Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вибрати відповідний вам фліпчарт

Дата публікації: 14.04.2016 14:41
Дата оновлення: 14.04.2016 14:41

У будь-який момент у керівника або співробітника може виникнути питання або ідея, які зажадають загального обговорення і розробки. В цьому і стане в нагоді вам зручна дошка на підставці для великого блокнота, рулону паперу або стандартного плаката формату А1. На папері, закріпленої на такій дошці, маркерами, олівцями або ручкою можна записати все що завгодно. Великі аркуші паперу скріплюються притискною планкою, розташовуючись на площині вертикально стоїть дошки, а після того як верхній лист буде списаний, його можна відірвати або перекинути назад, відкривши новий. 

Такий офісний мольберт можна назвати обличчям офісу, і, звичайно ж, ця особа повинна бути презентабельним. Щоб купити дошку, яка ідеально підійде для вашого офісу, варто взяти до уваги наступні критерії: престижний зовнішній вигляд, наявність зручних доповнень, а також зручність загальної конструкції, і функціональність.

Магнітно-маркерні дошки бувають трьох видів: прості в експлуатації і перевезення (мобільні) і більш масивні офісні, а також переносний тубус. 

  • Мобільні дошки знадобляться, якщо ви влаштовуєте семінари та конференції в різних приміщеннях або навіть містах. Вони закріплені на пересувний підставці, як правило, це одна «нога», яка спирається на підставу з коліщатками. При покупці такого обладнання простежте, щоб коліщатка підставки могли фіксуватися. Інакше дошка буде відкочуватися назад, коли ви станете писати на ній, і створювати вам незручності. Підстава мобільного дошки повинне мати достатню масу, щоб конструкція не втрачала стійкість. 
  • Офісні мольберти на телескопічних триногах різної форми доречні в тому випадку, якщо вони постійно будуть перебувати в одному приміщенні. Їх не дуже зручно переносити. Втім, розбірна конструкція такої канцелярії для офісу спрощує завдання з транспортуванням. У цьому випадку також бажано звернути особливу увагу на стійкість фліпчарта, інакше, якщо ви або хтось із учасників семінару або презентації зачепить дошку, вона впаде і може зазнати пошкоджень.
  • Переносні тубуси на ремені всередині можуть вважатися різновидом мобільного дошки. Вони мають рулон матовою плівки з пластика, яка розмотується через проріз тубуса. Конструкція має дві скоби, за допомогою яких закріплюється на будь-якому цвяху, планці або верхньої крайки двері. Після заповнення певної ділянки плівки його можна відрізати вбудованим в тубус різаком і розмотати нову поверхню для роботи. 

За матеріалом виготовлення офісні дошки для паперу також мають значні відмінності. 

  • Пластикова або меламиновая дошка - найпростіший і дешевий варіант. Цей матеріал характеризується значним додатковою перевагою - його структура не має мікропор, в які в'їдається фарба від маркера або бруд. Особливості таких дощок - до них не можна кріпити магніти, до того ж вони не дуже довговічні, прослужать в кращому випадку до 3 років. 
  • Металеві лаковані фліпчарти - це також економічний варіант, хоча з часом така поверхня може увібрати фарбу з маркерів, а лак низької якості може піти бульбашками або відколотися. Термін служби цієї дошки - від 2 до 5 років. 
  • Найміцнішими вважаються дошки з металокерамічним покриттям, коли на розпечену сталь наноситься спеціальна емаль. Металокераміка не така білосніжна, як пластикова. Однак це її єдиний недолік. З керамічної поверхні без сліду стирається все написане і взагалі будь-яке забруднення, а рівна структура без пір скорочує витрату фарби з маркерів. Кераміка не дряпається і не відколюється, термін служби дошки, виготовленої за такою технологією, - до 25 років з гарантією. Природно, така дошка дорожче, але її висока ціна окупається довгим терміном служби і зовнішньої солідністю. Найякіснішими зараз рахуються дошки з дрібнодисперсного емалевої поверхнею P3. 

Вибираючи офісний мольберт, зверніть увагу на розмір робочої поверхні. Зараз існують найрізноманітніші формати таких пристроїв - від максимального А1 до настільних варіантів розміром 25 х 30 см. Ви можете вибрати будь-який масштаб, але все ж найпопулярнішим є стандарт А1, оскільки він дозволяє працювати з усіма іншими форматами. 

Також існують моделі презентаційних дощок з однієї або двома робочими поверхнями (одно- і двосторонні). Двосторонній фліпчарт зроблений так, щоб його робочу поверхню, закріплену рухомим чином на роликах, можна було перевернути і продовжити працювати на другий, ще не заповнена стороні. Це в основі своїй такі моделі, які передбачають роботу маркерами прямо по поверхні дошки. 

Незручність конструкції магнітно-маркерні дошки полягає в тому, що, коли ви перевертаєте дошку або лист «блокнота», то попередні записи перестають бути видні аудиторії, хоча вони можуть бути дуже важливі для подальшого розуміння предмета обговорення. Зараз існує рішення цієї проблеми - ви зможете придбати модель дошки, доповнену бічними планками. Ці планки дозволяють вам розміщувати вже списані аркуші, таким чином аудиторія не втратить нитку міркувань. Також на них можна розміщувати заздалегідь заготовлені інформаційні блоки, рекламу і так далі.

Тримачі для кріплення паперового альбому можуть бути зроблені з пластика або металу. Металеві більш надійні, ніж пластикові. Вони можуть пересуватися по верхньому краю або жорстко фіксуватися, і в останньому випадку вам потрібно буде при покупці паперу для фліпчарта завжди відстежувати, щоб відстань перфорації відповідало параметрам вашої дошки.

Офісний альбом зазвичай може регулюватися по висоті до 190 см, якщо це модель з телескопічними висуваються ніжками. Тому продумайте перед покупкою, чи важливий для вас такий параметр. Також ідеально, якщо ваша покупка буде мати поличку для маркерів, тоді доповідачу не потрібно буде шукати, куди їх покласти.

Фліпчарти останнім часом визнані кращим варіантом для швидкого і повного засвоєння інформації. Саме тому так важливо при покупці таких офісних дошки зробити вірний вибір.

Коментарі
Залиште коментар