Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вибрати спальний мішок?

Дата публікації: 05.11.2015 11:17
Дата оновлення: 05.11.2015 11:17

Ми розповімо вам, як вибрати спальний мішок для різних ситуаций. З нашої статті ви дізнаєтеся, які бувають види спальників, з яких матеріалів їх виготовляють і якими індивідуальними особливостями можуть володіти різні моделі.

Форма і розміри

В першу чергу потрібно вирішити, як вибрати спальник за зовнішнім виглядом і конструкційним особливостям вироби. Існують такі різновиди спальних мішків:
1. Кокон - має звужується до низу форму, оснащений капюшоном і стягують гумками. Застібки невеликі, з безліччю нахлестов для збереження тепла, або зовсім відсутні. Залізти в такий мішок може виявитися досить трудомістким процесом, однак ця модель зберігає тепло найкращим чином.
2. Ковдра - являє собою прямокутне ковдру з бічної змійкою. Проста у використанні модель. Може з'єднуватися попарно в великий двомісний спальник. Призначена для помірних погодних умов. Має більший розмір і більшу вагу в порівнянні з коконом.
3. Комбінезон - спальник з відділеннями для рук і ніг. Дуже зручна модель, дозволяє переміщатися всередині і зовні намету, не знімаючи теплого облачення.

За розміром спальні мішки розрізняються залежно від віку та комплекції туриста:

  • дитячі;
  • для підлітків;
  • стандартні;
  • збільшені.

Невисоким і худорлявим людям, жінкам і молодим мандрівникам краще купувати спальний мішок невеликого розміру, щоб уникнути втрати тепла від порожнього простору всередині вироби.

Для великих чоловіків і людей високого зросту слід підбирати просторий спальник, обов'язково уточнивши його довжину і ширину. Це дозволить підібрати вбрання для комфортної ночівлі в відповідно до індивідуальних особливостей статури.

Матеріал виготовлення

Хочете дізнатися, як вибрати спальний мішок в залежності від умов використання? Тоді потрібно вивчити матеріали, які застосовуються при виготовленні даної продукції. Для бюджетних моделей використовується практичний поліестер і нейлон. Для більш дорогих моделей застосовуються спеціальна тканина із захисною прошарком, що відводить вологу від тіла, а також непромокальні види тканин з різним ступенем водостійкості.

Особливу увагу слід приділити наповнювача спальника. Можливі наступні варіанти:

  • синтепон;
  • силікон;
  • бавовна;
  • пух.

Синтепон використовується в недорогих моделях. Забезпечує комфортні відчуття під час відпочинку в наметі при температурі навколишнього повітря не нижче мінус 10 градусів. Важить до двох кілограм. Може мати кілька шарів для збільшення захисних властивостей. Згодом може трохи втрачати в товщині при інтенсивному використанні.

Силікон більш повітряний і легкий, важить до одного кілограма. За ним легко доглядати, він швидко сохне після прання і не змінює своїх властивостей протягом кількох років експлуатації.

Бавовняний наповнювач відноситься до натуральних матеріалів. Застосовується для нетривалих походів у відносно теплу пору року. Створює комфортні відчуття, але багато важить і рясно вбирає вологу.

Найдорожчим і якісним наповнювачем для спальних мішків вважається пух. Він легкий і еластичний, такий спальник важить зовсім небагато і добре згортається, займаючи мінімум місця в похідному спорядженні, відмінно зберігає тепло.

Корисні поради

Щоб визначитися, як вибрати спальник в відповідно до температурного режиму, необхідно ознайомитися з вказівками на етикетці виробу. Зазвичай виробник вказує наступні параметри:
1. Максимальна температура - показує, при якій максимальній температурі ви зможете перебувати в спальнику, не наражаючись перегріву.
2. Температура комфорту - позначає, при якій мінімальній температурі повітря ви будете почувати себе в спальному мішку комфортно.
3. Екстремальні умови - позначений межа можливостей вироби при повному застібанні всіх змійок і клапанів, який не допускає переохолодження людини.

Для зручності експлуатації виробу багато моделей оснащені додатковими кнопками і липучками, що підсилюють властивості збереження тепла при застібанні всіх змійок. Капюшон і комір можуть мати знімну або ушиту конструкцію. Різні елементи спальника можуть флуоресцировать в темряві для зручності користування виробом в різних умовах.

Коментарі
Залиште коментар