Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як встановити газову колонку: 5 головних моментів

Дата публікації: 25.07.2017 13:02
Дата оновлення: 25.07.2017 13:02
З підвищенням вартості на комунальні послуги, люди замислюються про альтернативне джерело подачі гарячої води - газових колонках, які функціонують за допомогою приєднання до централізованої комунікації опалення. Так, ресурси витрачаються менше в порівнянні з електричними модифікаціями. 
 
 газові колонки
 
Правильна установка газової колонки залежить від стандартів і особливостей приміщення. Наприклад, якщо агрегат встановлюється на колишньому місці або відповідає за параметрами свого попередника, то проблем з монтажем не повинно виникнути. Інша справа, коли доводиться поставити пристрій з нуля, коли в будинку його ніколи не було раніше.
 

Які пристосування необхідні для установки


Монтаж таких приладів відрізняється підвищеною складністю і небезпекою, але зробити його самостійно також можливо. Як встановити газову колонку своїми руками і якими засобами для цього потрібні, далі.
 
Монтаж буде виконаний максимально якісно і правильно, якщо будуть дотримані всі вимоги. До того ж для вирішення завдання потрібно наявність:
 
1. Найбільш установки. 
2. Дрилі . Цей інструмент дозволить зробити отвори для точок кріплення агрегату.
3. Ключів. Будуть потрібні співмірні розвідний і ріжковий.
4. Стрічки ФУМ або клоччя. Знадобляться для виконання герметизації.
5. Полімерних труб або шлангів. Краще підійдуть варіанти з ПВХ, діаметр яких від 13 мм.
6. Труб з композитів і шланга для газопроводу.
7. Тройніков. Експлуатується «американка» і моделі для металопластику.
8. запірної пристосувань. Потрібні для газових і водопровідних труб.
9. фільтруючих елементів. Необхідні для усунення солей і накипу.
10. Пристосувань для різання труб і паяльника, а також крана Маяковського і кріплень.
 
Потрібно передбачити ще й пристосування для відведення продуктів горіння, тому знадобиться труба з нержавіючої або оцинкованої сталі і перстень-розетка з метою оформлення димоходу.
 
 димохід
 
Також цікаво буде дізнатися « Як правильно вибрати бойлер ».
 

Вибір місця установки


Розташування таких агрегатів визначається виходячи з можливості монтажу витяжного пристрою згідно з усіма запропонованим вимогам і нормам. Потрібно враховувати ще й зручність розташування агрегату і підведення інших систем.
 
 монтажні роботи
 
До того ж об'єм приміщення, де здійснюється монтаж установки, повинен перевищувати показник в 8 м3. Категорично забороняється здійснювати такі роботи на дерев'яних стінах.
 
За замовчуванням подібні агрегати встановлюються на кухні. Практично у всіх будинках раніше було передбачено облаштування димаря за правилами. Якщо проводиться заміна моделі, то міняти місце розташування не рекомендується.
 
Якщо встановити агрегат у ванній кімнаті, то підвищена вологість призведе до виходу техніки з ладу. У гіршому випадку це стане причиною утворення аварійних ситуацій. Ось чому газові колонки можна встановлювати у ванній. Хоча виробники випускають вдосконалені моделі, які справляються з підвищеною вологістю, і навіть обходяться без облаштування витяжки для відходів продуктів горіння.

підключення агрегату


Якщо здійснюється установка або монтаж вперше на новому місці, то є необхідність підведення газопроводу. В такому випадку потрібне залучення фахівців за рахунок того, що для проведення робіт потрібно спеціальний документ, що дозволяє здійснювати операції. Тільки після цього виконується під'єднання труби з водою.
 
Як підключити газову колонку? Застосовуються для цього спеціальні гнучкі елементи. Підійде і звичайний шланг. Безпосередньо поєднується введення і виведення агрегату з трубопроводом. Спочатку приєднується кран холодної води з входом пристрою, а потім гарячою за тим же принципом. Після виконання процедури потрібно перевірити відсутність пропускання рідини, відкривши подачу. У разі утворення течі підтискаються фіксують елементи дроти.
 
 фіксація елементів
 
Після, проводиться прикручування газового шланга до такого ж крану, потім встановлюється гофра. Тут все просто. Один кінець надівається на вихід пристрою, а другий - вставляється в розетку димовідведення. Потім потрібно виставити необхідну температуру.
 

Підключення пристрою до водопроводу 


В цьому випадку колонка підключається точно таким же чином, як і у випадку з газопроводом. Проводиться відведення окремої лінії. Починати потрібно від «холодної» труби, закінчення якої розташовується поруч зі спеціальним штуцером. Це буде «вхід». «Вихід» ж виводиться з апарату і з'єднується з «гарячим» трубопроводом. Для підключення до системи дії проводяться за методом врізки.
 
Підводиться вода і від головного стояка, і від ділянки розводки, розташованого поблизу. Але якщо пропускна здатність слабка, то робити роботу за другим методом не рекомендується. Причина криється в тому, що знижується продуктивність агрегату при відкритті ще одного крана. Потрібно ще й установка ответвителя для перекриття води в разі ремонту техніки.
 
Як правило, для підключення застосовуються труби з ПВХ або поліпропілену.
 
 полімерні труби
 

Включення і перевірка функціонування


Після виконання настановних дій, щоб протестувати працездатність агрегату, потрібно провести ряд маніпуляцій. Як включити газову колонку :
 
1. Відкрийте водну і надати ресурси для самого апарату, тобто запустити газ. Старі моделі запалюються за допомогою сірників. Сучасний варіант, за допомогою пьезо, наприклад, Bosch Therm 4000 і Vaillant MAG OE або автоматично, зокрема Bosch Therm 6000 і Gorenje GWH-10NNBW .
 
2. Перевірка з'єднань на відсутність течі. Вирішити ситуацію допоможе мильний розчин, який запускається по трубах і в разі слабкої герметизації в місцях поганий стикування з'являються бульбашки.
 
3. Перевірка водопостачання. У цьому випадку відкривається два крана:" гарячий" і Маєвського. Якщо подача води в кухні і ванній здійснюється нормально, то установка зроблена успішно.
 
 Перевірка працездатності
 
 
Агрегати різні, тому виникає питання, як запалити газову колонку напівавтомат. В цьому випадку включення проводиться за допомогою кнопки, що передає імпульс, який і розпалює гніт в камері. Механіка створює іскру, що досить для включення агрегату. Такі апарати передбачають дотримання певних вимог, зокрема включення основного регулятора в подачі палива для запалювання пальника. І безпосередньо потрібно залишити фільтр запаленим після повернення пристосування в основну позицію.

Що маємо в результаті?


Монтаж таких агрегатів не відрізняється простотою. До виконання завдання потрібно підходити відповідально, адже в разі неправильних маніпуляцій ситуації бувають плачевними, особливо якщо враховувати витік газу, яка тягне за собою псування власних речей, а в гіршій ситуації - загибель людей.
 
Тому при самостійному вирішенні питання обов'язково необхідно виконувати всі покладені на вимоги. А якщо немає впевненості у власних силах, скористатися послугами фахівців.
 
Рекомендуємо відео «На що звернути увагу при установці газової колонки».

Коментарі
Залиште коментар
Категорії