Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як замінити волосінь у тримері — 4 поради для недосвідчених

Дата публікації: 14.07.2022 12:04
Дата оновлення: 14.07.2022 12:04

Пластикова волосінь — матеріал, який часто рветься та відлітає шматками по 5-10 см. Іноді садівникам доводиться шукати нову лінію, щоб відновити працездатність обладнання. 

облаштування прибудинкової території, ручна коса

Косарі роблять це по кілька разів на день якщо площа їх ділянки перевищує 2 сотки. Розберемо як заправити волосінь у тример без казусів та впливу на продуктивність садового обладнання. Вправність у цій справі не завадить.

Читаємо також: Як вибрати вентилятор для будинку?

Як замінити волосінь у тримері без казусів: детальна покрокова інструкція

Струнний тример — незамінний садовий інструмент, що допомагає утримувати газон в ідеальному стані. Лінії різання, здебільшого виготовлені з нейлону, давно стали надзвичайно практичним та економічним рішенням для видалення бур'янів чи небажаних рослин. Те, наскільки вистачає волосіні у тримері, в основному залежить від перерізу. Останній може бути кількох типів:

  1. Округлий. Має невеликий знос коштом меншої ефективності та більшої ймовірності розриву зрізаних країв молодої трави. 
  2. Квадратний. Застосовують для видалення сухої рослинності на кам'янистій місцевості. 
  3. Багатокутник. Для естетичного скошування трави, залишає рівну лінію зрізу.
  4. Скручений тип. Використовується для тонкої трави.

косіння газону ліскою

Перед тим, як намотати волосінь на котушку тримера, підготуйте інструмент та майданчик. Не забудьте придбати новий рулон. Якщо робота проводиться вперше, уважне ознайомлення з технічними документами є обов'язковим.

Поради: Електросамокат або гіроскутер — що краще: 4 критерії вдалого вибору

Підготовка до роботи

Вимкніть прилад та витягніть вилку з розетки (для електричних моделей). Важливо переконатися, що через робочий вал не проходить струм. Тільки після цього відшукайте тримач внизу різальної головки та витягніть блок, що обертається.

Зняття котушки

Перед тим, як замінити волосінь у тримері, витягають кожух, що обертається. 
Алгоритм залежить від моделі обладнання та конструкції самої котушки:

  • при розбиранні обладнання з прямою стрілою та редуктором фіксують вал (є спеціальний отвір), а потім повертають корпус котушки;
  • для невеликих моделей передбачені фіксатори з боків (їх затискають на певний час для отримання доступу до внутрішнього елемента); 
  • в аналогах із відігнутою планкою утримують рукою кожух, повертаючи при цьому баранчик.

Заміна волосіні, зняття кожуха

Щоб розібрати пристрій, не потрібно специфічного інструменту, такого як ніж, молоток, плоскогубці, як і особливих зусиль. Якщо намотування відбувається з ігноруванням рекомендацій, подібна практика часто закінчується пошкодженням пластикового кожуха шпуля. 

Розбір котушки

Просто поверніть різальну головку за годинниковою стрілкою або проти, орієнтуючись на вказівники на задній частині блоку. Всередині може бути пружина. Намагайтеся утримувати її на місці. У різних моделей свої принципи фіксації. 

Після розбирання під рукою буде 3 аксесуари: корпус (верхня знімна кришка та кожух, що обертається), сама котушка. 

Найкраще виконувати всі дії на вже скошеній ділянці, щоб не розгубити окремі компоненти. 

Корисно знати: Як правильно вибрати осушувач повітря: який краще — 5 характеристик

Як намотати волосінь на котушку тримера

Принцип «дозаправлення» елемента, на який натягується капронова нитка, простий. Цей блок має дві «доріжки», між якими є заглиблення. Спочатку витратний матеріал протягують через паз, далі — вкладають по напрямних лініях. 

Після намотування нового рулону надягають захисний кожух. Провівши вільні кінці через отвори, клацають верхню частину. Залишилося встановити блок на тример та витягнути волосінь на потрібну довжину. Кінці не повинні торкатися захисного кожуха під час обертання. 

Скільки волосіні намотувати на котушку тримера?

Найважливіший елемент садової коси (як бензинової, так і акумуляторної) — різальна лінія. Тип матеріалу, з якого вона виготовлена, багато в чому визначає якість та темп роботи. Але це не єдиний нюанс, який варто взяти до уваги. Щоб позбутися бур'янів, хмизу або просто ідеально вирівняти газон біля бетонного бордюру, важливо знати скільки волосіні намотувати на котушку тримера. Тільки після цього можна вирушати на корд. 

косіння трави ліскою

Ефективність обладнання визначається поперечним перерізом лінії, що ріже, та масою. Діаметр волосіні та її кількість підбирається виходячи з розмірів головки. Ось кілька рекомендацій: 

Перетин
Застосування
Від 1,3 до 1,8 мм  Ідеальні параметри для видалення дрібної трави та невеликих рослин. Лінії цього типу використовуються в акумуляторних та бензинових тримерах невеликої потужності (до 1 к.с.) 
Від 1,8 мм до 2,7 мм  Встановлюють у косах потужністю від 1 до 2 к.с при видаленні бур'янів
Від 2,7 мм до 3,5 мм В основному для тримерів продуктивністю вище 2 к.с. Оптимальний варіант для розчищення лук від чагарників
3,5 мм і більше  Встановлюють у потужних косах, в основному розрахованих на професіоналів

Для однієї котушки достатньо від 2 до 4 м волосіні. Довжина та витрати визначаються виробником. Якщо додати більше на кілька сантиметрів, це може призвести до проблем з виходом кінців нитки в міру обертання. У цьому випадку головка працюватиме неефективно.

регулювання довжини волосіні в тримері

Після заміни всі витки повинні знаходитись на корпусі котушки. Якщо є елементи, що вислизають, зайву довжину краще зрізати. При наявності надлишку, робоча нитка швидко розмотуватиметься та буде рватися набагато частіше.

Облаштовуємо домашній затишок: Мобільний кондиціонер: що це, як працює і 4 причини купити

Коли потрібно міняти волосінь у садовому тримері

Волосінь може закінчитись у самий непідхожий момент. Часто в цей час саме кипить робота. Щоб заміна не застала зненацька, краще заздалегідь про неї подбати. Для великої ділянки середня витрата корду становитиме 10 м на місяць.

Тим, хто детально пропрацював алгоритм, вдасться легко та швидко впоратися із завданням. Краще не поспішати та перед першою практикою уважно перевірити конструкцію золотника. За наявності труднощів із розбиранням завжди можна знайти інструкції. Виробник вказує способи кріплення та принципи вилучення окремих елементів. Особлива скрупульозність допоможе уникнути пошкоджень.

Пізнавальна стаття: Сушильна машина або пральна із сушінням — що краще: аналіз на 7 пунктів

Коментарі
Залиште коментар
Категорії