Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як правильно вибрати бездротову зарядку: 6 ознак, яка краща для ненажерливого смартфона

Дата публікації: 14.08.2020 13:15
Дата оновлення: 14.08.2020 13:15

ККД бездротової зарядки до 80%, а провідний до 90%. Вельми непогано. Але! Чим далі гаджет від зони впливу електромагнітного поля, тим слабкіше тяжіння. Відповідно, сила заряду зменшується.

 беспроводные зарядки

Розберемося, як правильно вибрати і використовувати бездротову зарядку, щоб не ускладнювати собі життя.

Коннект: Принцип роботи бездротової зарядки: 5 базових особливостей

Технологія Qi

Це загальноприйнятий стандарт бездротової зарядки для мобільних гаджетів. Названий на честь Енергії Ци (в англ. Транскрипції Qi, в перекладі з китайського – життєва енергія, яка живить Всесвіт).

 основа работы технологии Qi

IT-корпорації без кінця вдосконалюють свої флагманські девайси, які «заряджаються по повітрю». Не виключено, що через пару-трійку років цю технологію будуть підтримувати навіть бюджетні пристрої.

Безконтактна зарядка дозволяє передавати електромагнітні сигнали на відстань до 5 см. Саме тому девайси кладуть на док станцію, на ЗРАЗОКBelkin Qi Wireless 10W, а не біля неї. Можливо, незабаром винайдуть індукцію, здатну передавати сигнали на 30-40 см. Тоді-то фантазії технофілів стануть реальністю. А поки про процес бездротової зарядки розповідаємо на пальцях.

  1. Док-станція включається до джерела живлення.
  2. Девайси кладуться на контактну площадку пристрою.
  3. Починає заряджатися.

Сильні зарядки можуть працювати відразу з декількома пристроями одночасно: будь-то iPhone,Androidабо розумні годинник. І наявність чохла тому не перешкода.

ДО слова: кращих смартфонів з бездротовою зарядкою

Бездротові зарядні пристрої для автомобіля

Бездротові ЗУ для авто тримають мобілку «в лещатах», заряджаючи її. З таким девайсом можна спокійно користуватися навігатором або спілкуватися по гучному зв'язку, і не турбується, що мобілка сяде в невідповідний момент.

Тримач смартфона з бездротовою зарядкою

Водії часто користуються навігаторами, які показують короткий шлях і завантаженість доріг. Ці пристрої нещадно садять батарею телефону. Буквально після однієї поїздки в інший кінець міста, мобілка може помітно «просісти».

 тримач для смартфона с беспроводной зарядкой

Тому простіше купити тримач для смартфона з функцією бездротової зарядки. Відразу двох зайців вб'єте: мобілка буде міцно закріплена і заряджена.

Читайте: ТОП-10 кращих портативних акумуляторів

Вбудована в автомобіль від виробника майданчик Qi

Виробники авто не відстають від останніх тенденцій. Справи їх рук – безпілотне керування, автопарковка, десятки гаджетів і віджетів для керування машиною і Коннект до будь-яких девайсів. Творці топових авто вбудовують в машини бездротові QI зарядки. Вони доступні в таких машинах:

  • Audi A4 Q7,
  • Jeep Cherokee,
  • Toyota Prius, Tacoma, Land Cruiser,
  • Lexus NX, Ls 570,
  • Chevrolet Volt, Tahoe, Cruze,
  • Cadillac CTS, SRX, ATS,
  • BMW 7 Series,
  • Nissan Maxima і т.д.

встроенные зарядки в автомобиль

Технологія вже впроваджена в 150-ти моделях авто. І з кожним роком ця цифра зростає. До 2030 р без цієї функції неможливо буде уявити жоден новий автомобіль.

Бездротові зарядні пристрої для будинку

У питанні: «Як вибрати бездротову зарядку?», Багато розмірковують про шкоду для здоров'я. Побоюватися не варто. Пристрої створюють слабкі електромагнітні поля. Їх випромінювання не шкодить організму людини. Інша справа, якщо купуєте бездротову станційну зарядку з радіусом дії до 20 метрів. Тоді, так, варто задуматися про радіоактивному випромінюванні.

 беспроводные зарядки для дома

Домашній безконтактні зарядки абсолютно нешкідливі. Вони працюють за стандартами micro-usb. З однією лише різницею, що не потрібно шукати відповідний роз'єм.

Пізнавальна стаття: Li-pol або li-ion – що краще: порівняння 2-х видів акумулятора

Види накладних бездротових ЗУ: таблиця

Тип ЗУ
Особливості
Настільні вертикальні Класична бездротова зарядка, на якій можна розташувати смартфон вертикально або під невеликим кутом. Приклад -Belkin Wireless Fast Charging Stand 10W Black
Горизонтальні Універсальні моделі – на них можна покласти одночасно кілька пристроїв без побоювання, що впадуть. Приклад -HyperX ChargePlay Base
Пауербанкі З одного заряду пристрою можна буде заряджати мобілку до 3-х-5-ти разів
Автомобільні зарядки Використовуються в громадському і в особистому транспорті. Різноманіття форм дозволяє гармонійно вписатися в будь-який інтер'єр

Вбудована в меблі бездротова зарядка

Такі зарядки найчастіше використовуються в кафе, ресторанах, в готелях. Вони не кидаються в очі, економлять займану площу в приміщенні і спрощують прибирання.

Зазвичай такі зарядки розташовують в стільниці. Користувачеві буде видно тільки верхня панель девайса. Сам пристрій і мережевий шнур будуть заховані усередині.

Читайте: Яке портативний зарядний пристрій купити? 5 порад – як вибрати повербанк

На що звернути увагу при виборі бездротової зарядки: 6 аспектів

Дивіться зведені параметри пристрою в таблиці. Вони відіграють ключову роль в питанні вибору гідного девайса.

Характеристики
Особливості вибору
Стандарт, тип і сумісність девайса Є Qi і PMA зарядки. При покупці потрібно знати, який формат підтримує ваш телефон або навушники.
Потрібно зрозуміти, які саме пристрої зарядка зможе живити. Чи будуть це тільки Qi-девайси, PMA-пристрої або обидва відразу
Потужність Потрібно звернути увагу на вихідний струм на порт – в портативних девайсах це 1А, в енергоємних – 2А. Для останніх потрібна потужна зарядка за типом2E Wireless SlimPad 10W.
Найпотужніші девайси можуть споживати до 15 Вт
Час роботи Якщо воно довгий – девайс не підтримує швидку зарядку. А значить, мобілка буде заряджатися мінімум 4-5 годин
Кількість котушок Хоч це не впливає на швидкість зарядки, помітно покращує зручність користування. Якщо у зарядки кілька котушок, якась моментально збігається з котушкою девайса
Розмір майданчика Одні поміщаються в долоні, інші розміром з комп'ютерний килимок. Чим ширший площа зарядки, тим більше гаджетів можна встановити на ній. Наприклад, на Samsung Wireless Charger Duo EP-P5200 можуть заряджатися відразу 2 девайса
Покриття Поверхня зарядки повинна бути нековзною. Інакше не минути падіння телефону і, як варіант, заміни екрану

Єдиної відповіді на те, яка бездротова зарядка краще – немає. Кожен повинен вибрати гаджет, підлаштовуючи вибір під свої запити.

Читайте: Чим протирати екран гаджета: 3 робочих способу боротьби з мікробами і брудом

Коментарі
Залиште коментар
Категорії