Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як підібрати кращий ноутбук для монтажу відео – 5 головних параметрів

Дата публікації: 24.10.2018 14:46
Дата оновлення: 24.10.2018 14:46

Багато хто вважає, щоноутбуки, коли справа стосується відеомонтажу, програють у порівнянні зі стаціонарними збірками. З одного боку так і є: системний блок дає більше можливостей для апгрейду, та й збирати його виходить дешевшим. Але хоча класні лептопи для монтажу відео та вище за ціною, вони виграють у мобільності.

лучшие ноутбуки для видеомонтажа

Крім того, є варіанти, в які можна доставляти комплектуючі, та й підключити додатковий монітор з великою діагоналлю чи не до всіх їх. Автономність – ще одна зручна фішка: відсутність можливості підключитися до джерела живлення не завадить внести правки до проекту, якщо це потрібно зробити терміново.

Щоб купити хороший ноутбук для відеомонтажу, важливо звертати увагу не тільки на екран, а й на інші його характеристики, зокрема залізо.

Процесор

Виробникпроцесора- важливий тільки в плані переваг, а ось параметри – головна штука. Слабкий офісний варіант для серйозних монтажних робіт не підійде. 4 ядра + 4 потоки – це необхідний мінімум, а краще, щоб був запас. Але не лише в ядрах справа.

Наприклад, вибираючи ноутбук для монтажу відео зIntel, не варто орієнтуватися виключно на цифри – i5 або i7. Покоління теж значуще. Дідки i7 можуть по потужності та швидкості роботи програвати свіжим i5.

 свежие процессоры от Интел и АМД

Рада:ШанувальникамAMDпідійде Ryzen 7. Ці процесори дешевше інтелівських, а у продуктивності майже не поступаються.

Так, якщо говорити саме про8 покоління, то можна розглядати і i3. Тепер це ПОВНОЦІННИЙ чотириядерник: за характеристиками i3 Coffee Lake Аналогічний i5 попереднього покоління. Та Ж ситуація і з новим «Кавовим» I5, який за потужністю порівняти з i7 Kaby Lake. У НЬОГО 6 ЯДЕР і стільки ж потоків, при цьому він все ще дешевше за старшого Core i7.

Якщо ціна – справа вторинне, то гарний варіант для відеомонтажу – новенький Core i7 восьмого покоління. У нього аж 6 ядер та 12 потоків. Він потягне будь-яку програму – хоч Sony Vegas, хоч Adobe Premier, хоч Final Cut.

Читайте також:Які бувають ноутбуки?

Відеокарту

Як не дивно, але потужність процесора при відеомонтажі важливіше, ніж параметривідеокарти. У сучасних ЦПУ цілком пристойна інтегрована графіка. Її можна розглядати як тимчасове рішення, але рендеринг відео та подібні операції виконуватимуться повільно, що не дуже зручно.

Відеокарти Nvidia рівня 1050 і1050 TIможуть цілком підійти. Але якщо є фінансовий запас, то варто придивитися до 1060. Тут вже можна працювати з комфортом. Але найкращий варіант у десятій лінійці – 1080 TI. Ця відеокарта оснащена солідним прискорювачем та потужним охолодженням. А тому живе довго, не перевантажуючись.

крутой вариант для монтажа видео — ноутбук Zbook Studio G4 (X5E44AV)

Рада:профі підійдеZbook Studio G4 (X5E44AV). Має пристойний запас оперативи, класний екран і відеокарту.

На ціну самої відеокарти, а також на комфорт у роботі з набором функцій ресурсомістких програм для монтажу відео впливає об'єм комплектної відеопам'яті. Тут усе залежить від завдань, покладених на дизайнера. У більшості випадків цілком вистачає GTX 1060 на 6 ГБ, але якщо є можливість купити ноутбук із запасом – варто це зробити.

Цікаво – 10 кращих ноутбуків Леново

Оперативна пам'ять

Тут, як і з усіма комплектуючими, працює правило: чим вищі параметри, тим краще. Нижче – мінімальні характеристики оперативної пам'яті, яка повинна бути в хорошому ноутбуці для відеомонтажу.

  1. Об'єм ОЗП – 8 Гбпри FHD роздільній здатності і16 Гб при 4К.
  2. Приріст у продуктивності може дати і двоканальний режим. Простіше кажучи, у материнських платах із чотирма слотами дві планки ОЗП вставляються через одну. Краще взяти 2 планки по 4 гіга, ніж одну на вісім.
  3. Швидкість та версія DDR теж мають значення. DDR4 з частотою 2666 МГц – те, що треба.

Корисно знати:Не заряджається ноутбук: 5 основних причин і більше 10 способів вирішення

Пам'ять

Велика вихідна вага файлів змушує запасатися об'ємним інформаційним сховищем. Заощаджувати на HDD не варто, і краще поставити їх дещо, якщо в ноутбуці є місце. Як варіант, можнакупити зовнішній накопичувач.

DELL XPS 15 9560 (X5716S3NDW-60S) с 16 Гб ОЗП и SSD на 512 Гб

Варто знати і Ще парочку речей:

  • Жорсткі диски цілком підійдуть для зберігання обробленого матеріалу.
  • ДляОСІ установки софта вкрай бажано підшукати ноутбук з твердотільних накопичувачів (SSD) не менше 240 Гб, а добре б більше – щоб не заповнювати на 100%. Так і накопичувач прослужить довше. До того ж, показники продуктивності злетять, запускатиметься система Вмить (наприклад, Windows, судячи з відгуків, запуститься за кілька Секунд). Та й ВЛАСНЕ ПЗ працюватиме без гальм.

Дивіться також:Ноутбуки Lenovo IdeaPad – повний розбір модельного ряду: особливості 6 серій

Монітор

Купити найкращий ноутбук для відеомонтажу – ОЗНАЧАЄ придбати не тільки нафарширований топовими комплектуючими лептоп, але і модель з класним екраном: великим, з високою чіткістю, що реалістично відображає всю соковитість відтінків.

Рекомендація:Багато дизайнерів рекомендують користуватися екраном ноутбука під час поїздок, відряджень. А для постійної роботи радять придбати додатковий монітор з великою діагоналлю.

Характеристики дисплея для монтажу відео
Діагональ Тут все просто: чим більше, тим краще.
Роздільна здатність 1920×1080 точок – мінімальний поріг для відеомонтажу. Така роздільна здатність допоможе працювати з FHD контентом.
Щоб монтувати відео в 4К, необхідний відповідний екран з показником 3840х2160 пікселів.
Тип матриці Ноутбуки з матрицеюIPSабо MVA – те, що треба. Вони здатні забезпечити реалістичну передачу кольорів, і відрізняються солідними кутами огляду. У IPS, наприклад, вони завжди максимальні – 178 градусів: перенесення кольорів не спотворюється, з якого боку ні подивися.
А ось TN матриці в порівнянні з вищезгаданими панелями не годяться. Кінцевий продукт після обробки та монтажу, який проглядатиметься на TN дисплеї, може виглядати цілком прийнятно. Але якщо відтворити той самий файл на матриці MVA або IPS, результат може розчарувати.

Рада:не всі дисплеї, навіть якщо вони зроблені на базі відповідної панелі, однаково хороші. Отже, вибираючи ноутбук, варто уточнити, який відсоток колірного поля Adobe RGB може відобразити екран конкретної моделі. Природно, що вище показник, то задовільніший результат. Наприклад, уXPS 15 9560- 100%. Функції на кшталт зниження мерехтіння і синього світіння теж стануть у нагоді — очі менше втомлюватимуться навіть при довгій роботі.

Цікаво:Огляд Lenovo ThinkPad X1 Yoga

Поради зі збирання

Нерозбірний девайс підійде як часник. Краще щоб ноут дозволяв докупити і доставити комплектуючі: можливість апгрейдити пристрій допоможе довше залишатися в темі і не змінювати лептоп цілком, як тільки зміняться вимоги до якості монтажу або версії програми.

Рекомендація:Mac – хороший варіант, особливо для" пересувного" веб-дизайнера. Apple роблять легкі, алесуперпотужні Macbook(і), так що тягати їх із собою можна, куди завгодно.

Яку збірку ноутбука краще купити для відеомонтажу, залежить від завдань графічного дизайнера. Так, немає сенсу купувати дорогу модель з 4К екраном, якщо користувач тільки вчиться монтувати. Те саме стосується і характеристик заліза.

ноутбуки для видеомонтажа ThinkPad P71 и DREAM MACHINES Clevo X1080-17

А ось професіоналам вже слід придивитися до моделей дорожче: вони допоможуть досягти вищої якості роботи. Наприклад,DREAM MACHINES Clevo X1080-17з GTX 1080 на борту цілком здатний замінити стаціонарний комп'ютер і перевершити безліч з них за продуктивністю. І хоча він позиціонується як ігровий, для монтажу відеоролика в FHD дуже підходить.ThinkPad P71- один з кращих варіантів для профі. Повноцінна графічна станція має невелику вагу, чудову матрицю і сенсорний дисплей з роздільною здатністю 4К. А ще в цій збірці стоїть професійна відеокарта, яка стане в нагоді і для 3D моделювання.

Почитайте на дозвіллі:ASUS ZenBook або VivoBook – порівняння 2-х популярних серій ноутбуків

Різні виробники роблять ноутбуки під будь-які завдання, враховуючи вимоги користувачів. Так, модель для відеомонтажу – це обов'язково класний лептоп з гарним залізом, чудовим екраном та відеокартою. Пам'яті, як оперативної, так і внутрішньої, у такого лептопа має бути багато, інакше програми можуть гальмувати, а ролики не буде де зберігати. Рекомендації щодо складання девайсів для графічного дизайну та монтажу відео майже не відрізняються. Хіба що новачкам можна порадити не гнатися за топовими професійними збірками, а спочатку повчитися на чомусь простіше.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії