Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вибрати саундбар: ТОП-9 звукових панелей для ТВ

Дата публікації: 10.09.2020 12:36
Дата оновлення: 10.09.2020 12:36

Посилений звук – один з найважливіших аспектів для перегляду телепередач і кінофільмів на телевізорі. Він створює ефект присутності в відбуваються на екрані події.

Примеры саундбаров

Часто для поліпшення якості звуку використовують колонки або купують кінотеатр. Насправді можна обійтися пристроєм простіше – саундбаром. Детальніше про нього читайте нижче.

Читайте: Що краще: саундбар, музичний центр або акустична система – огляд 3 опцій

Що таке саундбар і навіщо він потрібен?

Саундбар – це акустичний моноблок для посилення звуку. Конструкція містить в собі різну кількість динаміків, яке варіюється від двох і до півсотні штук. Тому пристрій дає найчистіше звучання на площі до 50 кв. м.

Саундбар в интерьере

Саундбари поділяють на два типи.

  • Класичні

Ці моделі оснащені функцією посилення звуку на телевізорі. Мінімалізм у всьому, функціонал лише у справі.

  • Багатофункціональні

Мають можливістю відтворювати неймовірний багатоканальний звук. До них підключаються за допомогою гаджетів через Bluetooth або Wi-Fi. Ця деталь корисна, коли хочеться отримати максимум емоцій від нового треку, завантаженого, наприклад, на смартфон. У деяких моделях може бути присутнім оптичний привід – пристрій для зчитування і запису даних з/на пластиковий диск.

Стереосистеми також поділяють за типажем звучання.

  • Активні (автономні)

Такий пристрій не викликає складнощів в процесі установки за рахунок інтуїтивно-зрозумілої системи.

  • Пасивні (пов'язані з роботою в підсилювача)

Дорога альтернатива активним саундбарам з покращену звучанням. Для того щоб налаштувати, знадобиться тюнер. Установка такого девайса потребують професійної допомоги і буде коштувати додаткових грошей.

Цікава стаття: Яку акустику вибрати для будинку: порівняння різних типів і 5 кращих виробників

Переваги звуковий панелі для телевізора

Фішка саундбаров полягає в можливості вибрати варіант розміщення. Їх вішають на стіну, над або під телевізором, встановлюють в стійку. Після установки варто переконатися в працездатності еквалайзера, що присутній в саундбаре, щоб амплітуди частот звуку регулювалися врівноважено.

примеры звуковых панелей

Як правильно вибрати саундбар? На що звернути увагу

Щоб вибрати кращий саундбар, потрібно розглянути чотири чинники.

Звук

Точніше, складові звучання, поділяють на важливі моменти. Вони перед вами.

1. Чистота звуку
Цей фактор очевидний при прослуховуванні музики або перегляді відео. Якщо чутні шуми, потрібно замінити саундбар.
2. Об'ємність
Глибокий звук може викликати тактильні відчуття поряд зі слуховими. Він буде нагадувати перебування в справжньому кінотеатрі.
3. Щільність звуку
Залежить від потужності звукової панелі і ясно відчувається.
4. Акустика для караоке
Хороший відгомін сприяє співу.

настройка саундбара

Важливим є той факт, що відхилень від правила «що дорожче, то краще» в даній ситуації практично немає. Їм можна сміливо керуватися при покупці.

Для ознайомлення: Правильна настройка акустичної системи на ПК – інструкція в 2 розділах

Сабвуфер

Зовнішній сабвуфер – сегмент, який забезпечує відтворення низькочастотних звуків і служить підсилювачем для малопотужних звукових панелей.

Саб не може використовуватися окремо. У набір до нього необхідно наявність стереосистеми. Головне властивість сабвуфера – надання чіткого звучання. Саме тому на ньому не варто економити.

Регулювати функції можна за допомогою пульта або панелі. Якщо брати перший варіант, можна регулювати звук і управляти його властивостями, навіть не підходячи до телевізора. Це зручно і дуже затребуване.

Якщо ж говорити про панелі, доведеться вивчити всі функції, доступні для користування, а після цього налаштовувати вручну. Багатьом це не підійде, оскільки хочеться простоти і ясності. Зате справжні цінителі музики оцінять якість роботи сабвуфера на власному досвіді.

Оптичний привід

У дорогих моделях вбудовані оптичні програвачі. Вони підтримують оптичні диски Blu-Ray будь-якого виду. З нього можна легко зчитувати і записувати дані.

