прибор по чаще. Бывает так, что после включения выхожу из кухни, при этом еще и закрываю кухонную дверь.

А
30.10.2017 15:51

Жир, который накапливается в виде твердых отложений на лопастях вентилятора, вызывает естественный дисбаланс оси двигателя. Электромотор начинает вибрировать, издавая неприятный шум. Поэтому за чистотой лопастей необходимо следить, своевременно очищать от жировых накоплений.

Категорії