Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вибрати сковороду для кухні?

Дата публікації: 03.11.2015 11:34
Дата оновлення: 03.11.2015 11:34

Цільове використання

Перш ніж вирішити питання, як вибрати сковороду, потрібно визначитися з постановкою мети, для якої вона купується. Залежно від цього вам належить вибрати один з наступних варіантів:
1. Універсальна сковорода – класичний вид посуду для смаження, пасерування, гасіння і запікання всіляких продуктів. Може мати різний діаметр дна, висоту бортиків, форму і кількість ручок, а також матеріал виготовлення.
2. Сковорода для млинців – має плоске дно і низькі борти.
3. Гриль – дно ребристе, дозволяє використовувати незначна кількість масла при смаженні. Має більшу вагу і важкою кришкою. Може вмикати в комплект грати для смаження. Можливе використання на відкритому вогні.
4. Жаровня – володіє тришаровим дном для рівномірного прогрівання продуктів. Невеликі ручки дозволяють використовувати таку сковороду в духовці, а готові страви компактно розміщувати в холодильнику.
5. Сотейник – комбінований вид посуду, який об'єднує практичні властивості сковорідки і каструлі. Має рифлене дно і товсті стінки. Кришка щільно прилягає до основи, що не дає гарячому повітрю виходити назовні. Їжа прогрівається рівномірно. Підходить для смаження і тушкування різних продуктів.
6. Вок – китайська сковорода з невеликим дном і високими розширюються догори бортами. Може мати ручки у вигляді «вушок», розташованих з боків вироби, або класичну довгу ручку. Кришка має опуклу форму. Дозволяє швидко розігрівати необхідні інгредієнти для готування на розпеченому дні при постійному помішуванні вмісту щоб уникнути пригорання.

Матеріал виготовлення

Тепер зупинимося більш детально на матеріалі виготовлення:
1. Чавун – найміцніший, зносостійкий і довговічний матеріал, добре прогрівається і розподіляє тепло, застосовується для тривалого процесу готування, однак може поржавіти або розколотися при сильному ударі, має значну вагу.
2. Нержавейка – дуже міцні і стійкі до ударів і іржі сковороди, легко миються і трохи важать, застосовуються для тривалої обробки продуктів, однак не терплять впливу твердих засобів для миття посуду.
3. Алюміній – найлегший і найдешевший матеріал, підходить для швидкого розігріву і приготування страв, які не потребують тривалої теплової обробки, так як їжа на такій сковороді може пригоріти або вступити в реакцію з металом.

Вид покриття

Важливу роль відіграє покриття сковороди:
1. Тефлон – найбільш поширений тип покриття, що застосовується сучасними виробниками при виробництві різних видів Сковорідок. Не дає їжі пригорати, легко Миється. Не терпить гострих і твердих Приладів. Згодом може стиратися і дряпатися, що призводить до виділення шкідливих речовин.
2. Кераміка – міцна і надійна, рівномірно прогрівається і повільно остигає, не дряпається і не виділяє запахів і токсичних речовин. Не може використовуватися на індукційних плитах.
3. Емаль – повністю виключає можливість виникнення окислювальних процесів під час приготування ваших улюблених страв. Добре прогрівається, легко миється. Однак боїться механічних пошкоджень, ударів і сколів.
4. Граніт – дуже зручний і практичний варіант. Відрізняється тривалим терміном служби і високою міцністю. Має незначну вагу. Дозволяє швидко і рівномірно розігрівати їжу і готувати різні страви.
5. Титан – найміцніший і довговічний вид покриття. Не потребує використання масла при готуванні. Абсолютно нешкідливий і максимально екологічний. Підходить для смаження і запікання різних продуктів.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії