Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Що подарувати автомобілісту: ТОП 10 ідеальних презентів

Дата публікації: 28.12.2022 15:26
Дата оновлення: 12.01.2024 15:19

Кожен сьомий автомобіліст, окрім стояння у пробках та складання списку бажань, розмірковує не лише про святковий стіл, а й про практичні речі, які порадують його водійське его та «сталевого коня». Ми подумали-подумали та пропонуємо подарувати любителю машин ось що! А ви вирішуйте, вибирайте.

Безпровідна гарнітура

Вуха зайняті, руки вільні — бездротова гарнітура працює без підзарядки до 6 годин. А якщо врахувати, що навушника два, заряджати їх можна по черзі, завжди залишаючись на зв'язку. Пристрої з надійною посадкою відмінно тримаються у вушних раковинах. У крайньому разі, можна вибрати модель із завушинами, щоб не втомлюватися від тих, що випадають.

бездротові навушники в кейсі

При виборі блютуз-гарнітури для водія бажано дослухатися до якості передачі голосу, вона оптимальна при характеристиках середньо цінового сегмента. Надійність зв'язку забезпечують моделі з версією Bluetoos 5.0 - 5.2. У більшості з них можна переналаштувати керування та зробити автоматичне приймання дзвінків.

Курс екстремального водіння

Пройшовши цей курс, водій насамперед навчиться відчувати автомобіль в екстремальних ситуаціях. Стане впевненішим, оскільки відпрацює прийоми, які використовують професійні перегонники. Відточить навички водіння при відключеній електронній системі безпеки та зупинки автомобіля із застосуванням ручного гальма.

екстремальне водіння

Крім цього, відпрацьовує кілька стандартних трюків — «змійку», поліціянський розворот та керовані замети. Важливо розуміти, що такі навички вражають новачка, але не дають практичної користі. Тому значно кориснішими будуть курси контраварійного водіння. Він навчиться:

  • вчасно гальмувати перед перешкодою, яка раптово з'явилася на дорозі;
  • своєчасно об'їжджати перешкоду;
  • уникати ковзання машини;
  • вписуватися в повороти навіть за перевищеної швидкості;
  • керувати автотранспортним засобом із включеною системою безпеки.

Ручний автопилосос

Чисто там, де не смітять. А там, де смітять, ручний автомобільний пилосос на допомогу. Такий подарунок допоможе водієві за лічені хвилини навести порядок у салоні: зібрати пил, крихти, шерсть.

прибирання в салоні авто

Щоб презент не розчарував одержувача, досліджуйте п'ять параметрів моделі, що сподобалася перед покупкою:

  1. Тип живлення
    Акумуляторні з необмеженим радіусом дії. Ті, що працюють від прикурювача, зі стабільною потужністю.
  2. Потужність
    Для щоденного прибирання достатньо пристрою, що споживає 65 Вт. Якщо чистити доводиться особливо ретельно — не менше 180 Вт.
  3. Наявність насадок
    Повинні бути в арсеналі для чищення ворсистої поверхні, для вузьких та важкодоступних ділянок.
  4. Тип сміттєзбірника
    Практичніше пластиковий контейнер.
  5. Оптимальна вага
    Не більше 1300 грамів.

GPS-навігатор

GPS-навігатор є корисним подарунком для автомобіліста, оскільки допомагає прокласти маршрут, об'їхати пробки або місця проведення ремонтних робіт. При покупці важливо орієнтуватися на низку параметрів, описаних у таблиці:

Програмне забезпечення
«Navitel» — поєднує простоту управління з можливістю безплатного оновлення карт
Діагональ екрана Від 5 до 8 дюймів, залежно від наявності вільного місця на панелі
Інтерфейси додаткового зв'язку Модуль Wi-Fi або sim-карта дозволяють прокласти маршрут, отримувати повідомлення про пробки
Автономність роботи Використовуючи лише автомобіль, цей параметр не критичний. Для пішого або велотуризму варто звернути увагу на час роботи з використанням заряду акумулятора
Мапи Наявність можливості завантаження актуальних оновлень
Діапазон температур Має значення, якщо навігатор у спеку і мороз залишається в машині
Дизайн Розташування кнопок керування навігатором не повинно створювати проблем під час керування
Опція автоматичного прокладання маршруту Актуальна для незнайомих міст та далеких подорожей

Відеореєстратор

Якщо дарувати відеореєстратор, то доведеться вибрати між трьома категоріями. Класичні моделі зібрані в один блок, який встановлюють на склі та на торпеду, за допомогою кронштейна. Модульні камери та робочий блок розділені. Це дозволяє розташовувати камери з потрібного боку, де потрібна фіксація подій на дорозі. Відеореєстратор-дзеркало встановлюють над дзеркалом заднього виду. Така модель не заважає огляду та не привертає уваги.

увімкнений відеореєстратор

При покупці відеореєстратора, важливо приділити увагу якості процесора і матриці, вибрати роздільну здатність екрана, який забезпечить відео стандарту Full HD, кут огляду не менше 135 °, надійність кріплення та обсяг пам'яті.

На замітку: Який відеоредактор вибрати: топ-5 популярних програм

Автоокуляри

Якщо доводиться думати, що подарувати автолюбителю, у якого є все необхідне, як варіант — окуляри для водіння з покриттям антивідблиску. Такий аксесуар допоможе пом'якшити відблиски від сонця чи світла фар. Найкращим рішенням стануть ті, які мають поляризаційний фільтр. Він блокуватиме відблиски та сліпуче світло. При носінні антивідблискових окулярів не так швидко втомлюєшся за кермом.

водій в окулярах із коричневими лінзами

Тим, кому часто доводиться їздити ночами, краще взяти аксесуар із лінзами жовтого кольору. Вони також ефективні під час дощу та туману. З коричневими лінзами вважаються такими, що мінімально спотворюють сприйняття кольору, що вкрай важливо для безпеки керування транспортним засобом.

Якщо брати на подарунок, важливо заздалегідь з'ясувати можливість повернення та обміну окулярів, куплених як презент. Краще брати з рівнем затемнення — II або III: антивідблискові або поляризаційні.

До уваги: ​​Підготовка автомобіля до зими: 7 пам'яток для водія

Сертифікат на хімчистку або автомийку

Це дуже гідний подарунок, оскільки професійна хімчистка усуває скупчення бруду та пилу у всіх куточках, до яких важко дістатися. Або вони непомітні. Можна вибрати між сухим, вологим або паровим чищенням і залишатися впевненим у дбайливому догляді за салоном автомобіля.

Органайзер для салону

Часто він у вигляді сумки, що зручно, щоб тримати необхідний дріб'язок у межах досяжності. Під кожну річ відведено своє місце — немає жодного хаосу в салоні!

органайзер у машині

Серед переваг такого аксесуара різноманітність моделей та форматів — в асортименті представлені короби, «трансформери», чохли. Дизайн дозволяє створити колірний акцент або підкреслити стиль оформлення салону. Міцність та простота догляду за органайзером. А також якість застібок та фурнітури, кількість кишень та відділень.

Читайте: Як вибрати компресор для авто: 6 основних параметрів

Килимки та накидки для сидінь

Самі знаєте: накидки для сидінь та килимки для салону захищають від забруднень «рідні» і зберігають цілісність оббивки. Вони створюють затишок та комфорт.

Коли вибирають накидки, дивляться на матеріал. Найпрактичніше алькантара, екошкіра і велюр, оскільки відштовхують бруд, добре відмиваються, швидко сохнуть, не дають усадку. Килимки для салону прослужать з десяток років, якщо їх вчасно мити та ретельно просушувати. Гумові не бояться вологи, проте на морозі тріскаються та руйнуються. З поліуретану — не пахнуть гумою, захищають від вологи, підходять для будь-якої погоди та сезону. З текстилю з прогумованою основою та щільним ворсом теж добре захищають від вологи.

килимок під ноги з текстилю

Підбираючи на подарунок килимки та накидки, враховуйте, що вони повинні гармоніювати із загальним оформленням салону, його стилем та кольоровою гамою.

Пізнавальна стаття: Як заощадити на бензині: 5 робочих порад

Утримувач для смартфона

Будь-який автомобіліст потребує доступу до смартфона під час поїздки, щоб дзвонити, приймати повідомлення або використовувати програми. Тримач смартфона з магнітною фіксацією дозволяє легко знімати телефон і повертати на місце. З механічним затиском — надійніше фіксує, а з електромеханічним затиском — реагує на датчик руху й автоматично фіксує телефон.

смартфон у тримачі на лобовому склі

Тримачі встановлюють на дефлектори, лобове скло, панель приладів, дзеркало заднього виду і на підголівник, якщо необхідно розважити малюка, який їде на задньому сидінні. Тому при покупці важливо врахувати вагу моделі, дизайн та опцію регулювання кута нахилу.

Тепер знаєте, що подарувати автомобілісту для машини з нагоди урочистостей. Самі бачите: вибір корисних гаджетів та аксесуарів величезний, завжди є можливість порадувати близьку людину чи колегу презентом, який не залишить його байдужим. Однак передбачити всі нюанси складно, тому при покупці варто відразу дізнатися про можливість повернення або обміну на модель з оптимальними характеристиками.

Для загального розуміння: Як вибрати каністру для бензину — 6 ознак якості

Коментарі
Залиште коментар
Категорії