Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Що таке мультиварка із 3D-нагріванням: вивчаємо техніку по 3 пунктах

Дата публікації: 28.09.2018 12:55
Дата оновлення: 28.09.2018 12:55

Всі, хто любить пироги і бісквіти з рум'яною скоринкою, відразу закохаються в мультиварку, оснащену функцією 3д-нагріву. Така техніка в рази спрощує підготовку кондитерських виробів, перетворюючи кожен кулінарний експеримент в шедевр.

 Мультиварка с технологией 3Д-нагрева

Мультіварок з подібними можливостями «раз-два та й Усе». Як правило, ця технологія найчастіше зустрічається в преміум-сегменті, де зібрані прилади за чималу ціну. У чому ж особливість нової розробки і чи варто вона своїх грошей? Стаття розповість все про мультиварки з 3D нагріванням: пояснить, що це таке і підкаже, чи виправдає покупка надії.

Стаття в тему: 5 причин мати мультиварку у себе на кухні

Що таке 3Д-нагрів в мультиварці?

Технологія буває двох видів: з використанням стандартних ТЕНів і індукційна. У першому випадку виробники просто встановлюють нагрівальні елементи з усіх боків робочої ємності, завдяки чому, продукти однаково прогріваються, незалежно від їх розташування в чаші.

Мультиварка с 3Д-нагревом

Індукційна система нагрівання з ефектом 3Д має свої особливості. Чи включається вона миттєво, одразу ж після активації мультиварки. Швидко «розпалює» стінки чаші, минаючи стадії поступового розігріву та охолодження. Тут використовуються елетротени або магнітні поля. Розташовані вони знизу, на кришці і з боків, як би обволікаючи чашу з трьох сторін, але не торкаючись при цьому до її поверхні. Власне, звідси і назва – 3Д.

Завдяки цій технології продукти готуються в 3 рази швидше, зберігаючи корисні властивості. Крім того, значно економиться витрата електроенергії. Яскравий приклад такої «помічниці» – модель Philips HD4749/03.

Техніка з 3Д функціоналом вельми зручна: не потрібно перевертати їжу, заважати продукти, хвилюватися, що блюдо залишиться напівсирим або буде занадто «перетримати». Особливо ефективно 3Д нагрів проявив себе в режимі «Випічка». Повітряні кекси, коржі для тортів, пампушки і багато іншого тепер рівномірно пропікається з усіх боків, не пригоряють і не липнуть до поверхні.

Цікаво почитати: найпопулярніших мультіварок

З'ясувавши, що таке мультиварка 3D, можна переходити до особливості технології.

Переваги та недоліки мультіварок з 3Д

Оскільки мультиварки з такою фішкою відносяться до люкс-моделям, то і функціонал у них відповідний. Так, 3D-нагрів доповнений допоміжними можливостями, головна мета яких – збільшити користь від тривимірного процесу готування. Таких програм в мультиварці від 15 і більше. Вони допомагають творити кулінарні шедеври на будь-який смак, зберігаючи їжу теплою і апетитною ще тривалий час після завершення процесу.

 Блюдо, приготовленное в мультиварка с 3Д-нагревом

Сама технологія 3Д-нагріву володіє безліччю достоїнств. Ось 3 найкрутіших:

  1. Завдяки рівномірному прогріванню з трьох сторін і відсутності тепловтрат, продукти в точності досягають заданої ступеня готовності, не переварюючи і не висихаючи. За всіма маніпуляціями техніки стежить центральний процесор, який контролює температуру, визначає рівень соковитості страви і навіть коментує дії мультиварки через голосовий датчик. Правда, такий апгрейд поки доступний тільки в мегадорогіх моделях.
  2. Щоб 3Д технологія радувала своєю продуктивністю тривалий час, в ній передбачена спеціальна захист від перегріву. Якщо раптом такий момент станеться, техніка просто відключиться. До речі, пристрій не запрацює і в разі, коли господиня забуде покласти в робочу чашу продукти.
  3. 3D-нагрів також передбачає режим «томління» їжі. Каша, картопля, інші гарніри, а також наваристий борщ або солянка виходять на смак такими, ніби їх готували в печі. Цей вищий пілотаж на рівні кращого Мастершеф кухонна техніка завдяки можливості регулювати коливання температур в процесі приготування.

Не позбавлені 3Д пристрою і мінусів. Найістотнішим з них виступає ціна. Так, Моделі з функцією нового покоління коштують від 100 $.

Читайте також: 10 кращих виробників мультіварок

Чи варто переплачувати за опцію 3Д-нагріву?

Мультиварки з 3Д нагріванням особливо затребувані у користувачів, які не мислять своє життя без борошняних страв. Всілякі:

  • випічки;
  • суфле;
  • запіканки;
  • пироги з фруктовими начинками і багато іншого ...

... вийде ідеально смачним, з підсмаженою скоринкою і ніжною текстурою.

Стаття в допомогу господиням: ТОП-3 найбільш апетитних рецепта піци в мультиварці

Ті, хто не належать до категорії ласунів і рідко користуються можливістю напекти пирогів на всю сім'ю, навряд чи оцінять гідності тривимірних полів. Приготувати каші, супи або протушкувати овочі можна і на звичайній мультиварці, вартість якої в рази дешевше" наворочених" моделей.

 Жаркое из мультиварки с 3Д-нагревом

Щоб точно визначити всі «за» і «проти», логічно буде порівняти параметри звичайної мультиварки з 3Д-варіантом. Для прикладу взято моделі преміум-класу. Результати батла – в таблиці.

Модель
Кількість програм Таймер відстрочки запуску Антипригарне покриття чаші Можливість підтримки температури Потужність, Вт
Moulinex MK805E32 69 є є є 1200
Philips HD2178/03 14 є є є ТИСЯЧІ

Читайте також: Як вибрати мультиварку

Замість підсумку

3Д-нагрів – хороша штука: модна, технологічна, допомагає в лічені миті приготувати вечерю на всю сім'ю або показати свої кулінарні таланти. І якщо при виборі мультиварки передбачений гнучкий бюджет, то краще віддати перевагу моделям саме з цієї технологій. Тим же, хто поки не назбирав на ноу-хау, засмучуватися не варто, адже звичайна мультиварка виконує більшість тих же функцій, що і суперноваторская.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії