Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Інструкція в 4 пунктах, як підключити проектор до ноутбука

Дата публікації: 13.01.2020 11:46
Дата оновлення: 13.01.2020 11:46

Стаття відповідає на питання, як підключити проектор до ноутбука. Гайд допоможе уникнути поширених складнощів і зробити синхронізацію двох девайсів за кілька хвилин. Яким буває подібне підключення, і як вирішити поширені помилки – нижче.

Подключение проектора к ноутбуку

Зверніть увагу: Проектор для домашнього кінотеатру – як вибрати і який з 3 видів краще

Як підключити проектор до ноутбука

Ноутбуки останнього покоління підтримують бездротову передачу даних. Але також залишаються моделі, підключити проектор до яких можна за допомогою кабелю.

Поширеними способами підключення відеопроектора до переносного комп'ютера є:

  • HDMI;
  • mini HDMI;
  • VGA;
  • Wi-Fi.

Особливих складнощів в тому, як подконнектіть проектор, наприклад Acer P5327W, комп'ютера, немає. Але, якщо така дія виконується вперше, можуть виникнуть незрозумілий моменти. Далі – як підключити проектор до ноутбука за допомогою вищевказаних методів.

Радимо почитати: Як вибрати проектор для будинку

Проводове підключення

Щоб підключення проектора до комп'ютера пройшло без проблем, потрібно заздалегідь визначити, який кабель доведеться використовувати – VGA або HDMI. У першому випадку відео буде відображатися в звичному телевізійному або DVD дозволі, у другому – в режимі високої чіткості, HD або Full HD.

Проводное подключение проектора к ноутбуку

Якщо тільки планується покупка, варто уточнити, як підключити проектор ACER або іншого бренду до ноутбука. Найкраще використовувати HDMI, оскільки він забезпечує найвищу якість зображення.

Важливо: При відсутності необхідного порту на одному з пристроїв доведеться вдатися до використання перехідника. Це зменшує якість зображення, але при перегляді фільмів або презентацій відміну практично не помітно.

Ще одна проблема може виникнути, якщо на одному з пристроїв відсутній і VGA, і HDMI. Це означає, що потрібно буде придбати адаптер VGA-DVI.

При підключенні ноутбука до проектора важливо пам'ятати, що перед установкою шнура обидва девайса рекомендується знеструмити. Включення в розетку можна виконати тільки після того, як в порти вставлені штекери дроти. Першим включають проектор, потім – ноутбук, щоб забезпечити коректне відображення контенту.

Не пропустіть: проектори Acer: для дому та офісу, роботи і розваг

бездротову

Як підключити проектор до ноутбука Windows 7 завдяки бездротовій мережі? Робиться це дуже просто. Wi-Fi кабель приєднуються в USB-порти обох пристроїв. Якщо лептоп або відеопроектор володіє вбудованою платою Вай-Фай – без зовнішньої антени можна обійтися.

Беспроводное подключение проектора к ноутбуку

Для того, щоб синхронізація пройшла успішно, на ноутбук попередньо доведеться встановити драйвера проектора. Для останніх версій Windows, починаючи з сьомої і вище, драйвера для багатьох моделей відеопроекторів вже встановлені. Тому нічого скачувати з інтернету або зчитувати з CD-диска не доведеться.

ПК не бачить пристрій

Якщо комп'ютер не бачить проектор, причину потрібно шукати, в першу чергу, в драйверах. Проблема вирішується за допомогою їх установки і подальшої перезавантаження лептопа.

Як виводиться картинка

Після того, як пристрій (Acer X118H) було успішно підключено, зображення на проецируемую поверхню виводиться через меню: «Дозвіл дисплея » -« Кілька екранів »-« Розширити ці дисплеї ».

У Windows 8 висновок відео робиться ще простіше. В меню керування вибирається «Роздільна здатність дисплея», потім потрібно всього лише натиснути на кнопку вибору зовнішнього екрана.

Прочитайте на дозвіллі: збільшити продуктивність ноутбука – 8 способів

Різниця в з'єднаннях з лептопом і комп'ютером

При використанні операційних систем Microsoft принцип роботи ноутбука і персонального комп'ютера по собі дуже схожий. Відмінності полягають лише в «залізі». Якщо у користувача не підключається проектор до ноутбука, можна використовувати інструкцію підключення цього пристрою до ПК.

Важливо: На багатьох сучасних моделях лептопів відсутні не тільки входи VGA і DVI, але навіть HDMI. Замість них є mini HDMI и USB. Це означає, що доведеться використовувати адаптери.

Налаштування після підключення

Щоб підключення проектора до ноутбука пройшло без складнощів, досить виконати всі кроки інструкції в правильній послідовності.

На цифровій клавіатурі більшості сучасних ноутбуків є позначення, що дозволяють одним натисканням почати трансляцію відео або слайдів на великому екрані. Кнопка розташована в ряду F (від F1 до F12 в залежності від виробника ноута).

Кнопку необхідно затиснути одночасно з Fn.

Корисно: ноутбуків до 10000 гривень – рейтинг популярних моделей

Картинка

Меню, яке виникає після показу картинки на зовнішньому екрані, показує користувачеві наступну закритість:

  1. Тільки комп. Все відображається лише на дисплеї ноута, в той час як трансляція з проектора неактивна.
  2. Дублювати. Трансляція з дисплея лептопа відбувається через проектор і дублюється на стінці. Це свого роду процес копіювання. Найчастіше даний режим використовують для проведення навчальних та робочих презентацій.
  3. Розширити. На робочому столі відбувається поділ екрану на дві половини. Таким чином права частина екрану буде показана на проекторі, ліву бачити аудиторія не зможе.
  4. Тільки проектор. Зображення транслюється на проектор, в той час як екран ноутбука неактивний.

Нюанси для PowerPoint

Презентація схематичних зображень і слайдів за допомогою офісного пакету Microsoft Office відбувається через PowerPoint. Її творці припускали використання в парі з проектором, тому вона має ряд допоміжних функцій, помітно спрощують роботу.

У PowerPoint можна виводити різні зображення: текст промови або доповіді – на монітор, а картинку – на великий екран. Щоб це зробити, знадобитися зайти в верхнє меню PowerPoint і вибрати «Показ слайдів» – «Показати режим доповідача».

У цьому режимі доповідач зможе бачити на ПК або ноутбуці не тільки свій текст, а й невелике вікно з інформацією, які слайди зараз демонструються на великому екрані. Це звільняє людину від необхідності кожного разу обертатися для контролю синхронності показу.

Ручна настройка

При виведенні відео чи іншого зображення на великий екран іноді може виникнути непередбачена проблема – картинка буде не дуже чіткою. Це може бути пов'язано зі збитим фокусом (доведеться налаштовувати вручну) або забрудненої лінзою на проекторі (потрібно буде протерти мікрофіброю).

Ще одна проблема може стосуватися неправильного розширення, коли на дисплей виводиться картинка не в HD або Full HD, а в SD. Тут ситуація виправляється так: клацнути на праву кнопку мишки на робочому столі. З спливаючого меню вибирається «Дисплей», після – «Розширення екрану» і виставити потрібне (для Windows 8 і 10 – параметри екрану). Для інших ОС порядок дій той же.

Можливі проблеми і як їх вирішити

Нижче – найпоширеніші складності, пов'язані з виведенням відеозображення на великий екран:

Проблема
Причина Спосіб вирішення
Комп'ютер «не бачить» не під'єднані кабелі перевірити, чи щільно приєднаний кабель до порту
вибраний не той порт перевірити відповідність портів входу/виходу з програмним забезпеченням
Відео або слайди не відображаються на великому екрані не проведено налаштування або відсутні драйвера налаштувати підключення відповідно до інструкції
Зображення на великому екрані нечітке не настроєна фокусування перевірити фокус
невірно виставлено роздільна здатність на комп'ютері змінити дозвіл

Подключение проектора к ноутбуку

Особливих складнощів при підключенні відеопроектора немає. Завдяки тому, що сучасні ОС (операційки) мають базові налаштування (можна почати виведення слайдів без установки додаткового софта), процес інсталяції повинен бути завершений протягом 5-15 хвилин. Найголовніше, про що слід подбати перед покупкою проектора, це присутність необхідного інтерфейсу для кабелю іншим кінцем.

Коментарі
Залиште коментар