Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Lenovo Tab M10 Plus огляд та оцінка планшета за 14 пунктами

Дата публікації: 07.12.2023 12:41
Дата оновлення: 12.01.2024 15:45

У цьому огляді розглянемо, що може запропонувати Lenovo Tab M10 Plus. Оцінимо його дизайн та якість складання, поринемо у продуктивність та вивчимо мультимедійні можливості. Крім того, перевіримо час автономної роботи, якість камери та загальний користувальницький досвід.

планшет Lenovo

Прочитавши, матимете чітке уявлення, чи підходить такий планшет для ваших потреб, чи варто на нього витрачатися.

Позиціювання та місце в лінійці

Модель позиціюється як планшет середнього класу. Він розроблений, щоб запропонувати кращу продуктивність та функції, ніж моделі початкового рівня (Lenovo Tab M8), але при цьому доступніше, ніж девайси високого класу (Lenovo Tab P11 Pro).

Ключовий аспект M10 Plus у його орієнтованості на сімейні потреби. Це робить пристрій ідеальним вибором для домашнього використання, коли планшетом можуть користуватися кілька людей, включаючи дітей. У ньому передбачено контент для дітей, батьківський контроль та міцна конструкція, що витримує суворі умови сімейного використання.

У моделі Plus дотримано балансу між продуктивністю та доступністю. Він пропонує гідну обчислювальну потужність, якісний дисплей та достатній час автономної роботи, що робить його придатним для перегляду вебсторінок, потокового мультимедіа та ігор.

Прояв lenovo tab m10 plus в іграх

Якщо перейти з планшета початкового рівня, відразу впадає в око у M10 Plus значно покращена якість екрана, швидкість процесора і сама збірка. Пристрій реалізується у чотирьох конфігураціях: 4/64 ГБ. Wi-Fi , 4/64 ГБ. LTE , 4/128 ГБ. Wi-Fi , 4/128 ГБ. LTE. Прилад тонший і легший (465 грамів) у порівнянні зі старшими моделями. Поверхня залишилася матовою, як і в попередніх версіях, тому не впадають у вічі сліди від пальців.

Гідний рейтинг: ТОП бюджетних планшетів: 5 моделей, що заслуговують на увагу

Дизайн та складання

У Lenovo Plus корпус із металу — сірий і платиново-сірий — по краях округлий. Рамки навколо екрана вузькі, на них розташовані динаміки та кнопка живлення. Також передбачений роз'єм для навушників та заряджання, є кнопка регулювання гучності та слот для картки MicroSD. Зручний у руках, оскільки матеріал корпусу з гарним зчепленням внаслідок смужки soft touch покриття.

lenovo tab m10 plus огляд складання

Екран

У Lenovo Tab m10 Plus характеристики екрана практично такі самі, як у всіх планшетів середнього класу. Це Full HD, діагональ 10,3 дюйма, стандартна роздільна здатність 1920x1200. На планшеті комфортно дивитися відео, читати та працювати. IPS-матриця яскрава, є помірна контрастність. Однак на вулиці при сонячному світлі вона показує себе не з найкращого боку.

lenovo tab m10 plus характеристики екрана

У налаштуваннях можна вибрати яскравість екрана. Є специфічний режим, коли всі зображення стають дуже контрастними. Також можна вибрати стандартні теплі кольори. За них не так сильно втомлюються очі.

Камера

Камери розташовуються спереду та ззаду. Фронтальна (5 МП) призначена для відеодзвінків у програмах на кшталт Zoom або Google Meet, а задня (8 МП) дозволяє робити фотографії, сканувати документи та QR-коди. Фронтальна камера та дисплей знаходяться на одному рівні. Зняти якісне селфі на передній модуль планшета не вдасться, деталізація світлин буде невисока.

Корисний гайд: Як зробити знімок з екрана на планшеті — гайд для 5 різних моделей

Процесор

Lenovo Tab M10 Plus оснащений восьмиядерним процесором із чипсетом Qualcomm Snapdragon. Він забезпечує гарне поєднання потужності та енергоефективності, тому сприяє збільшенню часу автономної роботи. Користувачі можуть розраховувати на адекватний час роботи планшета від однієї зарядки, залежно від інтенсивності завдань.

Вбудована пам'ять

Планшет має 4 Гб оперативної пам'яті. Вбудована — залежить від моделі: 64 Гб або 128 Гб. Також є модифікації пристрою, у яких 2 Гб оперативної пам'яті та 32 Гб вбудованої. Звичайно, такі планшети коштують набагато дешевше. Великим плюсом є те, що для пристрою можна використовувати картку пам'яті. Вона рятує, коли вбудованої пам'яті недостатньо.

Продуктивність пристрою

Для більшості потенційних покупців Lenovo Tab M10 Plus огляд продуктивності допомагає прийняти рішення про покупку. В цілому планшет зарекомендував себе дуже добре при виконанні повсякденних завдань. На пристрої зручно читати, проводити конференції, переглядати фільми.

Однак любителі важких ігор повинні двічі подумати: коли на планшеті запускається гра, він починає пригальмовувати. Цей недолік можна усунути, якщо зменшити свої вимоги до графіки. Гра може йти на мінімальних налаштуваннях, при цьому частота кадрів зберігатиметься в межах 55-60 fps.

Програмне забезпечення

Пристрій працює на базі ОС Android 9.0. Інтерфейс розроблений зручним для користувача, оскільки компанія орієнтується на людей з технічними знаннями та на тих, хто менш знайомий з пристроями Android.

Програмне забезпечення включає різні варіанти підключення та синхронізації з іншими пристроями. Bluetooth, Wi-Fi та хмарна синхронізація дозволяють користувачам легко підключатися до інших пристроїв та отримувати доступ до своїх даних на різних платформах. Tab M10 Plus регулярно отримує оновлення безпеки, їх частота та тривалість залежать від політики Lenovo. Можна завантажувати різні програми з Google Play Store, змінювати зовнішній вигляд інтерфейсу користувача за допомогою різних тем і пускових установок, а також налаштовувати параметри відповідно до своїх уподобань.

Програмне забезпечення планшета Lenovo Tab M10 Plus універсальне, зручне й орієнтоване на сім'ю. Девайс оптимальний для розваг, повсякденних завдань та базової продуктивності.

Корисна стаття: Як перепрошити планшет: 2 шляхи оновлення ОС на вашому пристрої

Аудіо та відео: якість відтворення

Стереодинаміки гучні, з підтримкою Dolby Atmos — для об'ємного звучання. Пристрій чудово підходить для перегляду відео або слухання подкастів. У Lenovo Tab M10 Plus чистий звук, з покращеною деталізацією.

Відео відтворюється у високій якості. Картинка в міру яскрава та насичена. Також користувачі можуть знімати власні відео.

Батарея та автономна робота

Lenovo Tab M10 Plus комплектується літій-полімерним акумулятором, місткість якого варіюється від 7500 мАг до 7700 мАг, залежно від конкретної моделі.

планшет lenovo tab m10 plus огляд

З такою місткістю акумулятора може працювати 7-10 годин за умови перегляду вебсторінок, відео та працюючи з програмами. Однак якщо постійно дивитися відео або грати, час автономної роботи значно зменшується. А якщо додати звички користувача збільшувати яскравість екрана або запускати кілька програм, що працюють у фоновому режимі, батарея увійде в нуль ще швидше.

Планшет оснащений USB Type-C для заряджання. У комплекті приладу йде зарядний пристрій на 10 Вт. Потрібно кілька годин, щоб підживити гаджет до повного заряду.

До речі: Оновити Андроїд на планшеті — 3 способи

Зв'язок та роз'єми

Планшет Lenovo Tab M10 Plus оснащений різними варіантами підключення та роз'ємами для покращеної функціональності та зручності використання.

