Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як замінити лампочку в холодильнику: лайфхаки за 6 брендами

Дата публікації: 08.08.2022 11:36
Дата оновлення: 08.08.2022 11:36

Світло у холодильнику — не розкіш, а необхідний елемент комфортного використання агрегату, незалежно від моделі та кількості камер. Розберемося, чому може не горіти низьковольтна лампочка в холодильнику і як замінити її на нову.

Змінюємо лампочку в холодильнику

Не горить лампочка у холодильнику: причини

Відсутність світла в холодильнику може бути спричинена такими причинами:

  • Згоріла лампочка.
  • Забруднились контакти. У такому разі зазвичай світло пропадає не відразу. Спочатку світло починає блимати, а потім згодом не включається взагалі.
  • Несправність механізму, що включає світло при відкриванні дверцят.
  • Проблема з електрикою агрегату чи шнуром живлення.
  • На апарат не надходить електроживлення.
  • Холодильник не вмикається через внутрішню несправність.

Останні дві причини легко відкинути. Розетку можна перевірити, увімкнувши до неї інший електроприлад, наприклад, фен. Якщо агрегат потік — лампа тут не до чого. Якщо компресор гуде, холод іде — можна зітхнути спокійно: лампочка в холодильнику, мабуть, не горить, бо вона згоріла.

Як поміняти лампочку в холодильнику: загальна інструкція

Не зважаючи на різноманітність конструктивних рішень, загальна схема для всіх брендів виглядає приблизно однаково. У будь-якому випадку не завадить зазирнути в інструкцію виробника — раптом там є викладена інформація по вашій моделі, та ще й з картинками.

Перед тим, як замінити лампочку, що не працює, в холодильнику, потрібно його знеструмити. Виберіть момент, коли компресор агрегату на паузі та витягніть вилку з розетки.

Наступний етап найскладніший — необхідно зняти плафон. Іноді перед цим має сенс потримати холодильник хвилин 15 з відкритими дверцятами, щоб пластик колби нагрівся, став менш тендітним і податливішим.

Після заміни лампи перевірте: чи горить вона, чи ні. Якщо з цим порядок, знову знеструмте апарат і встановіть плафон на місце.

Нюанси встановлення: Як правильно встановити холодильник: 5 моментів

Заміна лампочки в холодильниках різних виробників: нюанси та особливості

Виробники холодильної техніки по-різному забезпечують захист ламп від випадкового контакту з посудом та засмічення контактів. Зазвичай плафон повністю закриває джерело світла. Алгоритм, як змінити лампочку, що згоріла в холодильнику, залежить від способу фіксації колби. Крім зачепів, у цьому може брати участь гвинт.

Регулюємо температуру: Як правильно відрегулювати температуру в холодильнику: 5 рекомендацій

Samsung

Заміна підсвічування в агрегатах цього бренду вимагає певної вправності. Обачливі люди не порять гарячку: при виникненні труднощів шукають в інтернеті підказку, як поміняти стару лампочку в холодильнику фірми Samsung.

поміняти лампочку в холодильнику Samsung

Плафон розташований у кутку між верхньою та дальньою стінками, знімати його незручно. Технологія така:

  • Широкою плоскою викруткою віджимаємо колбу від верхньої стінки, рухаючи до себе. Робимо це не у центрі, а спочатку з одного, а потім з іншого краю. Знімаємо плафон.
  • Змінюємо лампу. Перевіряємо: чи горить вона, чи ні. Потрібна лампа з цоколем Е27 з вузькою шийкою, як в оригіналі, інакше можуть бути проблеми з контактами.
  • Ставимо кришку на місце.

Битва гігантів: Який холодильник краще — Samsung чи LG: порівняння 5-ти характеристик

Atlant

Перед тим, як замінити неробочу лампочку в холодильнику марки Атлант, переконайтеся, що агрегат справний. Якщо всередині є холод і чути шум компресора, відбивається інформація на дисплеї апарата, це вселяє оптимізм.

