Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Що краще – смартфони Ксяомі чи Хуавей: порівняння топових телефонів за 10 параметрами

Дата публікації: 22.01.2020 12:52
Дата оновлення: 22.01.2020 12:52

Бренди Ксіомі і Хуавей давно «переросли» статус простих мобільних на ОС Андроїд і стали суперниками таким компаніям, як Apple. Але чиї ж гаджети краще? Нижче розглянуті ключові аспекти вибору і проведено порівняння Діджитал-Гігантів.

что выбрать между Xiaomi и Huawei

В тему: Рейтинг смартфонів з цінником до 6000 гривень – 10 популярних моделей

Основні моделі

Ці виробники можуть похвалитися багатим модельним рядом: Xiaomi за минулий рік «вивели в світло »9 смартфонів, а Huawei - 17.

Xiaomi

лучшие смартфоны Xiaomi 2020

У бренда присутні 2 лінійки смартов:

  • Mi;
  • Redmi.

У кожної з них є свої серії, які нумеруються виходячи з покоління. Найперша модель називалася дуже просто – Mi. Далі були Mi2, Mi3, Mi 9 і т.д.

Також Mi-смарт ділилися ще на 3 підгрупи: Note, Max і Mix. Поступово виробник відмовився від класифікації, залишивши тільки Mi.

Структура Redmi практично така ж, як у Mi. Є гаджети «золотої середини», названі просто по порядку появи, такі як Redmi 7, Xiaomi Redmi Note 8 Pro.

У лінійки є 2 підсерії:

  1. Note – флагман, де демонструються нові, але при цьому вже «обкатані» технології і можливості. Найактуальніша модель – Redmi Note 8T.
  2. Redmi Note Pro – найпотужніші девайси від Redmi. Все, що стає модним, з'являється тут, як в Redmi Note 8 Pro.

Huawei

 лучшие смартфоны Huawei 2020

Торгова марка розкололася на 2 повноцінних суббренда: Huawei і Honor. У першого існують такі підсерії:

Серія
Особливості
Y (Youth) Бюджетні мобільні для молоді. Найактуальнішою моделлю вважається Huawei Y7
P (Platinum) Преміум-моделі, які можуть легко конкурувати з гігантами індустрії. Актуальними девайсами вважаються Huawei P Smart Z Huawei P40 Pro
Nova (InNOVAtion) Девайси з незвичайним дизайном. Топовий представник – Huawei Nova 5t.

Honor не ділиться на лінійки – мобільні нумеруються, виходячи з покоління. Деякі успішні моделі мають свої «полегшені» (приставка Lite, C або A в назві) і поліпшені версії (Pro, X, S, Note, I або Max). Одними з найбільш популярних смартфонів є Honor 8S і Honor 20 (YAL-L21).

Цікаво: Як правило, якщо бренд не впевнений в майбутньому якоїсь нової технології, він спочатку тестує її на Honor, вивчаючи як відреагує аудиторія. Якщо вона сподобалася спільноті, її переносять в «материнський» бренд.

Зовнішній вигляд

внешний вид телефонов Сяоми и Хуавей

Пристрої Хуавей і Сяомей виглядають схоже:

  • моноблок з безрамковий екраном;
  • діагональ в межах 6 або 6,5 дюймів;
  • «монобровою», куди вмонтована передня камера.

Корисно: Рейтинг смартфонів до 4000 гривень – 10 популярних моделей

Задня частина приладу від 2 до 4 камер, спалах і вигравірувані ім'я бренду. У бюджетних гаджетах сканер відбитків пальців розташований ззаду, у флагманських девайсах він вже вмонтований в екран.

Xiaomi

лучшие телефоны Xiaomi

з 2018 року Сіомі спіймали тренд на безрамкові телефони. Рамки дисплея стають тоншими, що з часом призвело до появи «монобровою» на місці фронтальної камери, як у Xiaomi Redmi Note 8 Pro 6/128Gb. У більшості моделей її можна «відключити», затемнивши кілька міліметрів екрану зверху.

Цікаво: Тренд на «монобровою» пішов з iPhone X. І якщо купертіновци не додумалися відключати її, то ось китайські виробники придумали і запустили цю фішку зі своїми першими подібними смартфонами.

У 2019 у Сяомей з'явилися експериментальні моделі, як Mi 9T, чия фішка полягає в висувною камері.

У задній панелі найчастіше або класичний чорний колір, або перехідні синьо-фіолетові відтінки, як Redmi Note 8T. Тильні камери розташовуються вертикально по центру, як у Redmi Note 8 Pro, або з лівого боку пристрою.

Huawei

лучшие смартфоны Huawei

Дизайн передньої панелі практично ідентичний Сяомей – безрамкові пристрої з «монобровою». Виняток становить Honor 20, де фронтальна камера знаходиться зліва.

З задньою панеллю все йде набагато цікавіше. Часто можна побачити телефони відтінку морської хвилі, сапфіру, золотий троянди, смарагдові, червоні, фіолетового заходу і класичні синьо-чорні, сірі і білі моделі.

Розташування камери на задній панелі різниться від бренду:

  • Huawei – вертикальне розташування зліва зверху. Є винятки, як Huawei Mate 10 Pro DS Porsche Design.
  • Honor – горизонтальне розташування зліва зверху. Є поодинокі винятки, як Honor 8X і 10i.

Буде корисно: Як вибрати смартфон з хорошою камерою: поради + 4 кращих камерофон

Характеристики

Під цим поняттям мається на увазі апаратно-програмний комплекс, автономність і підтримка смартфона.

Залізо

железо Xiaomi Mi 9 Snapdragon 855

Продуктивність – один з козирів Xiaomi. Вони використовують процесори Snapdragon, які вважаються кращими в своєму класі:

  • бюджетні гаджети працюють на Snapdragon 439;
  • моделі середнього класу використовують Снепдрегон 730;
  • топові користуються флагманським Снепдрегон 855.

В тему: 5 кращих мобільних процесорів для ігор

Хуавей часто користується власними Hisilicon Kirin або покупними MediaTek.Чаще всього в сучасних моделях Huawei можна зустріти процесори MT6761 і Kirin 710 або 980. Іноді бувають виключення – Huawei Y7 Снепдрегон 450.

Нижче – порівняльна таблиця процесорів від Хуавей і Сяомей.

Параметр
Бренд
Xiaomi (Snapdragon 855) Huawei (Kirin 980)
Особливості архітектури Дуже близька до класичної схеми 4 +4, але на модифікованій архітектурі, що дозволяє однаково добре працювати як з важкими однотипними завданнями, так і швидко опрацьовувати складні багатошарові потоки даних. Архітектура 2 + 2 + 4, яка більше заточена під сучасні багатопотокових завдання, ніж попередники.
Графічний процесор Adreno 640, який могутніше навіть багатьох вбудованих відеокарт в бюджетних ноутбуках. Прискорювач Mali-G76, що дозволяє грати в більш ВИСОКОМУ FPS (Показнику кадрів в секунду), ніж Snapdragon 845. При включенні режиму «Турбо» продуктивність телефону виростає до рівня середнього ноутбука.
Особливість процесора Може працювати з 4К-екраном з HDR і 10-бітовим кольором. Його потужності достатньо для перегляду 8К-відео на 360 градусів. Головна особливість – нейроморфний процесор, який відповідає за роботу самонавчального ІІ, який змінює параметри фото, щоб поліпшити підсумковий результат. Він вміє визначати об'єкти по деталях. Це дозволить пристрою більш точно розрізняти предмети схожої форми. При цьому він працює як з фото, так і відео, що дозволяє відокремлювати передній фон від заднього і відразу міняти на ньому зображення.

Читайте також: Honor 10i і Honor 10 Lite: огляд і порівняння 2-х міцних середняків

Технології

телефоны Xiaomi и Huawei

Huawei зміг помітно відзначитися в сфері технологій. Завдяки розробці власних процесорів вони легше оптимізують софт під них, більш ефективно реалізуючи потенціал кожного біта.

Флагмани Хуавей вводять нові технології трохи раніше, ніж це робить Сіомі. Також приємним бонусом є те, що Huawei не забуває про NFC в бюджетних смартфонах, таких як Honor 8A або Huawei P Smart.

В тему: платити смартфоном: 3 системи оплати

Автономність пристрою

как выглядят телефоны Xiaomi и Huawei

Характеристика критично важлива для тих, хто постійно працює з телефоном. В середньому, потужність батареї і час роботи у всіх приблизно однакове.

Слід прочитати: в смартфоні: що це і як працює – 3 головні секрети технології

Xiaomi

Автономність радує навіть в самих «ненажерливих» девайсах Сяомей, які використовують багато заряду. Наприклад, Mi9 витримує до 7 годин безперервної роботи з максимальною яскравістю в 600 ніт, що набагато більше, ніж у інших OLED-телефонів.

При перегляді відео в FullHD з виставлених на 50% яскравістю (чого буде достатньо в житті) акумулятор пропрацював близько 18 годин. У буденних умовах його вистачить на 2-3 дні активної роботи.

Huawei

У флагманського телефону Huawei P30 автономність тримається на таких параметрах:

  • 15 годин – програвання відео на максимальній яскравості;
  • 7,5 – високотребовательние гри.

При цьому навіть бюджетні пристрої, як Huawei P Smart Z, тримають заряд близько двох днів, маючи акумулятор в 4000 мАг.

Важливо: Огляд Honor 20 – доступний флагман: детальний розбір в 6 частинах

Програмна підтримка

У цьому пункті компанії йдуть на рівних, з мінімальною перевагою в сторону Xiaomi . Обидві системи – MIUI від Xiaomi і EMUI від Huawei – постійно оновлюються, вносячи фішки навіть до старих гаджетів.

Порівняння основних параметрів систем винесено в таблицю нижче.

Параметр системи
Xiaomi Huawei
Організація системи Список додатків відсутній: всі програми попередньо винесені на десктоп
Додатковий екран з віджетами , який знаходиться трохи лівіше робочого столу. Він схожий на iOS, але тут немає рядка пошуку. Пошук віджетів доступний з будь-якого екрану і відкривається свайпом вниз.
Більш інформативна багатозадачність. Стоковий екран блокування виглядає елегантніше
Фішки системи Перепризначуваних ліхтарик Контекстне меню при боргом утриманні іконки
Розвинена система клонування додатків Відсутність вбудованої реклами (на відміну від Xiaomi)
PC Mode перетворює кишеньковий смартфон в міні-ПК. Доступно для EMUI 9 і молодше.

Камери

камеры телефонов Xiaomi и Huawei

У Xiaomi камери хороші, проте флагмани трохи поступаються в порівнянні з конкурентом. Але ось в миддл-класі гаджети від Хуавей і Ксіомі йдуть на рівних.

Камери Huawei

Ці телефони можуть похвалитися передовими камерами, створеними з Leica. І справа не в кількості мегапікселів та вирішенні фото – Leica пропонує мобільні камери з високою світлочутливістю, що дозволяє зробити якісне фото навіть пізно вночі. Особливість відзначають в своїх оглядах експерти DXOMark і Verge.

Нижче представлені топові моделі Хуавей з кращими камерами.

Камери Xiaomi

Конкурент Хонор теж не збирається відставати. У таблиці зібрані кращі гаджети з топовими камерами.

Смартфон
Ключові фішки
Huawei P30 Pro
  • Перехід з RGGB (red, green, green, blue) на RYYB (red, yellow, yellow, blue). Камера стала в рази світлочутливість, що робить фотографії практично вполовину яскравіше.
  • ISO 409600 дозволяє робити чіткі фотографії вночі за відсутності сторонніх джерел світла.
  • Наявність 5-крат. оптичного зуму, 10-крат. гібридного і 50-крат. цифрового.
Huawei P20 Pro
  • Зум не погіршує деталізацію
  • Розумне розмиття заднього фону
  • Хороший автофокус
  • Широкий динамічний діапазон
Huawei Mate 20 Pro
  • Мінімальні шуми.
  • Гарна передача кольору.
  • Автофокус.
  • Яскравий спалах.

В цілому ж, цей бренд прославився завдяки своїм камерам. Свого часу у нього просто не було конкурентів – настільки якість випереджало ціну. Сьогодні найближче до якості камер Xiaomi підібралися саме Huawei.

Буде корисно: ТОП-10 кращих фаблет 2019 року – рейтинг найпопулярніших телефонів з великим екраном на вибір користувачів

Ціни

Цінова політика двох торгових марок знаходиться на середньому рівні: вони ще не дуже дорогі, але цілком ймовірно, що через 5-10 років їх можна буде купити по одній ціні з флагманами преміум-сегмента.

Пристрій
Ціна (в доларах США)
Huawei P30 Lite 347
Huawei P Smart Z 269
Honor 8S 112
Xiaomi Redmi 8 189
Xiaomi Redmi Note 8 Pro 277
Xiaomi Redmi 7A 107

Читайте також: ТОП-10 бюджетних телефонів з гарною камерою – рейтинг кращих моделей, які можна купити недорого

Як видно з відгуків, у вічній битві «Сяомей або Хуавей »Немає як переможців, так і переможених. Кожен вибирає те, що подобається саме йому або їй.

Нижче буде доступна порівняльна таблиця виробників.

Характеристика
Виробник
Xiaomi Huawei
ОС Android
Оболонка MIUI EMUI
ROM Від 2 Гб Від 4 Гб
RAM Від 16 Гб Від 32 Гб
Процесор Snapdragon MediaTek або Hisilicon Kirin
Безрамковий У всіх моделях з 2019 року
Подвійні і потрійні камери Присутні в сучасних телефонах
Сильна сторона Автономність і величезна «екосистема» із сотень девайсів Камери
Медианная ціна (в доларах США) 160-190 140-210

у кожного з розглянутих виробників є свої плюси і мінуси. При виборі варто з'ясувати бажані параметри і придбати той телефон, який найбільше підходить під них.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії