Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Що краще – моноблок Apple або MacBook: 2 кроки до розуміння

Дата публікації: 22.01.2019 13:20
Дата оновлення: 22.01.2019 13:20

Впізнавана і продуктивна техніка Apple об'єкт бажання багатьох користувачів ПК. Але що саме купити, якщо дійсно трапилася така нагода? І ноутбуки, і моноблоки бренду однаково приваблюють «начинкою» і дизайном. Розібратися, кому буде краще з лептопом, а кому – за столом з iMac, допоможе стаття.

Моноблоки и ноутбуки Apple

Моноблоки Apple

Моноблоки Apple

З кінця 2009 року бренд випускає моноблочні ПК двох лінійок – з діагоналями 21,5" і 27". У 2014-му представили перший iMac з Retina-дисплеєм, і ця честь випала 27-дюймової версії. Ще через рік шанувальникам Apple надали вибір між двома типами пристроїв на 21,5" – зі звичайним екраном і РЕТІНА, а ось моноблоки 27" з 2015-го випускають тільки з Ретиніт. Відмінності між компактними екземплярами 2017 року на дисплеях не закінчуються – просунуту оснастили більш продуктивним процесором Intel на 4 ядра. При цьому покупець може віддати перевагу техніці з встановленим i5 або i7.

Також в 2017-му відбулася презентація першого пристрою для професіоналів. Pro-модифікація розрахована на фахівців в області програмування, дизайну, фото-, відео обробки і монтажу, вчених. Відрізняється найбільш потужним процесором серед існуючих iMac, 5K-екраном і вражаючими показниками оперативки і вбудованої пам'яті.

Розбираємося: Що таке комп'ютер-моноблок: огляд 6 характеристик

Традиційні версії моноблоків підходять для використання як вдома, так і в офісі. При цьому вони краще відповідають вимогам тих користувачів, які звикли до настільним ПК, але хотіли б отримати продуктивну машину і більше вільного простору.

iMac однаково корисний на будь-якому стаціонарному робочому місці, незалежно від місця розташування. І офісний працівник, і фрілансер оцінять зручність роботи на компактному і потужному пристрої з високоякісним дисплеєм. У побутовій сфері висока роздільна здатність екрану і сучасне «залізо» дозволяють приємно проводити час за переглядом фільмів і іграми.

iMac в интерьере

Переваги моноблоків:

  1. Тонкий і компактний iMac – це економія місця на столі і значний внесок в естетику приміщення. Техніка Еппл – iPhone і інші пристрої – завжди радує продуманим і стильним зовнішнім виконанням, тому стає елегантним доповненням інтер'єру, з яким приємно працювати.
  2. Технічні показники пристроїв відповідають вимогам працівників різних сфер – від айтішників до фотографів. Тому в якості офісного робочого компа моноблок – один з кращих варіантів.
  3. Чи не доведеться плутатися в шнурах і портах підключення – єдиний провід, потрібний для функціонування, виконаний в загальному стилі і не привертає уваги.
  4. Сенсорний екран як не можна краще підходить для роботи з мультимедійними файлами і перегляду кіно.
  5. Не потрібно витрачати час і зусилля на складання ПК з окремих компонентів – все елементи підігнані для ефективної роботи.

В тему: Що краще вибрати: моноблок або ноутбук – порівняння 2 видів техніки

Основний же мінус полягає в тому, що про мобільність мова не йде: тягати з собою моноблок – неможливо .

Ноутбуки Apple

Ноутбуки Apple

У 2019 му виробник ПРОПОНУЄмакбуки трьох серій: MacBook, MacBook Air, MacBook Pro.

В ряду Air актуальні як перевірена часом модель бюджетного класу, так і свіжа, більш досконала версія. Обидва пристрої мають однаковою діагоналлю, і на цьому загальне в параметрах закінчується. Свіжий «мак» перевершує попередника у всьому – починаючи Retina-екраном і Touch ID, а закінчуючи 8-м поколінням двоядерного процесора Intel. Приємне доповнення – два входи USB-C, які спрощують підключення інших гаджетів до ноутбука. ДО того ж, вага лептопа зменшився на 100 грамів.

Корисно: Як вибрати ноутбук: 12 порад

Актуальні модифікації на КШТАЛТMacBook A1534 12" тим, хто часто подорожує і звик працювати без прив'язки до одного місця. Модель важить всього 920 грам, а його товщина не перевищує 131 мм. Дисплей Retina забезпечує комфорт і безпеку очей під час використання лептопа. Компактність ноута не вплинуло на клавіатуру – вона повнорозмірна і створена за новою технологією ( «метелик») . Працює пристрій тихо, так як кулера для охолодження – немає.

MacBook в интерьере

У лінійці «Про» три ключові гравці: два на тринадцять дюймів – з Touch Bar і Touch ID і без, а також 15-дюймовий девайс. Це – найпродуктивніша серія «маків» з РЕТІНА-екраном, якої з успіхом користуються професіонали. MacBook Pro Retina 13" A1708ВІДРІЗНЯЄТЬСЯ від побратима з тач-баром і сканером відбитків менш потужним процесором – ДВА ядра проти чотирьох. У ВДОСКОНАЛЕНОЇ версії можлива модифікація з SSD НА 2 ТБ, А портів USB- C – цілих 4, а не 2.

Моделі на 15" на КШТАЛТA1990- ЦЕ Intel Core I7 або i9 на 6 ЯДЕР, а також 16 АБО 32 ГІГАБАЙТИ оперативної пам'яті. Для специфічних і складних завдань можна підібрати SSD на 4 Тб. А стартова конфігурація – від 256 Гб вбудованої носія.

Компактні, легкі і продуктивні макбуки володіють особливим, впізнаваним дизайном. Компанія подбала, щоб лептопами було комфортно користуватися для роботи і розваг. Ноут стане вірним і надійним помічником, якщо є необхідність часто брати його з собою. Таке придбання – логічний крок, коли площа житла або робочого місця обмежена, і стаціонарний комп визначити нікуди.

Варто знати: Чим відрізняється ноутбук від ультрабука – 5 головних параметрів

Плюси ноутов:

  • Акумулятори макбуков забезпечують 10-12 годин незалежного функціонування. Укупі з низькою вагою і габаритами це дає високу мобільність пристроїв.
  • Продуктивністю лептопи можуть позмагатися з більшістю настільних ПК, при цьому не займаючи зайвий простір.
  • Асортимент дозволяє підібрати пристрій, що відповідає цілям і вимогам покупця.

Мінуси:

  • тонкий корпус при зовнішньої естетиці менш стійкий до різного роду пошкоджень;
  • для багатогодинної роботи з зображеннями і дрібними деталями навіть 15 дюймів може не вистачити.

Порівняльна таблиця

Сравнение MacBook и iMac

Тип
Моноблок Ноутбук
Діагональ екрану (дюйми) 21,5 і 27 12 – 15,4
Retina + +
ОЗП (Гб) 8 – 128 4 – 16
Вбудована пам'ять 1 – 4 Тб 128 Гб – 4 Тб
Якщо батарея - +
Діапазон цін (грн) 40 000 – 200 000 27 000 – 110 000

Огляд: ТОП-10 кращих моноблоків для будинку

Порівняння показує, що принципові відмінності між пристроями – в мобільності і продуктивності. При всіх параметрах «заліза» лептопів, зі складними завданнями краще справляються моноблочні ПК. Та й велика діагональ екрану знижує навантаження на зір, що відчутно під час копіткої роботи з дрібними об'єктами на дисплеї. Але варто враховувати, що використання iMac має на увазі стаціонарне розташування і виключає перенесення.

макбуков ж – самі мобільні серед конкурентів-ноутов. Тому комфортна експлуатація їх у справі або заради розваги гарантована незалежно від ситуації. Читати новини і доробляти проект за допомогою A1932 13" хоч на верхній полиці поїзда. Так що вирішувати, що вибрати, слід, виходячи з способу життя і характеру професії.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії