Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Який з 2 тенів в бойлері краще сухий або мокрий? Вибираємо і економимо

Дата публікації: 26.07.2017 10:28
Дата оновлення: 26.07.2017 10:28

Зовні майже ідентичні, бойлери мають внутрішні відмінності. Їх нагрівальний елемент буває мокрий і сухий. Непосвяченому людині це мало про що скаже, однак при виборі такого важливого агрегату покупець не має права помилитися. Специфіка взаємодії з водою повністю змінює принцип роботи бойлера, його продуктивність і ваші рахунки за комунальні послуги. У статті говоримо тільки по справі і чесно відповідаємо, який краще тен в бойлері сухий або мокрий.

Бойлер в разрезе

Особливості бойлера з сухим ТЕНом

Основне завдання сухого тена: здійснювати нагрів без контакту з рідиною. ДО таких пристроїв відноситься, наприклад, водонагрівач Gorenje GBF 80 T/V9. У сфері промисловості дана технологія є новою. Оскільки безпосередньої взаємодії з водою немає, вимоги до неї знижуються. Це означає, що нагрівального елементу підійде навіть погана за якістю вода. Дуже важливо, що бойлер з сухим теном чистити не потрібно. ДО таких агрегатів відносять багато бойлери лінійки Drazice. З ними ймовірність коротких електричних замикань в разі поломки знижується до мінімуму.

Читайте також: Електробойлер для опалення: альтернатива котла своїми руками

Щоб дізнатися який бойлер краще купити з сухим теном, пропонуємо розглянути наступну їх класифікацію. За наполнительной категорії механізми діляться на три групи:

1. Тени, в колбі яких знаходиться повітря.
з маслом.
і спіраль наповнені білим піском.

У порівнянні з другим, перший тип колб є менш якісним. Це тому, що масло дозволяє деталі скоротити свої енергетичні витрати.

Сухой тэн в бойлере

Третій тип конструювання огороджувальної колби також є практичним. До такої техніки, наприклад, відносять бойлериAtlantic VM 30 S3 З Atlantic STEATITE VM 50 D400-2-BC. Перевагою наповненою піском колби вважають довговічність, як показала практика, потреба в її зміні виникає рідше. Процес заміни сухого нагрівального елементу проходить швидко і без зайвих силових витрат.

Рада: ДО кожної моделі водонагрівача підходить тільки свій нагрівальний елемент. Тому, купуючи такий механізм, заздалегідь запасіться додатковим теном.

Читайте також: Топ-10 виробників бойлерів: переваги і недоліки популярних моделей

Особливості водонагрівачів з мокрим Теном

Гріюча деталь такого типу є однією з найбільш затребуваних і поширених . Мокрий нагрівальний елемент працює безпосередньо з рідинами. Пряма взаємодія здатне негативно вплинути на саму деталь. На відміну від сухого типу, на мокрому швидше з'являються сліди від накипу, настане корозія металу. Вони включають в свою конструкцію наступні елементи:

  • Металева трубка
  • Спіраль
  • Діелектричних наповнювач (він запобігає перенапруження в електриці)

Не дивлячись на те, що бойлери мають свої негативні боку, якісний нагрів в механізмів з мокрим теном не змінюється. Крім цього, вони мають і інші позитивні якості, наприклад цінові. Пристрій відкритого типу буде коштувати в рази дешевше, ніж закритого. Також менше коштує і додатково оснащення для механізму. Хорошим прикладом обігрівачів такого типу є продукція компанії THERMEX. При вознікнувшіх неполадки спеціально вбудована трубка допоможе злити всю воду для початку ремонтних робіт.

Водонагреватель THERMEX

Рада: таких пристроїв підійде будь-який тен, підшукувати деталь до певної моделі не доведеться.

Читайте також: Топ-5 моделей бойлерів у 2017 році: переваги і недоліки популярних моделей

Порівняння мокрого і сухого Тена

Тэн бойлера

Остаточно розібратися який бойлер краще купити з сухим теном або мокрим допоможе наступна таблиця. Остаточний вибір пристрою, перш за все, залежить від уподобань покупця. Однак варто звернути увагу на деякі факти.

Вид тена

Плюси

Мінуси

«Мокрий» тен

- Універсальність (підходить для всіх водонагрівачів такого типу).

- Швидке нагрівання води.

- Низька ціна і великий вибір пристроїв.

- Швидко утворюється накип.

- У разі поломки водонагрівач буде битися струмом.

- Тен треба часто міняти і чистити.

- Затрачати багато електричної енергії.

«Сухий» тен

- Чи не вимогливий до води.

- Чи здатний зберігати температуру води до 40 градусів за Цельсієм.

- Вірогідно корозії металу знижується.

- Тривалий період функціонування.

- Дані пристрої дорогі.

- Складно підбирати деталі, оскільки вони виготовляються під певну модель.

Рада: Звернути увагу також слід на габарити установки. Чим більше пристрій – тим більше енергії воно буде споживати. А також орієнтуйтеся на призначену площа для механізму.

Читайте також: Які бувають основні несправності бойлера?

Позитивні і негативні якості присутні як в бойлерах з" мокрим" теном, так і з" сухим". Однак при покупці виходити треба тільки зі своїх можливостей і переваг. На нашу думку, купувати бойлер з сухим теном більш надійно, оскільки їм характерно тривале використання без поломок, також вони стійкі до корозії і не примхливі до води.

Купувати техніку преміум-класу не обов'язково, можна обійтися менш відомими, але якісними виробниками. Головне, не забувати проводити регулярні технічні огляди.

Дивіться також відео: Як вибрати бойлер

Коментарі
Залиште коментар
В
08.06.2018 20:08

Забыли ( специально или нет ) написать , что энергозатраты с сухим ТЭНом намного выше , чем с мокрым . Накипь в бойлера с сухим ТЭНом тоже образуется , но по причине более медленного нагрева по-другому . Если же в нагретый бойлер поступает холодная вода , то ей ( накипи ) все равно где осаждаться - на горячем ТЭНе или разогретой поверхности сухого ТЭНа .

Л
22.08.2019 18:55

Здравствуйте. Скажите какой мне купить бойлер. С сухим тэном или мокрым тэном.

Категорії