Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Мийка повітря або зволожувач: в чому відмінності між 2 девайсами

Дата публікації: 16.07.2021 10:37
Дата оновлення: 16.07.2021 10:37

Пар сушить кістки, а пересушене повітря — ніздрі. Так що доводиться шукати компроміс, що краще — мийка або зволожувач повітря, аби нарешті закрити тему поганого самопочуття через сухе та брудне повітря.

Лікнеп: Як прибрати слайм з килима: 2 способи оперативного чищення

Мийка повітря і зволожувач: в чому різниця

вибір між зволожувачем і мийкою повітря

Попри зовнішню схожість, в реальності це два різних пристрої. Кожен з них справляється з сухим мікрокліматом на свій манір. Зволожувач наповнює кімнату хмаркою вологи. Мийка (очищувач) поєднує в собі зволоження та чистку повітря.

Зволожувачі поділяють на три типажі:

  • Ультразвуковий випаровує вологу надшвидкими коливаннями мембрани, що перетворює крапельки в туман. Такий прилад «не дружить» з водопровідною водою, йому потрібна виключно фільтрована.
  • Паровий схожий на чайник, тільки хіба що не свистить. Пара з киплячої води виходить через сопло. Пристрій простий, але зі своїми ризиками. Можна обпектися, перебуваючи поблизу агрегату. Через це зволожувач не має попит.
  • Традиційний видає холодний струмінь пару. Краплі контактують зі зволожувальним елементом. Його охолоджує вентилятор. Якщо в кімнаті сухо — він вбирає більше рідини, якщо повітря зволожене — споживання буде скромним.

Робота мийки схожа на класичні зволожувачі. Її коник — автономне випаровування. Повітря задувається всередину приладу, наповнюється вологою та очищається через систему дискових фільтрів. Далі пристрій «пшикає» зволожене повітря в кімнату. Завдяки цьому бруд осідає, а цілюща волога потрапляє «на волю».

Читайте: Як правильно користуватися зволожувачем повітря: 10 + порад з експлуат

Плюси та мінуси мийок повітря

переваги та недоліки мийок повітря

Сильні сторони мийки повітря.

1. Вона легко прибирає великі забруднення
Часточки пилу, волосся, пух і шерсть попадають в середину девайсу. Прилад всмоктує повітря, тому частинки бруду потрапляють в фільтр разом з киснем і затримуються в ньому.

2. Мийку легко чистити
Бруд осідає на дисках та стікає в резервуар з водою. Щоб підтримувати чистоту, достатньо раз в кілька днів знімати кришку мийки, діставати резервуар з фільтром і промивати під проточною водою.

3. Спори грибків, цвілі, пилок рослин стають важкими настільки, що осідають на підлогу
Контакт з водою робить спори важкими. Вони падають на підлогу. Якщо регулярно робити вологе прибирання, можна позбавитись від спор в приміщенні.

4. Природне випаровування при необхідності
Якщо рівень вологи в кімнаті підіймається до оптимальних 45-55%, пристрій перестає функціонувати. Як тільки в приміщенні повітря стає сухішим, він знову включається. А це значить, що в кімнаті завжди буде оптимальна вологість — не буде парко як в лазні, та занадто сухо.

Головний недолік мийки — висока вартість через складну конструкцію та дорогі деталі. З цієї ж причини ремонт також влетить в «копійчину». Мийку потрібно регулярно чистити: як мінімум, раз на тиждень. Інакше це заняття буде важким і займе багато часу.

Цікава стаття: Мобільний кондиціонер: що це, як працює і 4 причини купити

Плюси та мінуси зволожувачів

 переваги й недоліки зволожувачів повітря

Тут все залежить від типу девайса. Споживачі частіше беруть ультразвукові та класичні моделі. До їх переваг відносяться п'ять параметрів.

  • У більшості моделей є вбудований гігрометр

Він припиняє роботу приладу, коли вологість в кімнаті досягне 50-55%.

  • Доступна ціна

Бюджетні коштують менш як 1000 грн. Ціна дорогих пристроїв рідко перевищує 5000 грн.

  • Компактність

Можна поставити на тумбочку біля ліжка і ще залишиться місце для інших речей.

  • Якщо використовувати бутельовану воду, часто чистити прилад не доведеться

Досить 1-2 промивань пристрою в місяць.

У них передбачено диспенсер, куди можна додавати ароматичні засоби. Заливати масла у звичайну чашу не потрібно — пристрій вийде з ладу, а ось арома зволожувачі комбінують свою роботу так, що в приміщенні витають приємні запахи.

Серед недоліків виділяється чутливість до якості води. Особливо це помітно в ультразвукових моделях. Вони не можуть профільтрувати рідину і «вивергають» пар з нальотом. У традиційних моделях доведеться частіше міняти зволожувальний елемент через жорсткість води. Він швидко кальцинується, тому потрібно раз у квартал оновлювати цю деталь.

На замітку: Як правильно вибрати осушувач повітря: який краще — 5 характеристик

Коли вибрати мийку повітря, а коли — зволожувач?

Щоб «розкласти все по поличках», в порівняльній таблиці обґрунтували їх відмінності:

Зволожувач
Мийка
Ефективний коли в кімнаті сухо, але чисто Сприяє підтримці ідеальної чистоти в приміщенні
Зволожує пересушене повітря Вловлює пил
Можливе проведення сеансів ароматерапії, якщо є функція ароматизації Генерує тільки чисте повітря без домішок і запахів
Підходить для маленьких квартир Пристрій займає багато місця
У великих приміщеннях може зволожувати тільки одну частину — протилежна сторона так і залишиться сухуватою Підійде для рециркуляції повітря в приміщенні

У вічній битві «мийка повітря або зволожувач» немає переможців і переможених. Все залежить від запитів. Якщо допікає сухість в приміщенні, зволожувач точно потрібен. А ось для алергіків мийка стане більш виграшним варіантом.

Корисна стаття: Брізер, кондиціонер або рекуператор — що краще вибрати: 3 ключові характеристики

Коментарі
Залиште коментар
Категорії