Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Найкращі 24 ігри для слабких ПК

Дата публікації: 03.11.2023 09:21
Дата оновлення: 03.11.2023 12:47
Зміст

На середньостатистичному ПК цілком можна поринути у бродилки з відкритим світом, перестріляти всіх ворогів у шутері у передчутті закрученого сюжету. І це не жарт. Представляємо найкращі ігри для слабких комп'ютерів, які варто завантажити.

Рейтинг ігор для слабких ПК: загальна інформація

Категорія
Назва
З відкритим світом 1. Assassin's Creed
2. Far Cry 2
3. Saints Row 2
4. Mount & Blade: Warband
5. Fallout: New Vegas
Онлайн формат для слабких ПК 1. Signs of the Sojourner
2. Blood: Fresh Supply
3. Coffee Talk
4. Paladins
Кооперативні ігри 1. Valheim
2. Deep Rock Galactic 
3. Heroes of Hammerwatch
4. Age of Empires III: Definitive Edition
5. Planetary Annihilation: TITANS
Для дуже слабких ПК 1. Arkham City
2. Anodyne 2: Return to Dust
3. XCOM 2
4. Age of Wonders 4
5. Crusader Kings 3 
Безплатні ігри в Steam 1. Stardew Valley
2. Goose Goose Duck
3. A Raven Monologue 
4. Brawlhalla
5. BattleBit Remastered

Читайте: Ігри з хорошим сюжетом — 10 найбільш вартих уваги

ТОП ігри з відкритим світом для слабких ПК

Бродити відкритими локаціями, збирати лут в окрузі та крафтити нові предмети ніколи не набридне. Подані нижче ігри вважаються класикою відкритого світу та зберігають свою актуальність, попри вихід нових версій.

Assassin's Creed: дух давнини, що зачаровує з перших хвилин

Перша частина стелсу, що вийшла 2007 року. Пропонуємо гравцеві взяти верховенство над Альтаїром — учасником реального угрупування 11-13 століття. Всі події відбуваються на Близькому Сході в період третього хрестового походу і ґрунтуються на історичних фактах. Кожен із трьох основних міст: Єрусалима, Акри та Дамаска добре вивчений розробниками та відтворений до дрібниць. Дев'ятеро людей, яких Альтаїр має відправити на той світ, справді загинули або зникли в той час, коли відбувається дія гри.

Огляд гри Ассасін Крід

Звичайно, графіка 2000-х не зрівняється із сучасними розробками, але аматорам класики, що не старіє, це не завадить.

Far Cry 2: забирущий шутер на всі часи

Ще одна технологія від Юбісофт у вигляді стелсу. Загальний час проходження бродилки займає близько 25 годин — за цей період можна вивчити кожен куточок, проаналізувати відсилання.

Гра Фар Край 2

У грі немає наперед визначеного головного героя. Геймер вибирає його сам на етапі старту, а потім з ним проходить невелике навчання в жанрі шутера від першої особи. Інші персонажі, які зустрічатимуться на шляху, — NPC, вони ж друзі головного героя. З ними можна співпрацювати та дізнаватися цінну інформацію. Головна мета гри — знайти Шакала (грізного персонажа), який постачає зброю АПР та НЛО, щоб підтримувати вогонь конфлікту.

Пізнавальна стаття: Як дізнатися чи піде гра на вашому ПК: 2 способи та 3 онлайн-сервіси

Saints Row 2: для любителів ГТА, які шукають щось схоже

Паралелі Саінтс Роу 2 з ГТА 4 дійсно простежуються часто:

  • подібний сюжет,
  • візуальне оформлення,
  • відображення місій.

На щастя, це той самий наслідувач, який виявляється набагато більшим, ніж копія. По суті, Saints Row 2 бере геймплей GTA на ПК, перевертає його і відправляє героя в гору, наповнену мінами, мандрівними вантажівками-монстрами та ніндзя.

Дія розгортається за кілька років після подій першої частини. Персонаж перебуває у тюремній лікарні у комі після того, як його (або її) знесло з яхти. У грі широкі можливості кастомізації персонажа, починаючи від статі та закінчуючи тембром голосу. Ця гра з відкритим світом відрізняється відсутністю банальних завдань. Натомість персонаж втікає з в'язниці на катері та вирушає до міста.

