Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Що таке коверлок і оверлок – в чому різниця між 2 приладами?

Дата публікації: 28.09.2018 11:55
Дата оновлення: 15.04.2024 13:15

Що таке проста швейна машинка, нехай навіть з вбудованим дисплеєм, знають, мабуть, всі. А ось що таке оверлок та коверлок, чим ці прилади відрізняються від класичного швейного апарату, можуть розповісти хіба що професійні швачки. Ця стаття зніме покриви таємничості та відповість на запитання:

  1. що таке оверлок та коверлок;
  2. чим вони відрізняються один від одного.

как выглядят оверлок и коверлок

Що таке оверлок?

Оверлок – це різновид швейної машини, яка вміє обмітати зрізи текстилю. Він дає можливість створювати гарний виріб, наприклад, одяг, штори, оскільки не дає зрізам обсипатися і розпускатися, надаючи йому завершений вигляд без ниток, що стирчать на всі боки. Окрім обмітування, оверлок ще й зрізає зайву тканину.

Оверлок використовують як у професійних швейних майстерень та ательє, так і в домашніх умовах. Прилад обрізає край тканини та вирівнює її, створюючи рівні шви. Він також обточує матеріал, утворює роликовий шов, прискорюючи роботу. За допомогою зигзагоподібного шва оверлок закріплює краї матеріалу. У простих швейних машинах такої функції не знайти.

 оверлок M 840 DS

Порада: якщо потрібна якісна та компактна модель оверлока для дому чи невеликого ательє, то M 840 DS відмінно підійде. Він має невеликі габарити та зручну ручку для транспортування. А ще в нього зручно заправляти нитки шляхом кольорових покажчиків.

Це відразу підвищує якість виробу та додає привабливості його зовнішньому вигляду. Міцні, рівні краї, які можна порвати, тільки доклавши величезне зусилля – ось результат використання оверлоку. Саме тому такий вид швейної машини найчастіше використовують для створення дитячого та спортивного одягу, постільної білизни.

Читайте також: Який вибрати оверлок: поради рукодільницям

Які бувають

Моделі оверлоків ділять за кількістю ниток. Звичайно, від цього залежить вартість швейного приладу. Поширені варіанти – це пристрої з двома, трьома чи чотирма нитками.

Цікаво: Minerva M 640 DS - універсальний варіант, що поєднує в собі всі перелічені в таблиці типи.

работа оверлока

2-нитковий
Підійде для дому
3-нитковий Підходить для невеликого ательє
4-нитковий Для великих майстерень, т.к. вміє виконувати більший об`єм роботи за менший час, порівняно з рештою двох видів

Можливо, зацікавить: 5 причин мати мультиварку у себе на кухні

Що таке коверлок?

Коверлок часто плутають із оверлоком, але вони різні. Що ж собою являє апарат? Це такий оверлок, який до того ж вміє робити розпошивальні шви. Пласкі шви використовують під час обробки трикотажу. Зробити сточуюче-помітний шов коверлок теж здатний. Він шиє ланцюговим рядком. Приклад зручної моделі - M5000CL з регулюванням ширини обрізу. До того ж, до коверлоку, як правило, поставляється безліч аксесуарів.

что умеет коверлок

Іншими словами, коверлок – це прилад, в якому поєднані функції розпошивальної машини та оверлочного пристрою. Проте його вміння на цьому не закінчуються. За допомогою цього багатофункціонального апарату можна одночасно робити кілька швів, наприклад:

  • оверлочний + сточування за допомогою ланцюгового рядка;
  • плоский + розклад декоративної нитки.

Коверлочна машинка використовується різними ательє і швейними майстернями. Вона вважається особливо зручною для роботи з трикотажем та еластичним текстилем, оскільки не розтягує тканину, але міцно скріплює її елементи. Шви виходять рівними: нитки та сама тканина не стовпиться.

Порада: щоб не витрачати час на прибирання ниток, стане в нагоді робот-пилосос. З вибором допоможе ТОП-10 найкращих роботів-пилососів: рейтинг популярних моделей.

Чим коверлок відрізняється від оверлока?

Перш ніж говорити про відмінності двох швейних апаратів, варто трохи розповісти про те, що вони схожі. Вони мають одну загальну деталь — петлитель. До речі, без цього елемента не обходяться і розпошивалки, як CoverPro 1000CP. Саме завдяки цьому прилади не потребують шпульки, за допомогою якої намотується нижня нитка. У таких машинках вона заправляється в петлитель і подається прямо з бобіни.

А ось тут і перша відмінність. Воно полягає у кількості петлювачів. У коверлока їх два. Це і дає йому здатність до виконання ланцюгового шва. Коверлок відрізняється від оверлочної машини ще тим, що має більшу функціональність. Він уміє робити помітні, ланцюгові та плоскі – розпошивальні – шви. У ціні також є різниця. Оскільки в оверлока менше умінь, він коштує дешевше за килимову швейну машину. Втім, один килимок вийде точно не дорожче, ніж покупка і розпошивалки, і оверлока.

Цікаво: ланцюговий рядок схожий на косичку. Вона використовується для пошиття трикотажу, джинсу, стрейчу. Такі стібки міцні, вирізняються високою розтяжністю, а тому використовуються для пошиття спортивного одягу.

Дивіться також: Як вибрати швейну машинку?

Різниця між оверлоком та коверлоком — у можливостях. Другий варіант апарату вміє робити більше різноманітних швів. З його допомогою можна і обмітати, і підрізати тканину, зробити ланцюговий та розпошивальний шов. Оверлок має більш обмежені можливості. Він не здатний на плаский шов, як у розпошивалки. Який варіант взяти залежить від потреб. Якщо хочеться багатофункціональності, тоді коверлок – найкращий вибір. Тим же, хто шиє іноді або має звичайну і розпошивальну швейну машинку, варто придивитися до оверлока. Такий прилад обійдеться дешевше.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії