Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як використовувати сольову грілку: 5 особливостей

Дата публікації: 02.02.2023 13:56
Дата оновлення: 14.11.2023 13:51

Здавалося б, грілка — нехитра за своєю суттю, нею користуються, не читаючи інструкцію. Вона дійсно зручна і найпростіша у використанні, аби тільки знати, як застосовувати. Підходить для зігрівання рук, ніг та тіла.

сольова грілка для тіла

Що таке сольова грілка?

Це багаторазове пристосування із сольовим розчином усередині, яке випаровує тепло при контакті з повітрям. Принцип роботи сольової грілки полягає в кристалізації солей і подальшому переході речовини з одного стану до іншого. Прилад використовується не тільки для нагрівання, але може бути корисним при охолодженні. Усередині пристосування знаходяться залізний порошок, вода, вермікуліт, активоване вугілля та сіль.

Сильні та слабкі сторони сольових грілок полягають у нюансах:

Переваги
Недоліки
маленький розмір непередбачені спрацьовування при перегинанні
простота використання є протипоказання до використання
швидке нагрівання  
позитивний вплив на організм  
надійність  
автономна робота  
безпека  

Завдяки гіпоалергенності та екологічно чистому складу, грілки абсолютно нешкідливі для здоров'я, важливо лише дотримуватись правил використання. І звичайно ж розуміти, що їх різновид відрізняється низкою закономірностей. Якщо це устілки, вони призначені для обігріву ніг. Їх кладуть лише у взуття, де менша циркуляція повітря. Використовувати такі на інших ділянках тіла є недоцільним. При хорошому обдуванні хімічна реакція у грілці відбувається інтенсивніше, тепло виділятиметься в надлишку. Можна й обпектися.

На замітку: Гаджети у похід: Топ 10 найнеобхідніших

Як працює сольова грілка і для чого вона потрібна?

У конструкції передбачена пружина чи аплікатор. Щоб грілочка почала гріти, виступ перегинають. Усередині пристрою запуститься поступова кристалізація та піде теплота. Помірне тепло робить прилад універсальним для будь-якого випадку життя. Ощадливий нагрів високо оцінили військові, спортсмени, туристи та рибалки. Завдяки відсутності проводів та швидкої дії, грілкою можна нагріти сидіння в машині, будь-які частини тіла та предмети. Однак найчастіше сольову грілку використовують для лікування хвороб. Ось кілька переваг застосування:

  • Прогрівання хворої зони.
  • Усунення кольків у малюків.
  • Нормалізація тиску.
  • Розслаблення після сильних навантажень.
  • Поліпшення припливу крові.
  • Зниження набряку тканин.
  • Зменшення спазмів.

Сухе тепло також позитивно впливає на організм при невриті та гіпертонії, болях у спині, неврозах та хворобах суглобів. Кисень надходить у тканини, швидко знімає запалення та болі, сприяє якнайшвидшому одужанню. Однак тим, хто страждає на алергію, діабет, порушення кровообігу, а також ті, у кого обмороження, шрами, відкриті рани, синці та набряки, сольова грілка протипоказана. У випадку, якщо таке вигрівання призначене лікарем, слід бути обережним із вмістом пакета та не допускати попадання порошку в очі, рот та на шкіру.

У холодному стані грілка допоможе зупинити кров, зняти запалення від укусів комах. Щоб досягти потрібного ефекту, достатньо потримати грілку хоча б 10 хвилин у холодильнику. А ось нагрівати її в мікрохвильовій печі не можна.

Читайте: Що взяти з собою у відпустку — добірка потрібних речей для 7 видів відпочинку

Як користуватися сольовою грілкою: особливості для різних видів

Вони різні за формою, адаптованою залежно від зони застосування. Можна зустріти грілку у виконанні у формі тварин, сердець, масок для обличчя, невеликих матрациків, комірів, устілок та інших фігур.

Розрізняється прилад також особливостями використання. Багаторазові грілки можна відновлювати після нагрівання та використовувати повторно. Одноразові зберігають тепло довше, але призначені лише для одного застосування.

Як користуватися одноразовими грілками

Одноразові сольові грілки нагріваються від взаємодії з повітрям. Час роботи залежить від навколишнього середовища та розмірів, зазвичай досягає 20 хвилин-4 години.

Використання для рук

Щоб процес обігріву почався, достатньо потерти грілку, щоб запустити повітря. Після цього вона почне твердіти та нагріватися, в середньому, до 55 градусів. Жодного запаху не виділяє, тому не токсична. Щоб зігріти долоні, теплі подушечки поміщають у рукавиці.

для зігрівання рук грілка

Пізнавальна стаття: Принцип роботи автохолодильника та поради з експлуатації: 2 найпоширеніші типи

Використання для ніг

Принцип активації аналогічний грілці для рук. Після запуску потрібно покласти устілки в черевики та підігрів, в середньому, до 50° C працюватиме максимум 4 години.

для зігрівання ступнів сольова грілка

Устілка проста у використанні. Усередині пакетика передбачено паличку — це і є «пускач». Якщо її перегнути, запускається реакція, у якому вміст аплікатора поступово твердне і виділяє теплоту. У разі коли нагрівання повільне або взагалі не відбувається, слід інтенсивніше розім'яти пристосування, тоді процес прискориться.

Багаторазові грілки

Ці грілки зазвичай лежать удома і чекають свого часу. Їхня основна перевага в можливості як нагріву, так і охолодження. Головне — проводити відновлення грілки після застосування, щоб вона не зіпсувалась і була готова до наступного використання.

Як розігріти сольову грілку

  1. Намацати пускач і зігнути
    Таким чином запуститься процес перетворення рідини на тверду речовину.
  2. Зачекати хвилину, щоб прилад нагрівся
  3. Розім'яти грілку перед тим, як прикласти до певної зони
    Це дозволить їй прийняти правильну форму та працювати максимальну кількість часу.

До речі: Як вибрати ліхтарик для походу: 3 види+3 важливі характеристики

Як повернути сольову грілку в колишній стан

Після застосування потрібно обов'язково запустити зворотний процес перетворення твердої речовини на рідку. Щоб відновити сольову грілку, її загортають у ганчірочку або рушник, ретельно обгорнувши з усіх боків. Потім нагрівають воду в каструлі до кипіння і кладуть пакунок у посудину. Кип'ятять 10-15 хвилин. Після цього відставляють місткість із грілкою і дають їй охолонути. Наразі вона готова до повторного використання.

Правила безпеки та протипоказання

Сольова грілка абсолютно безпечна і корисна, якщо дотримуватися запобіжних заходів.

  1. Розігрівати грілку можна тільки за допомогою аплікатора, ні в якому разі не можна класти грілку в мікрохвильову піч.
  2. Охолодження грілки допускається не нижче 8 градусів.
  3. При розриві аплікатора потрібно викинути грілку та купити нову.
  4. Використання грілки для ніг допустиме лише у сидячому або лежачому положенні, ходити в черевиках із грілкою категорично заборонено.

Що стосується особливостей застосування при різних хворобах, у грілки понад двісті показань. Але цей спосіб лікування категорично не можна використовувати при онкології, апендициті, кісті, відкритих ранах та кровотечах, судинних захворюваннях. З обережністю варто ставитись до сольових грілок при вагітності, попередньо не порадившись із лікарем.

Не всі думають про те, наскільки корисною може бути сольова грілка як при хворобах, так і в побутовому використанні. Щоб не нашкодити собі та не зіпсувати грілку, ознайомтеся з рекомендаціями виробника та користуйтесь інструкцією з нашого огляду.

Цікава стаття: 3 переваги та особливості сонячних панелей Neo Tools

Коментарі
Залиште коментар
Категорії