Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вибрати диктофон

Дата публікації: 15.09.2015 00:00
Дата оновлення: 03.10.2023 13:29

Вибрати відповідну модель не так вже й легко, оскільки в даний час виробники пропонують величезну кількість диктофонних пристроїв з різними параметрами.

___1_17

Які бувають диктофони

Відразу слід зазначити, що аналогові диктофони з касетами вже практично пішли в минуле, давши дорогу новим цифровим моделям. Серед характеристик, якими розрізняються представлені сьогодні на ринку диктофони, найбільш суттєвими є:

  1. Об`єм пам`яті. Розмір пам`яті сучасних пристроїв коливається в діапазоні 1-8 Гб та визначає, яку кількість інформації ви зможете записати. Залежно від індивідуальних потреб можна вибрати зразок із вбудованою пам`яттю (цілком зручний для нечастого використання) або модель зі слотом для флеш-карт, які в міру заповнення змінюються. Особливою популярністю користуються універсальні диктофони, забезпечені інтегрованою пам`яттю, і роз`ємом для карт.
  2. Формат запису та якість звучання. До найпоширеніших форматів диктофонного запису слід віднести MP3, WMA та DSS. Вибираючи модель, необхідно мати на увазі, що формат запису MP3 читається практично всіма аудіопристроями, і хоча тут стиснення звуку йде з невеликою втратою якості, це спотворення майже непомітно для людського вуха. Своєю чергою, стиск WMA забезпечує ідеальну якість звучання, проте записані файли «важать» набагато більше MP3. Формат DSS призначений для запису голосу, але прослуховування файлів неможливе без спеціальної програми.
  3. Тривалість роботи. Диктофон може працювати від мережі, а також на основі батарей АА або власних акумулятори. Моделі з батареями власного формату не вимагають регулярних витрат на заміну, але щоб не потрапити в неприємну ситуацію, за їх зарядом потрібно уважно стежити.

___2_29

Важливі деталі та додатковий корисний функціонал

Попри те, що пристрій розрахований на запис аудіо, доцільно звернути увагу на його дисплей. На Хорошому цифровому дисплеї вам буде легко орієнтуватися у величезній кількості записів, швидко знаходити цікаву інформацію, в тому числі про час зарядки, що залишився, і навіть в терміновому порядку займатися редагуванням файлів.

Додатковий функціонал у диктофоні, звичайно, не є обов`язковим, але, наприклад, опція активізації за голосом (коли запис включається лише на звук) дозволить вам не записувати тишу і тим самим заощадити пам`ять, а можливість підключення пристрою до комп`ютера значно полегшить роботу з аудіофайлами. Крім того, найчастіше диктофони мають такі інструменти, як:

  • годинник;
  • будильник;
  • органайзер;
  • цифрова фотокамера;
  • FM-тюнер.

___3_32

Якщо ви хочете, щоб ваш диктофон залишався непомітним, можна вибрати пристрій, закамуфльований під інші предмети (ручку, запальничку і т.д.).

Коментарі
Залиште коментар