Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вибрати намет для відпочинку на природі?

Дата публікації: 15.10.2015 16:09
Дата оновлення: 15.10.2015 16:09

Види сучасних наметів

Перш ніж дати відповідь на питання про те, як вибрати намет, варто ознайомитися з різновидами даного обладнання.

Намети бувають:

1. Трекінгові – найбільш універсальний варіант. Підходять для використання в звичайних умовах. Такі намети можуть бути самого різного розміру, об'єму та форми. Відносяться до найбільш доступному цінового сегменту. Мають простим пристроєм, одношарової структурою і не забезпечують достатній захист від вологи. При помірному використанні цілком можуть прослужити кілька сезонів.
2. Кемпінгові – призначені для відпочинку в комфортних умовах. В основному використовуються в якості містких стаціонарних тентів для довготривалого проживання на природі або в якості альтанок близько заміського будинку. Можуть трансформуватися в залежності від потреб користувачів. Вміщають велику кількість людей, речей, садової та складних меблів. Досить громіздкі і важкі, складні в установці. Не завжди мають захист від вологи.


3. Експедиційні – місткі і міцні, прості в збірці. Мають відчутну вагу за рахунок великих габаритів. Мають середнім рівнем водостійкості. Використовуються переважно в теплу пору року. Займають цінову нішу верхнього порядку.
4. Екстремальні – спеціалізоване обладнання для походу в гори або розвідувальних операцій. Підходять для використання в зимовий період. Добре зберігають тепло, не продуваються, мають підвищену стійкість проти вітру й дощу. Надійно кріпляться, мають дно і шви підвищеної міцності, багатошарову внутрішню систему. Компактні і легкі, але НЕ занадто комфортні за рахунок низької стелі.
5. Рибальські – ще один різновид професійного обладнання. Призначені такі намети для підлідної риболовлі. Мають специфічну структуру і особливу систему фіксації. Зручні і просторі, надійно захищають від негоди, холодного вітру і снігу. Мають безліч оглядових віконець і відділень для розміщення снастей. Досить громіздкі і важкі.

Основні правила вибору

Щоб визначитися, як вибрати намет туристичну або вузькоспеціалізовану, слід врахувати такі аспекти, як:

  • матеріал полотна;
  • матеріал каркаса;
  • обробка швів;
  • ступінь водонепроникності;
  • кількість шарів;
  • місткість;
  • вага.

Як матеріал для тенту в сучасних наметах використовуються переважно поліестер і поліамід. Поліестер відрізняється великою вагою, міцністю і доступною ціною. Поліамід важить менше, але ціна його вище.

Каркас, виконаний з алюмінію, легкий і довговічний, але збільшує ціну виробу. Бюджетним варіантом стане модель з каркасом з нержавійки, яка впливає на ускладнення намети. Усередненої альтернативою за всіма параметрами може стати фибергласс.

Якщо ви купуєте намет для періодичного використання в сприятливих погодних умовах, то якість обробки швів, багатошаровість і захист від вологи можуть мати досить низький рівень. Це значно зменшить ціну виробу, але не особливо вплине на комфорт в процесі її експлуатації.

Для екстремальних видів відпочинку і зимових походів підходить виключно спеціалізоване обладнання. Такі намети повинні мати максимальну ступінь водонепроникності, внутрішній сітчастий шар, приховані проклеєні шви, низька стеля і надійне кріплення. Однак за всі ці зручності доведеться заплатити досить високу ціну.

Вибирайте намети відповідного об'єму, краще з невеликим запасом для непередбачених ситуацій, а також розміщення речей або організації похідної кухні. Легкі 2-3 місні намети підійдуть для тривалих піших переходів. Великі і важкі конструкції слід купувати для стаціонарного використання або перевезення на автомобілі.

Коментарі
Залиште коментар