Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вибрати різак для паперу

Дата публікації: 14.04.2016 14:26
Дата оновлення: 14.04.2016 14:26

Різаки для паперу призначені для розрізання стоп аркушів паперу різної кількості (від 50 до 1000). Зазвичай, купуючи такий інструмент, покупці намагаються заощадити якомога більше, хоча ця тактика не завжди виправдовує себе. Вибираючи оптимальний варіант різального обладнання, потрібно, перш за все, визначити стоять перед вами завдання, а також знати функціональні особливості різних типів машин для нарізки. 

Які бувають машини для різання паперу

Агрегати, призначені для нарізування, розрізняються за кількома параметрами, що визначає сферу їх застосування і поставлені перед ними завдання.

За способом впливу на ніж машини діляться на такі типи:

  • Механічні, або ручні використовують людську м'язову силу. Це економічні машини, на пружинному механізмі, регульовані вручну і дозволяють нарізати невеликі стопки паперу (до 30 аркушів одноразово).
  • Електричні - працюють від мережі, поділяються на напівавтоматичні, автоматичні і програмовані.
  • Гідравлічні - управляються гідравлікою.

Принцип, який використовується при розрізанні, дозволяє розділити машини для нарізки паперу на три категорії:
 
Роликові нарізні апарати, які дозволяють точно і швидко нарізати невеликі стопки паперу, до 15 аркушів. Такі різаки можуть бути і механічними, і електричними. Однак в обох випадках матеріал подається в апарат вручну. Переваги цих машин полягають в тому, що вони досить дешеві як за вартістю, так і в обслуговуванні і за видатковими матеріалами. Часто вони мають досить великий формат (до 1300 см), що зручно для поліграфічних фірм і фотосалонів. Паперові різаки роликового типу дуже точно і акуратно відрізають кромку шириною менше 1 мм, при цьому лінію різу можна ретельно контролювати. 

  • Шабельні машини для нарізки паперу більш потужні, можуть за раз обробляти від 10 до 50 аркушів. Замість ріжучої головки, як на роликовому обладнанні, у них встановлений добре заточений ніж, з одного краю зафіксований, а з іншого має пластикову ручку, на яку при нарізанні натискає оператор. Ці апарати дуже надійні і стійкі, вони коштують недорого і цілком доступні навіть для невеликих фірм. Але є у них і суттєві недоліки. Зокрема, якщо ви ріжете досить високу - близько 40-50 аркушів - стопку паперу, то нижні листи можуть бути відрізані криво з тієї причини, що ніж тягне за собою листи. Щоб уникнути цього ефекту краще купувати апарат зі складним пристроєм притиску, яке незначно здорожує загальну конструкцію. Крім того, ножі такого механізму потрібно постійно тримати в ідеально гострими стані, тому що неякісна або недостатня заточка може стати причиною распушения і зубчиків на лінії зрізу. А часто заточувати ніж швидко сточується, і доводиться купувати новий.
  • Гільйотинні різаки - найпотужніші, можуть нарізати стопи паперу до 50 мм завтовшки, або 800 листів, в основному бувають електричними. Вони виглядають як закріплений на столі масивний ніж-гільйотина, що приводиться в дію за допомогою силового важеля. Такі машини будуть рентабельними тільки при використанні їх в промислових масштабах. Вони ідеальні для друкарень, рекламних офісів, копі-центрів, вузів і салонів друку, де доводиться обробляти великі об'єми продукції. Їх плюси значні - відрізаний матеріал не деформується за рахунок особливого руху ножа, а сам ніж можна легко зняти і заточити за допомогою будь-якого точильного приладу. Машина не вимагає великих фізичних зусиль, на ній може працювати будь-який навчений оператор. Єдиний недолік з точки зору споживача - порівняно висока вартість агрегату.

Існують також спеціалізовані різальні машини з особливою формою ножа, вони виконують строго певні функції.  

  • Завкруглювачі кутів роблять кути друкованої продукції округлими (листівки, запрошення, кишенькові календарі). Здатні обробляти стопки паперу товщиною від 3 до 10 мм. 
  • Висікання під візитки можуть обробляти не тільки папір, але і ламінований картон і пластик. 
  • Нарізувачі візиток (слайтери) призначені виключно для рутинної роботи з візитними картками.  

Що слід враховувати при купівлі різака

Максимальна довжина і товщина стопки паперу, яку ви будете різати, впливає на вибір типу придбаного пристрою. Якщо ви працюєте з малими об'ємами, вам підійде роликовий нарізний апарат, він недорогий, простий в обслуговуванні і забезпечує прекрасну якість різу. Для роботи з товстим картоном і стосами паперу до 5 мм варто вибрати шабельний різак. Щоб зробити якість продукції шабельного пристрою вище, вирівнюйте папір по боковому і задньому упорів. Якщо ж ви ріжете товсті пачки в безперервному процесі, ваш вибір - гільйотинний нарезательний апарат. Тут у вас є вибір - для невеликих друкарень і копі-центрів доречна ручна гільйотина, а для великих - електрична з широким вибором додаткових функцій. У них велика довжина різу, яка дає вам можливість обробляти великоформатний матеріал на зразок постерів і настінних календарів. Якісні гільйотини різаки високопродуктивні і надійні, вони прослужать вам тривалий час. Також необхідно подумати про бажаному рівні складності і різноманітності паперорізальних операцій - якщо вам потрібно виконувати складні або повторювані операції, краще купити електричний програмований апарат, в пам'яті якого можна зберігати паперорізальні цикли. Врахувавши ці параметри, ви зможете безпомилково визначитися з моделлю обладнання, ідеально відповідає стандартам вашої діяльності. Також необхідно подумати про бажаному рівні складності і різноманітності паперорізальних операцій - якщо вам потрібно виконувати складні або повторювані операції, краще купити електричний програмований апарат, в пам'яті якого можна зберігати паперорізальні цикли. Врахувавши ці параметри, ви зможете безпомилково визначитися з моделлю обладнання, ідеально відповідає стандартам вашої діяльності. Також необхідно подумати про бажаному рівні складності і різноманітності паперорізальних операцій - якщо вам потрібно виконувати складні або повторювані операції, краще купити електричний програмований апарат, в пам'яті якого можна зберігати паперорізальні цикли. Врахувавши ці параметри, ви зможете безпомилково визначитися з моделлю обладнання, ідеально відповідає стандартам вашої діяльності.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії