Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як підготуватися до занять бігом на вулиці

Дата публікації: 24.03.2017 10:16
Дата оновлення: 24.03.2017 10:16

Біг – це найпростіша і доступна можливість бути здоровим! Він стимулює і нормалізує роботу багатьох систем в організмі: серцево-судинну, імунну, ендокринну.

Перш ніж зайнятися бігом, потрібно продумати кілька важливих моментів.
1. Вибір місця. Добре, якщо поруч є стадіон, або паркова зона, але якщо ви вирішили бігати там, де є транспорт, біжіть назустріч руху.
2. Харчування. Перед бігом останній прийом їжі за 1,5 годин, інакше може бути нудота, блювота.
3. Одяг. Одягаємося завжди трохи легше, ніж температура на вулиці, адже під час бігу посилюється кровотік і підвищується тепловіддача. Речі повинні бути зручними і функціональними, бажано також, щоб вони були непромокальними.
4. Взуття. Дуже важливо вибрати кросівки саме для бігу – вони будуть розвантажувати ваші стопи за рахунок якісної амортизації. Найкраще придбати дві пари кросівок, з різною підошвою для різних поверхонь.

5. Навантаження збільшуємо поступово. Додаємо 1 км в тиждень, а то і дві.
6. Якщо ви вирішили пробігти велику дистанцію, біжіть повільно, бережіть сили.
7. Хочете спалити жирові відкладення – біжіть з пульсом не менше 135 ударів в хвилину. Стежити за цим допоможуть спеціальні спортивні годинник або фітнес-браслети з пульсомірів або окремий нагрудний датчик частоти серцевих скорочень.

Біг дає навантаження на суглоби, тому якщо є проблеми і ви про це знаєте, сильно не навантажуйте їх. Носіть пов'язки на колінах і гомілкостопі для запобігання травм і розтягувань.

Відмінно старту і переможного фінішу!

Сергій Павлишин

Експерт MOYO

Тренер категорії" Майстер тренер"

Коментарі
Залиште коментар
И
20.06.2017 22:22

Бегать можно только на стадионе, где постелены специальные резиновые беговые дорожки. Без качественных беговых кроссовок – бег вреден. Такая обувь стоит очень дорого. Про суставы отдельный разговор. Почти все бегуны ходят на суставных протезах. Лучше отдать предпочтение ходьбе.