Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

3 переваги та особливості сонячних панелей Neo Tools

Дата публікації: 08.06.2022 14:41
Дата оновлення: 05.06.2023 16:53

Коли вперше побачив Neo Tools, подумав, якщо китайська — значить барахло. Не довіряю виробникам Піднебесної, був негативний досвід. Але незабаром збирався в похід у гори з друзями на тиждень, а там, як відомо, ніякої цивілізації, тому конче була потрібна сонячна панель на підзарядку смартфона. І не лише для нього. Не зайвим буде зарядити повербанк і ноутбук, щоб вечорами з компанією спокійно собі дивитися фільми.

у похід із сонячною батареєю на рюкзаку

Пізнавальна стаття: Гаджети в похід: Топ 10 найнеобхідніших

Сонячна панель для заряджання телефону: сильні сторони (не) слабкої батареї

Загалом, як кажуть, GOOGLE у допомогу, начитався відгуків про сонячні зарядки. Думки не однозначні: комусь не подобається якість, а хтось від захоплення на сьомому небі. 

роз'єми для заряджання в Neo Tools

Вирішив все-таки повернутися до раніше побаченої Neo Tools — напівгнучкої (згинається не більше ніж на 15 градусів) сонячної п'ятнадцяти ватної панелі

напівгнучка батарея Neo Tools

Загалом, пристрій здатний заряджати акумулятори з максимальною напругою до 12 В. Він здався досить дорогим, понад дві тисячі гривень, але вилазка до Карпат на носі, тому довелося вибирати нашвидкуруч і перевіряти все як слід.

Коли відкрив спакування, перше враження від пристрою позитивне.

  1. Корпус пристрою без скрипу.
  2. Сполучні елементи надійно прилягають один до одного.
  3. Перехідники добре входять до роз'ємів.

смартфон заряджається від портативної сонячної батареї

У сонце-уловлюючого пристрою два USB, у розкладеному вигляді він від 285 x 200 x 32 мм до 580 x 285 x 15 мм, важить не більше ніж пів кілограма. У ньому передбачені петлі по краях, тому зарядку можна легко кріпити до рюкзака або прив'язати до будь-якої поверхні. Ступінь його вологозахисту IP64. Це означає, що не боїться пилу та бризок.

сонячна зарядка у розгорнутому вигляді

Увімкнув свій смартфон — пішла зарядка! Хоча панель до цього не лежала на сонці, просто знаходилася в добре освітлюваному приміщенні. Звідси висновок: портативний Neo Tools бере заряд не лише від сонця, а й від лампочок. І звісно ж від мережі. Перевірив його на планшеті та своїх телефонах — усе працює. Мій Samsung Galaxy A03 на 100% заряджається за годину, ще й старенькому Alcatel залишається. Зарядка також швидко підживлює ноут, він у мене для спрощених завдань ACER Aspire, тому результатом задоволений.

портативна зарядка смартфона

Аргументоване порівняння: Що краще — валіза або сумка на колесах: 5 розділів на допомогу при виборі

Сонячна зарядка: час та умови для набору місткості

Батарея живиться не тільки світлом, а й через USB комп'ютера. У комплектації йде зарядний пристрій з індикацією. Вона червона, коли панель розряджена і, відповідно, зелена — коли заряджена:

  • від мережі аккум підживлюється до чотирьох годин,
  • від сонячного світла заряджається під зав'язку протягом десяти годин.

Щоб зателефонувати з розрядженого телефону, можна приєднатися до батареї, що заряджається, якщо вона набирає місткість хоча б пів години. Вже випробував, то пишу з упевненістю. Крім того, вивчив параметри кількох подібних панелей, вони вражають і розв'язують руки не лише тим, хто ходить у «мамчині» походи час від часу, а й серйозні експедиції.

На замітку: Що взяти з собою у відпустку — добірка потрібних речей для 7 видів відпочинку

Дивіться самі:

Параметри
Neo Tools, 120 Вт Neo Tools, 140 Вт Neo Tools, 200 Вт
Розрахована для кемпінгу, користування в човні та на дачі підзаряджання авто акумуляторів 12 В та електронних пристроїв різного роду подорожей на машині, яхті, човні та інших
Вага 3,5 кг 4,4 кг 4,2 кг
Розмір у розгорнутому вигляді 1316х762х15 мм 1678х548х15 мм 1585х710х2.8 мм
Об'єм у закритому вигляді 380х370х50 мм 548х455х40 мм -
Роз'єми 2x USB + USB-C (5В/2A максимум) 2x USB + USB-C (5 В/2,4 A максимум)

вихід для MC4.

Потрібен стабілізатор напруги для підтримки струму 10 А і більше

Використовую зарядку Neo Tools рік, задоволений результатом. Вважаю, що з вибором не прогадав, може, й ціна зіграла не останню роль, символізуючи таким чином якість. Беру сонце-уловлювальну панель із собою порибалити або на вилазку з друзями — завжди рятувала.

До слова: Як вибрати ліхтарик для походу: 3 види +3 важливі характеристики

Коментарі
Залиште коментар
Категорії