Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як користуватися туристичним газовим пальником: 7 фактів, з якими не посперечаєшся

Дата публікації: 16.01.2023 14:31
Дата оновлення: 16.01.2023 15:06

Нинішні реалії сприяють зростанню попиту на всіляку туристичну продукцію. Серед тієї, що має найбільший попит, виявився газовий пальник. Прилад невеликих розмірів рятує не тільки при перебуванні за межами цивілізації, а й у разі проблем з газом та електроенергією.

користуватися газовим пальником вдома

Розповідаємо, як користуватись газовим пальником, щоб отримати потрібний результат і не злетіти на повітря.

Що потрібно пам'ятати при користуванні газовим пальником

Про те як користуватися туристичним газовим пальником йтиметься далі. А поки що головне — позначити її сильні та слабкі сторони, уважно вивчивши інформацію з таблиці:

Тип пальника
Плюси Мінуси
Пальники, які встановлюють на газовий балон Демократична вартість, легкість, компактні габарити Під забороною каструлі місткістю понад 2 л, сковороди діаметром понад 220 мм
Пальники, які з'єднують із балоном через шланг Підвищена стійкість можна встановлювати каструлі до 5 л, сковороди — до 280 мм Велика вага та габарити, необхідність наявності шланга підвищує ймовірність витоку газу

На замітку: Як правильно вибрати автохолодильник? 6 критеріїв для вдалої покупки

Як користуватися газовим пальником на вулиці

Початкове призначення газового пальника має на увазі користування ним на повітрі. Постійний приплив свіжого повітря здатний забезпечити ефективність та безпеку. Для того, щоб знизити витрати газу, досвідчені туристи намагаються не доводити воду до кипіння, якщо вона призначена для приготування розчинних напоїв та сублімованих продуктів. А також не використовують максимальну потужність без потреби.

закип'ятити воду на газовому пальнику

Як користуватися газовим пальником у квартирі?

При використанні газового пальника у закритому приміщенні, яке не обладнане витяжкою, висока ймовірність вибуху та пожежі — достатньо однієї іскри. Нестача притоку кисню призводить до неповного згоряння газової суміші: замість вуглекислого газу, який небезпечний, утворюється чадний газ, що сприяє задусі.

Щоб убезпечити себе при використанні газового пальника у квартирі, рекомендують:

  • не користуватися пристроєм у приміщенні, площа якого менш як 15 м3;
  • обладнати витяжку та не нехтувати провітрюванням;
  • стежити за правильним підключенням та рівнем газу в конфорці;
  • купувати лише сертифіковані пристрої;
  • перевіряти балони на цілісність;
  • придбати порошковий вогнегасник.

Читайте: Як вибрати ліхтарик для походу: 3 види +3 важливі характеристики

Нюанси користування газовим пальником

Газовий пальник, призначений для туризму та подорожей, потребує регулярного догляду. А щоб унеможливити будь-які небезпеки, засвойте всі нюанси та тонкощі користування.

Як під'єднати

Перед тим, як користуватися газовим пальником, до нього підключається балон. Щоб приєднати туристичний газовий пальник до балона підійде два види з'єднань, що залежать від моделі:

  1. з різьбленням — для виробів багаторазових заправляються, із застосуванням прокладок, ущільнювачів, редукторів для зниження тиску;
  2. цангове або затискне — для одноразових варіантів, усередині яких знаходиться газова суміш. Пальник відразу ж накручують на різьблення в балончику.

підключення балона з газом до пальника

Заправка

Заправкою балонів газом займаються спеціальні компанії. Вони мають у своєму розпорядженні відповідне обладнання і можуть надати ліцензію на такий вид діяльності. Крім того, таку послугу часто надають автомобільні заправки. А ось робити це в домашніх умовах дуже ризиковано. Основна проблема, яка виникає у цьому випадку, — тиск газу у балоні після заправки. Часто він перевищуватиме допустимі значення, передбачені виробником. Звідси виникає небезпека вибуху.

Регулювання полум'я

За плавне регулювання полум'я відповідає важіль, обертання якого збільшує чи зменшує подачу газу з балона. Досвідчені туристи вважають за краще обмежувати періоди роботи приладу на максимальній потужності. Воно потрібне при доведенні води до кипіння. А ось для подальшого нагрівання посуду з їжею досить слабкого вогню.

інтенсивність полум'я на газовому пальнику

Чищення та миття пальника

Щоб почистити газовий пальник, видаляють жир, кіптяву та частинки їжі тільки після остигання конфорки. Металеві мочалки та абразивні засоби для чищення не використовують, щоб не пошкодити лакофарбове покриття.

Пізнавальна стаття: Топ-5 речей для активного літа

Як зберігати газові пальники?

Щоб уникнути пожежонебезпечних ситуацій, балончики для пальників зберігають далеко від джерела відкритого вогню та легкозаймистих матеріалів. Приміщення, де знаходяться балони, повинно мати вентиляцію, щоб у разі витоку газ не накопичувався в небезпечній концентрації.

Правила утилізації

Про них написано на спакуванні балонів. Викидати такий у контейнер для сміття не варто, хіба що, якщо на упакуванні є спеціальне маркування. Інші балони повинна приймати компанія, яка має ліцензію на утилізацію. Перш ніж викинути або здати балон, важливо переконатися, що він порожній.

Перевірка витоку

Щоб переконатися в тому, що немає витоку газу, у місця з'єднання балона і конфорки наносять мильний розчин. Якщо газ просочується, користувач відразу це визначить по бульбашках, що надуваються.

Корисна стаття: Як зберігати м'ясо без холодильника: 12 робочих технік з рекомендаціями

Який посуд підходить для приготування на газовому пальнику?

Щоб уникнути перевитрати газу, вибирають найбільш компактний посуд, площа якого відповідає розміру конфорки. Туристичний посуд найчастіше сприяє оптимальному розподілу нагріву та допоможе скоротити втрати тепла.

туристичний посуд та газовий пальник

Дійовий пристрій не можна залишати без нагляду. Здійснювати ремонт власноруч не варто — це може спровокувати вибух та пожежу. При ламанні вам допоможуть у сервісному центрі, координати якого є в паспорті виробу.

Цікава стаття: 3 переваги та особливості сонячних панелей Neo Tools

Коментарі
Залиште коментар
Категорії