Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вибрати колонки для комп'ютера і ноутбука: 3 добірки найкращих систем

Дата публікації: 31.07.2018 09:32
Дата оновлення: 20.01.2023 15:16

Які колонки краще купити додому, щоб підключати їх до комп'ютера? Що вибрати: просту стереосистему чи потужний домашній кінотеатр? Все залежить від призначення акустики. Підібрати оптимальний комплект у плані характеристик, функцій та ціни допоможе ця стаття. Тут є поради щодо вибору систем у плані призначення, форматів, параметрів. А бонусом йдуть три добірки класних моделей у різних цінових сегментах. Так що незалежно від товщини гаманця можна знайти потрібний варіант.

колонки для ПК и ноутбуков

Для чого будуть використовуватися колонки?

Насамперед важливо визначити мету покупки при виборі акустичної системи для дому. Тільки так можна отримати найбажаніший результат і при цьому знайти оптимальний баланс якості та вартості. Адже немає сенсу переплачувати за домашній кінотеатр, якщо колонки не вмикаються регулярно. І немає сенсу економити, коли важливим є чистий і потужний звук.

Фільми

Якщо йдеться про любителів кіно, то мультиканальний звук 5.1 – чи не найкращий варіант для комп'ютера. За допомогою такого набору колонок кіномани можуть практично повністю поринути в атмосферу того, що відбувається на екрані. Погоні, перестрілки, вибухи чи вертоліт, який «кружлятиме над головою», зроблять перегляд максимально емоційним.

мощные многополосные колонки для фильмов и игр

Для невеликої кімнати цілком може вистачити і моделей 2.1 – звичайне стерео плюс сабвуфер для посилення низьких частот. Вартість такого комплекту нижча, що дозволить заощадити кошти.

Не менш важливо враховувати особливості комп'ютера, а саме звернути увагу на характеристики інтегрованого звукового чіпа. Не всі моделі вбудованих звукових плат підтримують багатоканальний звук і здатні поканально «розбити» його створення повноцінного ефекту занурення. У цьому випадку у користувача 2 варіанти:

  1. купувати зовнішню або внутрішню звукову карту;
  2. задовольнятися стандартним комплектом АС 2.0, інакше кажучи, стереопарою.

Ігри

Любителям ігор також підійде варіант мультиканального звуку. Системи 5.1 у цьому випадку практично ідеальні. Одна умова — в кімнаті має бути просторо, тому що за всіх плюсів таких колонок їх габарити дуже великі. Відмінним альтернативним варіантом стане комплект 2.1: він компактніший, а саб, який додається до сателітів, додасть жвавості звуку та потужності басів.

колонки с сабом и без для игр и музыки

Музика

Вибір колонок для прослуховування музики потребує індивідуального підходу. В принципі, для якісного звуку достатньо купити і стереопару, але не менш важливу роль відіграють музичні уподобання власника. Сучасні електронні напрямки відомі великою кількістю басу, і сабвуфер у такому разі явно не буде зайвим.

Читайте також: Активні та пасивні колонки – в чому різниця: 3 критерії вибору

Традиційні формати акустичних систем

Класичних варіантів домашньої акустики для комп'ютера всього три:
2.0 просто два сателіти (стереоваріант)
2.1 дві колонки + сабвуфер
5.1 два сателіти, дві тилові, центральна + сабвуфер

2.0
Найпоширеніший варіант акустичних систем для комп'ютера. Це стереопара з інтегрованим підсилювачем потужності та регулятором рівня гучності. Цей варіант можна купити для прослуховування музики, «фонового супроводу», перегляду відеороликів онлайн і т. д. Те, що треба для невеликого приміщення.

акустика для компьютера 2.0

2.1
Універсальний компактний варіант у середньому ціновому сегменті. Дві сателіти відповідають за високі та середні частоти, а сабвуфер – за насичений бас. Універсальність таких колонок для дому полягає в тому, що маючи такий комплект, можна цілком комфортно не тільки слухати музику: для ігор та кіно варіант теж підходить.

колонки 2.1 для компа

5.1
Відмінний вибір для бажаючих мати повноцінний домашній кінотеатр. Комплект являє собою такий собі розширений варіант системи 2.1, який створює ефект занурення — те, що треба, якщо хочеться повністю поринути в атмосферу: ігри, фільми або записи оркестрового концерту.

акустические системы 5.1 для компьютера

Примітка: комплекти 2.1 і 5.1 можуть мати пасивний сабвуфер, для якого потрібний додатковий підсилювач потужності. Варіанти з активним сабом кращі – вони працюють автономно і підсилювач докуповувати не треба.

Крута і бездротова: JBL Charge 3 – найпопулярніша портативна акустика: 5 відтінків корпусу і 5 особливостей пристрою

На що варто звернути увагу

Матеріал корпусу колонок для ноутбука - важлива річ. Можна вибрати недорогу систему, обшиту пластиком. Але такий варіант може деренчати на високих частотах. Особливо цей мінус помітний на високій гучності. Якщо треба «щоб музика репетувала», краще купити комплект дорожчий, але в дерев'яному корпусі (МДФ, ДСП теж піде): спотворень чути не буде.
Можна піти на компроміс, якщо купувати комплект із сабвуфером. Наприклад, є комплекти із пластиковими сателітами, але дерев'яним сабом. Такий варіант звучатиме краще, ніж якби корпус кожної колонки був виготовлений із пластику.

Колонки HT-210 в деревянном корпусе с блютуз, FM-тюнером и ридерами USB, SD

Багато виробників оснащують колонки для дому різними додатковими функціями. Зазвичай, вони впливають на ціну системи, але й комфорту використанню додають неслабко.

Дивіться також: WWDC 2017: HomePod – і послухати музику, і поспілкуватися з Siri можна

Поширені додаткові можливості колонок

Гніздо під флешку. У системах передбачений слот для карток пам'яті, завдяки чому це вже не просто колонки для ПК або ноутбука, але й повноцінна незалежна аудіосистема, яка здатна відтворювати улюблені музичні композиції з накопичувача.

Пульт. Можливість керувати акустикою дистанційно за допомогою пульта робить використання комфортнішим.

Колонки F&D T-60X с пультом и блютуз

FM-приймач ще одна приємна дрібниця для тих, у кого є улюблені радіостанції.

AUX — ця функція дозволяє підключити додаткові пристрої: мікрофон або музичний інструмент. Завдяки цьому аудіосистема перетвориться на комбопідсилювач, якого буде цілком достатньо для занять музикою вдома.

Цікаво: у комп'ютерної стереосистеми T-60X є пара приємних фішок: гніздо для флешки, пульт керування, а ще нею можна керувати за допомогою блютуз або NFC .

Еквалайзер. Можливість регулювання частотного балансу дозволяє власнику системи налаштувати звук під себе.

Bluetooth та/або WI-Fi-модуль - ще один приємний бонус, який дозволить синхронізувати акустичну систему з джерелом звуку дистанційно. Йдеться не лише про комп'ютер чи ноутбук. До такої системи можна легко підключити смартфон або планшет.

Тип керування. До основних належать: електронний, сенсорний та механічний. Сенсорний, за сучасними мірками, більш звичний. Його плюс — точність керування та простота догляду: такі кнопки легко протирати від пилу. Механічний — скоріше для любителів ретро, натомість вважається надійнішим, а електронний уже встиг стати «класикою жанру».

Легка і потужна: Огляд портативної колонки Sony SRS-XB31

Кращі колонки для комп'ютера до 500 грн

Genius SP-HF160
Цікава модель активного типу. Сумарна потужність стереопари – чотири вати. Для перегляду відеороликів онлайн, музики або фільмів у невеликій кімнаті цього достатньо, а для створення "фону-щоб-не-нудно-було" – тим більше. Варіант — один із найкращих для комп'ютера. Його обирають ті, хто хоче купити додому недорогу систему з нормальним звуком.

 Колонки Genius SP-HF160

Головні особливості:

  • Компактність: стереосистема не займає багато корисного простору на робочому столі. До того ж її легко переносити: сумарна вага колонок трохи перевищує 600 грам.
  • Корпус виконаний з МДФ, що мінімізує частотні спотворення.
  • SP-HF160 оснащені «класичними» для комп'ютерних колонок інтерфейсами: USB та 3,5 мм джеком.
  • Додаткове джерело живлення не потрібне.

Gemix TF-3

Практично Hi-Fi за доступною ціною. Компактна стереопара з вбудованим підсилювачем звуку якнайкраще підійде для комп'ютера. Незалежно від рівня гучності, звучання залишається чистим. На передній стороні панель керування: можна вмикати/вимикати систему, коригувати гучність. Там же розміщений порт для навушників. Загальна потужність колонок – чесних 6 Ватт: по три на канал.

Колонки Gemix TF-3

Чим хороша система:

  • Корпусом з МДФ. При скромних габаритах та середніх показниках потужності звук чіткий та насичений, із глибоким басом. Частотних спотворень за максимального рівня гучності немає.
  • Великий діапазон частот, як акустики у цій цінової категорії — від ста до 18 тисяч герц.
  • TF-3 не потрібне додаткове підживлення.

SVEN 312

Компактна бюджетна модель 2.0 – відмінне рішення для ПК або ноутбука. Живлення системи здійснюється через USB. Для підключення до джерела аудіосигналу передбачено міні-джек стандарту 3,5 мм.

Колонки SVEN 312

Три ключові особливості:

  1. Чотирихватних колонок вистачить для комфортного перегляду відео, прослуховування музики в невеликій кімнаті.
  2. Звук досить чистий і гучний. Магнітне екранування забезпечує захист від можливих сторонніх шумів, перешкод.
  3. Просте та зручне керування. Кнопка живлення та ручка гучності розташовані на передній стороні. Визначити підключення SVEN 312 до джерела сигналу за допомогою індикатора.

REAL-EL S-15
Надкомпактна стереомодель не потребує додаткового посилення та «живиться» від USB. До джерела звуку підключається через стандартний міні-джек. Вирізняється привабливим дизайном.

Колонки REAL-EL S-15

Чим примітна акустика:

  • Випромінювачі діаметром 46 мм забезпечують цілком пристойне звучання. Звук збалансований та чистий.
  • Гучності теж вистачає – у сумі динаміки S-15 чотири вати.
  • Простота підключення та універсальність – колонки підійдуть для ПК та лептопа, а за підтримки гаджетами OTG можуть використовуватися зі смартфоном або планшетом.

Microlab B-56
Ще бюджетний варіант, який можна вибрати для дому. Така стереосистема – одне з найкращих рішень для невеликої кімнати. Комплект з двох сателіт має три вати потужності: «дискотеку» влаштувати навряд чи вдасться, але подивитися відео на Youtube або послухати музику можна цілком комфортно. Простота підключення робить цю модель практично універсальною: є USB та 3,5-міліметровий міні-джек.

Колонки Microlab B-56

Особливості стереосистеми:

  • Компактні розміри і вага всього 0,85 кг дозволяють комфортно розмістити колонки навіть на невеликій робочій поверхні посто біля монітора ПК. Їх зручно переносити з кімнати до кімнати.
  • Матеріал корпусу – дерево, що дозволяє отримати насичений чистий звук незалежно від музичних уподобань користувача та рівня гучності.
  • Пристойні частотні межі: 100 Гц-18 кілогерц.
  • Є дротовий пульт керування.

SVEN 230
Пристойний звук, класичний дизайн і надійність – ось заради чого варто купити ці колонки додому. Активний стереокомплект приємно звучить, зібраний досить міцно та не займає багато місця на робочому столі.

Колонки SVEN 230

Три привабливі якості:

  1. Магнітне екранування допоможе позбутися перешкод, викликаних мобільником чи побутовою технікою.
  2. Конструкція виконана з ABS пластику, який відомий своєю міцністю та стійкістю до подряпин.
  3. Частоти збалансовані, а потужності 4 вати SVEN 230 вистачає, щоб озвучити невелику кімнату (спальню, кабінет).

Лікбез: Чим монітори відрізняються від колонок – головні відмінності 2 видів акустики

Найкращі колонки для комп'ютера від 500 до 1000 грн

Gemix TF-5
Середня за ціною система має цілком пристойні характеристики і вражаюче чисте, потужне звучання. Загальна потужність стереоколонок – десяток ват. Цей варіант відмінно підійде для дому: з нього можна і послухати музику, і в атмосферу кіно/ігри поринути з головою.