Mount & Blade: Warband: бої, які не зустріти в інших іграх

Варбанд — рімейк оригінальної гри про ворожу землю, де гравець потрапляє в саму гущу подій. Оновлена версія вийшла з покращеною графікою, більш опрацьованою системою боїв і багатокористувацький режим.

Розробники не пішли легким шляхом і ускладнили геймплей, тому з першої спроби досягти максимального прогресу не вийде, і в цьому є перевага. У користувача два шляхи: створити власну фракцію і спробувати себе як ватажок або з головою поринути у турніри та битви. На проходження піде 15-25 годин.

Fallout: New Vegas: класика серії виживалок після ядерної війни

Відповідно до ідеї доповнення, людство виходить з ядерної війни таким же егоїстичним і спраглим до влади, як і раніше. Попри численні ядерні бомбардування, місту Вегас вдалося пережити війну практично незайманим.

Після війни утворилася група людей, що відстоює цінності старої державної системи та назвала себе Новою Каліфорнійською Республікою. З нею ворогує Легіон — диктатура, яку очолює людина, що назвала себе Цезарем. Ґрунтуючись на римській методиці завоювання інших цивілізацій, Легіон поглинає сусідні племена і звертає в рабство частину їхнього населення. Два суперники стикаються один з одним за контроль над територією, і напруженість у відносинах між ними зростає.

Гра Фалаут для слабкого пк

Цю, як і інші серії Фалаут, можна вважати кращими іграми для слабких ПК, в яких відбувається багато цікавого.

Цікава стаття: Найкращі симулятори на ПК — 10 яскравих претендентів на затишне містечко у твоєму серці

ТОП онлайн ігор для слабких ПК

Гра через мережу — ще те задоволення, навіть якщо йдеться про слабкі комп'ютери та ноутбуки.

Signs of the Sojourner: незвичайні карти, що оповідають історію

Зазвичай у карткових іграх стикаються два суперники, один з яких перемагає завдяки переважанню очок. Signs of the Sojourner не про це. Вона більше схожа на доміно, де учасникам з карток потрібно буде створити змістовний діалог з тими, хто зустрічається на шляху.

Гра розповідає про мандрівного торговця, який після смерті матері слідує за її маршрутом, перетинаючи континент, щоб привезти товари додому до своєї сільської крамниці. Кожна зупинка — це можливість познайомитися з новими людьми, помилуватися пам'ятками та допомогти іншим.

Завдяки онлайн формату системні вимоги є мінімальними. Гра випускається на платформі Віндовс, Mac та консолях Nintendo.

На замітку: Огляд Nintendo Switch — 9 параметрів, плюси та мінуси консолі

Blood: Fresh Supply: цікавий екшен в онлайн форматі

Маючи сильну схожість з Duke Nukem 3D і Shadow Warrior, Blood відрізнялася похмурішою естетикою, моторошною атмосферою і зовсім незвичайним дизайном ворогів. А ще у грі були галони крові, звідси й назва.

У центрі сюжету — герой Калеб, стрілець та учасник культу. Мається на увазі, що він і жінка, на ім'я Офелія стали коханцями, піднялися до вищого кола культу та отримали звання обраних, після чого були віддані та вбиті. Через роки Калеб повстає з могили й прагне помсти. У грі зустрічаються фрагменти, що дають загальне уявлення про те, що відбувається, і це тільки додає інтересу.

Coffee Talk: для тих, кому подобається слухати та давати поради

Назва гри передає її суть буквально. Охочим належить грати за головного героя — бармена, який зустрічає у своєму барі різних істот: від ельфів до вампірів та перевертнів. Клієнти охоче діляться з працівником історіями зі свого життя, а той уважно слухає та дає поради. Дія гри відбувається в альтернативній версії міста Сієтла.

Coffee Talk гра з діалогами

Paladins: кооперативний шутер із цікавими героями

Завершує ТОП онлайн ігор для слабких ПК стрілялка Paladins. У командному шутері гравці вибирають героя, що сподобався, і борються за досягнення цілей. Кожен персонаж наділений своєю надздібністю, які можна покращувати в міру проходження. Матчі проходять 5х5, переможе той, хто перший набере 4 очки. У грі зустрічаються цікаві карти кварталів, та й загалом естетика тішить око.

ТОП кооперативних ігор для слабких комп'ютерів

Грати з друзями набагато цікавіше, і ігри нижче надають таку можливість.

Valheim: про порятунок давно зів'ялого світу

Валхейм — поєднання норвезького епосу з громом, блискавками та криками довкола. Атмосфера розбурхує. Герой потрапляє у цей світ після реінкарнації воїна зовсім іншого царства. Перед ним стоїть важливе завдання — позбавити Валхейм жахливих чудовиськ, з якими не сміють боротися навіть Боги. Перемога над босами відкриває доступ до додаткового контенту, щоб гравець зміг створити найкращу броню, житло та займатися ремеслом.

Deep Rock Galactic: видобуток ресурсу нелегким шляхом

Чотири гноми стають працівниками однойменної корпорації Deep Rock Galactic. Їхня головна мета — видобути якнайбільше ресурсів, доручених босом, але умови навколо далеко не втішні. Всупереч цьому, постійні жартування від диспетчера розвіюють похмуру атмосферу і додають геймплею певної легкості.

Heroes of Hammerwatch: виживалка з піксельним артом

На самому старті гравцеві потрібно вибрати свого персонажа із різноманітного набору класів. Коли герой готовий, він має відправитися в місто АутЛук — своєрідну операційну базу всієї гри. Тут перед користувачем — різноманітна карта, де можна досліджувати приміщення, підземелля, відкривати нові покращення.Невеликий мінус — відсутність додаткових умінь, які дуже знадобилися б гравцям у битві.

Гідна добірка: 10 найкращих РПГ ігор, які поглинають із головою

Age of Empires III: Definitive Edition: розвиток імперії з нуля

Це потужна, амбітна гра, яка тримається на сильному геймплеї. Definitive Edition — ремайстр оригінальної версії з покращеною графікою та більш опрацьованим інтерфейсом.

Для тих, хто ще не грав у Age of Empires III, це історична RTS, дія якої відбувається в епоху раннього Нового часу приблизно з XVII по XIX століття. Гравець обирає одну з найбільших цивілізацій того часу, наприклад, британців, голландців, османів, сіу чи японців, а потім створює свою імперію. На старті у користувача лише центр міста та пара місцевих мешканців. Мета — розвиватися та розширюватися.

Гра про побудову власної імперії

Гра також доступна для смартфонів в офіційних маркетах, тому створити кооператив можуть користувачі різних пристроїв.

Planetary Annihilation: TITANS: битва титанів онлайн

Це масштабна стратегія у реальному часі. Бій між суперниками ведеться не на певній карті, а на всій поверхні мініпланети, місяця або астероїда, і навіть в космосі на декількох планетоїдах одночасно.

Сотні юнітів, що рояться у повністю тривимірних сферичних бойових ландшафтах, виглядають навдивовижу, а яскрава графіка та можливість різкого збільшення та зменшення масштабу для кращої деталізації лише доповнюють гру.

ТОП ігор для дуже слабких ПК

Поняття слабкого комп'ютера досить розтяжне, тож уточнимо цей момент. Для ігор, представлених нижче, знадобиться хоча б 2 ГБ оперативної пам'яті та процесор від Intel Core 2 Duo 2 ГГц. Розглянемо рейтинг ігор для слабких ПК докладніше.

Варто знати: ТОП 10 ігор у жанрі інтерактивне кіно

Arkham City

Готем-сіті. Цей мегаполіс, що кишить злочинністю, був відомо представлений і переосмислений у коміксах, мультфільмах і фільмах. Batman: Arkham City пропонує вирушити до п'янкого району Північного Готема, який тепер є закритою суперв'язницею для найжорстокіших злочинців міста. Головний герой намагається навести хоч якусь подобу порядку на хаотичних вулицях, позбавляючись суперлиходіїв і захищаючи жертв від тих, хто полює за невинними.

Гра про бетмена на слабкий ПК

Надають атмосфери наступні моменти:

  • Детальний бій.
  • Можливість знайти багато секретів по локаціях.
  • Опрацьоване довкілля.

Фанатам Бетмена безперечно сподобається задум розробників.

Anodyne 2: Return to Dust: врятуйте таємничий острів від хвороби

Нанопил заражає жителів острова Нова Теландія, спотворюючи їх емоції та бажання. Геймер грає за Нову — наночистильника, який повинен досліджувати острів, вишукуючи хворих і зменшуючись у розмірах, щоб висмоктувати заразний пил.

Користувачеві належить дослідити 3D-міста, долини та пустки, долини та вулканічні будмайданчики. Персонаж стрибає, їздить, ходить по локаціях, спілкуючись з персонажами, що зустрілися на шляху.

XCOM 2

У грі належить очолити людський Опір, який повстав проти Адвента — інопланетного режиму, який править Землею вже 20 років. Новий сценарій передбачає численні зміни у формулі XCOM, причому все на краще: покращено місії, більш опрацьовано стратегію. Гра пов'язує оповідання та ігровий процес таким чином, що кожна місія видається критично важливою, а кожен постріл — вагомим.

Age of Wonders 4

Гра розповідає про світ чарівників, де є дві фракції: королі та прості смертні. Користувачеві потрібно вибрати, ким він хоче керувати цього разу та розпочати своє правління світом. Age of Wonders 4 побудовано як стратегію з елементами РПГ, тому грати в неї досить цікаво.

Для ознайомлення: Xbox Series X і S відмінності — 5 параметрів та нюанси, які враховують при покупці

Crusader Kings 3

Гравець починає з управління одним правителем, у результаті очолюючи та розвиваючи його династичну лінію протягом сотень років феодальної історії. При цьому дотримується балансу між рандомними подіями та можливістю реальної імпровізації з боку гравця. В результаті виходить цікавий механізм оповідання, стратегія прямо занурює в історію особистих конфліктів героїв.

Гра про королівство Crusader Kings 3 у форматі стратегії

ТОП безплатних ігор Steam (стім) для слабких ПК

За наявності достатньої кількості пам'яті на диску на слабкий пристрій можна завантажити гру через Стім. Нижче представлена гарна добірка розваг.

Stardew Valley: для любителів пригод та фермерства

Це гра про сільське господарство, але на зацікавлених гравців чекають нові пригоди, крім вирощування багатого і щедрого саду. Пелікане містечко в Stardew Valley повне можливостей: від видобутку корисних копалин та риболовлі до пошуку друзів та закоханості. Шлях гравця починається на полі, де він упорядковує стару ферму. Потрібно планувати посадку насіння, оберігати рослини від шкідників та вибудовувати свій план модернізації ферми. Щоб відчути всі барви гри, потрібно зазирнути до неї хоча б на хвилину.

Goose Goose Duck: охочим знайти щось схоже на Among US

Її часто порівнюють з Амонг Ас через схожий сюжет і завдання. Тільки в Goose Goose Duck замість звичних учасників корабля виступають гуси, які мають підтримувати свій космічний транспорт у безпеці, водночас займаючись пошуком ворога.

Гра схожа на Амонг Ас

A Raven Monologue: до кінця незрозуміла загадка

Це коротка історія про ворону, яка не вміє каркати, але хоче збудувати взаємини з жителями свого міста. У грі приваблює картинка та події навколо, але що відбувається, до кінця нікому не зрозуміло — у цьому й інтерес.

Brawlhalla: динамічний файтинг

Якщо в запасі небагато часу, але хочеться провести його за цікавою грою, тоді короткий файтинг Brawlhalla — до ваших послуг. Тут користувачеві доступний вибір із 8 персонажів, у кожного своя здатність. Локації промальовані красиво і тішать око. Вигляд гри як у Мортал Комбат — збоку.

BattleBit Remastered

Розрахований на багато користувачів шутер з цікавими локаціями та складними завданнями розбурхує кров. Так, як і в інших розвагах минулих десятиліть, графіка дуже примітивна, але сварити гру не варто. Свого часу вона викликала море захоплення у користувачів.

Майже всі ігри з рейтингу вплинули на ігрову промисловість сьогодення. Спробувати розваги варто не лише тим, у кого комп'ютер з невисокою потужністю, а й поціновувачам непереборної класики в іграх.

Корисна інформація: Як використовувати клавіатуру як джойстик — 4 популярні емулятори

Коментарі
Залиште коментар
М
11.02.2024 07:13

XCOM 2 в категории для ОЧЕНЬ СЛАБЫХ ПК? тот кто составлял подборку нечего не смыслит.

О
12.02.2024 09:42

Ну у меня комп достаточно древний, но тянет XCOM и Assassin's Creed тоже

Категорії