Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

5 причин помилки 0xc004f074

Дата публікації: 29.07.2022 12:41
Дата оновлення: 24.01.2024 14:19

На всіх етапах розвитку Windows розробники намагалися обмежити нелегальне поширення операційної системи. Такий підхід часом завдає незручностей навіть користувачам, які використовують софт на законних підставах.

усуваємо помилку 0xc004f074

Чому виникає помилка 0xc004f074

Проблеми з активацією можуть виникнути з таких причин:

  • Неліцензійна Windows. Багато користувачів ігнорують правові питання, які стосуються володіння програмними продуктами. Або свідомо прагнуть економити — купують комп'ютери без Windows, а потім встановлюють «збірку» від нелегалів. У результаті в параметрах системи прописується помилка з кодом 0xc004f074. З ліцензійною ОС таке теж, до речі, може статися.
  • Іноді червоний напис з помилкою активації висвічується на моніторі офісного комп'ютера. Так буває, наприклад, коли системі потрібно регулярно заходити на сервер компанії, що торгує ліцензіями. Перешкодити перевірці може збій на стороні віддаленого сервера. Або, наприклад, людина купила в магазині комп'ютер, який раніше належав організації. Звідси проблеми.
  • Закрито доступ до майкрософтівських серверів. До Windows 10 спочатку було чимало нарікань. Користувачі лаяли «шпигунські» функції та сумнівні оновлення, потім звикли чи знайшли «ліки» — утиліти сторонніх розробників. Проте програми, які відключають сумнівний функціонал Windows, часом надають побічний негативний вплив на роботу ОС.
  • На ПК злетіла системна дата.
  • Збій системи. Причина глюку, пов'язаного з активацією, не завжди зрозуміла. Іноді простіше перемогти помилку універсальними методами, ніж розібратися на початку проблеми.

помилка активації windows 10 0xc004f074

Виправляємо помилку підключення: Помилка 720 Windows 10: 5 варіантів для ремонту підключення до інтернету

Помилка активації Windows 10 0xc004f074: інструкція з виправлення

Почати варто з майкрософтівського рецепту: «Пуск» — «Параметри» — «Оновлення» — «Активація» — «Усунення несправностей». У разі успіху операційна система повідомить, що активація Windows 10 завершена, і помилка 0xc004f074 піде. Чи номер не пройшов? Пробуємо інші варіанти. Для більшості з них потрібно мати ключ продукту. Якщо нещодавно купували комп'ютер із попередньо встановленою Windows, його можна подивитися в UEFI.

Розбираємось з помилкою запуску програми: Помилка при запуску програми 0xc00007b Windows 10: 7 способів усунення несправності

Змінюємо ключ продукту

Алгоритм наступний:

  1. Відключаємо ПК або ноут від інтернету (вирубуємо мережеву карту в «Диспетчері пристроїв» або від'єднуємо виту пару від системника).
  2. Клацаємо «Пуск» — cmd.
  3. Вводимо команду: «slmgr-upk». Не забуваємо перезавантажити ПК.
  4. Повертаємось у командний рядок і пишемо «slui».
  5. У вікно введення ключа вбиваємо 25-символьний код для запуску процедури активування.
  6. Після підключення до інтернету написи в налаштуваннях Windows повинні зникнути.

активація windows 10 та помилка 0xc004f074

Такий метод може допомогти, якщо операційна система пише поряд з кодом виключення 0xc004f074 що активація помилкова.

Цікава стаття: Чому комп'ютер сам включається: налаштування Windows 10, BIOS, 4 апаратні причини

Встановлюємо правильну дату

Невірний рік або місяць у системній даті — вагома причина для збою при з'єднанні з майкрософтівським сервером перевірки ліцензій. Для виставлення дати клацаємо по ній у системному треї, натискаємо Параметри — «Змінить», виправляємо на актуальну. Перезавантажуємося та чекаємо на результат. Якщо дата злітає при кожному включенні комп'ютера, то проблема, швидше за все, у тому, що вичерпався ресурс батареї материнської плати.

як встановити правильну дату

Читайте: Як убезпечити себе в інтернеті — 4 аспекти

Перевіряємо системні файли

Microsoft не розкриває алгоритми перевірки ліцензійності Windows. Негативний результат буває через несправність одного з численних компонентів ОС. Для перевірки Windows на помилки запустіть у «Пуску» командну консоль за допомогою cmd та наберіть «sfc /scannow». Результат може бути наступним:

  • цілісність ОС у порядку,
  • пошкоджені файли відновлено,
  • ОС не спромоглася виправити помилки.

код перевірки системних файлів

Останній варіант лікується командою Dism /Online з додатковими параметрами: /Cleanup-Image /RestoreHealth.

Додаткові варіанти

Власник ліцензійної Windows має право звернутися за допомогою до українського представника Microsoft або до посередницької організації, в якій купили ПЗ. Інші додаткові варіанти:

  • Переконайтеся, що підключення до інтернету справне. Навіть невеликі проблеми можуть перешкодити конекту ПК з майкрософтівським сервером. Клацніть правою по мережевій іконці в системному треї та запустіть діагностику.
  • Перевірте роутер. Можливо, потрібно оновити прошивку.
  • Перевірте комп'ютер на віруси. Існує безліч різновидів шкідливого ПЗ. Деякі віруси блокують доступ до корисних ресурсів інтернету, змінюючи файл із хостами (hosts).
  • Якщо встановлювали на комп'ютер ПЗ, яке не дає оновлюватися Windows, видаліть його. Помилка активації 0xc004f074 Windows 10 може висвічуватися через відсутність оновлень.
  • Поверніть операційну систему до попереднього стану, запустивши «Відновлення» в «Панелі управління». 

Деякі користувачі стверджують, що їм допомогло вимкнення брандмауера. Знайти логіку в такому варіанті проблематично, але про всяк випадок перевірити можна.

Насамкінець кілька інших типових помилок, пов'язаних з активацією Windows:

Помилка
Причина
0xC004F211, 0xC004F213 модернізація комп'ютера
0xC004F212 неправильне перевстановлення ОС
0xC004C003, 0xC004F034 невірний ключ продукту

Майкрософтівський ключ можна використовувати тільки для одного комп'ютера і тільки для версії Windows, до якої він прив'язаний. Після заміни материнки операційна система може «не впізнати» ПК.

Завантажуємо легальну ОС: Як завантажити Windows 10 з офіційного сайту: 3 способи

Коментарі
Залиште коментар
Р
07.01.2023 14:18

Лайк, репост, підписка)

Категорії