Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Класи енергозбереження побутової техніки: 7 видів

Дата публікації: 17.10.2018 10:38
Дата оновлення: 17.10.2018 10:38

Оплачуючи рахунки за електроенергію, людина наочно бачить, як споживають її домашні прилади. Однак дізнатися приблизні майбутні витрати на електрику можна і до покупки наприклад, холодильника. А все тому, що класи енергоефективності, які можна знайти на упаковці або на самому агрегаті, показують рівень поглинаються ресурсів.

Градація споживчих властивостей товару складається з 10 ступенів і показує як самі економні варіанти (від А до А +++), так і найбільш затратні (G). Як розібратися, скільки споживають домашні прилади, розповідає стаття.

 Классы энергосбережения бытовой техники

Цікаво дізнатися: ТОП-10 кращих кондиціонерів для дому та офісу.

Класи енергоспоживання: які вони?

Отже, будь-який електроприлад має на упаковці кольорову наклейку, що інформує про ступінь поглинання ним енергії. Подібна маркування була уніфікована Європейським Союзом і має однакове значення по всьому світу.

Варто розглянути кожну характеристику детальніше:

Клас
Що означає Споживання електрики від усередненого показника витрат електроенергії приладом (%)
А +++ А ++ Найекономічніший показник споживання енергії найвищий рівень збереження електроенергії – на 45% і більш ефективні
А +
А
В Показник енергоефективності трохи нижче попереднього класу середній індекс енергетичної ефективності коливається від 55 до 75%;
З Досить економний показник індекс коливається від 75 до 95% енергоспоживання
D Середній показник енергозбереження міра проміжного значення розташована від 95 до 110%
Е, F і G Прилади найменш економного типу зустрічаються рідко через велику енерговитратності

Такі класи енергозбереження, як E, F, G, через марнотратства електроенергії рідко зустрічаються серед характеристик сучасних приладів. Зате клас А має кілька удосконалених підвидів: А +, А ++ і т.д .: чим більше плюсів, тим більше економія. При виборі девайса з таким маркуванням вийде заощадити сімейний бюджет в майбутньому.

Класи енергоспоживання пральної машини

Від потужності пристрою і об'єму барабана залежить, скільки електроенергії витрачається пральною машинкою. НАПРИКЛАД, А ++, як у приладу Gorenje W 72Y2/R, говорить про високий ступінь економії енергії в будинку.
білизни можна помістити в пральну машину, тим вище показник витрат електроенергії. У сучасних приладах враховані витрати не тільки під час роботи, а також в режимі очікування і вимкненому стані зі штекером в розетці.

Стиральные машинки

Наліпка, що демонструє класи енерговитратності для пральних машин, несе в собі таку інформацію:

  1. Марку і модель продукції;
  2. Клас енергоефективності;
  3. Рівень шуму;
  4. Об'єм барабана;
  5. Усереднений показник споживання світла за рік;
  6. Усереднений літраж води за рік.

Подібні рекомендації допомагають вибрати найбільш вигідний варіант за ціною і ефективності.

Корисно дізнатися: Інструкція до пральної машини: 7 секретів ефективного використання техніки.

Класи енергоефективності морозильної камери

На енергетичну ефективність морозилки впливає:

  • потужність приладу;
  • об'єм девайса;
  • функціональні можливості.

Такі пристрої, як Beko RFNK290E23S, оснащені системою «No Frost», поглинають світло більше, ніж моделі з крапельним варіантом розморожування, начебто EUT1106AW2. Зате агрегати «No Frost» в принципі не вимагають розморожування.

Витрата енергетичних ресурсів збільшується в співвідношенні з розміром морозяться приладу.

Морозильные камеры

Вибираючи морозильну камеру класу А, варто звернути увагу на те, що коштує вона дорожче, але в експлуатації обходиться дешевше. Клас А на 50-80% економічніше, ніж інші класи розглянутого товару.

Корисна інформація: ТОП-10 морозильних камер сучасності. Огляд.

Енерговитрати кондиціонера

Виробники кондиціонерів з кожним роком удосконалюють свою продукцію, роблячи її більш компактною, надійної і енергоефективною. Тому знайти ідеальну для покупця техніку можна, знаючи про технічні нюанси товарів.

При виборі економічного пристрою варто звернути увагу на:

  • встановлений вид охолодження (повітряний, водяний);
  • варіанти режимів роботи;
  • систему (спліт-і мультиспліт).

Від запропонованих характеристик залежить рентабельність покупки пристрою і рівень витрат на електрику в будинку.

Також існує показник EER, який демонструє ефективність роботи пристрою з урахуванням сили охолодження і споживаної електрики. Високий EER свідчить про хороші показники економії енергоресурсів пристроєм.

 Кондиционеры

Крім того, з 2013 року Європейський Союз запровадив нові стандарти енергетичної ефективності для кондиціонера – SEER и SCOP.

  • SCOP (Season Coefficient of Performance) – показник для режиму роботи в холодну пору, за допомогою якого обчислюють витрати на електроенергію, спрямовані на нагрівання повітря.
  • SEER (Season Energy Efficiency Ratio) – параметр для обчислення кількості зусиль, спрямованих на охолодження приміщення в теплий період.

Орієнтуючись на них, можна порівнювати характеристики приладів, виходячи з сезонних змін погоди.

Цікаво прочитати: ТОП-10 кращих кондиціонерів Cooper&Hunter.

Енергоспоживання холодильника

Холодильник часто є найпотужнішим електроприладом в будинку. Щоб придбати найбільш вигідний прилад, потрібно ретельно підійти до питання енергозаощадження кожного з кандидатів на покупку.

 Холодильники

Наприклад, начебто майже однакові А і А +++ відрізняться енергоспоживанням в 2 рази. В умовах тривалої експлуатації і постійне зростання цін на комуналку це суттєвий фактор для вибору більш сучасного класу енергоспоживання холодильника.

Цікава інформація: ТОП-10 виробників холодильників: пропонуємо кращих.

Необхідність знати більше про класи енергоспоживання зростає разом із зростанням цін на електроенергію. Можливість самостійно розібратися, які побутові прилади корисні з точки зору економії, а які потребують перегляду своєї потреби, допомагає впливати ще й на цю сторону сімейного бюджету. До того ж, використання побутової техніки з високим класом енергозбереження – внесок в екологію цілої планети.

Коментарі
Залиште коментар