Колонки Gemix TF-5

Основні плюси:

  • Зовнішній вигляд, та й звучання, близькі до акустики класу Hi-Fi.
  • TF-5 зручно керувати та підключати. Кнопка живлення з індикатором, розташованим над нею, регулятори гучності розмістилися на задній стінці однієї з колонок поряд з інтерфейсами для з'єднання стереопари між собою.
  • Насичені низькі частоти, збалансовані високі та середні, дозволяють отримати детальний і потужний звук.
  • У цій моделі є один недолік. Система живиться від мережі, і тому користуватися нею далеко від джерела живлення неможливо, проте, якщо купувати колонки як стаціонарні для комп'ютера, то ніяких незручностей не виникає.

SVEN SPS-619

Стаціонарна стереопара для комп'ютера порадує привабливим дизайном, комфортним та простим керуванням. А ще вона може похвалитися гідною якістю звуку. Вибрати такий варіант означає потішити себе та друзів під час ігрового чи кіносеансу вдома. Зрозуміло, аудіокомпозиції колонки теж відтворюють на "ура".

Колонки SVEN SPS-619

Чотири кращі риси акустики:

  1. Потужний і чистий звук, щільний бас гарантовані. SPS-619 оснащені випромінювачами з пристойним діаметром (25 мм – ВЧ, 76 мм – НЧ). Та й потужність тут дуже хороша: кожен сателіт видає по десять ватів звуку: цього цілком достатньо, щоб озвучити невелику однокімнатну квартиру.
  2. Якщо навіть навернути гучність на повну, частоти не спотворяться, баланс не порушиться. А все завдяки МДФ – матеріалу, з якого SVEN зробили корпус.
  3. Перешкоди теж не завадять – магнітне екранування допоможе.
  4. Відмінна деталізація забезпечується широкою частотною межею: від 70 герц до 22 кілогерц.
  5. Microlab M-105

Цей набір 2.1 – одне з кращих рішень для шанувальників глибокого басу. Сумарна потужність колонок дорівнює десяти ват, з яких половина припадає на саб.

Колонки Microlab M-105

Привабливі якості:

  • Сабвуфер M-105 має фазоінвертор і укладений у корпус, створений з дерева – все це забезпечує потужний, глибокий бас.
  • Радує і те, що сабвуфер активний: додаткового посилення потужності не потрібно – тільки з'єднання з комп'ютером.
  • Солідний діапазон частот: 40-20 тис. Гц.

Мінус у цих чудових колонок теж знайшовся. Віддалено керувати системою не вийде, тому що немає пульта: доведеться вставати, підходити до комп'ютера, щоб поправити гучність.

SVEN MS-90

Варіант варто купити для ПК шанувальнику низів. Адже цей комплект, як і попередній у списку, оснащений не лише сателітами, а й сабвуфером. Причому досить сильним: на нього припадає аж п'ять ват. Загальна потужність колонок така, як у саба.

Колонки SVEN MS-90

Чому варто вибрати MS-90 для дому – три причини:

  1. Акустика чудово зібрана з міцного матеріалу: саб зроблений з МДФ, а сателіти – з міцного і стійкого до подряпин ABS-пластику.
  2. Передбачене магнітне екранування, яке є надійним бар'єром для різних шумів фону.
  3. Шикарна деталізація. Діапазон частот сабвуфера 60-250 Гц, а сателітів 250-20000 Гц.

Можливі нарікання:

  • Глянцева поверхня лицьових панелей швидко брудниться, тому доведеться запастися терпінням і спеціальною ганчіркою для видалення слідів.
  • Не можна керувати з пульта.

Gemix SB-20X

Стильно, потужно, доступно. Чудовий акустичний комплект формату 2.1 приємно здивує: озвучити однокімнатну квартиру — легко. Ігри, фільми, електронна чи екстремально важка музика зазвучать по-новому, оскільки нездійсненних завдань для цих колонок практично не існує.

 Колонки Gemix SB-20X

Чому варто купити:

  • Вибрати таку модель для дому означає насолоджуватися відмінним звучанням і не бути обмеженим у плані гучності. Загальна потужність колонок – цілих 38 Вт. З них 18 посідає сабвуфер, у якого ще й фазоінвертор є, і 20 — на сателіти.
  • Ніякого частотного спотворення та сторонніх шумів. Основний матеріал корпусу SB-20X — дерево.
  • Просте підключення, зручне керування.

Можливі нарікання:

  • Можливість керувати комплектом дистанційно відсутня.
  • Роз'єму для підключення навушників немає.

Trust Raina
Модель є одним з найкращих варіантів для будь-яких завдань, будь то ігри, перегляд фільмів або прослуховування музики – якість звуку приємно здивує, особливо якщо враховувати вартість та компактні розміри акустичної системи. Десятиватний комплект можна вибрати для озвучення великої квадратури

Примітка: система підключається до комп'ютера через USB.

  Колонки Trust Raina

Чим приваблює АС:

  • Корпус сабвуфера виконаний з МДФ і оснащений фазоінвертором – чисте, насичене звучання басу гарантовано.
  • Пристойна потужність: на кожну колонку розраховано по 10 ват звуку.
  • Береже енергію: якщо динамік Trust Raina не грає п'ять хвилин, то колонки переходять у режим сну.

Музика завжди і скрізь: ТОП-6 найкращих портативних колонок JBL – рейтинг портативної акустики JBL

Найкращі колонки для комп'ютера від 1000 грн

SVEN MS-2050

Солідна акустична система формату 2.1 загальною потужністю 55 Ватт точно сподобається тим, хто хоче купити колонки з щільним басом, деталізованим звучанням та гарним запасом гучності.
З усієї потужності колонок цілих 30 ватів дісталося сабвуферу з фазоінвертором, і по 12,5 на кожен фронт. Зовнішній вигляд також гідний похвали. Грати в ігри та дивитися фільми тут – одне задоволення. За бажанням навіть можна влаштувати приватну дискотеку, не виходячи з дому. Головне, щоб сусіди не забили на сполох. ;)

Чим ще порадують комп'ютерні MS-2050:

  • Сторонні шуми та вібрації, порушення частотного балансу насолоджуватися іграми, музикою, фільмами не завадять: їх просто немає. Ще б пак, адже основний матеріал конструкції — МДФ: з нього виконані корпуси і сателітів, і сабвуфера.
  • На корпусі колонок передбачені настінні кріплення, що дозволить вибрати оптимальний варіант розміщення, виходячи з наповнення та планування будинку.

Колонки SVEN MS-2050: внешний вид и комплектация

  • Керувати аудіосистемою можна вручну або за допомогою пульта дистанційного керування, регулюючи рівень гучності, високі та низькі частоти, а також інші параметри. Для зручності керування передбачено дисплей.
  • Наявність USB-інтерфейсу та картридера – ще один приємний бонус. Зчитувати музику із флешки дуже зручно.
  • FM-приймач та бездротова синхронізація з гаджетами через Bluetooth теж є.

SVEN MS-302

40 ват чистого та потужного звуку з вражаючими низькими частотами, сучасний стильний дизайн, висока якість складання та матеріалів, комфортне керування та маса додаткових можливостей – не єдині причини, через які обирають цю акустику для ПК.

Колонки SVEN MS-302: внешний вид и комплектация

Найкращі риси моделі 2.1 MS-302

Матеріал корпусів – МДФ ніяких частотних спотворень плюс надійність
Універсальність можливість підключення колонок до різних джерел аудіосигналу
Комфортне керування вручну або дистанційно, комфорту додає і яскравий дисплей на передній панелі, є можливість регулювати рівень низьких частот
FM-тюнер сподобається любителям послухати радіо
Картридер для відтворення аудіо з накопичувачів

Genius SP-HF800A
Стильна стереосистема активного типу, яка варта уваги меломанів. Хоча колонки орієнтовані насамперед на відтворення музики, це зовсім не означає, що при перегляді фільму або проходженні ігор з ПК користувач буде розчарований.

 Колонки Genius SP-HF800A: в коробке и без

Чому варто вибрати:
Дерев'яний корпус забезпечує гідне звучання: звук щільний і збалансований, а неприємні частотні спотворення відсутні.
Якість звучання вражає. Двадцяти ватів двосмугової системи більш ніж достатньо, щоб «пошуміти» в приємній компанії, перетворивши будинок чи квартиру на танцпол.
Зручне керування – регулятори гучності та тону розташовані внизу спереду на одній із колонок. Там же розмішено Line In, який дозволить підключити мікрофон, гітару або інші джерела сигналу (смартфон/планшет).

Gemix SB-110

Один з найкращих варіантів у списку в плані потужності. Тут її — хоч греблю гати. Матеріал МДФ використовувався для виготовлення корпусів сателітів і сабвуфера. Тож зайвого шуму та вібрацій немає навіть на максимальному рівні гучності. До того ж сабвуфер оснащений фазоінвертором, що дозволяє басу «дихати». Втім, не тільки тому можна рекомендувати придбати такі колонки додому: системі 2.1 є чим потішити.

Колонки Gemix SB-110

Чотири основні плюси:

  1. Не колонки, а помста сусідам. 86 ват чистого звуку вистачить не тільки для кімнати, але і для цілого будинку: з цією системою можна легко влаштувати вечірку, просто підключивши її до комп'ютера. Головне – не накручувати гучність на всю, щоб шибки не вилетіли. ;)
  2. Зручно користуватися: можна керувати з пульта і бачити налаштування на дисплеї.
  3. Любителям подкастів сподобається вбудований FM-тюнер.
  4. У і кардрідер, так що підключати колонки до ПК не обов'язково: можна просто флешку вставити.

Logitech Z-313

Універсальний комплект 2.1 якнайкраще підійде для домашнього використання. Суворий мінімалістичний дизайн, простота підключення та керування, а ще 25 Вт потужності – ще не всі причини, через які купують ці колонки.

Колонки Logitech Z-313

За що вибирають Z-313:

  • Матеріал корпусів комбінований, що дозволяє знизити вартість не на шкоду звучанню. Для виготовлення сателітів використовувався пластик, а ось корпус сабвуфера – дерев'яний. Це дозволяє майже повністю прибрати частотні спотворення: принаймні вони не викликають відчуття дискомфорту навіть при тривалому прослуховуванні на високій гучності.
  • Система компактна, проста в підключенні, оснащена пультом керування.
  • Пристойні частотні межі: колонки відтворюють 48 Гц-20 кГц звуку.

Gemix SB-75

Ультрасучасний дизайн, висока якість звуку, компактні розміри – все це стаціонарна система 2.1 для ПК та ноутбуків від Джемікс. Акустика відрізняється надійністю: конструкція у неї міцна. Сателіти виготовлені з міцного пластику, а саб – з дерева. Останнє знижує порушення частотного балансу.

Колонки Gemix SB-75: в коробке и без

Три кращі якості моделі:

  • Такі колонки вибирають меломани, кіномани та геймери, а ще їх купують любителі вечірок. Ще б пак: влаштувати вдома тусовку з 60-ватним звуком — взагалі не проблема.
  • Регулятори тембрів (вч/нч) дозволяють налаштувати звук «під себе»: SB-75 зазвучать так, як захоче їх господар.
  • Система оснащена зручним мультифункціональним пультом керування.

Розбираємося: Двосмугові і трисмугові колонки – в чому різниця: 3 види динаміків в акустиці

Вибрати хороші колонки для комп'ютера – завдання не з легких. Тут треба вирішити, навіщо вони взагалі потрібні: гру підзвучити, кіно зі спецефектами подивитись чи музику фончиком увімкнути. Втім, коли мету визначено — півсправи зроблено. Тепер треба лише бюджет розрахувати та зрозуміти, які додаткові функції обов'язкові, а за які переплачувати не хочеться. Коли з цінником все зрозуміло: залишилося підібрати і купити найкращу модель, а їх виробники пропонують неймовірно багато. Хоча три добірки крутих колонок у різних цінових категоріях, звичайно, спростять процес.

Коментарі
Залиште коментар