Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як підібрати мийку для кухні: 4 критерії вибору

Дата публікації: 17.05.2019 12:55
Дата оновлення: 17.05.2019 12:55

Кухня – одне із головних приміщень у будинку кожного. Левова частка часу йде на приготування їжі, тому до обстановки цієї частини квартири варто поставитися серйозно. Широка стільниця, функціональна плита, доречне та комфортне начиння впливають на якість домашньої роботи. А вибір мийки для кухні також важливий. Щоб не помилитися з покупкою, огляд моделей – далі.

Може стати нагоді:Як вибрати каструлю з нержавіючої сталі: 3 поради на допомогу господині

Современные мойки разнятся по форме, дизайну, материалу и конструкции

Підбір мийки на кухню за типом каркаса: яку краще купити

При облаштуванні будинку в в числі інших виникає питання, яку мийку вибрати для кухні. Підшукуючи цю сантехніку, зазвичай придивляються до кількох показників:

  • форма ємності;
  • кількість раковин;
  • глибина кожної чаші;
  • наявність/відсутність крила;
  • матеріал виготовлення;
  • колірна палітра.

Різні модифікації дозволяють створити привабливі та зручні варіанти раковин.

Форма чаші

Тип чаші повинен відповідати головному критерію: зручність місця для миття начиння та продуктів.

Комфортні у використанні чаші:

  1. Прямокутні - найбільш популярний, універсальний і ємний вид. Зазвичай у них згладжені краї.
  2. Кругли - виглядають модно, ідеально розміщуються в кутку стільниці.

Зустрічаються незвичайні конфігурації: на зразок багатокутника або трапеції. Нестандартної форми буває і сама мийка.

Круглая vs прямоугольная – у каждой свои преимущества

Читайте також: Як вибрати змішувач для кухні – 3 параметри сантехніки, на які варто спиратися при покупці

Кількість чаш миття

Місце для миття посуду відрізняється чисельністю раковин, виконанням та вбудованими крилами.

За кількістю чаш розрізняють мийки:

  • з однією ємністю;
  • з основною та додатковою ємністю;
  • з двома основними ємностями.

Яку мийку краще вибрати для кухні, залежить від метражу приміщення та смаків господарів. Варіант із однією раковиною підійде для невеликої родини. Мийка з додатковим відділенням підходить, щоб класти промиті прилади чи чисті фрукти та овочі. Якщо каструль і тарілок використовується багато, краще обзавестися двома повноцінними чашами або задуматися про посудомийну машину.

Цікаво почитати: Чи варто купувати посудомийну машину: 6 плюсів приладу

Існують також універсальні та обертові мийки, розташування чаш у яких при монтажі не принципово. Зустрічаються конструкції з лівим або правостороннім розташуванням основної ємності, а також кутові. Виготовляють їх із додатковим крилом – рифленою площиною, де зручно залишати тарілки і чашки для висихання.

Разные типы моек с основной и дополнительной чашей и крылом

Глибина чаші

Габарити визначають практичність кухонної сантехніки. Місткість вимірюють залежно від трьох даних: ширини, довжини та поглибленості чаші, а також від діаметра (для круглих виробів). Такі відомі моделі бренду FRANKE, як «Цукор», «Ваніль», «Шоколад» мають глибину 20 см. Для миття посуду оптимальним вважається поглиблення мінімум 15 см. Перед покупкою варто розібратися, яке миття краще підійде за габаритами для кухні.

Вибір мийки за способом установки

Тип монтажу – ще один важливий момент кухонної сантехніки. Деякі одиниці припускають розміщення тільки щодо стільниці, інші ж можна монтувати іншими шляхами.

Варіанти монтажу:

  • врізні;
  • накладні (під і над стільницею).

Перший метод передбачає кріплення бортиків миття в прорізах стільниці. Другий – це кріплення країв над або під поверхнею меблів. Найчастіше мийки на кухні прикріплюють над стільницею. Це доступний та простий тип кріплення. У цьому борти піднімаються над площиною тумби, граючи роль обмежувача води.

Разные типы монтажа кухонных моек

Вибір за типом матеріалу

Коли визначилися з розміром, конструкцією та кольором миття, питання залишається за матеріалом виробу. Сьогодні корпуси раковини виготовляють із стійкої до корозії сировини.

Наприклад, сюди підійде такий матеріал, як:

  1. Нержавіюча сталь.
  2. Кераміка.
  3. Штучний камінь.
  4. Чугун.

Також трапляються мийки з такої сировини, як композит. Має попит і акрилова сантехніка.

Нержавіюча сталь

Мийки з нержавіючої сталіДОВГОВІЧНІ і відносно недорогі. Якісний Сплав міцний, не боїться температур, не піддається корозії, не потребує спеціального догляду. Першосортна Нержавіюча сталь не блякне з часом. Щоб Підтримувати належний вигляд, достатньо звичайних засобів для чищення. Цьому сприяє правильне співвідношення хрому та нікелю.

Як вибрати мийку для кухні з нержавіючої сталі? якість можна магнітом: справжня нержавіюча сталь його не притягує.

Може зацікавити: Чим і як правильно мити плиту з нержавіючої сталі – 3 основних правила

Мойка из нержавейки впишется в любой интерьер

Кераміка

Керамічні раковини відрізняються елегантністю. Вони важкі і виглядають добротно. Такі моделі вибирають через натуральне походження кераміки, яка не виділяє шкідливих речовин. Глянцева поверхня легко миється, не деформується, поглинає шум води.

Купуючи таку модель, бажано звернути увагу до складу кераміки. Фаянсові схильні тріскатися, тому віддайте перевагу міцним фарфоровим або керамогранітним. Краще вибирати екземпляри з емалевим покриттям, щоб кухонна сантехніка завжди виглядала як нова.

Штучний камінь

Мийки зі штучного каменю багато і користуються підвищеним попитом у покупців. Це не синтетичний матеріал, в процесі виготовлення застосовують тільки натуральну сировину – композит, який є крихтою міцного природного каміння, сполученою смолою. За основу беруть граніт, кварц, мармур.

Такі матеріали нешкідливі та екологічні. На відміну від природного каміння, штучні аналоги теплі на на дотик. Деякі моделі покриті сумішшю, яка перешкоджає розмноженню цвілі та мікробів.

Текстура искусственного камня гладкая и напоминает шлифованный гранит

Популярні види штучного каміння – тектонайт і фраграніт. Відмінності матеріалів:

  1. Мийки з тектонайту нагадують гранітні вироби. Витримують температуру до 3000С, стійкі до ударів, не вимагають спеціального догляду, не вицвітають з часом.
  2. Мийки із фраграніту роблять із міцного естетичного матеріалу, в основі якого – натуральний кварц. Термостійкість – до 2800С. Мають протиударні властивості, поверхня не дряпається, а спеціальна добавка у складі вбиває 99% мікроорганізмів.

Формули штучного каміння тектонайта і фрагранита винайшли і запатентували в ТМ FRANKE.

Чугун

Чавунний матеріал корпусу кухонних мийок відрізняється довговічністю та міцністю. Сучасні моделі покривають шаром емалі, після чого сантехніка набуває глянсового блиску. Така глазур не поглинає запахи, пом'якшує шум струменя води. Однак емальовану поверхню легко подряпати абразивними засобами або твердими губками. Чавунні раковини чудово підійдуть до індустріального інтер'єру. Прийнятні за ціною.

Современные чугунные эмалированные мойки превосходно выглядят

Які властивості у популярних матеріалів?

Нержавіюча сталь Кераміка Штучний камінь Чугун
Довговічність Так (але тільки якісна) Так Так Так
Міцність Так (але вм'ятини від сильних ударів) Так (але боїться сильних ударів) Так Підвищена
Практичність Так Та Так Так
Вартість Недорогі Прийнятна Дорого Недорогі

При покупці сантехніки потрібно уважно розглянути фактуру матеріалу. Він має бути однорідним, без бульбашок, розлучень, плям. Будь-які винятки свідчать про шлюб виробу.

Інші матеріали

На ринку також присутні мийки з інших матеріалів. Виробники пропонують акрилову кухонну сантехніку. Акрил – це спеціальне скловолокно, що відрізняється легкістю та низькою Теплопровідністю. Такі раковини невибагливі у догляді, не поглинають запахи, ними не розмножуються мікроби.

Найкращі мийки для кухні: рейтинг виробників

У виборі кухонної раковини покупці довіряють перевіреним виробникам. Деякі торгові марки визнані лідерами ринку виробів із одного матеріалу, інші справляються з різними нішами.

Хто очолює рейтинг найкращих виробників? Топ-5 фірм:

  1. FRANKE (Швейцарія).
  2. BLANKO (Німеччина).
  3. ALVEUS (Словенія).
  4. TeKa (Німеччина).
  5. SCHOCK (Німеччина).

Цікава стаття: виробників кухонних плит: вибираємо свого лідера

Асортимент мийок дозволить вибрати підходящу під будь-який інтер'єр та потреби. Виробники пропонують перевірені варіанти з одним або двома прямокутними або круглими чашами. Мийки оснащують допоміжними раковинами, крилами, друшляками, протишумними прокладками, сифонами, які мають клапани-автомати для більшої практичності. Для малогабаритних кухонь є кутові раковини, більш компактні. Матеріали, з яких виготовляються мийки, стійко переносять зміну температури, витривалі до впливу побутової хімії. Крім того, вони мають стильний зовнішній вигляд і прості у користуванні.

Коментарі
Залиште коментар