Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вибрати гантелі і зробити тренування ще ефективніше

Дата публікації: 31.08.2015 00:00
Дата оновлення: 15.12.2023 15:06

как выбрать гантели

Ринок спортивного інвентарю росте як на дріжджах, і тепер навіть до такої простої покупки, як гантелі, потрібно підходити розумно. Питанням як вибрати гантелі, часто ставляться прості обивателі, далекі від спорту. Взявши на озброєння кілька порад щодо цього питання, знайти потрібні саме вам гантелі не буде проблематично.

Потрібно просто звертати увагу на види гантелей, їх механізми, матеріал виготовлення, фірму-виробника та цінову категорію. Адже залежно від того, в залі або вдома ви плануєте тренуватися, хочете постійну вагу гантелі або регульовану, залежить ваш оптимальний вибір виробу.

Види гантелей


Усі гантелі поділяються на 2 види:

  • Розбірні
  • Нерозбірні

Все інше: вага, покриття, комплектація – нюанси. Відповідь на запитання, який вид гантелей підібрати собі, залежить від цілей тренувань.

Якщо хочете наростити силові показники, вибирайте розбірні гантелі – тренування мають на увазі збільшення навантаження. Мінус таких гантелей у постійному розкручуванні та додаванні млинців. З іншого боку, це сприяє легкому збільшенню навантаження.

Розбірні гантелі підійдуть новачкам, адже найпоширеніша помилка серед початківців – купівля гантелі з фіксованою вагою. Не забувайте, що для м`язової гіпертрофії потрібне безперервне збільшення об`єму навантажень.

Выбор гантель, разборные гантели

Нерозбірні гантелі підійдуть, якщо хочете підтримати тіло у формі та перетворити жир на м`язи – при кардіо-навантаженнях вага інвентарю від тренування до тренування змінюється незначно.

Порада: Для домашніх тренувань підійдуть нерозбірні гантелі, адже класичний комплекс із 6-7 вправ із гантелями пропрацює всі основні групи м`язів і вимагатиме не так багато часу.

Що важливо знати, вибираючи гантелі


Гантелі – чудовий інвентар, що активно застосовується в тренуваннях: вони добре розвивають мускулатуру, зміцнюють м`язову тканину і сприяють працездатності організму. При виборі потрібно розуміти, якої мети хочете досягти від тренування з новим інвентарем.

Купувати гантелі з фіксованою вагою зручно для кардіо тренувань, а розбірні для нарощування м`язів, адже на них можна змінювати вагу і навішувати потрібні млинці. На млинці, до речі, також треба звертати увагу, адже різні види мають свої плюси і мінуси, що залежать від покриття, але про це нижче.
Вибираючи гантелі, особливо нерозбірні, важливо звертати увагу на вагу. Особливо це важливо для новачків, які не знають своєї робочої ваги.

Порада: У магазині, перед покупкою гантелей, що цікавлять вас, спробуйте взяти їх і виконати з ними кілька повторень обраної раніше вправи. Якщо метою ваших тренувань є зростання силових показників, тоді потрібно зробити принаймні 6-8 виконань, у ситуації з тренуваннями на витривалість та опрацювання м`язового рельєфу кількість повторень зводиться до 15 і вище. Якщо у вас не вийшло доробити 1-2 повторень – вага не ваша, і варто брати гантелі на 20% легше. Це правило діє навпаки, коли підходи далися занадто легко.

Млинці для гантелей


Млинці також бувають різноманітних видів та підходять для різних грифів та гантель. Розрізняють найчастіше їх за матеріалу покриття. Отже, існує 3 найчастіші типи покриття млинців:

  • неопрен;
  • силікон;
  • гума.

Вироби з такими покриттями приємно тримати в руках, вони тішать око, оскільки виглядають естетично. Покриття мало впливає на функціонал самого млинця, але з гарним інвентарем приємно займатися.

Читайте також: Особливості тренувань для чоловіків: поради експерта Сергій Павлишин

блины для гантелей виды

Також існують металеві млинці без покриття – це бюджетний варіант і підходить для ситуацій, коли важлива функціональність.

Силіконові млинці — найоптимальніший варіант, але на них доведеться розщедритися.

Неопренові гантелі приємно лежать у руці та зручні в експлуатації, але мінус цього покриття у його швидкій зношуваності. З усім тим, дівчата можуть не роздумуючи брати саме ці гантельки, адже зазвичай у них невелика маса і приємна на дотик оболонка, для аеробних тренувань саме воно.

Гумове покриття чудово за співвідношенням ціни і якості, однак у нього є недоліки. Гума має специфічний запах. Навіть найякісніші млинці, покриті гумою, часто мають цей неприємний запах. Водночас від бюджетних варіантів, зроблених у Китаї, рекомендується утриматися.

Читайте також: З чого розпочати тренування на велосипеді? 

Гантельні грифи


Дуже важлива для зручності тренувань частина гантелі гриф. Оптимальний діаметр грифа виробу забезпечує щільну посадку рук. Він не повинен бути дуже великим, щоб ваші думки концентрувалися на техніці виконання вправ, а не на тому, як утримати гантель. Вибирайте гриф, для якого нескладно докуповувати надалі млинці потрібної вам ваги, щоб не робити перерв у тренуваннях по дурній, але такій нагальній причині відсутності відповідних млинців.

Зверніть увагу на хват гантелі. Добре, якщо в цій області знаходиться гумова насадка. Адже метал може викликати неприємні відчуття при триманні гантелі, а пластик просто вислизатиме.

гриф гантели как подобрать

Розбірні гантелі


З розбірними гантелями зручно займатися для нарощування м`язової маси, адже на них можна додавати млинці в залежності від потрібного ваги. Тому важливо звертати увагу на кріплення таких гантель, щоб млинці в місці їх надягання не сповзали та були добре зафіксовані – це ваша техніка безпеки. Існує кілька видів замків, найкращий у тому числі – пружинний.

Обов`язково вибрати розбірні гантелі з оптимальним діаметром грифа, щоб згодом одягати нові, більш важкі млинці, і робити ваші тренування більш продуктивними.

Гумові гантелі


Обгумовані чи силіконові нерозбірні гантелі зручні та корисні для кардіо тренувань. Їхнє силіконове покриття зазвичай дуже якісно і добре тримається в долоні, хоч за ціною найчастіше вони та виступають на порядок дорожче. Перед покупкою перевірте, чи зручно вам тримати гантель в руці.

как выбрать неразборные гантели

Потрібно підібрати оптимальну вагу саме для вас, з яким комфортно робитиме аеробні тренування. Гантель повинна щільно лежати в руці та не вислизати, крім того, не бути надто легкою, оскільки наявність її втратить сенс.

Порада дівчатам та жінкам: нехтуйте спортивними рукавичками, які запобігають огрубінню шкіри долоні та появі мозолів від силового інвентарю. ФІТНЕС рукавички також запобігають вислизуванню гантелі з рук під час тренувань.

Звернувши увагу на ці нескладні нюанси підбору гантелей, їхня покупка не стане для вас проблемою. Говорячи про те, скільки коштують гантелі, можна помітити, що їхній асортимент справді широкий і вибір залежить від того, скільки ви готові на них витратити. На сайті MOYO.UA ви зможете зі зручністю розглянути представлені моделі та їх характеристики – це саме той майданчик, де можна купити гантелі швидко та зручно. Тренуйтеся на здоров`я!

Дивіться відео: Гантелі для тренувань. Оптимальний варіант

Коментарі
Залиште коментар
Т
14.08.2017 07:01

Занятие спортом — вещь серьезная. И подходить надо соответственно. К выбору инвентаря надо подходить со всей ответственностью.

P
02.07.2017 22:44

Думаю совет женщинам насчет перчаток касается не только женщин. Мозоли - неприятная вещь и для мужчины, к тому же при интенсивных занятиях можно заработать "экземпляры", от которых еще долго придется избавляться) В первую очередь, соглашусь с автором, нужно грамотно подобрать гантели и обратить внимание на этот момент еще при покупке.

Я
02.07.2017 14:50

Если гантеля разборная с 5-6 блинами, то особо примеряться не стоит, все равно можно будет потом регулировать по ходу дела удобный вес. Вот как вида показано, вот такие нужно брать, хороший пример оптимального снаряда.

Ю
01.07.2017 14:41

Посмотрел ассортимент гантелей и другого спортивного инвентаря, самому захотелось возобновить тренировки. Посещать залы желания нет, а вот самостоятельно заниматься вполне по силам. Только придется подкорректировать программу: буду заниматься для поддержки здоровья, а не для наращивания мышц.

А
30.06.2017 16:04

Для домашнего кача, гантели это наше все. Предпочитаю хорошенько прорезиненные, чтобы не так шумели, и эстетически это приятно. Только ими особо массу не накачаешь, только рельеф поддерживать в форме.

А
30.06.2017 15:30

Разборные гантели - самый удобный вариант для спортсмена любого уровня. Помимо того, что они позволяют регулировать вес для различных упражнений, они позволят Вам впоследствии "докупить" блинов, когда веса снаряда перестанет хватать.

И
29.06.2017 21:22

Гантели служат для ювелирной доводки рельефа тела до идеального состояния, поэтому главное в гантелях – максимальное количество блинов различного веса, с помощью которых можно корректировать силовую нагрузку на организм.

Л
29.06.2017 17:18

Для дома по-любому нужно покупать именно разборные. Мало ли кто захочет ими занимать. Может вы будите, может ваша жена, может сын, когда подрастет. Так что резиновые блины и разборная конструкция оптимальный выбор.