Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Код помилки 0x8007025d при установці Windows: 5 причин та способи виправлення ситуації

Дата публікації: 29.07.2022 13:11
Дата оновлення: 24.01.2024 14:17

Найчастіше помилка 0x8007025d — наслідок апаратних несправностей. У процесі інсталяції Windows зазвичай йде взаємодія між флешкою, Usb-портом, оперативкою та вінчестером. Підкачати може будь-який із цих пристроїв.

Помилка 0x8007025d при установці або оновленні Віндовс

Чому виникає помилка під час інсталяції Windows 10 0x8007025d

Тут варто виділити 5 аспектів:

  1. Відмінності між портами Usb 2 і 3 не тільки у швидкості передачі інформації. Різниця в технологіях може спричинити помилку з кодом 0x8007025d. Якщо формували завантажувальний образ на флешці, використовуючи порт одного типу, а при встановленні Windows залучити інший інтерфейс, це реальний привід закінчити інсталяцію на мінорній ноті.
  2. Процесор періодично звертається до різних Usb-портів. Часом розмаїття отриманої інформації збиває установника з пантелику. Так буває, коли системник обвішаний периферією, як ялинка іграшками. Принтер, сканер та інші пристрої іноді вносять сум'яття у процес встановлення системи.
  3. Помилка іноді з'являється у разі дефіциту вільного місця на HDD або SSD. Також установник може зіткнутися з проблемою, якщо на вінчестері є биті сектори.
  4. У процесі інсталяції Windows комп'ютер на повну використовує оперативну пам'ять. Усі ресурси йдуть установнику, оскільки інші програми поки що не запущені. Виходить свого роду тестування працездатності ОЗП. Якщо з пам'яттю або слотом не все гаразд, установка завершується з помилкою.
  5. Проблеми із файлами на флешці.

У принципі, до фіаско наводить будь-яка несправність під час передачі інформації з флешки на ПК чи ноут. Той же шлейф жорсткого диска часом підводить у старих комп'ютерах.

Розбираємось з п'ятою помилкою: Помилка 0xc0000005: 7 способів виправити

Помилка 0x8007025d: як виправити

Виявити з першої спроби причину збою у разі проблематично. Потрібно перевіряти різні варіанти, експериментувати й незабаром стане зрозуміло, що робити з помилкою 0x8007025d.

Насамперед поекспериментуйте з портами та флешкою. Якщо ефект не настав — доведеться розбиратися з вінчестером та оперативною пам'яттю. На цьому етапі корисно мати можливість тимчасової чи постійної заміни комплектуючих.

Розв'язуємо проблему з доступом до інтернету: Помилка 651: 5 причин та способи усунення

Розбираємось з Usb-портами, пробуємо інший носій

До найпростіших варіантів відносяться «танці з бубном» навколо портів та флешки. Чи не йде установка з Usb 2? Спробуйте інсталювати Windows із синього порту. Можливий протилежний варіант.

Вимкніть зайву периферію, приєднану по Usb, залиште лише клаву та мишку. Заберіть Usb-перехідники та хаби. Бажано використовувати порти на тильній стороні системника. З ними рідше бувають глюки, пов'язані з електроживленням.

розбираємося з Usb

Заодно від'єднайте від системника кабель інтернету. Ця нехитра процедура часом рятує не тільки у разі помилки 0x8007025d. При встановленні Windows напевно полізе до інтернету. Якщо в цей момент будуть проблеми зі зв'язком, то все може скінчитися погано.

До можливих причин відноситься бита флешка, кривий завантажувальний образ. Використання збірки — не найкращий варіант у плані надійності. Більше передбачувано поводиться оригінальний образ, записаний з офіційного майкрософтівського сайту. Іноді користувачі пишуть той же образ на іншому комп'ютері, і цього виявляється достатньо для розв'язання проблеми.

Добираємося до інформації на флешці: Як зняти захист із флешки: 5 конструктивних ідей

Жорсткий диск підкачав

Проблема з дефіцитом робочого місця на вінчестері виникає рідко. Таке зазвичай відбувається при перевстановленні системи. Місця побільшає, якщо знесете всі розділи на диску. Тільки врахуйте, що при цьому буде видалено всі файли. Цінну інформацію попередньо скопіюйте на флешку або залийте у хмару. Windows потім сама створить новий розділ для встановлення, пізніше на ньому можна додатково організувати один або кілька логічних дисків.

Вимкніть зайві носії: не завантажувальні флешки, зовнішні диски, внутрішні харди, на які не плануєте інсталювати Windows. Також надійдіть з оптичним диском та картридером.

Якщо в комп'ютері більше одного вінчестера — спробуйте інсталювати Windows на інший.

На замітку: 11 найкращих програм для читання книг на комп'ютері + 3 онлайн-сервіси

Підвела оперативна пам'ять

Несправна оперативна пам'ять може стати причиною як дрібних глюків, так і повної нездатності ПК до завантаження операційної системи. Для Windows 10 достатньо ОЗУ об'ємом 4 Гб. Якщо на комп'ютері кілька планок більшої сумарної місткості — залиште одну мінімум на 4 Гб. Інші поки витягніть. Чи номер не пройшов? Спробуйте щастя з іншим модулем. При конфігурації 2х2 поміняйте планки місцями.

Також причина може бути у поганому контакті. Мідь на контактних поверхнях з роками окислюється, і її потрібно періодично чистити. Для цього підійде звичайна шкільна гумка. Перш ніж щось робити у системнику, не забувайте скинути з себе статичну електрику. Для цього достатньо торкнутися радіатора опалення.

що робити, коли підвела оперативна пам'ять

Якщо відкрили системник, зверніть увагу на наявність пилу. Він також може бути причиною технічних несправностей та помилок під час встановлення Windows. Можливо, для розв'язання проблеми достатньо взяти пилосос та навести лад «під капотом».

0x8007025d: що робити, якщо нічого не допомогло

До неочевидних причин помилки 0x8007025d при оновленні або інсталяції Windows 10 відносяться неправильні налаштування БІОС. Щоб виключити такий варіант, скиньте систему введення-виводу на початкові налаштування. Зробити це можна програмним чи апаратним способом:

  • Знайти в БІОС відповідний пункт у меню, наприклад Load Optimized/Fail-Safe Defaults, Load Defaults або Load Setup Defaults.
  • Вийняти батарейку материнки, почекати 5 хвилин і вставити назад.

Насамкінець приклади інших помилок, які можуть з'являтися при встановленні «десятки»:

Номер помилки
Причина
0xc0000428 Проблема с драйверами
0×80070002 Бракує файлів, необхідних для інсталяції Windows
0×80070570 Проблема з оперативкою чи вінчестером

Наявність нестандартних ситуацій, що вимагають додаткових клопотів при встановленні Windows, — не причина залишатися на старій версії або спостерігати за гальмами захаращеною до неможливості «десятки». У переважній більшості випадків Windows встановлюється швидко та без помилок.

Цікава стаття: Що таке двоканальний режим (Dual mode) оперативної пам'яті: гайд у 3 розділах

Коментарі
Залиште коментар
Категорії