В Атлантах два різновиди плафонів: розташовані на бічній стінці фіксуються за допомогою гвинта, а зняття верхніх не потребує викрутки. Перед видаленням колби не забудьте вимкнути холодильник від електроживлення.

замінити лампочку в холодильнику Атлант

Є ще моделі, в яких замість лампи є світлодіодний модуль. Міняти його самостійно навряд чи доведеться через довговічність, але, якщо він все ж таки вийде з ладу — краще викликати представника сервісної організації. Таке рішення пропонує виробник.

Цікава стаття: Як зберігати зелень — 3 популярні способи

LG

В LG зазвичай встановлена ​​маленька лампа з цоколем E14. Її вистачає на кілька років. Поміняти лампочку в робочому холодильнику LG просто, тому що кріплення тримають плафон без фанатизму. Щоб дістатися освітлювального приладу, потрібно зняти плоску пластикову кришку або колбу. Для зачеплення захисту іноді має сенс використовувати викрутку.

поміняти лампочку у холодильнику lg

Indesit

В інструкції до агрегату навряд чи знайдете, як поміняти лампочку, що згоріла в холодильнику Індезит. Бренд позиціює себе як європейський, у більшості моделей плафони фіксуються без гвинтів на зачепах. Із засувками бувають проблеми. Особливо при першому знятті, коли людина тільки намагається розібратися: куди давити та рухати.

поміняти лампочку у холодильнику Індезит

Особливо це стосується колби на горизонтальній стінці апарату. Порядок дій наступний:

  1. Акуратно віджимаємо два бічні фіксатори та, потихеньку розгойдуючи з боку в бік, рухаємо кришку від себе.
  2. Змінюємо лампу.
  3. При встановленні плафона на місце спочатку заводимо передній упор, потім замикаємо бічні зачепи.

Whirlpool

Техніка Вірпул зручна в обслуговуванні. Прості маніпуляції, які зводяться до заміни деталей, часто не вимагають звернення до сервісу. Якщо перегоріла лампочка у вашому холодильнику Whirlpool — не турбуйтеся: ця проблема легко усувається. Алгоритм дій залежить від конкретної моделі. У деяких агрегатах плафон лише частково прикриває лампу. У таких випадках достатньо її викрутити та замінити на нову. У просторих 2-камерних апаратах стоять світлодіодні модулі. Їх також можна міняти самостійно. Для цього достатньо:

  • Відкрутити гвинт, що фіксує кришку та зняти її.
  • Віджати зачепи, які тримають світлодіодний модуль. Від'єднати його шляхом роз'єднання проводів.
  • Встановити новий світлодіодний модуль.
  • Поставити кришку на місце та зафіксувати гвинтом.

Gorenje

Можна покопатися в інструкції до холодильника Gorenje та знайти як поміняти лампочку, що згоріла в ньому. Проте розібрати, що вони хотіли сказати, часом непросто. У більшості моделей плафон тримається на зачепах. Для заміни лампи потрібно:

Завести середній та вказівний палець за колбу, потім потягнути її вгору.

  • Відкинути верхні кріплення.
  • Зняти кришку.
  • Замінити лампу.
  • Назад сітчаста колбочка вставляється без проблем.

поміняти лампочку у холодильнику Gorenje

Насамкінець кілька слів про вибір ламп. Деякі люди змінюють лампочки розжарювання на світлодіодні з метою економії. Оскільки світло в холодильнику вмикається лише при відкриванні дверцят, фінансовий ефект від цього незначний. Виробники не рекомендують змінювати тип ламп на інший. Таблиця показників відповідної продукції:

Лампи розжарювання (Вт)
Світлодіодні, Вт Рівень світлового потоку, Лм
20 02.Бер 200
40 04.Тра 400

При виборі потужності варто орієнтуватися на продукцію, встановлену раніше у складальному цеху.

Чинимо холодильник: Чому тече холодильник: топ-7 причин та усунення несправностей

Коментарі
Залиште коментар
Категорії