Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як під'єднати електросамокат до телефона — огляд 5 можливостей

Дата публікації: 11.07.2023 11:54
Дата оновлення: 03.10.2023 13:11

Електричний самокат — чудова альтернатива міському транспорту. Їздить із вітерцем та відстані на одному заряді долає пристойні. Керування — зрозуміле, тримати рівновагу простіше, ніж на моноколесі чи гіроборді. Комфортні умови експлуатації забезпечуються індивідуальними налаштуваннями. Підігнати робочі параметри під себе можна за допомогою програмного забезпечення. Підійде як «рідне» — від виробника самоката, так і стороннє — від іншого популярного бренду.

Електросамокат

Читайте: Як їздити на електросамокаті: 8 запитань та відповідей для новачків

Додатки для електросамокатів: різновиди та особливості використання

Програми для налаштування та керування електросамокатами орієнтовані на мобільні операційні системи Android та IOS. Відповідно, коректна синхронізація транспорту можлива з телефонами Apple, Samsung, Huawei, Xiaomi, Poco, Honor та будь-якої іншої марки.

За призначенням застосунки поділяють на універсальні для великої добірки брендів і спеціальні — для розробок конкретного виробника.

Функціональні можливості додатків — вищі за всілякі похвали. Вони дозволяють:
здійснити швидкий аварійний перезапуск самоката, якщо той заглючить;

  • повернути встановлені вручну налаштування до стану заводських;
  • поставити оновлення, необхідні для отримання доступу до нових фішок;
  • активувати низку додаткових опцій;
  • налаштувати вбудоване освітлення для забезпечення кращої видимості у темну пору доби;
  • переглянути статистику пересування;
  • шерити власні маршрути та стежити за поїздками друзів.

Використовувати програми легко. Інтерфейс користувача — без надмірностей, щоб не заплутатися. Процес з’єднання ‎багато в чому схожий на механізм підключення до телефона розумних аксесуарів (навушників, фітнес-годинника). За завантаження здебільшого платити не потрібно.

Щоб встановити, слід переконатися, що на смартфоні є достатньо пам’яті, перейти в магазин софту (Google Play, App Store), знайти потрібну аплікацію і натиснути кнопку «Встановити». Після завантаження доведеться налаштувати дозволи, ухвалити ліцензійну угоду, створити персональний профіль або авторизуватися через одну з відомих соціальних мереж (така можливість передбачена не в усіх програмах).

Корисно дізнатися: Як вибрати електросамокат: 5 розумних підказок

Як під'єднати електросамокат до Bluetooth: що потрібно знати?

Користувачеві не потрібно довго розбиратися, як увімкнути Bluetooth на електросамокаті. Кнопка живлення призводить до готовності й подальшої експлуатації. Залишається лише «пов’язати» його з мобільним телефоном через програмний засіб. Алгоритм підключення додатків від різних розробників схожий, але не ідентичний.

Інструкція з використання програми Segway-Ninebot

Шанувальників електротранспорту Ninebot можна зустріти у будь-якому куточку світу. Відповідно, на фірмовий софт винятковий попит. Про це свідчать мільйонні завантаження в магазинах аплікацій для різних платформ.

Під саму програму потрібно від 90 до 250 мегабайтів, тому що її «вага» варіюється залежно від операційної системи.

Щоб отримати доступ до основних функцій Segway-Ninebot, необхідно виконати такі дії:

  1. Відкрити додаток на телефоні, уважно прочитати користувальницьку угоду та прийняти її.
  2. Створити персональний обліковий запис, попередньо вибравши країну та відповідний спосіб реєстрації (через електронну пошту, обліковий запис Facebook або Google).
  3. Дозволити увімкнення Bluetooth під час використання програми, а на смартфоні перевірити, чи активна технологія розпізнавання геопозиції.
  4. У головному меню вибрати функцію пошуку транспортного засобу («9 Vehicle») та паралельно включити сам електросамокат.
  5. Зачекати, доки у вікні програми з’явиться назва потрібного електросамоката та виконати синхронізацію.
  6. Підтвердити «пару» одиничним натисканням кнопки включення на кермі самоката.
  7. Переглянути інструкцію з безпеки керування, якщо раніше керувати подібним транспортом не доводилося.

Додаток для самокатів Segway-Ninebot

Це цікаво: Як зарядити електросамокат — 8 інструкцій

Як під'єднати самокат Kugoo?

Kugoo — максимально простий додаток з інтуїтивним оформленням та зручним розташуванням блоків налаштувань. Підходить для координації самокатів від різних фірм, найкраще працює із пристроями Куго. Великий плюс полягає у можливості використання без попередньої реєстрації. Інтерфейс англійською мовою, щоб розібратися з ним, достатньо мінімальних знань, тому впорається навіть школяр.

Для активації самоката з електричним двигуном слід:

  • Запустити програму. Якщо зробити це з вимкненим Bluetooth, на екрані з’явиться головна сторінка меню, зокрема кнопка ручного пошуку «Search». Якщо активний бездротовий інтерфейс, програма почне шукати транспортні засоби поблизу автоматично.
  • Увімкнути електросамокат. Натиснути та утримувати кнопку пуску, доки не загориться панель керування.
  • У програмі серед знайдених Bluetooth-пристроїв вибрати потрібне. Тапнути по плашці «Connect» для налагодження з’єднання.
  • Перейти до основних параметрів. Серед них: одиниці відображення пробігу, регулювання підсвічування, круїз-контроль.

Додаток Kugoo для електросамокатів

Налаштування електротранспорту через Mi Home

Багатофункціональна утиліта, створена для розумного будинку, необхідна для комфортної їзди електросамокатами Сяомі. Вона кросплатформова, з підтримкою оновлень та детальним відображенням статистики руху. Можна дізнатися швидкість (як середнє, так і пікове значення), відсоток зарядки та точну відстань, яку вдалося подолати.

Для повноцінної експлуатації Mi Home потрібні такі дозволи: доступ до Bluetooth і геолокації, а також до пам’яті мобільного телефону, якщо це Андроїд. Авторизуватися в додатку можна двома способами: шляхом реєстрації персонального облікового запису або через смс. Далі йде вибір регіону для правильного відображення налаштувань.

Після включення самого самоката для його активації у додатку варто:

  • натиснути на значок плюса у верхньому кутку праворуч і тапнути за пунктом «Додавання пристрою»;
  • дочекатися автоматичного виявлення електросамоката;
  • натиснути на картку самоката і слідувати рекомендаціям на екрані:
  • повторно використати кнопку живлення на панелі управління,
  • переконатися у коректній роботі мережі,
  • дочекатися закінчення підключення;
  • вибрати кімнату в межах розумного будинку, задати ім’я електросамоката і, в разі потреби, налаштувати спільне використання;
  • дочекатися відеоповідомлення з керівництвом з безпечного катання;
  • після перегляду натиснути «Продовжити» та «Активація».

Інтерфейс програми Mi Home

Стаття на тему: ТОП 5 найкращих фірм-виробників електросамокатів

Особливості підключення через програму M365 Tools

Безплатна аплікація M365 Tools доступна для застосування без попередньої реєстрації. Це суттєво заощаджує час, оскільки для підключення електросамоката не потрібно вводити коди підтвердження, електронну пошту та інші дані.

Активація в M365 Tools передбачає такі етапи:

  1. Увімкнення електросамоката механічною або сенсорною кнопкою на кермі.
  2. Увімкнення Bluetooth на телефоні.
  3. Пошук пристрою та очікування синхронізації у програмі.
  4. Вивчення доступних пунктів меню та налаштування підсвічування, круїзного контролю, системи рекуперації.

Інструменти M365

Активація через DarknessBot

Додаток DarknessBot дозволяє активувати транспортний засіб без особистого облікового запису. Перед тим, як увімкнути електросамокат до телефона потрібно тільки включити живлення на ньому. Усі подальші дії здійснюються у додатку:

  • автоматичний пошук пристрою,
  • синхронізація,
  • ознайомлення з меню,
  • вибір оптимальних параметрів.

Приємний світло-блакитний інтерфейс без яскравих елементів — вагома перевага, тому що не відвертає від дороги під час встановлення телефона на тримач. Основні статистичні відомості відображаються у вигляді плитки, що включає значення швидкості, рівень температури, стан батареї, загальний пробіг та разовий, вольтаж та багато інших пунктів. Для зручності можна міняти блоки місцями, перетягуючи їх пальцем.

Додаток для самокатів DarknessBot

Що потрібно налаштувати після підключення електросамоката до мобільного телефона?

Програми пропонують широкий спектр різнопланових налаштувань. Пріоритетні ті, які впливають на комфорт їзди та рівень безпеки. Перше, що потрібно зробити — задати ліміт швидкості. Для досвідченого райдера це може бути кілька десятків кілометрів на годину, а новачкові краще обмежитись 5 або 7 кілометрами.

Також у списку базових параметрів

Робота задньої фари
Її можна зробити постійно активною або мерехтливою. Найкраща комбінація налаштувань — постійне світло під час руху та миготіння під час зупинок. Такий варіант гарантує чудову видимість та дозволяє уникати зіткнень з іншими учасниками дорожнього руху
Метрична система Мало кому зручно, коли програма вимірює відстань та швидкість в милях. Доводиться подумки конвертувати значення у звичний формат. Для більшості комфортною одиницею є кілометри
Блокування/розблокування До початку катання варто перевірити, як працює кнопка «Замок». Вона захищає самокат від викрадення та довільного старту. Поки активна функція блокування, девайс не зрушить з місця, навіть якщо спробувати перезавантажити його
Круїз-контроль Для частих поїздок на різні дистанції доцільно використовувати технологію запам’ятовування швидкості та підтримання її на постійній основі, незалежно від тривалості маршрутів та особливостей рельєфу на різних ділянках колії

Спеціалізовані програми — must have для досвідчених та водіїв-початківців. Вони дозволяють ганяти на самокаті із задоволенням і встановлювати/знімати обмеження суто під себе. Завдяки продуманому інтерфейсу, відкривають доступ до розширеного функціонала, спрощують процес використання віртуальних карт, допомагають дотримуватися техніки безпеки, роблять комфортними спільні поїздки.

На замітку: Як пристебнути електросамокат: 3 способи уникнути крадіжки

Коментарі
Залиште коментар