Потужність

Оскільки інтенсивність звучання відрізняється, потрібно її підбирати, виходячи з розмірів кімнати. Якщо пристрій слабенько, звуковий ефект буде наповнювати простір і відбиватися від стін не так, як задумано виробником саундбара. І навпаки. Коли девайс занадто потужний для невеликого приміщення, це може виявитися нерозумною витратою грошей. Адже для маленької кімнати можна знайти варіант подешевше.

Проте навіть якщо потужність завелика, звук можна зменшити. Для кращого розуміння співвідношень розмірів і потужності, наведено таблицю:

Площа кімнати (кв.м.)
Необхідна потужність звукової панелі (Вт)
<20 <100
20-50 100-300
> 50 > 300

Рейтинг кращих звукових панелей для ТВ

Якщо брати за основу вартість стереосистем, глибину звуку, функціонал, і враховувати відгуки користувачів, вийде невеликий список з найкращих варіантів саундбаров. Нижче представлений ТОП звукових панелей – де можна дізнатися про переваги і недоліки кожного з них.

Корисна стаття: Що робити, якщо пропав звук на телевізорі – 5 актуальних причин і поради щодо усунення несправностей

Samsung HW-R530

Розумний саундбар відSamsung. Відмінний варіант для хай-тек квартир або будинків.

саундбар Samsung HW-R530

Його «плюси»:

  • Бездротовий сабвуфер і стрімінг

Відсутність проводів – значить, менше мотлоху під ногами. Bluetooth-підключення здійснюється звично і швидко, не вимагає додаткових зусиль.

  • Можливість керування за допомогою пульта дистанційного керування

Один пульт замінює кілька і містить в собі необхідні функції для перемикання. Звукові ефекти можуть бути налаштовані вручну прямо під час прослуховування треків.

  • Можливість підключення тилової акустики

ДО цього саундбару можна придбати комплект бездротової акустики і підключити за допомогою кабелю живлення.

  • Додаток на телефоні або планшеті

Фірмове додаток до гаджетам Samsung Samremote, яке можна знайти в App Store або Google Play, дозволяє перетворювати мобільний пристрій в пульт дистанційного керування.

Недолік один – баси. Деяким користувачі скаржаться, що їм не вистачає потужності. Хоча функція посилення басів в аудіосистеми присутній.

Sony HT-S350

З недорогих. Але гарної якості.

«Плюси»:

  • Дизайн

Виглядає стильно. Верхня панель зі штучної чорної шкіри. Оснащена декількома сенсорними кнопками, завдяки яким можна управляти стереосистемою. Передня панель закривається гратами, щоб приховати динаміки.

  • Звук

Легко налаштовується на слабкі і сильні баси. Можна налаштувати звук на режим Cinema. Буде ухати так, ніби наяву.

 стереосистема Sony HT-S350

«Ахіллесова п'ята» в стереосистеми Sony HT-S350 в поєднанні. Тут є всього два фізичних конекту: оптичний і HDMI ARC порт. Аналогового виходу немає, тому підключити телевізор без адаптера буде неможливо. Також відсутній і підтримка Wi-Fi. Програвач Blu-Ray також не вийде підключити через вищеописаної проблеми.

PHILIPS HTL 1508

Саундбар HTL 1508 підключити всього-на-всього одним кабелем. Якісна музика відтворюється після бездротового підключення. Має 2.0 канал і HDMI ARC.

саундбар PHILIPS HTL 1508

Присутні випромінювачі основного пристрої повного діапазону. Підходить для будь-якого телевізора, підтримує Dolby Digital і Virtual Surround. Може встановлюватися на стіну і на полицю.

Недолік один – немає можливості співати в караоке.

LG SJ3

Це бюджетний варіант. Серйозним підсилювачем звуку для телевізора не є. Саундбар тягне на відмінну ідею для нічних посиденьок з фільмом або серіалом. Проте аудіосистема чудово виконують функцію якісного звучання. Чистий звук, якого іноді не вистачає телевізору, можна отримати за допомогою цього недорогого інструменту.

Зовнішній сабвуфер забезпечує дійсно хороші баси. Це є значущим перевагою. Однак, необхідно враховувати, що звук тут не дуже гучний. Для прослуховування ритмічної музики не годиться. Для перегляду детективів і мелодрам – норм.

домашний кинотеатр LG SJ3

Якщо говорити про караоке, LG SJ3 слабенький варіант, не вистачає потужності. Іноді буває, що налаштувати бездротову функцію передачі даних – проблема.

В цілому, з позитивних сторін даної аудіосистеми можна виділити:

  • наявність зовнішнього сабвуфера,
  • досить приємну ціну.

Список недоліків такий:

  • відносно мало можливостей,
  • бувають проблеми з бездротовим підключенням,
  • не надто гучний звук.

LG SL8Y

Будучи одним з найкращих пристроїв такого роду.

 саундбар LG SL8Y

Даний саундбар має ряд переваг:

  • MERIDIAN: цифрова обробка надає звуку широкий діапазон.
  • Dolby Atmos і DTS: X: відчуття кінотеатру стає ближче завдяки новим технологіям.
  • 4K HDR і Dolby Vision: можна дивитися 4К контент прямо у себе вдома.
  • Chromecast: відомі програми дають можливість відтворювати музику на саундбар через Spotify.
  • З'єднання: три види входів уможливлюють підключення різних девайсів.
  • Додаткові елементи: універсальний формат аудіосистеми дозволяє підключити ще два аудіоканали того ж бренду.

LG SL8Y як одна з найбільш оптимальних для покупки. Недолік у неї один – відносно висока ціна.

Цікава стаття: ТОП-10 кращих 4К телевізорів – популярні моделі з дозволом Ultra HD

Samsung HW-Q60R

Ця звукова панель підходить для кімнат, площею не більше 25 кв. м. Звук потужний, не містить шумів. Верхні частоти обробляються прекрасно. Єдина сумнівна деталь щодо звучання – недостатньо виразний бас в порівнянні з більш дорогими рішеннями. Така аудіосистема приваблює любителів фільмів і геймерів, які хочуть відчути гру ще реальніше.

саундбар Samsung HW-Q60R

Акустичні промені – сильна сторона цього саундбара. Завдяки їм, ефективно створюється відчуття другої реальності. Коли у фільмі відбувається дія, звук не тільки точно відповідає за часом, але і по розміщенню. Тобто, коли, наприклад, багаття на екрані телевізора знаходиться праворуч, то здається, що і тріск виходить з правого боку. Таким чином, фільм набуває об'ємне звучання і, нарівні з домашнім кінотеатром, не залишає байдужим жодного кіномана.

З негативних якостей слід відзначити довжину. Якщо телевізор, до якого підключається саундбар, має діагональ більше 55 дюймів, для деяких сцен аудіосистема виявиться короткою і буде передавати звук не зовсім так, як задумано. Відсутність USB-портів теж може здатися незручним для користувачів.

У таблиці наведено «Плюси» і «мінуси» HW-Q60R:

«Плюси»
«Мінуси»
Чистота звуку Невелика довжина
Акустичні промені Бас недостатньо виразний
Присутність сабвуфера Відсутність USB
Щодо приємна ціна

Sony HT-XF9000

Прийнятний, але дорогий – це про Sony HT-XF9000. Він – прекрасна ідея для комп'ютерних ігор, тих, що фуричат на приставці, а також для серіалів. Модель підключається бездротовим шляхом до будь-якого гаджету, що і є головним «плюсом». Звук тут настільки чистий і чіткий, що його приємно слухати на будь-якій гучності.

саундбар Sony HT-XF9000

Пристрій займає мінімальну площу завдяки розміру. Це означає, що девайс можна вільно переміщувати і сполучати з різними гаджетами. Баси недостатньо сильні, але присутні.

З недоліків – низька чутність голосів на тлі музики в фільмах. Середні частоти слабенькі.

LG SL9Y

Активний сабвуфер не має проводів, оскільки підтримує Bluetooth. Відмінна акустика і насиченість звуку не йдуть ні в яке порівняння з примітивними колонками для телевізора.

саундбар LG SL9Y

З недоліків у LG SL9Y - хіба що відсутність додаткових можливостей, наприклад, караоке, хоч далеко не всім ця функція потрібна. Також для деяких може здатися занадто завищеною ціна.

Samsung HW-R630

Цей девайс допоможе створити приємну атмосферу кіно-вечірки прямо вдома. Центральний динамік відповідає за мову, він виконаний якісно. Генерує чисте звучання.

саундбар Samsung HW-R630

Бас в цьому пристрої посилений і потужний. Віртуальний об'єм звуку оцінюється користувачами відмінно. Сабвуфер, тим не менш, тут досить слабкий, а еквалайзер володіє невеликим кількістю налаштувань – в цьому «мінуси» даної моделі.

Щоб вибрати саундбар, найкращою ідеєю стане відвідування офлайн магазину. Там можна прослухати треки на робочих телевізорах з саундбарамі і оцінити їх якість з боку. Якщо товар купили онлайн, а він не підійшов, можна повернути протягом 14 днів з дня покупки.

Корисна стаття: Який телевізор краще – вигнутий або плоский: 6 аргументів «за» і «проти»

Коментарі
Залиште коментар