  1. Порт USB Type-C: використовується для заряджання та передачі даних. Є сучасним стандартом підвищеної швидкості передачі даних і більш ефективного заряду в порівнянні зі застарілими USB.
  2. Wi-Fi: дозволяє підключатися до бездротових мереж Інтернету. Конкретні стандарти Wi-Fi (наприклад, 802.11 a/b/g/n/ac) можуть змінюватись в залежності від моделі. Загалом пристрій швидко забезпечує з'єднання, яке підходить для перегляду вебсторінок, потокової передачі даних та завантаження файлів.
  3. Bluetooth: дозволяє бездротовий планшет підключатися до різних пристроїв з підтримкою Bluetooth. Таким чином на ньому можна слухати музику та набирати тексти.
  4. 3,5-мм роз'єм для навушників: альтернатива Bluetooth для підключення аудіо під час використання дротових навушників.
  5. Підтримка SIM-карток: деякі моделі M10 Plus підтримують мобільний зв'язок через слот для SIM-картки.
  6. Датчики: планшет оснащений акселерометром та датчиком освітлення, які допомагають налаштовувати дисплей та функції програм залежно від орієнтації планшета та навколишніх умов освітлення.

Сумісність з аксесуарами

Для M10 Plus доступні різні захисні чохли та обкладинки. Прості захищають від подряпин і незначних ударів, міцні — оберігають від падінь. Також використовують захисні екрани у вигляді клейкої плівки або загартованого скла.

  • Якщо планшет використовувати для частого набору тексту, купують сумісні клавіатури та чохли-клавіатури. Вони підключаються через Bluetooth, служать захисними чохлами та перетворюють планшет на пристрій, схожий на ноутбук.
  • Lenovo Tab M10 Plus сумісний із деякими ручками-стилусами. Вони різні: базові місткісні та просунуті варіанти, чутливі до натискання та відхилення долоні.
  • Деякі моделі M10 Plus підтримують док-станції з додатковими USB-портами, зарядками та аудіо виходами. Вони особливо корисні для користувачів, які планують перетворити свій планшет на повноцінний інструмент для роботи.

Ціновий діапазон

Вартість у діапазоні 8000-10 000 гривень. Це доступний планшет середнього класу. Якщо оцінювати характеристики пристрою, ціна є цілком прийнятною.

Переваги та недоліки планшета: таблиця

Плюси
Мінуси

Виняткова місткість акумулятора 7700 мАг.

Планшет здатний 7 годин безперервно працювати з Netflix за максимальної яскравості. І до 10 годин перегляду відео за нормальної яскравості

Фронтальна та тильна камери погано працюють при недостатньому освітленні, їм не вистачає деталізації та чіткості

Дизайн орієнтований горизонтальне використання.

Продумане розташування камер, кнопок та стерео динаміків для покращення аудіо та візуального сприйняття

Процесора може не вистачити для ресурсомісткого Photoshop або роботи з кількома програмами одночасно
Полегшена конструкція та хороше зчеплення з руками через soft touch зручні для використання Через помірну обчислювальну потужність планшет може виявитися не найкращим вибором для важких багатозадачних команд
Ціна в межах 10 000 грн цілком конкурентоспроможна, тому пристрій залучає споживачів з обмеженим бюджетом Апаратні обмеження роблять планшет не надто придатним для вимогливих ігрових програм.
Dolby Atmos покращує якість звуку, роблячи його захватним та приємним У комплект не входять клавіатура та стилус для зручної продуктивності. Їх купують окремо

Розглянувши параметри, сильні та слабкі сторони Lenovo Tab M10 Plus, висновок однозначний: підходить для невибагливих користувачів та студентів. Планшет відпрацює хорошою службою тим, кому потрібен надійний і простий девайс без надмірностей, властивих моделям вищого класу. Для вимогливих користувачів, особливо в іграх чи професійної багатозадачності, варто розглянути інші варіанти.

Варто придивитися: Огляд Lenovo Yoga Tab 13 — 5 фішок планшета

Коментарі
Залиште коментар
Категорії