Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вибрати ігровий ноутбук – 9 основних параметрів

Дата публікації: 05.09.2015 00:00
Дата оновлення: 05.09.2015 00:00

Ігровий ноутбук- ЦЕ девайс, який об'єднує в собі велику потужність і в той же час мобільність. Примітних рішень, які нічим не поступаються стаціонарним комп'ютерам, так багато, що будь-який користувач підбере варіант собі до смаку. Дані пристрої відрізняються тієї компактністю, запропонувати яку настільні аналоги просто не в змозі. Але важливо вибрати ігровий ноут правильно.

Чем отличается игровой ноутбук от неигрового

Основні критерії при виборі недорого ігрового ноутбука

Отже, потрібен геймерський ноут, але ви не знаєте, який ігровий ноутбук взяти. Відштовхуйтеся від того, що сучасні ігри потребують великих обчислювальних ресурсах. Це означає, що купується пристрій повинен відрізнятися:

  • потужним процесором;
  • просунутої відкритий;
  • певним об'ємом оперативки,
  • ємним жорстким диском;
  • чітким екраном з хорошим дозволом.

Не менш важливими є також акумулятор, система охолодження, зручна клавіатура Ізвукова карта. Крім того, зверніть увагу і на такі додаткові моменти.

  1. Підбирайте модель ноута з DVD-приводом, так як цей незначний на перший погляд нюанс позбавить від можливих проблем з установкою і запуском ігор.
  2. Якщо ви любите грати вечорами або не завжди перебуваєте в умовах гарного освітлення, то купуйте ноутбук, клавіатура якого має підсвічування.
  3. Перевірте наявність порту для підключення монітора до ноуту. Це буде не зайвим в ряді випадків. USB-порти і роз'єм стандарту S/PDIF для підключення аудіосистеми з ефектом присутності також не завадять.

Читайте також: Огляд 10 топових ноутбуків: Рейтинг 2017 року

Как подобрать игровой ноутбук – основные критерии

Процесор ігрового ноутбука

Чим могутніше процесор, тим продуктивніше система ноута. Тому бажано, щоб всередину пристрою був поміщений процесор мінімум чотирьохядерний. А ще краще – на вісім ядер. Перевагу бажано віддавати рішенням від AMD або Intel. Всі інші системи з метою забезпечення ігрового режиму навряд чи впораються.

Головна перевага вищезазначених двигунів в тому, що вони не тільки гри «тягнуть», але і гарантують безперебійну багатозадачність машини. Іншими словами, ноутбук буде справлятися з одночасним виконанням найрізноманітніших завдань без найменших збоїв і гальмувань.

Що до конкретних моделей, то у кожного користувача є власні переваги. Проте, багато фахівців рекомендують движки Intel або ж вироби AMD. Найбільш популярні – Intel CORE I5-7640X 4GHz Box (BX80677I57640X), INTEL Core I5-7600 3.5 GHz BOX (BX80677I57600 S R334).

Що стосується об'єму частоти, то допустимий її діапазон – 2,8-3,5 гГц.

Вам буде цікаво: ТОП 10 кращих ноутбуків DELL: огляд моделей 2017 року

Как подобрать игровой ноутбук – процессор

Ігрова відеокарта

Якість і детальність тієї картинки, яка виводиться на екран, залежить від типу відеокарти. Нерідко саме цей елемент і визначає, чим відрізняється ігровий ноутбук від неігрового. Якщо ноутбук, який ви для себе пригледіли, має вбудовану відеокарту, то тут же викреслюйте його зі свого списку переваг – такий пристрій навряд чи можна вважати ігровим. Краще рішення в вашому випадку – це дискретна «видяха». Вона повинна являти собою повноцінне і самостійний пристрій, інакше про найсвіжіші хіти на ринку комп'ютерних ігор ви можете відразу забути.

Люди з досвідом радять придивлятися до таких графічних редакторів – ASUS GeForce GTX 1070 8GB GDDR5 Gaming GIGABYTE GeForce GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X. Як правило, ноутбук з подібними комплектуючими по можливостям нічим не поступатиметься настільного аналогу. Але не забувайте і про пам'ять відеокарти. Кращий варіант – 8 або 11 гігабайт в форматі DDR5.

До речі, у продажу сьогодні зустрічаються ноутбуки, що працюють на технології CrossFire або SLI. Їх основна особливість полягає в тому, що вони здатні взаємодіяти з двома відеокартами одночасно, успішно поєднуючи їх потужність. І хоч таких пристроїв поки що не багато, але якщо ви придбаєте ноут з двома GTX +1080 або AMD FirePro по 8 гігабайт кожна, то отримаєте в результаті ідеальний ігровий комбайн – потужний і компактний одночасно.

Радимо почитати: Як включити Bluetooth на ноутбуці: Лайфхак по 3 останнім ОС Windows

Какой игровой ноутбук взять – видеокарта

Оперативна пам'ять ігрового ноутбука

Мінімально допустиме значення оперативної пам'яті, необхідної для ваших цілей, становить 4 гігабайти. Але краще все-таки, якщо їх буде вісім. І бажано, щоб була можливість з часом розширити об'єм до 16. Потреба в розширенні зазвичай з'являється вже тоді, коли старі ігри вже не радують, а для нових не вистачає ресурсів комп'ютера. Пам'ять і жорсткий диск – це ті два компонента вашого ноута, які ви при бажанні зможете покращувати в процесі використання пристрою.

При виборі відповідного об'єму оперативної пам'яті відштовхуйтесь не тільки від своїх побажань, але також від потужності процесора і відеокарти. Адже чим більше завдань ви ставите перед своїм ноутбуком, тим більшим має бути об'єм «оперативки».

Що ж стосується вибору конкретної технології, то вибір багатьох експертів – або DDR4 (наприклад, Kingston HyperX Predator DDR4 3333 8GBx4), або SSD єднанні з ємним жорстким диском. І чим вище його місткість, тим більше ігор можна встановити на свій девайс.

Как выбрать игровой ноутбук – оперативная память

Жорсткий диск

Ігри важать незрівнянно багато і, що логічно, займають чимало місця на диску. Тому якщо вас цікавить, як вибрати ігровий ноутбук, то звертайте увагу на моделі з містким жорстким диском. Допустимий для вас мінімум – 1 Тбайт, так як навіть 500 Гбайт для вас виявиться занадто мало. В крайньому випадку можна придбати зовнішній жорсткий диск окремо. Наприклад, SEAGATE 2.5" SATA 3.0 4TB HP P2000 3TB 6G SAS 7.2K 3.5.

Проте, виробники геймерських пристроїв відмінно розуміють потреби своїх покупців, тому більшість ноутов для ігор можуть похвалитися великим об'ємом пам'яті. Крім того, в сучасних ноутбуках часто встановлюються і вінчестер, і SSD одночасно. Цей варіант хороший тим, що SSD здатний використовувати флеш-пам'ять, що позитивно позначається на швидкості обробки інформації комп'ютером.

Цікавий матеріал: Що робити, якщо ноутбук не включається: 6 основних ситуацій і виходи з них

Как выбрать игровой ноутбук – жесткий диск

Екран ігрового ноутбука

Якщо ви хочете отримати максимум задоволення від гри, то при виборі ноута віддавайте перевагу влаштуванню з дисплеєм побільше. Найпопулярніший варіант, який зустрічається сьогодні, – це дисплей 16-18" . Звичайно, настільний комп'ютер можна і зовсім підключити до великого монітора. Але якщо екран обраного вами ноута не менше 15 см, з 1920 × 1080 і підтримкою Full HD, радості від гри на ньому ви отримаєте чимало. Адже красива картинка і ефект занурення забезпечені. Якщо ж хочеться ще більшого результату, то придивіться до пристроїв з 4K (3840 × 2160) або Quad HD (2560 × 1440).

При покупці матриці екрана зверніть увагу на рішення в форматі IPS, які відрізняються найбільш широкими кутами огляду, і TN, які володіють гарною передачею кольору і невеликим часом Відгуку. Наприклад, УLENOVO Legion Y520 (80WK00DQRA) DELL Inspiron 7567 (I755810NDW-60B).

Как выбрать игровой ноутбук – система охлаждения

Система охолодження

При підборі ноутбука враховуйте ще й систему охолодження. Адже саме вона допоможе вберегти ваше пристрій від надмірного перегріву і поломки. Ця система повинна бути якісно реалізованої, так як до її завдань входить зменшення температури інших компонентів вашого геймерского пристрої, включаючи процесор, відеокарту, чіпсет. Один з ноутов з потужною системою охолодження – ACER Predator 17 G9-793-58BM.

До речі, питання відведення тепла від відеокарти і процесора актуальний саме для ноутбуків, так як розміри настільних комп'ютерів вже знижують ризик перегріву.

При виборі ігрового ноута придивіться до моделей, які мають перфорацію як у відділі біля основного радіатора, так і на нижній своїй панелі. І чим більше таких отворів, тим краще. А ще окремо придивіться до пристроїв, в яких процесор і відеокарта охолоджуються незалежно один від одного. Такий вид охолодження є більш ефективним.

Читайте статтю: 10 ноутбуків з найпотужнішою батареєю: як вибрати найкращий?

Как выбрать игровой ноутбук – система охлаждения

Акумулятор (автономність)

Головна перевага ноутбука перед персональним комп'ютером полягає в його мобільності. А це означає, що і при виборі пристрою для ігор бажано віддати перевагу варіанту, який буде незалежний від електромережі.

Звичайно, ви можете дещо збільшити час автономної роботи пристрою за рахунок зниження яскравості екрану або вибору відповідних параметрів електроживлення в налаштуваннях операційної системи. Але найкраще ще на етапі вибору пристрою віддавати перевагу моделям з великим терміном автономної роботи. Мінімальна ємність батареї – 4000 мАг. Гідне рішення – MSI GP62-7RDX (GP62M7RDX-1433XUA).

За можливості придивіться і до рішень зі знімним акумулятором, так як ви в такому випадку завжди зможете обзавестися кількома батареями і міняти їх у міру необхідності.

Как выбрать игровой ноутбук – батарея

Звук

При виборі ігрового ноутбука подумайте також і про те, який вид акустики ви віддаєте перевагу. Якщо вам подобається зовнішня, то оптимальним рішенням для вас стане звукова карта, здатна підтримувати виведення багатоканального звуку. Якщо ж віддаєте перевагу вбудований звук, то простежте за тим, щоб інтегровані колонки звучали досить якісно і голосно. Наприклад, як ноутбукаMSI GP62-7RDX (GP62M7RDX-1436UA).

Пам'ятайте і про програмне забезпечення. Наприклад, за допомогою програми Nanimic 2 можна змінювати звукову схему, відштовхуючись від особливостей конкретної гри, якої ви присвячуєте свій час.

Вам буде цікаво: Огляд ноутбука MSI GP62M World of Tanks Edition – а ти задрот в танчики?

Как подобрать игровой ноутбук – звук

Клавіатура ігрового ноута

Клавіатура геймерского ноутбука повинна бути зручною. І бажано з підсвічуванням. Приклад тому – пристрої від MSI. До речі, цікаве рішення-настроюється підсвічування. Наприклад, при зменшенні здоров'я персонажа вона стає з зеленого червоною. Саме так поводиться підсвічування в ноут Dell Alienware 14 (A14-6351). А в MSI GT60 2OC (2OC-079) підсвічування ділить клавіатуру на три зони, кожна з яких користувач може присвоїти свій світ.

Как выбрать игровой ноутбук – клавиатура

При виборі відповідного ігрового ноутбука бажано не поспішати з покупкою. Як правило, геймерські моделі коштують дорожче звичайних, а тому варто розібратися у всіх плюсах і мінусах кожного з рішень. Не знаєте, де купити ігровий ноутбук? Звертайтеся в магазини роздрібної торгівлі MOYO.UA або до консультантів в нашому інтернет-магазині. Ми допоможемо підібрати геймерський ноутбук, який буде відповідати вашим побажанням.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії