Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вибрати навушники для ігор – 5 кращих

Дата публікації: 05.05.2020 11:46
Дата оновлення: 05.05.2020 11:46

У нас від природи 5 органів почуттів, дозволяють відчувати навколишній світ. І, якщо геймер хоче повністю зануритися у віртуальну реальність, він повинен задіяти хоча б 3 з цих 5 (ігрова індустрія поки не дає нюхати і їсти те, що відбувається на екрані). Слух – один з них. Правильно підібрані навушники дозволять з головою піти в віртуальність і відсторонитися від буденності. ПРО те, як вибрати навушники для ігор нижче.

 Как выбрать наушники для игр

На що слід звернути увагу при виборі ігрових навушників

Вибір професійних геймерських «вух» – справа непроста і суто індивідуальне. Щоб придбати річ, необхідно врахувати свої потреби. Є бюджетні навушники для ігор, дорогі бездротові девайси і представники найчисленнішої категорії – середні за ціною варіанти.

Це цікаво: або бездротові навушники – який з 2 варіантів вибрати?

Деякі гравці думають, що від навушників не залежить нічого. Насправді це не так. Адже, зіткнувшись в онлайн-іграшці (Counter-Strike, L2, Dota) з геймером з такими ж навичками, периферія відіграватиме не останню роль. А якісний звук принесе багато радості і задоволення.

Отже, при покупці звертаємо увагу на ...

Конструкція і форм-фактор

Незрозумілим поняттям «форм-фактор» визначають матеріали, з яких зроблені навушники і їх конструктивні особливості.

Їх розрізняють за такими особливостями.

  • Вкладиші ( «таблетки»)

Для геймерів варіант не підійде, так як тут занадто багато недоліків: довжина проводу мінімальна, якість звучання не вражає, також, як і звукоізоляція. А якщо використовувати щодня за кілька годин, з'являються незручності – вони частенько випадають з вух.
Краще застосовувати їх в купе з портативними гаджетами для прослуховування музики або спілкування. Вони будуть ідеальним варіантом для смартфонів, планшетів або плеєрів.

  • Повнорозмірні

Це оптимальний варіант для геймерів, так як від динаміка до вуха відстань мінімальне. Тобто, можна одночасно і слухати, і говорити, не здійснюючи додаткових рухів тіла.
Звукоізоляція досить надійна завдяки амбушюрам. Вони повністю охоплюють вухо, дозволяючи з головою зануритися в гру. Але, вибираючи таку гарнітуру, необхідно враховувати вагу. Об'ємні «вуха» тиснуть на голову. Деякі виробники компенсують цей недолік м'яким оголовьем і ховають мікрофон в чашу з динаміком.

Полноразмерные и наушники — вкладыши

Варто прочитати: Як користуватися бездротовими навушниками – інструкція в 6 пунктах

Існують ще накладні та внутрішньоканальні навушники, про які буде сказано нижче.

Накладні

Така гарнітура звучить чіткіше в порівнянні з вкладкаами. У ній комфортно ходити годинами – голова не втомлюється. Навушники впритул притискаються до вушних раковин. Амбушюри м'які і великі, з придатною звукоізоляцією. Значні динаміки не спотворюють звучання і видають найчистіші тони. При бажанні можна поєднувати пристрій з виносними мікрофонами, прикріпленими до чашки навушника. Але, особливість кріплення така, що динамік далеко від вуха, доведеться час від часу збільшувати гучність.

Накладные наушники

Внутрішньоканальні

Їх називають «затички», оскільки фіксуються прямо в вушному каналі. Амбушюри підлаштовуються під розміри вушної раковини. Якщо невдало підібрані, можуть тиснути поки не розносяться. Відсікають шуми ззовні. Звук подається гучний, а мікрофон кріпиться прямо на кабелі. Погано те, що мембрана ближче до барабанної перетинки, ніж у «таблеток», тому гуркіт «б'є» по вухах. Може частіше хворіти голова.

Цікаво дізнатися: Як вибрати повнорозмірні навушники + 6 особливостей моделей

Основні характеристики ігрової гарнітури

Перш, ніж вибрати кращі ігрові навушники, доведеться проаналізувати ряд моментів. Їх п'ять:

  • дизайн;
  • тип пристрою;
  • вид підключення;
  • мікрофон;
  • цифрові показники.

В ідеалі «вуха» повинні бути зручними, обов'язково дротовими і оснащеними мікрофоном. Видається гучність повинна знаходитися в межах від 90 до 120 децибел, а частота – від 20 до 20000 Гц. Тепер про ці та інші критерії детальніше.

Чутливість

У цьому контексті під чутливістю розуміється параметр, який впливає на гучність звуку. Ігрова гарнітура не повинна бути надто гучною або, навпаки, тихою. І, якщо порівнювати моделі з різними динаміками, басовитий звук видають ті, у яких чутливість 100 – 120 Дб.

Це корисно: Які з 2 типів навушників вибрати – відкриті або закриті?

Опір або імпеданс

Перший показник, зазначений в характеристиках навушників, вимірюється в Ом (ах) і позначає сакральну силу звучання. Якісна модель буде видавати величину в 32 Ома. Якщо на упаковці вказано 40 і вище, доведеться купувати додатковий підсилювач. Відмітка «32» підійде і для комп'ютера, і для ігрової консолі, у якій власна звукова або зовнішня карта. Саме від цього показника залежить режим підсилювача, в якому він буде працювати.

 Внутриканальные наушники

Потужність

Від неї залежить якість звучання, насиченість. Цей параметр повинен варіюватися від 1 до 5000 мВт. Якщо значення будуть перевищені, девайс довго не прослужить.

Широта частот повинна бути однією з головних параметрів при виборі кращих навушників для ігор. Вона говорить про чистоту звучання, її передачі. З технічної точки зору геймерские пристрої такі ж як Звичайні. Ті, в яких слухають музику НАсмартфонах або дивляться фільми. Але є одна відмінність – розподіл частот. Варто звернути увагу на охоплення частот, чуйність сприйняття, опір і нелінійні спотворення.

На міць, об'єм і чіткість тональності впливає саме розмір динаміків. У повнорозмірних моделей динаміками з діаметром 35, 40 або 50 мм. Також цим параметром визначається гул сигналу. У професійному обладнанні переважає виражена низькочастотні.

Що ж стосується частотного діапазону, цифри варіюються в межах 20 Гц-20 кГц. Ці параметри можуть спотворюватися, але тільки такий діапазон дає об'ємне звучання і реалістичність. Моделі, що працюють на частотах менше 20 ГГц і вище 20 кГц, розглядати не варто. Вони не надають звучанню ніякої емоційної промальовування, просто відтворюватимуть чутний діапазон частот точніше. Але ціну, яку просять за них виробники, вони не варті.

Потрібно врахувати: Накладні навушники – що це таке і як правильно вибрати: 6 головних критеріїв

Виробники іноді не роблять акцент на діапазоні частот, а даремно. Адже викривлення частот можуть відрізнятися. Наприклад, якщо гра відбувається на низькій частоті, нелінійні спотворення не повинні бути вище 10%. На частоті від 100 до 2000 Гц максимально допустимий спотворення становить 1%. Саме від цього залежить якість звучання.

На цей параметр особливу увагу не тільки при виборі геймерських навушників, але і для гарнітури, що підходить ДЛЯплеєрів. Бажано перед тим, як купити подібні товари, краще послухати кілька моделей. Так зможете визначитися, яка з них буде оптимальною.

Ступінь спотворення звуку

У характеристиках спотворення вказується в процентах. Оптимальна величина буде складати в діапазоні від половини до 2%. Чим нижче цифра, тим краще звукова картинка. Якщо переважають низькі частоти, спотворення може бути вище.

Шумоподавление

Від даного параметра залежить реалістичність передачі звуку. Саме з її допомогою можна відсторонитися від навколишнього світу, повністю занурившись в гру. Але лише деякі моделі мають цією функцією. Якщо в характеристиках зазначено, що шумозаглушення присутній, дане обладнання свідомо якісне. Але, вибираючи навушники за подібним параметру, необхідно врахувати особливості свого здоров'я. Якщо у людини слабкий вестибулярний апарат, при користуванні такою гарнітурою буде нудити і боліти голова.

Пасивне шумозаглушення залежить від матеріалу амбушур. Матеріал буде ізолювати від зовнішніх звуків, особливо, якщо він буде м'яким або спіненим. Коли користувач хоче заощадити, але при цьому отримати непогане шумопоглинання, йому варто вибирати повнорозмірні закриті моделі. Знову ж таки є недолік. Якщо вставки будуть покриті шкірою, а в навушниках доводиться сидіти подовгу, вуха будуть потіти. Тому оптимальний варіант – м'який, дихаючий матеріал.

Мікрофон

Він не замінимо для будь-якої геймерской гарнітури. Це дійсно хороша річ, на яку бажано звертати особливу увагу. З його допомогою буде відбуватися спілкування в онлайн-іграх, без якого жоден рейд не увінчається успіхом. Купуючи навушники, необхідно особливо дивитися на характеристики мікрофона і приділити увагу таким параметрам:

  • частотним характеристикам;
  • кріпленню;
  • шумозаглушенню.

Дизайн пристрою

А ось це при виборі навушників для ігор абсолютно неважливо. Кольорову гаму, візерунки, рифлення можна упустити. Будь вони хоч фіолетово в цяточку – головне, щоб було функціонально і на голові сиділи як рідні.

Провідні або бездротові навушники для ігор

Кращі ігрові навушники – провідні. Але тут знову-таки суто особиста думка кожного. І з проводами, і у бездротових товарів є переваги і недоліки.

Провідний тип підключення довговічний, практичний і безперебійний. Довжина шнура не повинна бути менше 1,5 метрів. Інакше можете опинитися на короткому повідку. Також варто дивитися на оплетку – вона повинна бути надійною. В іншому випадку провід швидко перетреться.

Бездротові навушники працюють без шнура. Вони відтворюють звук комп'ютера за допомогою дистанційної передачі аналогового або цифрового сигналу (Bluetooth-модуль, наприклад). Блютус працює на відстані від 9 до 15 метрів. Але часті перешкоди в передачі не дають здобути першість на ринку. Якщо пристрій працює не через Bluetooth, а за допомогою радіоканалу з частотою 2,4 GHz, радіус дії збільшується до 100 м і поліпшується якість звучання. Навушники, які функціонують за ІЧ-датчику, володіють високою пропускною здатністю і непоганий чіткістю. Але радіус дії поширюється тільки в прямої видимості.

Провідні навушники – поки найкращий варіант для любителів іграшок. Хоча і тут нюанси. У довгих проводах можна заплутатися, а короткі стискують руху. Перетерті кабелі можуть стати причиною виходу техніки з ладу.

Бездротові ж гарнітури не так прив'язані до комп'ютера. Підходять як для комп'ютерів, так і для телефонів, плеєрів, телевізорів. Тобто, вони мобільні і функціональні. Недоліки: ціна + часті перебої сигналу + обмежений час роботи без підзарядки.

Компромісний варіант – гібридні навушники. Звучить дико, але виглядає цілком симпатично і працює функціонально. Легко від'єднуються від комп'ютера, не втрачаючи сигнал. Тому вирішувати все ж користувачеві.

Які бренди навушників краще вибрати

Бренди бувають різні, і вони можуть випускати як якісні, так і не дуже товари. Тому нижче представлений ТОП навушників для ігор:

Модель
Характеристики
Razer Kraken Pro Довжина проводу – 2 м, діапазон частот 20 – 20000 Гц, чутливість мікрофона 40 дБ .
Sony Platinum Довжина кабелю 1 + 2 м, стерео-звук, діапазон частот 15 – 25000 Гц, чутливість 98 дБ.
SteelSeries Arctis Pro Діапазон частот 10 – 28000 Гц, довжина кабелю 1.8 метрів.
Hyperx Cloud Alpha Провідний тип підключення, чутливість 98 дБ, знімний мікрофон.
Sennheiser GSP 300 Вбудований регулятор гучності,
мікрофон з шумопоглинання,
2 x mini jack роз'єму по 3.5 mm,
частота відтворення 15 – 26000 Гц.

Класний звук – наше все (с) Бетховен. Ну, або не він. Але якщо ігроман зможе підібрати відмінні навушники для геймерів, перечитавши цей гайд, отримає яскраве видовище, повне перемог і спілкування.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії